Voormalig NPO-poppetje Talitha Muusse vindt woke-gekte even erg als verdedigen tradities: ‘Irritant en onwenselijk!’

Is de woke-gekte te vergelijken met het geloven in en steunen van onze (soms eeuwenoude!) tradities? Nee, natuurlijk niet. Zo’n vergelijk slaat zelfs nergens op. Helaas is er één persoon die daar héél anders over denkt. Kom er maar in Talitha Muusse, voormalig NPO-sterretje.

Op Twitter laat Muusse even heel helder merken wat ze vindt van mensen met de euvele moed om de Nederlandse tradities uitgesproken te beschermen én die met enige regelmaat harde kritiek uiten op het totaal geschifte woke-denken. “Het ‘debat’ over ‘woke’ begint mij echt te vervelen,” schrijft ze. “Ja ‘woke’ is irritant en in extreme vorm onwenselijk, maar traditionele en nationalistische denkbeelden zijn dat evengoed.”

Wat? Traditionele denkbeelden zijn “irritant” en zelfs onwenselijk? In het laatste geval in “extreme vorm” maar toch? Wat is dat voor onzin? En wanneer is “traditioneel denken” in Néderland anno 2021 eigenlijk “extreem”? Extreem ‘pro-Zwarte Piet’ zijn? Extreem ‘pro-vrijheid’ zijn? Extreem pro-Kerstmis zijn? Zo, nou, dat hakt er wel even in.

En voor iemand iets roept over “vrouwenonderdrukking” of iets dergelijks: dat is niet “traditioneel denken” in Nederland. De traditie waarin wij leven en zijn opgegroeid is dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn. “Vrouwen als minderwaardig” zien en behandelen is op zijn best reactionair denken, en zelfs dat eigenlijk niet, want die onderdrukking van vrouwen is in Nederland nooit zo extreem geweest als Nederlandhaters ons willen doen geloven.

Telegraaf-journalist Wierd Duk vindt Muusse’s tweet dan ook wat… apart. “Het zijn onvergelijkbare grootheden die je hier noemt,” schrijft hij. “Bovendien is er niets mis met tradities en is alles mis met ‘woke’ wat net zo’n giftige totalitaire ideologie is als fascisme en communisme. Kom op, je kunt beter dan dit soort millenniale oppervlakkigheid.”

Leuk geprobeerd van Duk, maar helaas, ze kan niet “beter.” Want in plaats van pas op de plaats te maken en haar walgelijke keutel in te trekken stelt ze dat er juist “best wel wat mis [is] met tradities of achterhaalde denkbeelden die ongelijkheid in stand houden.” Ja. Alleen zijn dat soort denkbeelden helemaal niet “traditioneel” te noemen in Nederland anno 2021, Talitha. Je fulmineert tegen de verkeerde cultuur. De “traditie” in Nederland is dat we vrouwen en mannen gelijk behandelen.

En vervolgens maakt ze het nóg erger, want mevrouw wil de woke-beweging zelfs prijzen. “Dat is precies waar woke tegen ageert,” aldus mevrouw, “en terecht. Alleen het slaat door en heeft totalitaire trekken.”

Nee, Talitha, woke “slaat niet door” en heeft “geen totalitaire trekken”: woke is per definitie extreem en totalitair. Zeg maar, net zoals het nazisme en het stalinisme dat zijn. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Afijn. Leuk dat Talitha toch even snel bewijst dat je een ‘journalist’ wel uit de NPO kunt halen, maar de NPO niet uit een journalist. Want zelfs als er al een kruimeltje kritiek op de woke-rage vanaf kan, dan nog moet het gepaard gaan met vieze gezichten trekken naar alles wat riekt naar ‘traditioneel.’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Jack Flash

  Zonder de woke gekte zou het betreffende traditioneel tegengeluid niet deze sterkte nodig hebben.
  Tot zover ben ik het wel met haar eens.

 2. usb3.0

  Het type alles neutraal

 3. jhak

  Verwarde en gefrustreerde muts raakt volkomen het spoor bijster.

 4. Emile Takma

  Worden mannen ook weleens als ‘poppetje’ aangeduid.
  Zo niet, wat zegt ons dat.

  1. usb3.0

   Niets natuurlijk, want maxje-mietje maakt er een probleem van, dit zegt alles over pathologisch psychopathische leugenaartje maxje-mietje

  2. ikweetwatikwil

   Een beer van een vent. Een pracht stuk.

  3. Jack Flash

   Veel mannen in de politiek zijn toch vaak poppetjes genoemd takkema, maar dat wist jij natuurlijk niet.

  4. Aborifa

   Over het paard getild meisje dat nog in haar bed plast mag best een poppetje genoemd worden. Verder moet deze draak haar grote muil houden.
   Wat Muusse vindt doet niet terzake.o

 5. CZ

  Wokken is leuk, gezellig en lekker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.