Derk Jan Eppink (JA21): ‘VVD en CDA zijn het nieuwe links, vazallen van de EU’

JA21-Kamerlid Derk Jan Eppink is niet te spreken over de richting die de huidige partijleidingen van VVD en CDA zijn ingeslagen. De twee oude middenpartijen hebben een flinke ruk naar links gemaakt, vindt Eppink, en hebben zich bovendien uitgeleverd aan EU-gremia die ons land bestieren.

Eppink trok zijn conclusies nadat hij gisteren in de Tweede Kamer een debat voerde met europarlementariërs over de Europese Unie: “CDA en VVD lijken op vazallen van EU die centrale macht loven in alle talen,” stelde de JA21’er: “Kritiekloos. Losgezongen van realiteit en burgers: voor meer immigratie, transfergelden en klimaatkosten.” Conclusie: “Het ‘oude midden’ is ‘nieuw links’.”

De voormalige europarlementariër reageerde daarmee op een artikel dat commentator Syp Wynia al publiceerde. “De Nederlandse regeerpartijen waren nog nooit zo eurofiel als nu,” aldus Wynia: “Waarom eigenlijk? Is dat op verzoek van de kiezers?”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Paardenmiddel

  Dus, Baudet en Wilders hebben toch gelijk, hoe verrassend.

 2. Mistgabel

  Heb een enorme tyfushekel aan ondemocratische kut EU.

  Volgens mij is de EU nog steeds onrechtmatig sinds de verloren verkiezingen van de Europese grondwet.
  We hebben immers massaal NEE gestemd, maar dat is door firma List & bedrog door Balkenellende genegeerd.

 3. Morgan4321

  Is dat hetzelfde JA21 dat tegen het gebruik van veto’s door Nederland in de EU stemde? Grote mond maar wel lekker meestemmen met de EU fans.

  1. Mistgabel

   Tja das wel hypocriet ja.

 4. spartaantje

  Wel stemmen voor opgeven veto in EU. Voor mij hiermee afgedaan als euro sceptische partij. Jammer dat ik op JA21 gestemd heb tijdens laatste verkiezingen. Enorme teleurgesteld.

 5. halo1

  Dan zijn dus ..op FVD en PVV na.. alle partijen min of meer links geworden..waarom is de formatie dan zo!n probleem?

  1. Mistgabel

   Voor de buhne doen ze moeilijk, ze willen het wel maar de linkse partijen zijn in principe afgeslacht, geen hond stemde op die linkse wappies.

   Het zou ook gewoon ordinaire kiezersbedrog zijn.

   1. Monty

    ”geen hond stemde op die linkse wappies.”

    En ook niet op ‘rechtse’ partijen.
    Anders hadden die wel een meerderheid gehad om een coalitie te vormen.
    Leuk dat FvD dik heeft gewonnen, maar het aantal zetels geeft toch echt aan hoeveel mensen er echt op hebben gestemd.

    1. OrangeBlancBleu

     Juist wel op de rechtse partijen ware het niet dat er een dictator zit die deze partijen persoonlijk in een cordon sanitaire heeft gegooid. ie vent weet niet wat een democratie inhoud en houd vast aan zijn dictatorisch bewind in Nederland, nu samen met vrouwe Palestina Kaag.

 6. OrangeBlancBleu

  De spijker op zijn kop, dat het beleid steeds linkser is geworden onder Rutte is wel te zien in het land. Steeds meer immigranten, steeds meer problemen en criminaliteit door asielzoekers, 2/3 in gevangenissen zijn van allochtone afkomst en de groene klimaatleugen raakt de burger steeds meer. Zware criminaliteit door wederom allochtonen en nog meer regeltjes en vanuit Brussel. Het land gaat kapot onder dit beleid en moet nodig losgerukt worden uit de linkse klauwen die EU heet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.