Sylvana Simons heeft ‘niets’ met Moederdag, maar springt wél in de bres voor “moeders zonder biologische kinderen”

Het is vandaag Moederdag. Redenen genoeg voor BIJ1-activiste Sylvana Simons om er een Tweet uit te sturen waarin ze aangeeft dat ze zelf weinig heeft met “dit soort feestdagen.” Simons kan zich deze keer niet beroepen op discriminatie of apartheid, want Moederdag is er immers voor álle moeders. Dus gooit Simons het deze keer over een andere boeg: we zouden deze dag moeten stilstaan bij alle moeders mét maar vooral zonder biologische kinderen. En omgekeerd: kinderen zonder biologische ouders.

In een tweet deelt de BIJ1-diva een liedje dat Moederdag weer inclusief zou moeten maken. Als het aan Simons ligt is het thema van Moederdag 2021 de erkenning van “alle moeders mét en zonder biologische kinderen en voor alle kinderen met en zonder biologische moeder.”

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wat heeft het punt van Simons precies met Moederdag te maken? Moederdag is er toch juist voor álle moeders? Dat geldt dus ook voor moeders mét en zonder biologische kinderen. Waarom moeten we Moederdag nu opeens weer opdelen voor bepaalde geprivilegieerde groepen?

Gelijkheid is een waardevol uitgangspunt, maar elke keer gelijk willen krijgen kan nogal tot irritatie lijden. Mevrouw Simons: Zullen we Moederdag, als een van de zeldzame feestdagen, even niet in een woke sausje van onrecht en emancipatie dippen? Het is niet nodig, dus laat alle moeder des lands gewoon genieten van een mooie bos bloemen en de liefde van hun kind. En dan maken de wetten van de biologie helemaal niets meer uit. Deal?


“De biologische Moederdag-kanjer van Sylvana Simons”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Edjan

  Kinderen zonder biologische ouders?

  Bedoelt ze klonen? Die zijn er toch officieel nog niet? Of reageerbuiskinderen? Of weeskinderen (die hadden wel biologische ouders maar nu niet meer)

 2. Mar

  Rare redenatie van Sylvia Simons.

  Er zijn kinderen wiens (biologische) moeder is overleden.
  Er zijn moeders, wiens biologische kind is overleden.

 3. hans-e-pans

  Met dit berichtje bevestigd ze toch weer dat er in haar bovenkamer nod steeds een aantal steekjes loszitten.

  1. Max Aue

   bevestigt

   1. usb3.0

    #taalautist maxje raakt volledig de weg kwijd als een woordje verkeerd is getypt of het is een typefout

   2. hans-e-pans

    Vreselijk he een foutje? Laat ik nu steeds gedacht hebben dat je de W vergeten was in je fictieve achternaam.

    1. CZ

     Max Van Velenamen waant zich verheven, logisch want hij kan zijn idioterie gewoon blijven dumpen.

 4. Duckday

  Deze dame is gewoon de weg kwijt en geild als er weer een stukje over haar domme voorstel naar buiten komt .HEBBEN we hier in dit land nog GOEDE en Betrouwbare veslaggevers die onzin verhalen of onzin voorstellen kunnen selecteren op TROEP. En verder geen aandacht meer aanbesteden

 5. usb3.0

  Ja vaders doen niet mee hè

 6. A-BBa

  Het wordt tijd voor “Gold Digger Day”. Hier kan Sylvana dan ambassadrice van worden. Dan kan ze meteen een boek uitbrengen: “Van niets naar rijk in slechts enkele wips”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.