Voor 60% volledig gevaccineerd Seychellen moet alle zeilen bijzetten vanwege nieuwe coronagolf: nieuwe lockdown

Op het Afrikaanse eilandnatie Seychellen is een nieuwe grote coronagolf uitgebroken, en heeft de regering aangekondigd een nieuwe lockdown in te stellen. Scholen moeten sluiten, en sportactiviteiten mogen twee weken niet plaatsvinden. Ook is een bezoekregeling van kracht, en moeten cafés de deuren vroeger op de avond sluiten.

De nieuwe lockdown is een onaangename verrassing voor het eiland, omdat de Seychellen – met 60% van de bevolking tweemaal gevaccineerd tegen corona – één van de landen met de hoogste inentingsgraad ter wereld is. Toch kon een nieuwe coronagolf het land overspoelen. Het merendeel van de bevolking kreeg het Chinese Sinopharm-vaccin, en de rest in India vervaardigde AstraZeneca-prikken.

De regering is teleurgesteld: “Ondanks alle buitengewone inspanningen die we verrichten is de Covid-19-situatie in ons land zorgelijk, met vele nieuwe dagelijkse gevallen die vorige week gemeld werden,” aldus gezondheidsminister Peggy Vidot.

De Seychellen liggen ten oosten van Afrika, enkele honderden kilometers ten noordoosten van Magadascar. Er wonen bijna 100.000 mensen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Cootje

  Ach je had hier al een verpleeghuis die 2x was ingeënt , gewoon eind juni begin juli de opkomst of het begin van de Vierde Corona golf , heel zuid Europa in paniek want daar begint het het eerste , tegen die tijd er een strik omheen en ze aan hun lot overlaten , want alles ten zuiden van ons kost geld , zuid Europa Azië Afrika , ze hebben het uitgevonden corruptie en bedelen . Die engelsen lachen zich binnen 5 jaar te pletter

 2. Edjan

  Tot zover het idee dat het coronapaspoort niet meer nodig is nadat 70% van het Nederlandse volk is gevaccineerd.
  Kletskoek! Er komen nieuwe mutaties, de beperkende maatregelen blijven van kracht en het coronapaspoort blijft iets om op aanvraag te tonen. Wat er nog bijgeschreven gaat worden? Afwachten. Het is technisch heel goed mogelijk dat mensen die op DDS de “verkeerde” mening ventileren opeens niet meer met de trein mogen, geen biertje meer mogen drinken op het terras enzovoort.
  Chinaficatie heet dat.

 3. Augustus

  Een leaky vaccine op grote schaal inzetten is gevaarlijker dan niet vaccineren. Wat ze nu doen is op gigantische schaal natuurlijke selectie toepassen op het virus, hetzelfde probleem wat je ziet met gebruik van antibiotica in de veeteelt. De sterkste mutaties zullen zeer snel naar boven komen vooral in mensen die ingeënt zijn tegen het normale genoom van het virus.

  Kijk bijv. naar onderzoek van afgelopen maand, de ‘Britse variant’ is hoogst waarschijnlijk ontstaan door het massa vaccineren en mensen die gevaccineerd zijn komen 11% vaker in het ziekenhuis dan niet-gevaccineerde door deze variant.

  Bereid je alvast maar voor op de super-varianten die bestand zijn tegen alle huidige behandelingen door dit volstrekt onbekwaam beleid enkel gericht op de inkomsten van big pharma.

  1. Albion

   Dit is nu precies wat ik denk.
   Het moest en zou een vaccin zijn, medicijnen of bestaande middelen gebruiken was zelfs verboden.

   Straks zitten we voor altijd met een besmettelijk ongeneesbaar virus tbv een paar aandelenkoersen van een handvol pharmaceutische bedrijven. Schande is het gewoon.

 4. Grondeekhoorn

  Waar de fuck ligt Magadascar… 🤔

  1. september

   Ergens ten oosten van Afrika Ver van hier

   1. leukeditter

    ja en prachtig!!! vaccineren maar jongens dan zullen de besmettingen de pan uit rijzen, hoe lomp kunnen veel mensen nog zijn…rutte slaat zich straks weer op de borst als deze zomer de corona weer verdwijnt,,zie je wel zegtie dan : vaccineren helpt,,,de smeerlap

   2. rutte leugenaar

    zal het virus eens vragen wat het ver vindt. Volgens mij ligt het om de hoek op 11 uur vliegen. Het aantal grenzen is ook niet echt afstand bepalend voor het virus dom adept

 5. Vrijedenkert

  Een nieuwe uitbraak ondanks 60% vaccinatiegraad en gelijk weer massaal paniek…
  De paniek is denk ik veel te voorbarig, laat men eerst maar eens goed uitzoeken wie besmet en ziek worden bij deze nieuwe uitbraak en ik gok voornamelijk mensen die niet gevaccineerd zijn en als er mensen zijn die ziek worden maar wel gevaccineerd zullen ze veel minder ziek worden!

  Bij een hoge vaccinatiegraad zullen er minder snel uitbraken plaats vinden maar uitbraken zullen blijven plaatsvinden want deze besmettelijke ziekte gaat gewoon nooit meer verdwijnen.
  Al die lockdown maatregelen helpen geen ene mallemoer dat is alleen maar uitstel, ouderen en risicogroepen vaccineren en iedereen die dat vrijwillig wil is het enigste wat helpt en wat men kan doen en de rest moet gewoon groepsimmuniteit opbouwen daar is geen ontkomen aan.

 6. rutte leugenaar

  Waar zijn de tróllen met hun grote bek ?
  Waar zijn de vaccinatiewappies ?

  Waar blijven bukhol, stopidioot en de strónt vlé®k met hun bagatelliserende commentaar?

  60% gevaccineerd en een grote uitbraak , lijkt veel op de uitbraken in de verpleeg tehuizen wat de strónt vlé®k collateral damage noemt !

  Maar het is geen genocide volgens de randdebiel monty ! Alle mafklappers zwijgen dat dan weer wel.

 7. Antihedo

  Oei oei. Het komt journalistiek toch een stuk beter over om de verspreiding van Corona in landen met een hoge vaccinatiegraad met elkaar te vergelijken. Nu lijkt het zo dat het de bedoeling is om de bevolking te misleiden en dat de situatie op de Seychellen representatief is voor landen met een hoge vaccinatiegraad. Het is of het bewust misleiden van de lezer of gewoon journalistieke kneuzigheid.

  1. rutte leugenaar

   waar zit de misleiding dan ?

   Misschien eens proberen inhoudelijk de uitbraak te verdedigen als 60% van de populatie is gevaccineerd. Lijkt wel een verzorging tehuis waar 100% gevaccineerd is en 25% overlijdt. Die gevallen hebben we gewoon in Europa of sterker genoeg in eigen land !

   1. STOP FVD

    Er zijn maar 28 doden op dat eiland, dat is bijna niks. Het gaat toch om ifr wappies. Of nu ineens niet meer?

  2. Max Aue

   Lees even bij voordat je zelf, zonder enige kennis van zaken, begint te speculeren, zou ik zeggen.

   Hoe gaan we groepsimmuniteit kweken met vaccinaties?
   ht*ps://www.volkskrant.nl/a-b66a3b44

   1. rutte leugenaar

    lees het artikel nog eens strónt vlé®k ! je dwaalt af .

    1. STOP FVD

     Haha, daar ben jij ook altijd zo goed in. Wat is de ifr op de Seychellen wappie?

     1. rutte leugenaar

      laten we het bij de Nederlandse verzorgingstehuizen dan wappie

      25% kans om tot de gevaccineerde lijken te behoren is toch een aardige score

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.