Staatssecretaris Broekers-Knol (VVD) ‘kent Mark Rutte al wat langer’ en noemt zijn ideeën ‘best wel vernieuwend’

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid moest ook even wat positiefs zeggen over Mark Ruttes’ optreden gisteravond bij tv-programma Nieuwsuur. ‘Best wel vernieuwend’, zegt ze tegenover BNR.

Politiek verslaggever bij BNR Nieuwsradio, Thomas van Groningen, deelt de uitspraken van Broekers-Knol op Twitter:

‘Ik ken Mark Rutte natuurlijk al wat langer, dus zijn ideeën waren voor mij niet onverwacht’, zegt staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid. Ze noemt wat hij bij Nieuwsuur vertelde ‘best wel vernieuwend’.

In eerste instantie klinken de beide citaten nietszeggend, maar het impliceert nogal wat. Want als deze ideeën voor haar niet onverwacht waren omdat ze Rutte “al wat langer” kent, waarom heeft Rutte dergelijke ideeën dan niet al veel eerder omgezet tot beleid?

En waarom worden deze plannen door haar als ”best wel vernieuwend” beschouwd, terwijl het voor het grootste deel gaat over een terugkeer naar de werkwijze van het parlement zoals deze ooit bedoeld is? Ze doet hier alsof het een revolutionair idee is dat het regeerakkoord, als het aan Rutte ligt, straks niet van te voren dichtgetimmerd is en er daadwerkelijke discussie over gevoerd kan (en moet) worden.

Voor echt vernieuwende ideeën op het gebied van het veranderen van de bestuurscultuur moet ze bij het boek van Pieter Omtzigt zijn. Maar dat zal ze wel niet mogen bespreken van Mark Rutte, want die is momenteel de rest van de VVD’ers aan het optrommelen om een goed woordje voor hem te doen in de media.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Edjan

  Sehr geehrter Publikum! Een geheel vernieuwde act! Onze wereldberoemde goochelaar Mark zal vanaf nu nooit meer liegen en dit, geehrter Publikum, zelf ook ten strensten contrôlieren!

  1. Lucky Luke

   Ik wilde een reactie plaatsen op uw slechte Duits met de correcte spelling, maar DDS schijnt dat te moeten blokkeren.

   1. Lucky Luke

    Ach uw Duits ook niet meer wat het geweest is, een paar foutjes maar, te weten;

    hoch geehrtes Publikum

    1. Lucky Luke

     Ook deze is fout maar DDS weigert de goede spelling te plaatsen

     en strensten contrôlieren dat is (am strengsten kontr*llieren)

     *=o

 2. HD

  Knolletje, rekken en erbij blijven.

 3. rutte leugenaar

  is dit dat ouwe wijf dat met veel bombarie de vluchteling stromen zou gaan beheersen die nu op wekelijks minimaal 700 kanslozen ligt ?

  Die heeft echt woord gehouden, ook de inperking van criminele gelukszoekers in de opvang is goed verlopen. Apart buslijnen voor die mafklappers kwamen er!

  1. Cootje

   Dat oude wijf ? Is net zo oud als MACRON zijn vrouw en Merkel . En ze kon het liedje zij kon het lonken niet laten .het niveau is uitermate kleinschalig . Bij wel op het paard getild / of waarschijnlijk gehesen / en was verbouwereerd dat er mensen in toeristen bootjes verzuipen , volgens de officiële weg zijn ze zelf ingestapt met alle risico van dien . Bed bad en brood met vrije huisvesting en je levenslang een gegarandeerde inkomsten bron , maakt de mensen blind en niet kieskeurig en is een VVD standpunt .

   1. AS210854

    Cootje, die zijn toch nog geen 80

  2. Max Aue

   “ ook de inperking van criminele gelukszoekers in de opvang is goed verlopen“

   Weer eens met leugenaar.

   1. rutte leugenaar

    niet selectief quoten strónt vlé®k , dat is erg goedkoop, de volledige zin luidt,

    ook de inperking van criminele gelukszoekers in de opvang is goed verlopen. Apart buslijnen voor die mafklappers kwamen er!

    blij dat je de idioterie om aparte lijnen te laten rijden voor crimineel tuig veroordeelt

 4. Spoetnick

  Broekers-Knol – wij van wc-eend adviseren wc-eend.

 5. sonny

  “Rutte’s ideeën ‘best wel vernieuwend”
  Voor een politiek bedrieglijke autist met identieke aanhang, misschien wel!
  Echter voor een ‘norm’ mens, oude wijn in nieuwe zakken!

 6. sonny

  Rutte heeft zijn kruit verschoten, daarbij alsook misgeschoten en het volk bedrogen!
  Wegwezen!

 7. Cootje

  Zij belichaamd de alle kanten en bespeelbaar politiek van Rutte , zal mij niet verbazen dat loek hermans nog een baan krijgt van Rutte zijn dochters zijn met het voorspel bezig , alle gaten zijn bespeelbaar bij Rutte en het maakt niet uit van welke leeftijd of genen , het pas uitstekend bij zijn radicale ideeën . We krijgen nu broeders knol kruipt bij Rutte in zijn …

  1. Cootje

   Broekers knol

 8. rafi

  Je maakt een aantal rake opmerkingen, Wout Willemsen.
  Voelt men in Den Haag geen medelijden en/of plaatsvervangende schaamte voor iemand, die al 10 jaar MP is en de laatste weken zo ongelofelijk schaamteloos kronkelt om dat alstublieft maar te mogen blijven? Dit kleven aan het pluche is ZO genant, nu deze hang ernaar zich steeds openlijker openbaart… Dit is ongezond, en alleen daarom zou het zo veel te geestelijk gezonder zijn als iemand anders het stokje van hem overneemt. Uit de VVD-hoek zou dat bv. Schippers kunnen zijn, een vrouw, precies zoals Kaag voorstelde. Maar mijn advies zou iemand zoals Geert Wilders zijn. Alleen moet hij dan wel als wisselgeld zijn verbod op moskeebouw en de koran moeten gebruiken.

 9. A-BBa

  Het grote voordeel bij Broekers-Knol vind ik altijd dat je eerst kunt luisteren wat ze te zeggen heeft om vervolgens precies het tegenovergestelde als het juiste te nemen.

 10. Piet Klein

  Dat klopt wel de ideeën van Mark Rutte zijn een bepaalde manier vernieuwend. Zo wil hij een arbiter orgaan instellen wanneer er onduidelijkheid is over de informatie. Een orgaan dat tussen de Kamer en het kabinet in staat. Dat is opmerkelijk want de Tweede Kamer is het hoogste gezagsorgaan in Nederland en het kabinet heeft informatie te leveren als de Tweede Kamer er om vraagt. Er is geen discussie, het kabinet mag geen informatie achter houden als de Tweede Kamer er om vraagt. Zo’n orgaan is totaal niet nodig. De facto een verzwakking van het gezag van de Tweede Kamer. Hij wil ambtenaren beschermen maar net zo als een kapitein verantwoordelijk is op een schip en zich niet kan verschuilen wanneer de matroos roerganger is, als het schip op de klippen vaart, is de minister en de minister president verantwoordelijk voor zijn ambtenaren en dient de minister (president) de ambtenaren in het gareel te houden. Vernieuwend mag je het noemen maar het zijn vooral rare maatregelen.

  Personen die ineens opmerkelijk veel vertrouwen etaleren bij deze maatregelen diskwalificeren zich zelf.

  De VVD kan eenvoudig, evenals het CDA, de formatie uit de impasse halen. De VVD door Rutte niet meer naar voren te schuiven als minister of minister president maar bijvoorbeeld Henk Kamp naar voren te schuiven. Het CDA zou Monica Keijzer naar voren kunnen schuiven die naar horen zeggen een groter vertrouwen geniet bij Omtzigt.

  Door gaan met Rutte is een gepasseerd station. Doorgaan met Rutte maakt het van kwaad tot erger.

  1. halo1

   Kamp zal wel weer “te rechts”‘ zijn.. en Keizer “te licht”..verder eens: wel vernieuwend, maar ook vernielend…

 11. StemPzeweg

  slager keurt zijn eigen vlees

 12. Lucky Luke

  Wij, ik, mij en mezelf, noemen dat slijmen binnen de eigen gelederen, deze muts is dus aan het vissen naar een ministerspost.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.