Wilders gaat tekeer tegen ‘bekokstovende’ Rutte: ‘We staan hier voor aap, we kunnen net zo goed naar huis gaan’

In het Kamerdebat over nieuwe stappen in de kabinetsformatie heeft PVV-voorman Geert Wilders flink uitgehaald naar zijn VVD-collega Rutte. Wilders ergert zich er flink aan dat de media gisteren al volop schreven dat zo goed als vast staat dat SER-voorzitter Mariëtte Hamer (PvdA) de volgende informateur van dit land wordt.

Wilders vond dat bizar, aangezien de Kamer zich nog helemaal niet uitgelaten heeft over die kwestie. Kennelijk heeft Mark Rutte dat met Sigrid Kaag uitonderhandeld, en moet de rest van het parlement dat maar slikken. Dat kan echt niet, aldus Wilders: “Het is te gek voor woorden dat de uitkomst van dit debat al vaststaat.”

De oppositievoorman wierp de premier enkele ferme teksten voor de voeten, en vindt dat een hele dag discussiëren eigenlijk niks gaat opleveren: “Dan staan we hier toch voor aap. Alles is al bekokstoofd.” Rutte antwoordde dat hij de formatie gewoon volgens de normale regels volgt.

Maar Wilders was niet overtuigd: “We weten gewoon dat er een kabinet-Rutte IV komt, waarin de messentrekkers van de ChristenUnie worden vervangen door de PvdA. Wat een farce. We kunnen net zo goed naar huis gaan.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Stanly2000

  Helaas Wilders heeft wéér gelijk. Het toneeldrama is begonnen en gaat gewoon door.

 2. Edjan

  De Ruttocratie is radicaal vernieuwd, zo te zien.

 3. Drollevanger

  Ik heb vorige week naast veel kennissen, besloten in ieder geval de volgende keer, en misschien ook wel nooit weer in dit land te gaan stemmen. Het kartel heeft toch alles al besloten. De democratie hier is dood. Staat zelfs op een lager pitje dan in een willekeurig Zuid-Amerikaans land. In Birma staat de democratie nog hoger in hun vaandel dan bij de VVD van Rutte.
  In Zuid-Amerika komt men tenminste nog in verzet tegen hun dictators. Hier niet, Hier buigt men braaf zijn hoofd.
  Op Poetin stemde 80% van de Russen. Hoeveel % stemde eigenlijk op Rute?

  1. Monty

   ”In Zuid-Amerika komt men tenminste nog in verzet tegen hun dictators.”

   Waarom lukt het in ons land dan niet?

   Volgens mij hebben wij het gelukkig niet zo slecht als in bijvoorbeeld Rusland of zuid-Amerika.
   Hier liggen de supermarkten vol hoef je niet bang te zijn dat je zomaar wordt opgepakt omdat je kritisch bent.

 4. andergeluid

  Wilders heeft gelijk ook wilders kan naar huis sterker nog de hele tweede kamer kan naar huis en waarom?
  omdat het hele zooitje aangestuurd word door de lobbyisten en de rijke der rijkste in de Piramide Het Vaticaan de zwarte paus en de hele b i s constructie
  De boel gaat klappen gaat niet lang meer duren

  1. DubbelZout

   “omdat het hele zooitje aangestuurd word door de lobbyisten en de rijke der rijkste in de Piramide Het Vaticaan de zwarte paus en de hele b i s constructie”

   Is Filemon al langs geweest ?

 5. ikweetwatikwil

  Wilders heeft gelijk. Alles staat al vast onder aansturing van Brussel . En Rutte blijft lachen.

 6. Beukman

  Wilders kunnen we onderhand labelen als “oude oppositie”.

  Kom zelf eens met iets nieuws, man. Je bent als een acteur die zijn eigen toneelstuk afkraakt. Heb op zijn minst het lef om te wachten tot het eind van het laatste bedrijf.

  1. leukeditter

   zulle we wedden dattie gelijk heeft????

   1. Beukman

    Als us Geurt denkt gelijk te hebben, laat hem dan ook de consequentie van zijn eigen woorden trekken en naar huis gaan.

   2. Stanly2000

    De mannen van JA21 voelen ook al nattigheid. De nieuwe regering wordt gevormd door VVD, D66, CDA en PvdA. Mevr. Hamers wordt niet voor niks de volgende informateur.

 7. Duckday

  Dit is de nieuwe stijl van onze dictator duld gewoon geen tegenspraak.Wie met zo,n partij in zee gaat is tot de ondergang gedoempd. Er staan diverse partijen al lik klaar EIGENBELANG

 8. Monty

  “We weten gewoon dat er een kabinet-Rutte IV komt,”

  ?
  Wilders zou Rutte toch laten veroordelen en achter de tralies brengen.

  Heeft hij hier nu over gelogen tegen ons.

 9. Loes

  De debattan helpen allemal niks in de achterkamertjes hebben de terroristenlover kaag en de demente pinokkio alles allang besloten,nederland is kapot

 10. Branzino

  Maar als de Kamer in meerderheid Hamer niet wil als informateur, dan gaat ze tocg gewoon niet akkoord. Dan gaat het allemaal niet door en wordt er iemand anders aangewezen. Natuurlijk is er tevoren gepolst of een meerderheid van de Kamer Hamer ziet zitten. Dat zal wel zo zijn en dus wordt zij gekozen. Zo werkt een coalitiedemocratie nu eenmaal. De Meerderheid beslist en daarom zijn de machthebbers voortdurend bezig om zich te verzekeren van zo’n meerderheid. Daar is helemaal niets mis mee en garandeert zelfs een zekere bestuurbaarheid van ons land: er komen dan namelijk alleen voorstellen die een zekere(dat is wat anders dan 100%) kans van slagen hebben. En daar is vooroverleg voor nodig. Als dit gepaard gaat met handjeklap wordt het dubieus, maar daar is nu geen schijn van.

 11. AidemediA

  De debatten volgend, kan er geen andere conclusie zijn dat pinok een sterk wisselend geheugen heeft. Op een vraag van mw Marijnissen, wist deze dictat*r, zich ineens van alles te herinneren waar een tijdje geleden totaal geen sprake van was. Hoe noemen ze zo’n fenomeen ook alweer. ZOALS DE WIND WAAIT, WAAIT MIJN JASJE. Wat een walgelijk figuur is deze beroeps leugenaar. En dan nu zeggen dat alles transparanter en democratischer gaat worden, is voor de schaapjes. Die sussen de kindjes ook in slaap.

 12. Paardenmiddel

  Ja klopt. Links heeft al jaren maling aan rechts en aan de bevolking. De vn en de who beslissen.

 13. AidemediA

  Laat maar!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.