Afdeling politicologie (UvA) krijgt toch geen racistische diversiteitsregistratie

Een grote teleurstelling bij de medewerkers van de afdeling politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA): er komt geen diversiteitsregistratie. Een ruime meerderheid van de medewerkers was weliswaar voor het voorstel om huidskleuren en afkomsten te gaan registreren, maar de initiatiefnemers kwamen ‘helaas’ een paar stemmen te kort. ‘We kunnen nu niet precies meten hoe divers onze afdeling is’, zeggen ze.

Bij de afdeling politicologie kwam het voorstel binnen om gegevens van de staf te registreren via een vrijwillige en anonieme enquête. Met de enquête zou men dan huidskleur, etniciteit, gender, religie en seksuele oriëntatie kunnen registreren, zodat precies valt af te meten hoeveel mensen er van ieder hokje zijn, waar een tekort aan is en waar er teveel van zijn. Dat schrijft Folia.

Maar omdat dit initiatief het niet heeft gehaald zijn de medewerkers nu overgeleverd aan het maken van een ruwe schatting, want ‘het thema diversiteit wordt niet meer genegeerd’, merkt hoofddocent politicologie Darshan Vigneswaran op. Hij zegt dat vooral te zien aan de manier waarop zijn afdeling mensen aanneemt en ‘hoe we denken over promoties en curricula’. Eigenlijk zegt hij hier dus gewoon dat naast competentie ook factoren als huidskleur, etniciteit en seksuele oriëntatie meetellen voor promoties en de lesinhoud.

Het is toch eigenlijk volstrekt absurd dat bijna niemand op die afdeling ziet dat het hier gewoon gaat om racistisch beleid. De ideologische oogkleppen bij die mensen zitten zo muurvast dat zelfs het verwerpen van dit initiatief niet leidt tot een heroverweging van dit sterke staaltje rassendiscriminatie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als blanke kun je beter ergens anders gaan studeren en/of werken dan aan de UvA, want je huidskleur maakt je daar tot een ‘overgerepresenteerde’ bevolkingsgroep. En als minderheid loop je daar het risico niet te worden geselecteerd op basis van je intellectuele vaardigheden, maar op basis van je huidskleur of het feit dat je homo bent. Dat noemt zich dan een universiteit, hè? Volstrekt belachelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. 75

  Het wordt hoog tijd deze ballen tent gewoon te sluiten!!!!!!!!!!!

  1. AS210854

   75, HELEMAAL MEE EENS.

 2. kattekop

  Sluiten?
  Afbreken anders maken ze er een moskee van.

 3. Spoetnick

  Als blanke kun je beter ergens anders gaan studeren dan op de UvA.
  Inderdaad. Maar dan ook alle belastincenten die door blanken worden opgebracht voor deze racistische kliek uit het UvA-budget verwijderen. Nu is het gewoon elitair racisme over de rug van de belastingbetalers.

  1. Klaus Schwab

   Een afspiegeling van de samenleving op een universiteit lijkt me een goede zaak. Blanke witte mannen instituten zijn er immers voldoende.

   1. CZ

    ht.ps://www.blckbx.tv/videos/wij-willen-nu-antwoorden

   2. Spoetnick

    Klaus: een afspiegeling van de samenleving op een universiteit ?
    Bouwvakkers, horecapersoneel, werkelozen, activisten, kantoorbedienden, politici, militairen, bejaarden, ns-medewerkers, enz, enz. Allemaal naar de universiteit. Of benadert u het ‘probleem’ racistisch ?

 4. Drostemannetje

  Deze linkse rakkers hebben zelf niet in de gaten dat ze steeds neer gaan lijken op de gestapo uit de jaren 40 van de vorige eeuw.

 5. Harry Haller

  De UvA is altijd kneiterrood en extreemlinks geweest. Ik heb er gestudeerd en ben na twee jaar weggevlucht voor het marxistische regime dat op mijn faculteit heerste. Als je tegengas gaf werd je meteen tot paria uitgeroepen en nog net niet geexecuteerd.

  Wat dat betreft is er niets veranderd aan het linkse schrikbewind: links is oerconservatief, rigide en nooit tot acceptatie van andere meningen in staat.

 6. rafi

  Darshan Vigneswaran klinkt hindi, en het hindoegeloof is het geloof van het racistische kastenstelsel, dus die man weet niet beter. Zullen we maar denken. Al kan hij natuurlijk niet aanblijven, o.g.v. Art. 1 G.W. (waar ik tegen ben, maar nu is het wel handig om dit totalitaire GW-artikel van de marxisten te noemen).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.