SP-Kamerlid Jasper van Dijk over Palestijnse terreurorganisaties: ‘Misschien kliert Pietje Bell af en toe’

Tijdens een gisteravond gehouden Kamerdebat over het conflict tussen Israël en de Palestijnse terreurorganisaties Hamas en Islamitische Jihad, die beide vanuit Gaza opereren, heeft SP-Kamerlid Jasper van Dijk de strijdende partijen vergeleken met fictieve personages. Zo vond Van Dijk dat Israël het meest leek op de geavanceerde androïde politieagent Robocop, “en je zou de Palestijnen kunnen vergelijken met Pietje Bell.”

Pietje Bell is een kwajongen uit de twintigste-eeuwse Nederlandse kinderliteratuur. Een vrij onschuldig mannetje, zoals Van Dijk ook beaamt: “En Pietje Bell loopt misschien te klieren af en toe, maar hij ligt wel bloedend op de grond op dit moment.” Daarom moet de rest van de wereld nu wat doen om het conflict tussen de Israëlische ‘Robocop’ en de Palestijnse ‘Pietje Bell’ te beëindigen: “Het is aan de internationale rechtsorde om te zien wat daar gebeurt. Dat is wat vandaag op tafel ligt,” meent Van Dijk.

De afgelopen dagen hebben Palestijnse terreurorganisaties als Hamas en Islamitische Jihad meer dan 4.000 raketten op Israël afgevuurd. Daarbij zijn 11 Israëlische burgers om het leven gekeken. Meer dan honderd raakten gewond.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. jhak

  Ik had hem al nooit zo hoog zitten, maar Jasper toch, politiek bedrijven is niet hetzelfde als fictie, stomme eikel.

 2. rutte leugenaar

  jasper van dijk is af. Wat een sukkel , pietje bell liet geen lijken achter domme jongen

 3. Houtje

  Die Jasper ontspoort steeds vaker Zonde voor de SP

 4. Awi

  Laat hem excuses aanbieden aan de nabestaanden van de slachtoffers van Hamas, bijvoorbeeld dat 6 jarige jongetje dat door een Hamas-raket gedood is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.