‘Christian Eriksen was niet gevaccineerd en had ook geen corona’

Tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland viel topvoetballer Christian Eriksen zomaar neer op het veld. Hij kon niet meer opstaan. Sterker, hij ademde niet eens meer. Medisch personeel kwam dan ook het veld opsnellen, gaf hem een hartmassage, etc. Uiteindelijk begon zijn hart weer te kloppen.

Na dit vervelende voorval waren er mensen op sociale media die impliceerden dat Eriksen mogelijk gevaccineerd was tegen Covid-19 – met andere woorden, dat zijn hartfalen/hartaanval daar iets mee te maken kon hebben. De directeur van zijn club Internazionale (Inter Milan) spreekt dat tegen. “Christian heeft nooit corona gehad en is niet gevaccineerd,” aldus Giuseppe Marotta. “Hij is op dit moment onder behandeling van de Deense medische staf. De staf van Inter heeft nauw contact met deze mensen.”

Ook zegt Marotta dat de club Eriksen na het voorval bewust met rust heeft gelaten, maar dat hij zélf al contact heeft opgenomen met zijn teamgenoten. “We wilden niet opdringerig zijn en proberen zijn herstel te respecteren. Ik kan alleen maar zeggen dat Christian tien minuten geleden zelf een bericht heeft gestuurd in onze WhatsApp-groep. Dit bevestigt de goede band tussen de spelers.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Branzino

  Willem Engel kwam op Twitter ook al met de suggestie, dat de vaccinatie tegen corona Eriksen bijna fataal geworden was. Maar die bewering is inmiddels door Twitter verwijderd. Ik zou hierop willen voortborduren met de stelling dat een hartstilstand zeker mogelijk is als je niet gevaccineerd bent. Wie kan daar sterke argumenten tegenin brengen?

  1. Mr.blauw.sky

   “Willem Engel kwam op Twitter ook al met de suggestie, dat de vaccinatie tegen corona Eriksen bijna fataal geworden was.”

   De wonderlijke en definitieve deconfiture van een (ex-)wetenschapper die halverwege zijn leven plotseling het licht zag…

  2. september

   Je kan altijd een hartstilstand krijgen,of je wel of niet gevaccineerd bent.En Eriksson bleek niet gevaccineerd te zijn.Dus Willem Engel zei maar wat

 2. Beukman

  De complotbakkers olv de charlatan Willem Engel draaien weer overuren.
  Denken zij soms ook dat Nouri in ’18 een hartstilstand kreeg omdat hij was gevaccineerd tegen corona?

  1. Branzino

   @Beukman
   Zou toch best wel kunnen, want sommige deelnemers hier menen in verslagen van de VN uit 2015 al te lezen, dat corona eraan kwam.

   1. Beukman

    Maar dat verklaart alles. Dan was Nouri een van de onwetende proefkonijnen van EU/BBB/Bill Gates, en passen alle puzzelstukjes in elkaar.

    1. Branzino

     @Beukman
     Je vergeet nog Klaus Schwab van het WEF, de kwade genius achter alle ellende in de wereld, zowel privé als maatschappelijk. En natuurlijk ook als Nederland de groepsfase niet overleeft.

     1. nexit nu aub

      blabla bladieblabla

     2. Mr.blauw.sky

      Schitterend inhoudelijke reactie weer schijtlaars, zijn de gegeven weer te confronterend voor je.kerkrat ?!

     3. Beukman

      Overigens Branzino, het is leerzaam om dit portret te lezen van Cees Engel, aka de Krottenkoning, voormalig biochemicus maar thans oplichter en pandjesbaas en inderdaad, de vader van. Willem heeft duidelijk de genen van zijn pa geërfd.

      ad.nl/rotterdam/cees-engel-die-man-was-compleet-maf-br~a38b7ff9/

     4. nexit nu aub

      als bukhol het leerzaam vindt moet het een rioolschrijfsel zijn.

     5. Beukman

      Voor jouw vrienden is alles leerzaam wat ik schrijf, Rennie.

     6. nexit nu aub

      met jouw bagger veeg ik me reet af en die bull shit van je holmaat malle pietje lees ik niet eens meer.

      je bent een decadente onwetende tról bukhol , een miesgasser in hart en nieren ! of zoals marcel van dam ooit zei “een bijzonder minderwaardig mensch “

     7. Beukman

      Vooralsnog ben jij een van mijn trouwste fans, Rennie.

     8. Nexit aub

      Graag gedaan, meneer Beukman.

 3. usb3.0

  Wereldwijd sterven er heel veel mensen door vaccinatie dat kan niemand ontkennen..

  1. Emile Takma

   Het enige dat vaststaat is dat wereldwijd rond 4 miljoen mensen aan corona overleden en er dagelijks rond 11.000 bijkomen.

   1. Branzino

    @Emile Takma
    Mensen als usb3.0 laten zijn niet te overtuigen met feiten. Je kunt namelijk altijd nog de infobronnen ter discussie stellen.

    1. usb3.0

     “Mensen als usb3.0 laten zijn niet te overtuigen met feiten”

     Juist wel maar dan wel met échte feiten..

     1. Branzino

      @usb3.0
      Feiten zijn altijd waar, anders zijn het geen feiten!

     2. Emile Takma

      Gerrit heeft alternatieve feiten.

     3. usb3.0

      Jullie dwalen dat is iedereen duidelijk en zijn bewust doof en ziende blind voor feiten die zeggen dat er wereldwijd mensen door vaccinatie sterven.
      Vervolgens veranderen jullie het onderwerp en gaan niet in op het feit dat er steeds meer mensen sterven door vaccinatie

     4. Branzino

      @usb3.0
      Ik help je uit de droom. Leest en huivert. Er sterven inderdaad mensen die gevaccineerd zijn, zelfs als gevolg van die vaccinatie. Dat gebeurt bij elke soort vaccinatie of medicijn. Bijwerkingen en zo. Dus eigenlijk net als de bijwerkingen van autorijden, voetballen, bergklimmen, zonnebaden, wandelen, roken en een lekker wijntje drinken. Dat accepteren we gewoon, zonder erbij na te denken.
      Maar nu komt het. De sterfgevallen a.g.v. vaccinaties zullen nog sterk stijgen. Daar schrik je van hè? Maar dat is geen reden voor paniek, ook voor jou niet. Het iszelfs geen reden voor ook maar welke onrust dan ook. Want het aantal vaccinaties zal nog heel sterk stijgen. En omdat de sterfte een percentage van het aantal vaccinaties is, zullen ook de sterfgevallen stijgen. Als tweemaal zoveel mensen met de auto reizen, zullen er ook tweemaal zoveel verkeersdoden zijn a.g.v. een auto-ongeluk zijn. Zo simpel is het. Ik hoop, dat ik het eenvoudig genoeg heb uitgelegd en je het begrijpt. Vraag anders gerust nog eens.

     5. Emile Takma

      “Er sterven inderdaad mensen die gevaccineerd zijn, zelfs als gevolg van die vaccinatie.”

      Uit de analyses van Lareb blijkt dat veel sterfgevallen na vaccinaties hoogbejaarden of mensen met onderliggend lijden betreft waarvan lastig is na te gaan of ze zonder het vaccin ook niet waren gestorven of dat de (lichte) bijwerkingen van het vaccin net het laatste zetje gaven.

   2. usb3.0

    “Het enige dat vaststaat is dat wereldwijd rond 4 miljoen mensen aan corona overleden en er dagelijks rond 11.000 bijkomen.”

    Nee hoor, bij lange na geen 4 miljoen, leugenaar, tamieltje praat over slechts 0.04928597402% sterfgevallen wereldwijd, sterker nog, van die 0.04928597402% sterfgevallen wereldwijd is 80% met onderliggende aandoeningen, dus geen corona In Nederland is de sterftedaling -43% in Europa -7%
    Over vaccinatiedoden lees je niet zoveel natuurlijk maar die zijn er heel veel wereldwijd en tamieltje kan dit natuurlijk nooit ontkennen…tamieltje kan er natuurlijk gewoon helemaal niets over zeggen en vooral benadrukken wat minimaal is..

    1. Emile Takma

     Het is inmiddels bekend dat jij geen bronnen raadpleegt, Gerrit, maar de sterftecijfers van corona worden nauwgezet bijgehouden.

     ht*ps://www.worldometers.info/coronavirus/

     1. Eindbaas

      Wat enorm sneu dat je om 08:20 al helemaal klaar zit om wederom de hele dag op DDS door te brengen. En dat iedere dag van de week.

      Maar ja, je vindt het als humanistische einzelgänger maar wat leuk om je hier boven die rechtse simpele reaguurders verheven te voelen, taalfouten te verbeteren en dwars te liggen.

      Het is een zielig bestaan.

     2. Gebande K0K

      wat leuk om je hier boven die rechtse simpele reaguurders verheven te voelen,

      Soms is het aangenaam om anderen gelijk te moeten geven.

     3. usb3.0

      Het is inmiddels duidelijk dat tamil ontkent dat er slechts 0.04928597402% van de wereldbevolking overlijd aan “corona” (om precies te zijn 3.795.020)
      Tamieltje gaat absoluut niet op de vastgestelde cijfers die men gewoon op het internet kan vinden, omdat tamieltje steeds over bronnen begint weet iedereen dat ik gelijk heb..
      h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/corona-wereldwijd-cijfers-over-het-coronavirus-in-alle-landen-op-een-rij~b14e8079/

     4. nexit nu aub

      er zijn vele site en organisaties die sterftecijfers bijhouden strónt vlé®k.

      helaas is op geen van de sites het cijfermateriaal hetzelfde strónt vlé®k.
      Dat kan ook niet als men bij zo een organisatie besluit om plotseling 3000 sterfgevallen op te tellen omdat we mogelijk achter lopen in het aantal meldingen.

      Overigens is corona nog steeds een hoax domme jongen ! mortaliteit van 0,04% !

     5. Branzino

      @nexit nl aub
      Je blijft wel heel consequent dezelfde onzin-cijfers uitkramen. Mortaliteit is NIET het aantal doden op de hele wereldbevolking, maar het aantal doden per ziektegeval.
      Maar om dan toch maar de ernst van corona te illustreren het volgende. Het totaal van ALLE doden a.g.v. kanker is wereldwijd jaarlijks ongeveer 10 miljoen. Wat hoger dan de corona-doden, maar wel voor alle kankertypen samen. Alleen aan longkanker al sterven jaarlijks plm. 2 miljoen mensen. Sorry, nu zie ik het ook, longkanker is een hoax, net als covid-19 dus. Maar niet heus, natuurlijk.

      Wat ben je toch een nitwit, met al je losse flodders. Het is eigenlijk om me te schamen, dat ik dit toch weer rechtzet.

      Nog één toevoeging: het aantal corona-doden is relatief beperkt a.g.v. de harde maatregelen die wereldwijd, met enkele uitzonderingen, getroffen zijn. Zonder die maatregelen zou het dubbele aantal of nog veel meer te betreuren zijn. We zullen het gelukkig nooit weten.

     6. Emile Takma

      overlijdt

     7. Gerda2

      Nou Branzino, cijfers zeggen alles hè?
      Daarom probeer je ons zeker geregeld – half in paniek – de situatie in India door de strot te duwen.
      Nu 107e plaats op de ranglijst Worldometers.

     8. Branzino

      @Gerda2
      Ik probeer niemand wat door de strot te duwen. Maar vergelijkingen van landen als India en China gaan altijd mank, omdat je het dan over een heel groot deel van de wereldbevolking hebt en met onvergelijkbare grootheden werkt. Zelfs met Amerika moet je voorzichtig zijn door de grote extreem dunbevolkte gebieden daar. Net als in India en China dus. Statistiek moet je met gezond verstand toepassen, anders krijg je de gekste conclusies die levensgevaarlijk kunnen zijn. Cijfers zeggen heel veel, maar niet alles. Een beetje nadenken blijft nodig en een aantal deelnemers hier doet dat te weinig. Maar misschien zijn ze dat niet gewend en dan moet je inderdaad uitkijken. 😉

      Overigens ben ik nooit in paniek en begrijp niet waaraan je die conclusie ontleent. Het klinkt wat onvriendelijk en ook daarvoor zie ik geen enkele reden.

     9. Gerda2

      Branzino@ Nog één toevoeging: het aantal corona-doden is relatief beperkt a.g.v. de harde maatregelen die wereldwijd, met enkele uitzonderingen, getroffen zijn. Zonder die maatregelen zou het dubbele aantal of nog veel meer te betreuren zijn. We zullen het gelukkig nooit weten.

      Jij durft.
      Eén en al aannames, maar ga je gang.
      Er zijn goede rapporten die dat tegenspreken.
      Maar ja, niet door jou goedgekeurd.

      En wat India betreft, ivermectine helpt daar prima.
      Moeten ze in Nederland ook eens mee beginnen.
      Zou veel levens hebben gespaard.
      En dat zijn geen aannames, maar het bewijs is in vele landen te vinden.
      Ook in de westerse wereld zijn er prima resultaten mee behaald.

     10. Branzino

      @Gerda2
      “Jij durft. Eén en al aannames …”
      Nee hoor, dat is gewoon in allerlei onderzoekingen aannemelijk gemaakt. Harde cijfers zijn er uiteraard niet. Een heel globale Nederlandse schatting, je herinnert je die vast nog, gaf 134.000 corona-doden zonder maatregelen. Maar je kunt het ook zelf zien. In landen waar men wat gemakkelijker met corona omging is of was het probleem veel groter. Die goede rapporten die dat zouden tegenspreken heb ik nu even niet paraat.

      “En wat India betreft, ivermectine helpt daar prima.”
      De werking van ivermectine wordt niet betwist, maar wel ivermectine als HET medicijn tegen covid19. Je moet eerstziek worden om profijt te hebben en bovendien zijn er veel vraagtekens bij de veiligheid en toch ook de effectiviteit. Zie bijvoorbeeld cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2021/03/22/ema-raadt-gebruik-ivermectine-bij-covid-19-af-buiten-klinisch-studies. Maar er zijn heel veel meer bronnen met grote twijfels bij ivermectine. Google maar even.

    2. Emile Takma

     “Nee hoor, bij lange na geen 4 miljoen, leugenaar”

     Kan Gerrit aangeven hoeveel mensen er dan aan corona stierven en op welke bron hij dat baseert?

     1. Branzino

      Emile Takma
      Dit wordt een zinloze discussie, omdat je bij elke corona-dode de vraag kunt stellen of er niet een onderliggende aandoening de werkelijke oorzaak van het overlijden kan zijn geweest. Dat is trouwens bij elk sterfgeval de vraag en daarom helemaal niet relevant in de vergelijking. Maar dat is corona-critici niet aan het verstand te brengen. Ook bij kankersterfgevallen overlijden relatief veel mensen die ouder en/of zwakker zijn. Maar daar wordt geaccepteerd, dat ze zonder kanker nog wat langer geleefd zouden hebben en dus als kankerdode geteld mogen worden. Net als bij corona dus, en veel andere ziekten.

     2. Emile Takma

      Die ruis rond sterftecijfers betreft zowel de mensen die stierven rond corona als mensen die stierven na vaccinatie. In beide gevallen kunnen er andere oorzaken een rol hebben gespeeld als oorzaak van overlijden.
      We worden wereldwijd en (mogelijk wat preciezer) in Nederland de coronadoden geregistreerd. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk beduidend hoger omdat veel sterfgevallen bij ouderen niet als coronadoden werden geregistreerd en wereldwijd je twijfels kunt hebben bij de registratie in met name landen als Rusland en China.

      Dit gezegd zijnde staat nochtans vast dat het aantal mensen dat stierf door bijwerkingen van het vaccin een verwaarloosbaar kleine fractie is van het aantal mensen dat stierf door corona.

     3. september

      Hoeveel er werkelijk aan zijn gestorven zijn dat wordt toch nooit duidelijk..In percentage van de hele wereldbevolking is dat niet veel.0,05 afgerond

     4. Branzino

      @september
      “In percentage van de hele wereldbevolking is dat niet veel.0,05 afgerond”

      Dat is vergelijkbaar met andere zeer gevreesde dodelijke ziekten, zoals longkanker. En dergelijke ziekten nemen we ook uiterst serieus en beschouwen we niet als een hoax, zoals sommigen hier en elders nog steeds doen. Dankzij drastische maatregelen heeft men corona in bedwang kunnen houden. Anders was het nog veel erger geweest. Ik hoop nu, dat de critici hun mond zullen houden en meevieren dat het allemaal op een einde loopt.

 4. september

  Die critici die zullen wel nooit zwijgen en het einde van Corona meevieren.We zullen er maar kennis nemen,die veranderen toch nooit

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.