Bosma (PVV) laat paniekzaaier Halsema toontje lager zingen om “extreemrechtse dreiging”: ‘Zijn maar twee mensen!’

De Amsterdamse GroenLinks-burgemeester Femke Halsema trekt aan de bel want ze maakt zich namelijk zorgen over de toenemende dreiging van extreemrechts in haar stad. Ze ziet een grote stijging van de dreiging door de normalisering van dit gedachtegoed. PVV-Kamerlid Martin Bosma vindt de paniekerig boodschap van Halsema zeer overdreven; het gaat namelijk om twee extreemrechtse figuren die de gemeente in de gaten houdt. 

In een voortgangsbrief over radicalisering, in handen van het Parool, maakt burgemeester Halsema duidelijk dat zij zich zorgen maakt over de radicalisering van sommige Amsterdammers. De gemeente houdt namelijk op dit moment 46 personen in de gaten – vorig jaar nog 54. De GroenLinks-bestuurder zegt dat dit leidt tot een normalisering van extreemrechts door de politiek.

Maar nu komt de aap uit de mouw, aldus PVV’er Martin Bosma. Want van de 46 personen die gemeente in de gaten houdt vanwege een radicaliseringsrisico gaat het in 90% van de gevallen om mensen met jihadistische sympathieën. Het aantal geradicaliseerde extreemrechtse gekkies stijgt tot twee. Inderdaad, tot twee (2!).

Het is dus niet heel gek dat Bosma de paniekerige boodschap van Halsema hekelt. Nog altijd lopen er tal van jihadistische haatgekken rond in de stad, maar de focus lijkt compleet gelegd te worden op twee extreemrechtse sneuneuzen.

De paniekzaaierij over de zogenaamde aanstaande fascistische geweldsgolf slaat dus helemaal nergens op. Halsema roept met veel bombarie dat haar stad in de ban is van extreemrechtse dreiging, maar ondertussen gaat het ‘maar’ – in feite is ieder geradicaliseerd persoon er één te veel – om twee. Daartegenover staat nog steeds een jihadistisch haatcolonne waarvan de hoofdstad, en ons land, al jarenlang mee worstelt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In plaats van dat Halsema moord en brand schreeuwt over de toenemende dreiging van extreemrechtse kneuzen in haar stad kan ze beter eens de jihadistische radicalen effectief aanpakken. Al sinds de gewelddadige dood van Van Gogh in 2004 zit de stad in de knel met dit soort radicale gekken, maar tot op heden hebben ze het nog weinig succesvol kunnen aanpakken. Maar nee, Halsema focust lievert op een non-existent probleem. Terecht dat Bosma deze kromme beeldvorming aan de schandpaal nagelt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Yorg Monker

  Het laat weer overduidelijk zien hoe ver links bereid is te gaan om (vermeend) rechts-extremisme te framen.

  Liegen, draaien, labelen – links doet het zonder scrupules en is er sterk in. Alles vinden de vieze hyena’s geoorloofd. Maar de olifant in de kamer durven ze niet te benoemen.

  Conclusie: rechts-extremisme bestaat niet in Amsterdam!

 2. Emile Takma

  “Kamerlid Martin Bosma vindt de paniekerig boodschap van Halsema zeer overdreven; het gaat namelijk om twee extreemrechtse figuren die de gemeente in de gaten houdt. ”

  Bosma is van een extreem-rechtse partij en heeft dus de behoefte olie op de golven te gooien.

  1. GvdGvd

   Ik zou me als ik u was meer zorgen maken om de ISS figuren die ze nou terughalen naar Nederland, en die straks weer een gevaar vormen voor de Nederlandse bevolking. Martin Bosma is allesbehalve extreem rechts. Hij waarschuwt voor het gevaar, en het gevaar komt van extreem links, en wat we allemaal naar binnen halen onder de noemer “vluchtelingen”, maar het makkelijker om te bashen toch meneer Takma. Daar bent u ster in, dat moet gezegd worden.

  2. Yorg Monker

   Ook de extreemlinkse relnicht Emile Takma is bereid ver te gaan om nietbestaand rechts-extremisme in Amsterdam toch te labelen en framen. Daarvoor gooit hij graag een integere, gewaardeerde en democratisch gekozen parlementarier onder de bus.

   Links is het droesem van de maatschappij.

  3. LifeBuddy

   HaHaHaHa, takkemens lodewijk heeft nog steeds last van de gekke koeie ziekte en is uiterst gevaarli*k. Kijk maar naar G.sLinks volkert vd. gr**F .

   1. Vanduinen

    Uiterst gevaarlijk ? Waarom? Waarom werkt u met een sterretje (*) Angst?

  4. Wally

   Echt emile…. doe je dit expres of zo? Zo blind kun je gewoon niet zijn.

   1. Forlan

    Doe je dit expres?

    Joh!!!

   2. Emile Takma

    Ik schrijf op wat ik vind en constateer dat extreem-rechts op dit blog fanatiek wordt verdedigd, Wally.

    1. Yorg Monker

     Vind je het niet een beetje raar dat Halsema zo sterk overdrijft met haar waarschuwing inzake extreemrechts (slechts 2 personen) en de wezenlijke dreiging van 44 radicale jihadisten geheel negeert?

     1. Emile Takma

      Ik heb niet geconstateerd dat Halsema de dreiging van jihadisten negeert, Yorg, maar mogelijk baseert u zich op een solide bron.

     2. Yorg Monker

      Ze negeert niet geheel de dreiging van 44 levensgevaarlijke jihadisten, maar focust wel volledig op twee vermeende rechts-extremisten, zoals linkse coyotes altijd doen, jij inclusief.

      (Kop en intro van artikel Parool):
      “Halsema maakt zich zorgen om extreemrechtse dreiging in Amsterdam

      Burgemeester Femke Halsema heeft haar zorgen uitgesproken over de toegenomen extreemrechtse dreiging in Amsterdam. Ze noemt de normalisering van extreemrechtse denkbeelden in de politiek als een oorzaak voor de toename.”

      Lees zelf de teneur: ht*ps://www.parool.nl/amsterdam/halsema-maakt-zich-zorgen-om-extreemrechtse-dreiging-in-amsterdam~b00f8bd0/

     3. Emile Takma

      “ Ze negeert niet geheel de dreiging van 44 levensgevaarlijke jihadisten”

      Hiervoor beweerde je net zo makkelijk dat ze die dreiging wel geheel negeert.

      Ben je een beetje in de war?

     4. usb3.0

      tamil vergeet even de rest,

      maar focust wel volledig op twee vermeende rechts-extremisten, zoals linkse coyotes altijd doen, jij inclusief.

     5. Rood

      FTO Van Velenamen.

     6. Yorg Monker

      Emile Takma glibbert weg en negeert geheel dat het het accent van het artikel volledig ligt op de 2 (twee) vermeende extreemrechtsen. De 44 echt gevaarlijk jihadisten komen pas in het tweede deel van het artikel aan bod.

      Links is smerig volk.

     7. Emile Takma

      Yorg schrijft: “en de wezenlijke dreiging van 44 radicale jihadisten geheel negeert?”

      En daarna schrijft Yorg (nadat ik hem een bron vroeg voor zijn wonderlijke bewering): “Ze negeert niet geheel de dreiging van 44 levensgevaarlijke jihadisten”

      Ik zie het maar als voortschrijdend inzicht.

     8. Yorg Monker

      De links-extremist Emile Takma wil maar 1 ding: flamen en daarna ieder ‘debat’ winnen. ‘Op het scherpst van de snede’ noemt hij dat zelf. Het komt simpelweg neer op liegen, draaien, wegglibberen, negeren, zaken omdraaien en antwoorden ontwijken. Alles wat bij loepzuiver tr0llengedrag hoort.

      Zo werkt hij al meer dan 12 jaar op diverse fora, verscheidene heeft hij om zeep geholpen. Overal wordt hij als een melaatse hond weggeschopt maar door zijn psychopatische aard blijft hij overal terugkomen.

     9. Emile Takma

      “ De links-extremist Emile Takma wil maar 1 ding: flamen en daarna ieder ‘debat’ winnen”

      In dit geval was dat wel heel erg makkelijk, Yorg. En weet je wat nou zo leuk is? ik hoef daarvoor de opponent helemaal niet uit te kafferen.

     10. usb3.0

      Nou heeft Yorg een bron gegeven en nog kan tamil zich er niet bij neerleggen, tamil is een zeer domme jongen

    2. Yorg Monker

     Geen antwoord. Wie zwijgt stemt toe. Takma is het dus volledig eens met mijn reactie.

    3. Beukman

     Het Parool is heel wat genuanceerder dan wat de vriendelijke en intelligente, maar ook vooral luie Bosma er van maakt. Een paar citaten:

     Door de instorting van Islamitische Staat en andere terreurorganisaties is de aantrekkingskracht van deze groepen op Amsterdamse jongeren flink afgenomen, schrijft Halsema. Punt van zorg is wel dat dit jaar diverse veroordeelde IS-strijders hun straf hebben uitgezeten, onder wie enkele Amsterdammers. Zij worden in de gevangenis al begeleid vanwege de ‘potentiële geweldsdreiging’ die deze ex-terrorismegedetineerden vormen na hun vrijlating.

     In Amsterdam is vooral de toegenomen extreemrechtse dreiging opvallend. De afgelopen maanden werden zeker vijf lokale moskeeën doelwit van intimiderende acties. Drie van hen kregen in april een luier en spotprenten door de brievenbus geduwd, bij de Westermoskee ging eind vorig jaar een steen door de ruit. “Dit is meer dan in het vorig halfjaar en bovendien gaat het nu vaker om fysieke incidenten in plaats van online uitingen,” zegt Halsema. “In sommige gevallen is een duidelijke relatie met extreemrechtse denkbeelden of groepen te zien.”

     Ook is dit voorjaar vijf keer aangifte gedaan door Amsterdammers die een sticker van het platform Vizier op Links op de deur kregen geplakt. Deze organisatie is inmiddels verbannen van sociale media zoals Twitter. Het OM beoordeelt of de stickeracties strafbaar zijn.

     Een nuttige toevoeging is het ook dat de dochter van Halsema een tijdje terug door rechts-extremisten werd opgewacht toen zij uit school kwam. Die groep rechts-extremisten scandeerde: JE MOEDER IS EEN HΟER.

     Halsema heeft gelijk, Bosma is een nutteloze stemmingmaker die een flink salaris opstrijkt met iets waar hij heel goed in is: niets doen.

  5. vlekkenoplosser

   Olie op de golven gooien ! serieus ?

   Ik hoop dat anderen snuggerder zijn in de discussie dan Emile.

  6. usb3.0

   Ja tamil zal er alles aan doen om zijn geliefde islamvriendin te verdedigen

  7. Jannes-46

   Sprak de toekomstige bewaarder van de Killing Fields van de Groene Khmer.

 3. Mistgabel

  Halsema moet eens die links extremen in de gaten houden.
  Die terroristen van Antifa en BLM.

  1. Wally

   Dat zijn haar vriendjes. Denkt ze, totdat ze als nuttige idioot niet meer nodig is. En dan balt haar kop ook, vol verbijstering in die ogen. ‘Ik was toch een gutmensch?’ Zoiets zullen haar laatst woorden zijn, waarna ze door haar vriendjes achter een niet-milieuvriendelijke diesel aan wordt gesleept….

 4. Adriaen van Bergen

  Halsema is zelf de grootste bedreiging voor het welzijn van de Amsterdammers.

 5. Klaus Schwab

  Jullie hebben geleerd om kritiek op een niet kloppende uitspraak van een links georienteerd politici gelijk in de extreem rechtse hoek te plaatsen. Dat is al jaren de tactiek van Groen Links he Emile !

 6. Wally

  En als er een bom door islamdwaas tot ontploffing wordt gebracht? Let die idioot dan wel op? Ze komen er nog wel achter hier…. die burgeroorlog, links is al jaren bezig deze te laten uitbreken. En maar lief zijn hoor…. stakkers

 7. Berr

  Rechts-extremisme bestaat niet,ander was het Links-extremisme wel uitgeroeid

 8. vlekkenoplosser

  Wat een paniek in de linkse kampen als een uitspraak van hun in het juiste perspectief en bijbehorende proportionaliteit wordt geplaatst.

 9. Beukman

  Het Parool is heel wat genuanceerder dan wat de vriendelijke en intelligente, maar ook vooral luie Bosma er van maakt. Een paar citaten:

  Door de instorting van Islamitische Staat en andere terreurorganisaties is de aantrekkingskracht van deze groepen op Amsterdamse jongeren flink afgenomen, schrijft Halsema. Punt van zorg is wel dat dit jaar diverse veroordeelde IS-strijders hun straf hebben uitgezeten, onder wie enkele Amsterdammers. Zij worden in de gevangenis al begeleid vanwege de ‘potentiële geweldsdreiging’ die deze ex-terrorismegedetineerden vormen na hun vrijlating.

  In Amsterdam is vooral de toegenomen extreemrechtse dreiging opvallend. De afgelopen maanden werden zeker vijf lokale moskeeën doelwit van intimiderende acties. Drie van hen kregen in april een luier en spotprenten door de brievenbus geduwd, bij de Westermoskee ging eind vorig jaar een steen door de ruit. “Dit is meer dan in het vorig halfjaar en bovendien gaat het nu vaker om fysieke incidenten in plaats van online uitingen,” zegt Halsema. “In sommige gevallen is een duidelijke relatie met extreemrechtse denkbeelden of groepen te zien.”

  Ook is dit voorjaar vijf keer aangifte gedaan door Amsterdammers die een sticker van het platform Vizier op Links op de deur kregen geplakt. Deze organisatie is inmiddels verbannen van sociale media zoals Twitter. Het OM beoordeelt of de stickeracties strafbaar zijn.

  Een nuttige toevoeging is het ook dat de dochter van Halsema een tijdje terug door rechts-extremisten werd opgewacht toen zij uit school kwam. Die groep rechts-extremisten scandeerde: JE MOEDER IS EEN HΟER.

  Halsema heeft gelijk, Bosma is een nutteloze stemmingmaker die een flink salaris opstrijkt met iets waar hij heel goed in is: niets doen.

  1. usb3.0

   “Die groep rechts-extremisten scandeerde: JE MOEDER IS EEN HΟER.”

   Doen Marokkanen en Turken van islamitische afkomst veel vaker en waarom horen beukho*r daar niet over

 10. staleo

  Beukman:
  Vroeger kon ik uw reactie vaak waarderen, maar de laatste tijd zijn uw reactie alleen miserabel en tegendraads.
  Ik heb dan ook nooit meer een reactie gezien van u waar u het met een andere reactie eens bent, of ze moest van Takma en consorten komen.
  U voegt dus helemaal niets nuttig meer toe, en zou beter kunnen gaan fietsen.

  1. Beukman

   Er is geen pels die zonder een paar luizen kan, staleo.

  2. AS210854

   HELEMAAL MEE EENS.

 11. tata

  Halalsema verspreidt wel vaker nepnieuws. Ollongren zullen we niet horen nu…

  1. Beukman

   Er wordt vooral nepnieuws over Halsema verspreid, tata.

   1. tata

    Ja vast..

 12. rafi

  Ja maar, die jihadisten zijn juist de BONDGENOTEN van de communisten en neomarxisten! Hoe kan ze die schatjes dan dwars gaan zitten?

 13. halo1

  Wat is er met haar uiterlijk gebeurd?..die vastzittende kaken lijken wel verdwenen!!

 14. Bes Tolen

  Het ligt eenvoudig Beukman. Halsema is alleen maar burgemeester geworden omdat Amsterdam helemaal geen kwaliteit meer kon voortbrengen. Volgens oud burgemeester Cohen kon alleen maar een jood burgemeester zijn. Die was niet voorradig. Welaan daarna kon er alleen maar een super linkse vrouw komen. Dat ging gemakkelijk want er had maar één jarenlang volop alle steun gehad van de Nederlandse TV. Bepalend maar al te gemakkelijk.

  1. Emile Takma

   “Volgens oud burgemeester Cohen kon alleen maar een jood burgemeester zijn. “

   Waar haalt Tolen dit vandaan?

   1. Niemandalletje

    Ik neem aan dat Bes doelt op de uitspraak van Cohen over Eberhard van der Laan:

    “ik weet wel dat ook niet-joden burgemeester kunnen zijn in Amsterdam”, zo
    verklaarde Cohen, “maar ik hoef alleen maar te refereren aan Anne
    Frank en iedereen realiseert zich dan dat het beter is een jood de
    leiding te geven van de stad”.

    1. Emile Takma

     Ik betwijfel de authenticiteit van die uitspraak. Ik heb er even naar gegoogeld en las een ‘van horen zeggen’. Weet jij in welk verband of in welk medium Cohen deze uitspraak heeft gedaan?

     1. Niemandalletje

      Ik voel me niet geroepen om jouw huiswerk te doen.
      Je vroeg je af waar Bes het vandaan haalde, daar kreeg je antwoord op.

      Jij betwijfelt waarschijnlijk ook nog de bescheiden traditie om na ’45 joodse burgemeesters te benoemen voor Amsterdam.
      Tja, staat ook niet opgetekend, maar is wel een feit. 😉

     2. Emile Takma

      Nee, die traditie betwijfel ik niet, dat is inderdaad feitelijk zo.

 15. Martmart

  Die jodenhaters op de dam, de potenrammers in verschillende parken aldaar… allemaal extreem rechts. Het reële probleem wordt zoals te doen gebruikelijk genegeerd want dat zijn incidenten en het gevolg van mensen die een beetje verward zijn.

  1. Harry Haller2

   “Die jodenhaters op de dam, de potenrammers in verschillende parken aldaar… allemaal extreem rechts.”

   Dat zijn bijna allemaal en altijd moslims Marty. Maar of je die rechts kunt noemen betwijfel ik.

 16. JFU

  Ze vergeet voor het gemak, dat zij extreem links vertegenwoordigd met de standpunten en daden gelijk aan extreem rechts…maar dat mag natuurlijk!

 17. rafi

  Deze absurditeit (TWEE mensen op een stad van 750.000 inwoners) toont slechts, dat Halsema een obsessie heeft met extreem-rechts, en eigenlijk behandeld zou moeten worden. Duidelijker dan ooit is het nu geworden, dat ze in har kindjaren/vroege jeugd zeer diep gekwetst moet zijn geweest, zelf slachtoffer moet zijn geworden van…racisme. Met/door haar donkere ponem. Hoe vaak zal ze heel vroeger wel niet mensen stomverbaasd hebben zien reageren, alleen al door wijd open gesperde ogen, als iemand met haar puur Friese naam er zo donker uit blijkt te zien? Waarbij ze die verbazing negatief als afkeuring, in plaats van als logisch en menselijk, ervaren heeft? En haar leven als GL-politica (want bestuurster, over alle Amsterdammers, zal zij nooit kunnen worden) is haar wraak op de NL maatschappij hiervoor. Ze is beklagenswaardig.

  1. Beukman

   Het zijn dan ook veel meer dan twee mensen; dat is slechts de gebruikelijke bagatelliseertruc van de luie Bosma. Lees wat er in een van de reacties hierboven staat.

   1. rafi

    Wat staat er dan?
    Overigens is dit geen reactie op mijn veronderstelling. En laten het er wat meer zijn. Dan nog blijft mijn hypothese geldig: er is sprake van een absurde onevenredigheid.

    1. Beukman

     Ik citeer even een uitgebreid antwoord (alles hieronder):

     Het Parool is heel wat genuanceerder dan wat de vriendelijke en intelligente, maar ook vooral luie Bosma er van maakt. Een paar citaten:

     Door de instorting van Islamitische Staat en andere terreurorganisaties is de aantrekkingskracht van deze groepen op Amsterdamse jongeren flink afgenomen, schrijft Halsema. Punt van zorg is wel dat dit jaar diverse veroordeelde IS-strijders hun straf hebben uitgezeten, onder wie enkele Amsterdammers. Zij worden in de gevangenis al begeleid vanwege de ‘potentiële geweldsdreiging’ die deze ex-terrorismegedetineerden vormen na hun vrijlating.

     In Amsterdam is vooral de toegenomen extreemrechtse dreiging opvallend. De afgelopen maanden werden zeker vijf lokale moskeeën doelwit van intimiderende acties. Drie van hen kregen in april een luier en spotprenten door de brievenbus geduwd, bij de Westermoskee ging eind vorig jaar een steen door de ruit. “Dit is meer dan in het vorig halfjaar en bovendien gaat het nu vaker om fysieke incidenten in plaats van online uitingen,” zegt Halsema. “In sommige gevallen is een duidelijke relatie met extreemrechtse denkbeelden of groepen te zien.”

     Ook is dit voorjaar vijf keer aangifte gedaan door Amsterdammers die een sticker van het platform Vizier op Links op de deur kregen geplakt. Deze organisatie is inmiddels verbannen van sociale media zoals Twitter. Het OM beoordeelt of de stickeracties strafbaar zijn.

     Een nuttige toevoeging is het ook dat de dochter van Halsema een tijdje terug door rechts-extremisten werd opgewacht toen zij uit school kwam. Die groep rechts-extremisten scandeerde: JE MOEDER IS EEN HΟER.

     Halsema heeft gelijk, Bosma is een nutteloze stemmingmaker die een flink salaris opstrijkt met iets waar hij heel goed in is: niets doen.

     1. Harry Haller2

      Nog steeds blijkt nergens uit dat het gaat om meer dan twee rechts-extremisten, Beukmannetje.

     2. rafi

      Beter huizen beplakken met stickers dan ze bekladden met verf of in brand steken (zoals bij Aad Kosto gebeurde en waardoor Janmaats vrouw invalide raakte), zoals extreem-links doet. En hoe weet jij dat die zelfkleverplakkers en belagers van moskeeen uit Amsterdam komen? Ik kan het mij best wel zo voorstellen dat je daarvoor speciaal naar die rot stad afreist. Er is geen greintje bewijs dus. Vooral stampei maken om niks. Dit alles stelt toch niks voor, vergeleken met de wandaden van de richting van Halsema?