Zelfs RIVM wil helemaal niets te maken hebben met Hugo’s geldverslindende testsamenleving: ‘Dit was politieke keuze’

Het kabinet heeft op dit moment al honderden miljoenen euro’s uitgegeven om op 1 juni definitief te gaan starten met de zogenaamde ‘testsamenleving.’ Om de samenleving weer open te laten gaan wil de overheid een systeem van ‘testen voor toegang’ invoeren. Een project wat enorm prijzig is én allesbehalve wenselijk is volgens tal van experts. Ook het RIVM ontkent betrokkenheid bij dit plan. Was dit weer een idee uit de koker van coronastuntelaar Hugo de Jonge? 

Met minister Hugo de Jonge aan het roer bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Zorg is er met gigantische geldbedragen over de balk gesmeten. De testsamenleving spant de kroon, maar ook de dubieuze mondkapjesdeal met CDA-programmaschrijver Sywert van Lienden laat zien dat er allesbehalve goed wordt omgesprongen met ons belastinggeld. Uit naam van de virusbestrijding zijn er gewoon miljarden euro’s door de plee gespoeld.

Onderzoeksmedium Follow the Money laat zien dat iedereen die nauw betrokken is bij het kabinet snel zijn handen aftrekt van de toekomstige coronaplannen van het kabinet. Zowel het OMT als RIVM ontkennen nu betrokkenheid bij de opzet van een testsamenleving. Ook snapt men niet wat het plan nu wezenlijk wil doen aan het virus zelf, want het is voornamelijk een peperduur idee waar ziekenhuizen uiteindelijk niet van profiteren.

Het plan zal uiteindelijk 1,1 miljard euro moeten kosten – maar zoals vaker bij overheidsprojecten zal de uiteindelijke prijs wel hoger liggen. Volgens gezondheidseconoom én epidemioloog Eline van den Broek zullen de kosten vele malen hoger ligger dan nu wordt voorspeld. Zij spreekt dan ook over geldverspilling: “Dit is geld over de balk smijten en draagt niet bij aan het voorkomen van IC-opnames.”

Ook het RIVM zegt niks te maken hebben met de opzet van dit megalomane plan. Ze zeggen dat het puur een “politiek, beleidsmatige beslissing” is geweest van het kabinet. En aangezien De Jonges ministerie de laatste maanden wel meer dubieuze dingen heeft gedaan is dat niet heel verrassend.

Nederland is al meer dan een jaar de dupe van het gestuntel van de CDA-minister met de clownschoenen. En zelfs nu de dagelijkse besmettingen naar bijzonder lage aantallen dalen, blijft Hugo de Jonge gewoon wie hij is: een non-valeur, en een kwistige geldverbrasser. Stap op, in ’s hemelsnaam, stap op. En bespaar ons die rampzalige testsamenleving!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Marija

  Wanneer wordt Hugo eindelijk ontslagen?

  1. Gebande_3

   Door wie zou een demissionair minister ontslagen moeten worden?

   1. september

    Alleen als in de kamer een motie van wantrouwen zou worden aangenomen.We moeten er maar zolang mee doen

  2. sonny

   Marija@
   Onstslagen?
   Blanco-cheque wachtgeld van zeer lange tijdsduur !

 2. Cootje

  Miljarden euro’s door de wc gespoeld ! . En daar komt bij de miljarden voor de geestelijke steun van zuid Europa . De miljarden steun voor het ondemocratische gedrocht in Brussel, de miljarden garantstellingen voor de val van de euro. De miljarden die de ECB aan waardeloze obligaties zuid Europa in het bezit hebben , de 1500 miljard aan pensioenen die in Brussel gestald staan, de miljarden die het kosten om de rekenrente laag te houden anders valt zuid Europa om . En nu laten ze het kleine beetje wat de mens nog in zijn zak heeft verplicht uitgeven aan een testsamenleving , in de Chinese geschiedenisboekjes over 50 jaar Nederland was een rijke provincie van europa .

 3. STOP FVD

  Wat een volwassen journalistiek hoogstandje weer, zielig om te zien hoe je eigen persoonlijke mening belangrijker is dan daadwerkelijk verslag doen van een “nieuwsfeit”.

  1. Gebande_3

   Het artikel in FTM verschilt ook aardig van de persoonlijke weergave hier.

  2. AS210854

   Ach waarheid is hard aangekomen, wil je een zakdoekje.

  3. right

   Andermans geld uitgeven verstoort de nachtrust van warhoofden zonder verantwoordelijkheidsgevoel en geweten niet!

   1. sonny

    Right@
    Hugo’s schoenen-tic slokt al zijn aandacht en concentratie op!
    Het is een omhoog gevallen ijdele schoolmeester, niets meer dan dat!

    1. Branzino

     @sonny
     De Jonge was in zijn eerste baan twee of drie jaar onderwijzer. Mij zou men op dezelfde manier een eerste baan als lopende band medewerker bij Iglo kunnen verwijten.

  4. rutte leugenaar

   ga jij nu eens volgen wat de bedoeling is van dat corona paspoort domme jongen. Afgeven op de Chinezen en dan hun systeem overnemen. Je bent een hypocriet dommerdje stopidioot.

   De ongevaccineerde , de oeigoer in het westen !

 4. Branzino

  “Het kabinet heeft op dit moment al honderden miljoenen euro’s uitgegeven om op 1 juni definitief te gaan starten met de zogenaamde ‘testsamenleving.’”

  Dit zijn niet de miljarden die hier en daar gesuggereerd worden, maar 265 miljoen. Ook veel geld, maar wel heel veel minder en bovendien in ieder geval voor een deel nuttig.

  En RIVM en OMT keuren het plan niet hard af, maar geven aan niet betrokken te zijn geweest en zetten vraagtekens bij de effectiviteit op de bestrijding van het virus.
  Ik zou het, veel positiever, willen zien als antwoord op de geluiden uit de samenleving om meer vrijheid. Maar dat is aan het grootste deel van die schreeuwers om meer vrijheid niet besteed.

  1. rutte leugenaar

   blabla bladieblablabla

 5. rafi

  Het is in de kern toch heel simpel?: steun als Tweede Kamer in meerderheid een motie van wantrouwen tegen De Jonge.

 6. Emile Takma

  De ironie wil dat de wappies die zich tegen het coronapaspoort verzetten deze testsamenleving afdwingen.

  1. rutte leugenaar

   verdiep je eerts wat men wil met corona paspoort strónt vlé®k ! je gewauwel mist weer de clou en geeft onverkort aan dat je wederom de actualiteit niet kent.

   Het is aangenomen door je favoriete parlement domme jongen

 7. Aborifa

  Het wordt een testamentsamenleving.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.