CDA blijft vierkant achter biomassa staan: ‘Als politicus moet je eerlijk zijn’

Terwijl de meeste politieke partijen biomassa inmiddels als een onechte manier zien om duurzame energie op te wekken, is het CDA nog niet klaar om afstand te nemen van het massaal verbranden van hout in ovens. Dat blijkt uit een opmerking van CDA-Kamerlid Henri Bontenbal, die een artikel over voormalig PvdA-leider Diederik Samsom, aanprijst. Samsom laat weten dat biomassa “nodig” blijft, en daar is Bontenbal het volledig mee eens.

“Diederik Samsom durft het inmiddels impopulaire standpunt in te nemen,” zegt de CDA-parlementariër: “‘Biomassa blijft nodig’. Hij heeft gelijk. Als politicus moet je niet weglopen voor impopulaire standpunten, maar eerlijk zijn.”

Critici merken op dat biomassa zorgt voor een te grote houtkap in bossen, en de energieopwekking sowieso niet duurzaam is, wegens een te hoge CO2-uitstoot. Samsom op zijn beurt, in zijn hoedanigheid als kabinetschef van EU-klimaatcommissaris Frans Timmermans, laat weten dat biomassa “een rol blijft spelen in het toekomstige energysysteem.” Bossen moeten dan wel beter beheerd worden, aldus het voormalige PvdA-Kamerlid. Maar Samsom heeft er alle vertrouwen in dat dit zal gebeuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Paardenmiddel

  Walgelijk. De hele linkse kliek geeft Niets om de natuur. En waar blijven al die schreeuwers van green peace. We horen ze nooit als het gaat om het slopen van bossen.

  1. hans-e-pans

   Dus eerlijk zijn en dom zijn gaan dus goed samen.

 2. Klaus Schwab

  Onbegrijpelijk dat het CDA en zo’n Samsom nog steeds achter biomassa centrales staan.

  1. Emile Takma

   Dat is begrijpelijk als je je niet in hun standpunt verdiept.

   1. Klaus Schwab

    Nou Emile Takma. Kom dan eens met argumenten. Wat zijn volgens jou de voordelen van biomassa centrales die meer CO2 uitstoot geven dan gas of kolencentrales en waarvoor massaal bossen in Estland, Letland en Canada worden omgehakt ?????

    1. Stanly2000

     Klaus, wacht maar niet langer op antwoord want dat komt er niet. Misschien wat gewauwel maar dat slaat als gewoonlijk nergens op, alleen een beetje jennen.

    2. nexit nu aub

     dat kan de domme lúl niet. De laatste rapporten zijn vernietigend voor de bio-massa. Het blijven doordrukken kent enkel verliezers.

     Ik heb de discussie al meermaals geprobeerd te voeren met de strónt vlé®k maar de lúl is te dom om te beseffen wat enkel transport al voor vervuiling brengt.

     De oude vuilverbrander was een bio massa centrale met brandstof in eigen land. Dat mocht niet meer van de linkse politieke dwazen !

 3. Patt

  En maar bomen omzagen. Wat een idioten!!

  1. Stanly2000

   Dat noemen ze bosbeheer!

 4. Vrijedenkert

  h**ps://www.parool.nl/nieuws/adviesraad-biomassa-is-juist-slecht-voor-het-milieu~b830b2ec/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
  h**ps://www.oneworld.nl/lezen/schone-energie/dit-zijn-de-nadelen-van-biomassa/
  h**ps://groennieuws.nl/groen-energie-blijkt-vaak-niet-altijd-duurzaam/
  h**ps://www.rtvnoord.nl/nieuws/748644/tweede-onderzoek-bevestigt-biomassa-installatie-winschoten-schadelijk-voor-gezondheid
  h**ps://www.trouw.nl/nieuws/waarom-biomassa-een-grotere-klimaatkiller-is-dan-steenkool~b8d089d1/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  En zo kun je uren en uren doorgaan met negatieve artikelen opscharrelen maar farizeeërs van het CDA gaatngewoon door met kaalslag en bomenstook…

  1. nexit nu aub

   zeuren over een energietransitie om co2 te beperken en de longen van de aarde omzagen om de centrale van brandstof te voorzien. Weer een misser van de politiek welke miljarden kost en de geloofwaardigheid ernstig in twijfel trekt

 5. Mistgabel

  Als ie heel eerlijk zou zijn moet ie toegeven dat het grote waanzin is.

 6. Michael M

  Biomassa is zo fout. Het is afkomstig van oeroude bossen van meer dan 5000 jaar oud welke onze planeet juist koel houden om zo opwarming tegen te gaan. Maar wat doen die domme koeien want dat zijn ze, biomassa gebruiken zodat de bossen moeder longen aarde volledig wordt omgehakt. Dan is het snel gedaan met de mensheid. Misschien moet dat ook wel. Revolutie heet dat. We Eindigen uiteindelijk net als de dinosauriërs.

 7. Michael M

  Bomen maken zuurstof voor de menselijke long.

 8. Michael M

  Beste mensen, niet reageren op de niet bestaande naam nicknaam Emile Takma. 1 van zijn tientallen nicknamen. Geen podium geven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.