Sylvana Simons lijdt aan chronische reuma en artrose: ‘De pijn is immer aanwezig’

Sylvana Simons heeft aan Nederland “opgebiecht,” zoals ze dat zelf zegt, waarom ze soms ineens verdwenen is bij debatten in de Tweede Kamer. Ook bij het coronadebat van gisteren was de BIJ1-partijleider halverwege ineens vertrokken. Sommigen vonden dat vreemd, en vroegen zich af hoe gecommitteerd de voormalige presentatrice was aan het Kamerwerk. Daar heeft het niets mee te maken, vertelt Simons. Ze is gediagnosticieerd met reuma en artrose, legt ze uit in een openhartig draadje op Twitter.

Simons: “De reden is dat ik al zeker 3 jaar met chronische pijn leef, naar we nu denken: reuma. Artrose. Ik heb echter nog geen afdoende medicatie dus naarmate de dag vordert wordt het af en toe ondraaglijk,” verklaart ze: “Ik zal als eenpersoonsfractie sowieso keuzes moeten maken in wat mijn lichaam aankan en soms is dat een regelmatig terugkerend debat vroegtijdig verlaten. Helaas.”

De BIJ1-frontvrouw hoopt daarbij haar aanhangers niet teveel te kwetsen: “Ik hoop oprecht dat dit het (soms pas verworven) vertrouwen in BIJ1 niet schaadt.” En: “Eerlijk gezegd was ik bang dat het de indruk zou wekken dat ik geen goede partijleider kan zijn. Geconditioneerde gedachte over ziekte.”

Toch meldt het Kamerlid “trots” te zijn op alles wat zij en haar kring politieke geestverwanten de afgelopen jaren bereikt hebben: “Samen zijn we meer dan klaar om ons ideaal van een gelijkwaardige samenleving te vertalen naar concrete politiek.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Rien E

  Gebruik glucosamine mw Simons en vitamine D

 2. A-BBa

  Tsja. Als je je halve leven op je knieën hebt gewerkt om je geld te verdienen…

 3. jhak

  Ik voorspel wederom een kamerrolstoelzetel gebruiker.

 4. Aborifa

  De artrose zit mogelijk ook in haar hersenen. Waardoor ze onsamenhangende betogen houdt.

 5. Duckday

  Triest maar de toekomst zit goed

 6. Tracy

  Ik heb zelf ook reuma er zes jaar mee rond gelopen artsen konden
  Er de vinger niet op leggen wat ik had veel pijn en verdriet gehad
  Bleek gewrichten reuma te zijn in handen, voeten ,schouders
  Al zou ik niet op silvana stemmen ik geloof haar wel

 7. Nikita

  Ik voorspel een ziektewetje van een jaar of 2/3 hahahahahahahaahahahahaha .Mams is blijkbaar alweer uitgel4lt hahahahahaahaha.

 8. Rieks

  Politici moet je altijd wantrouwen, denk ook aan Sing Varma. Simons zal ongetwijfeld al hebben uitgeplozen hoe hoog de WAO is voor Kamerleden.

  1. rutte leugenaar

   voor wachtgeld kan ze advies inwinnen bij halalsema

 9. alla-af sn-akbar

  Niet verwonderlijk als je een inteelt product bent.