Column Frits Bosch: de ECB maakt meer kapot dan je lief is

In zijn nieuwe column voor De Dagelijkse Standaard legt Frits Bosch uit het beleid van de ECB zo niet door kán gaan. De armen worden armer, de middenstand verliest razendsnel welvaart, maar de superrijken worden steeds rijker.

De ontevredenheid over het ECB beleid neemt toe. Cees Lotringen, hoofdredacteur van Fondsnieuws, maakt gehakt van dat beleid. In zijn artikel ‘ECB beleid gaat lang goed totdat het fout gaat’, FD 25 juni, stelt hij dat de ECB zich hard maakt voor een ‘diverse en inclusieve samenleving’. Het beleid veroorzaakt exact het tegendeel, meent hij, zoals ik op deze site al eerder heb gesteld.

Want het goedkope geld zorgt ervoor dat spaarders armer worden, grootvermogensbezitters veel rijker worden via de beurs en via nulrente huizen opkopen die exponentieel in waarde stijgen. Starters kunnen geen huis meer kopen en worden gedwongen duur te huren. De vermogensverschillen zijn gigantisch aangewakkerd. De ECB is een enorme marktverstoorder contra inclusie.

Opvallend is dat onze politieke partijen, en vooral de partijen die menen op te komen voor onze minder bedeelde medemens, helemaal niets hierover laten horen. Nul, nada. Onze DNB directeur Klaas Knot vindt het allemaal prima. Hij munt uit in wollig taalgebruik dat het weer beter gaat in de wereldeconomie. Hosanna!

Lotringen hekelt het World Economic Forum als een lobbyforum van en voor vermogenden, hij hekelt het ECB beleid puur gericht op toename van inflatie en besluit zijn artikel met de constatering dat de rijken hun vluchtroutes naar hun zeewaardige jachten al klaar hebben en dat de raketvlucht van Jeff Bezos op 21 juli is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En het gaat maar door. Inderdaad, het ECB beleid gaat lang goed, totdat het fout gaat. Het wordt tijd dat onze parlementariërs zich eens over dit issue buigen en wat mij betreft er een vette rode streep door halen.  Laat in hemelsnaam eens wat hierover horen. Dit kan niet langer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Cootje

  Gaat fout daar kan je op wachten , monopolie geld heeft in Zimbabwe zijn diensten bewezen . En de zuid Europese opvreters kunnen het niet zelf verdienen hun begrotingen ontsporen en met allerlei plakmiddelen probeert de ECB de rente laag te houden door hun opkoop programma . / volgens onze huis econoom Emile om de deflatie te beteugelen / maar bij deflatie hoef je geen geld bij te drukken , dan zit je in een Japan scenario . Maar deze wijzen van opkopen is dodelijk voor de werkende spaarders , die niets voor hun echte geld krijgen terwijl de profiteurs van het monopolie geld ontroerende goederen kopen en zuid Europa zijn levensstijl kan handhaven op onze kosten , ik kan niet wachten tot het klapt , 5 jaar in de ellende maar van de maffia af

  1. Monty

   ”5 jaar in de ellende”

   Als je dat er voor over hebt.
   Weet niet hoeveel mensen er op zitten te wachten om 5 jaar in de ellende te gaan zitten.

 2. plakband

  “de ECB maakt meer kapot dan je lief is”
  Fout, de ECB heeft al veel meer kapot gemaakt dan je lief is.
  En het gaat maar door.

 3. Emile Takma

  “Inderdaad, het ECB beleid gaat lang goed, totdat het fout gaat.”

  De analyses van Frits nemen in diepgang toe.

 4. Nikita

  Volgens mij heeft Herpes vandaag vrij van zijn speelplaats de kids zullen wel ergens anders zijn dan.

 5. vlekkenoplosser

  nexit nu ! 10 miljard euro terug op de nationale begroting !

  Slechts het verhuiscircus de deur wijzen en terug naar de handelsakkoorden E.E.G 1970

  Wat een weelde

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.