Akwasi komt met de schrik vrij: wederom geen vervolging, ondanks uitspraken als ‘ga een Zwarte Piet knallen’

Rapper Akwasi komt met de schrik vrij. Oude tweets van de anti-Zwarte Piet-activist waarin de artiest zich gewelddadig uit tegenover Sinterklaas en Zwarte Piet, vormen geen aanleiding tot een strafrechtelijke vervolging. Dat maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend.

Opmerkingen als “Kan iemand sinterklaas dit jaar van die boot schieten, ik leg €500 op z’n hoofd” en “Gaat er iemand nou ooit nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen?” waren uiteindelijk te gedateerd.

Vervolging is daardoor niet opportuun, oordeelde het OM.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Angelus pacis

  Als ik zeg; ‘wie schiet Akwasi voor 500 Euro even door zijn hoofd’, dan kom ik daar over 10 jaar gewoon mee weg.
  Prettige gedachte……..

  1. Beukman

   Nee. Als jij op een stil plekje van het internet waar niemand komt schrijft: “wie schiet de Kerstman voor 500 Euro even door zijn hoofd”, dan kom je daar mee weg.

   1. nexit nu aub

    gelúl bukhol , onin !

 2. Beukman

  De twee strafbare tweets zijn meer dan tien jaar oud, en verjaard als misdrijf. Typisch dat Geert het daar niet over heeft.

  Overigens zijn ze nooit iemand opgevallen als strafbaar, totdat anti-Akwasi-zeloten zich opsloten om dagen en nachten lang iedere uiting van de man te onderzoeken. Wat een pathetische figuren. Hebben ze niks beters te doen?

  1. nexit nu aub

   bukhol heeft nog steeds geen wetgeving getoond waar dit geregeld is !

  2. Jannes-46

   Das ist ja alles Blödsinn, Buchemann! Der Akwasi ist ein Nachkomme von Sklavenhändlern.

   1. Freba

    Der Mann mit dem Schnurrbart hatte Recht. Vor fast hundert Jahren mit seinem Buch. Alles ist wahr geworden, wie die Welt aussehen würde, wenn Sie den freien Markthandel erlauben würden. Schauen Sie sich um und sehen Sie das Ergebnis. Gier und noch mehr Gier. De Verschillen maken de Eenheid; teveel verschillen wordt Chaos”

  3. Freba

   Meneer Akwasi moet gewoon zijn muil houden. De Ghanese “meneren” hebben hun eigen uitzendbureau voor de hotelketens. Voornamelijk zwarte Ghanese dames die in de hotels in 020 het vuile werk doen. Uiteraard wordt hun loon “gekort” door de heren. Slavernij 2.0 door hun zelf gepleegd met hun “eigen” vrouwen. En dan een grote muil hebben over een Blanke/Witte/ Witscheet/Patatta etc.etc?

 3. 1pitter

  Zolang je ze als kinderen behandeld is het allemaal niet zo erg.

 4. Telos

  Enkele reis naar z’n moersland, opgedonderd met die onruststoker!

 5. AidemediA

  Tuurlijk komt kwassie er vanaf zonder vervolging, omdat hij opriep, iemand te doden. Je zal maar minder, minder, minder hebben gezegd. Dan zal je ook niet worden vervolgd, toch? Uh.

 6. Bes Tolen

  De grootste bekken zij, die hier het minste thuis horen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.