jaspervandijk

SP-Kamerlid Jasper van Dijk over Palestijnse terreurorganisaties: 'Misschien kliert Pietje Bell af en toe'

Geen categoriemei 20 2021, 9:32
Tijdens een gisteravond gehouden Kamerdebat over het conflict tussen Israël en de Palestijnse terreurorganisaties Hamas en Islamitische Jihad, die beide vanuit Gaza opereren, heeft SP-Kamerlid Jasper van Dijk de strijdende partijen vergeleken met fictieve personages. Zo vond Van Dijk dat Israël het meest leek op de geavanceerde androïde politieagent Robocop, "en je zou de Palestijnen kunnen vergelijken met Pietje Bell."
https://twitter.com/widtvoet/status/1395029747663613960
Pietje Bell is een kwajongen uit de twintigste-eeuwse Nederlandse kinderliteratuur. Een vrij onschuldig mannetje, zoals Van Dijk ook beaamt: "En Pietje Bell loopt misschien te klieren af en toe, maar hij ligt wel bloedend op de grond op dit moment." Daarom moet de rest van de wereld nu wat doen om het conflict tussen de Israëlische 'Robocop' en de Palestijnse 'Pietje Bell' te beëindigen: "Het is aan de internationale rechtsorde om te zien wat daar gebeurt. Dat is wat vandaag op tafel ligt," meent Van Dijk.
De afgelopen dagen hebben Palestijnse terreurorganisaties als Hamas en Islamitische Jihad meer dan 4.000 raketten op Israël afgevuurd. Daarbij zijn 11 Israëlische burgers om het leven gekeken. Meer dan honderd raakten gewond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten