Waarom nog stemmen? Informateur Hamer (PvdA) rolt de rode loper uit voor radicale belangenorganisaties als… Urgenda

Dit is vreemd. Je zou denken dat alleen politieke partijen met de informateur mogen praten, maar in Nederland anno 2021 is dat niet waar. Want ook Urgenda en een rits aan andere linkse hobbyorganisaties mogen ineens langskomen op gesprek. Ongekend!

De Telegraaf-journalist Inge Lengton is verbaasd. Heel verbaasd. En dat is niet zo gek ook. Want het is haar opgevallen dat Urgenda vandaag mag aanschuiven bij de informateur, samen met een “trits aan andere belangenorganisaties.” Bij de afgelopen Kamerverkiezingen kon je bij geen van alleen het hokje rood kleuren, en het zijn stuk voor stuk eigenlijk linkse groepen. “Waarom nog stemmen, vraag je je haast af,” schrijft Lengton dan ook.

Voor het thema “duurzaamheid,” ja daar wordt over gesproken in deze informatie, mogen langskomen:

 1. Natuur & Milieu
 2. Nederlandse Vereniging Duurzame Energie
 3. Natuurmonumenten
 4. MVO Nederland
 5. Stichting Urgenda
 6. Deltares
 7. Milieu Centraal
 8. Arcadis Nederland B.V.

Dat zijn dus stuk voor stuk organisaties die de hele dag bezig zijn met het propageren van het klimaatevangelie, en die een fundamentele transformatie willen van de manier waarop wij leven (en zaken doen met elkaar). Ze mogen langskomen bij de informateur. Om te keuvelen over hoe het verder moet met het land. Terwijl geen enkele Nederlander een stem op ze heeft uitgebracht.

Het is echt ongelooflijk. Zoals Roelof Bouwman stelt hebben groene bobo’s “niet alleen stemrecht, maar worden ze ook persoonlijk gehoord bij de kabinetsformatie.”

En zoals Wierd Duk aanvult is dit eigenlijk “niet meer te verkopen.” “Business as usual, de lobbycratie bepaalt het beleid.” Oh, en wat voegt hij daar aan toe, voor de goede verstaander? “Maar er is geen ‘kartel’.”

Juist, Wierd.

De kans dat informateur Hamer (PvdA) iets met deze kritiek doet? Die is nihil. Want in Nederland maakt het kartel de dienst uit. En dat heeft lák aan de mening van de gewone burger. Liever laat het de oren hangen naar wat enkele radicale milieuclubs te melden hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. roodkapjelusttaart

  Ben de laatste keer ook niet wezen stemmen, met die cordon sanitair is dat zinloos.

  1. Emile Takma

   Dat was een pittige les voor de politiek, Roodkapje.

   😂

  2. halo1

   Toch onverstandig hoor.. maar leuk voor links… bedankt!

 2. Emile Takma

  De fatsoenlijke partijen zijn het er over eens dat klimaat topprioriteit moet hebben in het nieuwe regeerakkoord en het liefst slim gecombineerd met het economische herstel na de crisis. Op deze agenda zullen VVD, CDA, D66, GL en PvdA moeten vinden en het is de opdracht van Hamer om dat te realiseren.

  De rest is rechts-populistisch gepruttel van splinters die toch niet meedoen aan het bestuur van Nederland.

  1. halo1

   Daar is hij weer met zijn “fatsoenlijke” (=linkse) partijen : zeg er wel even bij dat het allemaal peperduur is.. en de kosten en overlast (van al dat afwijkend gedrag: criminelen, gehandicapten, “‘asiel”‘klanten enz) op de duur onhoudbaar worden..

   1. Edjan

    👍

  2. usb3.0

   Kun jij niet gewoon je achterlijke smoel eens dichthouden mietje takelsma, met je “fatsoenlijke partijen” de partijen die mietyje takelsma fatsoenlijk vindt zijn partijen die 1,8 miljoen kiezers bewust buiten sluiten, hiermee zegt mietje takelsma gewoon dat hij een dikke vette fascist is

 3. janrama

  Haha de kiezer bepaalt en die stemmen gewoon ”links”.
  Alternatief is er niet.

  FvD is op sterven na dood door gekloot van Baudet en de PVV met hun harde islam standpunten.

 4. StemPzeweg

  Het is goed dat de milieuclubs ons beleid bepalen. Hopelijk komt GroenLinks in de regering

  1. Aborifa

   Zielepoot

 5. halo1

  Het gaat natuurlijk in principe om de voor- en nadelen van linkse woke-politiek: resp. wel “humaan”, maar duur , chaotisch, onzeker in zijn uitkomst en verloedering… rechts blijft hoogstnoodzakelijk als alarmist.

  1. Edjan

   Sorry halo1, maar humanisme is christendom zonder god. En in het christendom zegt men: “behandel de ander zoals jezelf behandeld wilt worden”.
   De tegenwoordige links-idioot gaat verder: “behandel de vreemdeling beter dan je landgenoten”.
   Dat is helemaal geen humanisme: het is krankzinnigheid.

   1. halo1

    Nou Edjan.. even reeel…dat zeggen ze toch niet: die (nep)vluchtelingen krijgen toch geen villa!s of zo.. ze krijgen wel degelijk een gelijke behandeling.. maar dat op zichzelf is idd. al idioot… je moet ze slechter behandelen anders is het (immigratie)hek van de dam..

    1. Edjan

     halo. Gelijke behandeling? Ze krijgen voorrang bij de toewijzing van sociale woningen.

     1. halo1

      Ze zijn er nu eenmaal (onterecht).. dan moet je ze toch ergens onderbrengen! De makke is dat je (als regering) het nooit zover moet laten komen…

    2. usb3.0

     “ze krijgen wel degelijk een gelijke behandeling”

     De zieligheidsindustrie zorgt ervoor dat Nederlanders massaal gediscrimineerd worden in eigen land, niets geen gelijke behandeling, ze krijgen, gratis geld, direct een huis, voorrang op elke arbeidsmarkt, gratis zorg etc etc… hoezo gelijke behandeling..

   2. STOP FVD

    Sommige verdienen het ook beter behandeld te worden. En verder heeft stemmen op rechts niet zo veel zin, jullie kunnen inderdaad beter niet gaan stemmen.

 6. Hamer Sikkel

  Dat mens van Hamer (SER/PvdA) gaat een regering van VVD, D66, CDA, PvdA en GroenLinks vormen.
  Er komt dan een sterk verdeelde oppositie met PVV FvD JA21 SGP BBB en CP
  ⁉️

  1. EvertB

   Hamer Sikkel

   “Dat mens van Hamer…”, oké.

   “Er komt dan een sterk verdeelde oppositie met PVV FvD JA21 SGP BBB en CP”

   Sikkel (toegepast) !?

 7. plakband

  De geschiedenis van de Klimaattafels herhaalt zich.
  Diederik Samsom en de klimaatpaus zullen ook wel aanschuiven.
  De uren kunnen dubbel en dwars worden gedeclareerd.
  Een lucratieve zaak voor de linkse lüllers maar rechtse zakkenvullers.

 8. kattekop

  Eigenlijk heeft stemmen nog weinig zin tegenwoordig want het land wordt niet bestuurd door welke politieke partij dan ook maar door de VN, EU, WEF en ook nog WHO en daar kan je niet op stemmen.

 9. Aborifa

  Hamer was en is een eng mens dat door de PvdA uit de kamer werd weggepromoveerd. De SER moest deze taalwetenschapper, met 0 verstand van economie als voorzitter dulden.

 10. nexit nu aub

  Ze hadden destijds met die chloortrein door moeten rijden. Had veel leed bespaart.

  1. Emile Takma

   bespaard

 11. Meriadoc Brandebok

  Het feit dat Urgenda een pestorganisatie is ontslaat de informateur niet van de plicht om maatschappelijke organisaties uit te nodigen. Dit gaat allemaal nergens over.

  1. Aborifa

   Buitenparlementaire actie is altijd ondemocratisch. Deze beroepsactivisten moeten niet door Hamer gehoord worden. Maar ze is zelf een links activiste.
   Wie zet de beuk er eens in.

  2. usb3.0

   Dit is GEEN maatschappelijke organisatie, deze organisaties worden zwaar gesubsidieerd door de staat, erger nog, ze klagen met die subsidie de regering aan, maken de boeren het leven zuur, het is een verdienmodel geworden…

 12. usb3.0

  Het is te belachelijk voor woorden dat er word gesproken met clubjes waar ik niet op heb gestemd net als al die andere miljoenen mensen die nooit op dit soort clubjes stemmen, dat kan immers ook niet die zitten niet in de kamer en graag houden zo.
  Dit neigt naar een lobby die machtig is waar wij met z’n alle de dupe van worden…

 13. Duckday

  Stemmen is gewoon niet meer nodig in dit land De troep maakt het zelf uit De zogenaamde elieten BNR,s Als je maar goed kan jokken en het land naar de klote helpen

 14. bandini

  In plaats van een rechtstaat hebben we zo langzamerhand een rechterstaat gekregen en als je weet waar die rechters politiek gezien staan weet je ook waar we heengaan. Dus het wordt hoog tijd voor tegenactie!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.