Deugpresentator KRO-NCRV deelt regenboogvlaggen uit aan afreizende Oranjesupporters: ‘blij om een statement te maken’

KRO-NCRV-presentator Klaas van Kruistrom besloot een initiatief te starten in de hoop dat het Oranjelegioen zich massaal gaat uitspreken voor acceptatie en gelijkwaardigheid tijdens de Oranjewedstrijd in Boedapest. Terwijl honderden Oranjesupporters op hun vlucht aan het wachten waren naar Boedapest werden ze lastig gevallen door een pedante NPO-presentator die zijn ‘steun’ voor onderdrukten voor de honderdste maal op televisie wil uitspreken. 

Al dagen gaat het nergens anders over: de ‘omstreden’ anti-homowetgeving van de Hongaarse premier Viktor Orbán. In West-Europa is daardoor de ‘pleuris’ uitgebroken, alle gütmenschen ter lande uiten hun verontwaardiging over deze ‘anti-homowetgeving’. In de media zijn de reeks aan amendementen neergezet als een barbaarse en inhumane wet, terwijl het in feite gaat om een reeks aan wetuitbreidingen die verbieden om bepaalde seksuele onderwerpen op scholen te onderwijzen. Orbán en consorten willen niet dat minderjarigen worden blootgesteld aan een continue golf van seksualisering.

In Nederland was de verontwaardiging gigantisch; van de media tot aan onze ministers, velen vonden dat Hongarije zwaar moest worden bestraft. En nu wordt helaas het EK-voetbal aangehaald om deze politieke kwestie uit te vechten. De naar Boedapest afreizende Oranjesupporters werden door presentator Klaar van Kruistrom lastiggevallen met een uitdeelactie, aldus het AD.

Volgens Van Kruistrom was de actie een groot succes: “Ik had ook wel een beetje het idee dat sommigen in hun maag zaten met de situatie daar. Die vroegen zich ook af of ze daar nu wel naartoe moesten gaan. Ik ben blij dat mensen bereid zijn om daar in het stadion een statement te maken.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar bovenstaande reactie is natuurlijk gewoon lariekoek. De meeste supporters werden natuurlijk voor het blok gezet door de actie, waarbij een grote camera voor hun gezicht stond, dan is er natuurlijk niemand die gaat zeggen dat hij geen behoefte heeft aan zo’n actie (en mocht het wel gebeuren dan knipt men dat fragment eruit).

Als supporters zogenaamd echt zo ‘begaan’ waren met de situatie stonden ze niet op Schiphol. Maar afijn, nu staan er dus enkele kneuzige supporters vanavond met een regenboogvlag te zwaaien tijdens de wedstrijd. Dit is nou niet iets waar Orbán en consorten van wakker gaan liggen. Maar ja, de Nederlandse gütmenschen menen natuurlijk dat ze wereld hebben gered met deze symboolactie. Droom lekker verder.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Gerda2

  De paarden in bijgaand filmpje zijn nogal geïmponeerd door de regenboogkleuren.
  youtube.com/watch?v=TMyf6ewi7E8

  1. Branzino

   @Gerda2
   Echt heel leuk en dat meen ik. Een grap moet kunnen, want zo beschouw ik dat nu maar. Maar zo zijn sommige paarden nu eenmaal. Laat ze eens een zebrapad oversteken die als de Hongaarse vlag is geschilderd of in andere schilderingen. Wat denk je dat er met menig paard gebeurt?
   Verder moet hier wel bij vermeld worden, dat de publicerende partij eigendom is van Novosti, een Russisch persagentschap. Dan bekruipt mij onmiddellijk de gedachte aan het willen veroorzaken van onrust of framen. Weliswaar een heel klein beetje, maar toch en alle beetjes helpen. Kijk eens op het kanaal van RT UK om te zien welk doel ze met hun filmpjes lijken na te streven.

   Maar nogmaals, deze is eigenlijk wel leuk, al is de aanleiding een trieste.

  2. Beukman

   Fraai bewijs dat homofobie aangeleerd is. Wedden dat het Hongaarse paarden zijn?

   1. Rood

    Bukman is druk met bukken.

 2. HD

  Heeft de Klaas van Kruisjeuk ook flink wat EHBO spullen meegegeven, zullen de vlaggers wel nodig hebben.

 3. Branzino

  “… terwijl het in feite gaat om een reeks aan wetuitbreidingen die verbieden om bepaalde seksuele onderwerpen op scholen te onderwijzen. Orbán en consorten willen niet dat minderjarigen worden blootgesteld aan een continue golf van seksualisering.”

  De schrijver heeft het helemaal bij het rechte eind. Want dit is precies waarom het gaat. Hongaarse kinderen leren dat één geaardheid er mag zijn of beter “er is”, en bepaalde andere niet. Al die andere mogelijkheden waardoor mensen zo divers en interessant zijn moeten ze zelf maar ontdekken, of eigenlijk liever niet leren kennen. Maar die varianten bestaan wel gewoon, ook in Hongarije. Dat betekent, dat Hongaarse kinderen het tot hun achttiende maar moeten uitzoeken. Ze horen en zien wat op straat. Proberen eens wat, worden gebruikt of misbruikt, zijn teleurgesteld, met alle gevolgen van dien. Het is een garantie voor de problemen die jaren geleden ook in Nederland bestonden en die we door geschikte wetgeving en cultuurverandering voor een groot deel overwonnen hebben. De Hongaren is dat blijkbaar voorlopig nog niet gegund.

  Verder vraag ik me af waaruit die continue golf van seksualisering bestaat, waaraan Orbán en consorten Hongaarse minderjarige niet willen blootstellen. Kennen we dat in Nederland dan ook, zo’n continue golf? Mij ontgaat dat dan en mijn kinderen hoor ik er ook niet over. Ze worden wel gewoon ingelicht over allerlei aspecten van mens-zijn, zonder er eentje in het bijzonder uit te lichten. Zo groeien ze op tot evenwichtige burgers die hun eigen keuzen kunnen maken.

  1. vlekkenoplosser

   Blabla bladieblabla , het gewauwel van malle pietje

  2. Beukman

   De schrijver heeft het helemaal bij het rechte eind. Want dit is precies waarom het gaat.

   Het gaat helaas om veel meer.
   Het wordt ook verboden om homoseksuele stellen te laten figureren in wat voor tv-programma’s dan ook waar jongeren naar kijken, laat staan transseksuelen.

   De nieuwe wet kan worden gezien als propaganda om jongeren met een niet-standaard geaardheid te indoctrineren dat alleen heteroseksualiteit “normaal” is.

   1. Branzino

    @Beukman
    Ik wilde wijzen op het feit, dat bepaalde seksuele onderwerpen op scholen niet meer behandeld worden en dat dit precies is waarom het gaat. Ik noem een paar ernstige consequenties, jij vult dat nog aan en er zijn nog veel meer consequenties.
    Die indoctrinatie is heel slecht voor jongeren. Ook in Nederland was dit tientallen jaren geleden nog zo en daar heeft het overgrote verstandige deel van bevolking en politiek verandering in gebracht. Gelukkig.

   2. Emile Takma

    “ De nieuwe wet kan worden gezien als propaganda om jongeren met een niet-standaard geaardheid te indoctrineren dat alleen heteroseksualiteit “normaal” is.”

    Waardoor ook geweld tegen en discriminatie van homo’s impliciet wordt gelegitimeerd.

    1. usb3.0

     Het is gewelddadig naar hetero’s dan nog maar niet te spreken van de enorme discriminatie die hetero’s moeten verdragen elke dag weer

     1. Emile Takma

      😂

     2. DubbelZout

      Ach gut, daar heb je onze chrrrristen gekkie weer
      Ga ff gauw uithuilen bij onze lieve Heer
      Vanochtend blijkbaar niet je best gedaan

     3. usb3.0

      Maar jullie regenbooglovers zijn zelfs nog erger…

     4. Rood

      @USB: Zoals je weet is satan een na-aper. Om die reden heeft zijn vlag zes i.p.v. zeven kleuren. 😉

   3. Augustus

    Waarom wilt u zo graag seksualiteit voorschotelen aan kinderen, wat te verbergen Beukman?

 4. Branzino

  @vlekkenoplosser
  Dank voor het lezen en reageren.

  1. EvertB

   Jij boft maar dat de vlekkenoplosser op jouw stukjes reageert. Je weet dan dat je indruk maakt en er toe doet en als een ‘influencer’ wordt gezien.

   😀

   1. Branzino

    @EvertB
    Mee eens. Ik ben daarom ook heel voorzichtig om hem teveel te treiteren of te irriteren. Vlekkenoplosser en al zijn voorgangers zijn heel lichtgeraakt en dreigen voortdurend met niet meer mijn stukjes te zullen lezen. En dat zou pas erg zijn. Ik probeer al zo eenvoudig mogelijk Nederlands te schrijven. Jammer genoeg kunnen plaatjes hier niet geplaatst worden, anders zou ik ook illustreren. Maar voorlopig blijft hij reageren en ben ik tevreden.

 5. Duckday

  Dit zijn ook net twee partijen die willen meeliften met kleuren

 6. Houtje

  Zit je ermee in je maag….gewoon weggooien toch. je hoeft er niet mee te gaan zwaaien

 7. usb3.0

  Ik ben van mening dat er heterovlaggen uitgedeeld moeten worden

  1. Rood

   Gelukkig is dat nog steeds de norm Johnno!

 8. Response

  Als we de meeste energie mbt lhbt-ers etc. nu niet in o.a. Hongarije steken maar eerst in NL kunnen we daarna de pijlen op andere landen richten. Zolang je als lhbt-er hier niet veilig over straat kunt, zeker niet in de grote steden en vooral niet in bepaalde wijken hebben we wat mij betreft minder recht van spreken om andere landen op dit onderwerp te bekritiseren. Daarmee keur ik het niet goed wat in Hongarije gebeurt maar de focus wordt nu wel heel erg verlegd.

  1. trutje

   Helemaal met je eens misschien moet hij ook maar eens de wijken in gaan en daar de vlaggen uitdelen. Nederland wilt altijd andere landen de les lezen maar de eigen rotzooi zien ze zogenaamd niet. Als Rutte een echte kerel is moet hij ook naar Turkije gaan om Erdogan de les te lezen want daar is het nog erger gesteld en die willen zo graag bij de EU kunnen ze alvast hervormen.

 9. Rieks

  Nog nooit volwassen deze puistpuber met zijn polder christentoet. Laat hem die vlaggen (door wie gesponsord trouwens, vast niet zelf betaald) in zijn kerk uitdelen.

 10. Peter Loosduinen

  Eerlijk is eerlijk !
  Ze hebben gespeeld als echte homo’s !

 11. 56RdK

  Deug KRO-NCRV-presentator Klaas van Kruistrom:
  Straks ook in Qutar hé?!
  En in Iran?!
  En in Soedi Arabie?!
  En in … ach, d a t is nou nét iets teveel gevraagd, hé!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.