Doorgeslagen klimaatgekte in Amsterdam: één derde kantoren niet ‘duurzaam’, moeten mogelijk deuren sluiten

In Amsterdam dreigt een zogeheten kantoorinfarct te ontstaan: door almaar strenger gemaakte duurzaamheidregels moet een derde van de kantoren in de hoofdstad snel verduurzamen, want anders dreigt sluiting in 2023. Het moge duidelijk zijn: de linkse klimaatgekte zorgt voor de ene rare situatie na de andere.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Met zeurende klimaatextremisten, die helaas een dikke vinger in de pap hebben in de politieke arena, en ruggengraatloze bestuurders is het niet heel verrassend dat personen en bedrijven compleet voor het blok worden gezet met ridicule maatregelen. Ditmaal worden grote bedrijven in de stad onder druk gezet, uit onderzoek blijkt namelijk dat een derde van de Amsterdamse kantoren niet duurzaam genoeg is. Als deze desbetreffende werkgebouwen niet vóór 2023 verduurzaamd zijn, dan dreigt de progressieve gemeente ze met sluiting, aldus het Parool.

Volgens het Bouwbesluit – waarin de duurzaamheidseisen staan beschreven – staan flink wat voorwaarden waar kantoren allemaal wel niet aan moeten voldoen. Maar bedrijven hebben nog maar anderhalf jaar om hun kantoor op tijd verduurzaamd te krijgen. En zelfs als ze het voor die tijd redden, dan staan de volgende ‘groene deadlines’ al te wachten. De verwachting is namelijk dat er na 2023 nog strengere eisen worden gesteld om bedrijven en de stad in zijn geheel duurzamer te maken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Los van alle klimaatpaniek: de bemoeizucht van de overheid neemt in rap tempo toe. Ondernemers en werkgevers moeten de komende jaar keer op keer diep in de buidel tasten om te gaan voldoen aan steeds verder escalerende duurzaamheidshobby’s. En wie niet op tijd zich kan aanpassen kan op dikke boetes rekenen. Op deze manier worden ondernemers nog méér financieel klem gereden. Onacceptabel: de coronacrisis heeft al flink wat schade opgeleverd voor veel bedrijven, maar de opmars van de peperdure klimaatgekte gaat ook gestaag door. Arme, arme, Amsterdamse beheerders van kantoorpanden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Jack Flash

  Dwangdeugerij door een stelletje achterlijke eurofiele clowns.
  Het zal ons allen duur komen te staan.

 2. rafi

  Jarenlang klaagde men er in dit land misnoegd over dat in een of ander geval ALWEER de economie het ‘gewonnen’ had van de ecologie. Dit is nu wat je krijgt als het omgekeerde het geval wordt. Maar vergeet nooit, dat dit groene masker de stormram is om onze vrije, sociaal-kapitalistische welvaartstaat, met zoveel mogelijk welvaart voor zo veel mogelijk burgers, die een ongekend succes is gebleken, te vervangen door een totalitaire communistische dictatuur, met slechts een luxe leventje voor zeer weinige apparatsjiks.

  1. Edjan

   Rafi, helemaal mee eens.

 3. alla-af sn-akbar

  Wat Nederland ook doet, het klimaat zal er geen steek door veranderen.

 4. StemPzeweg

  De ideale gemeente in Amsterdam. GL PvdD BIJ. Daar zeg ik Amen tegen

 5. dumbfarmer

  en vervolgens in 2030.. zit er geen bedrijf meer in amsterdam (want die vertrekken gewoon, verhuizen is goedkoper), en zijn ze aan het janken over de hoge werkeloosheid en daardoor criminaliteit.. de enige handel die er nog is dan: toerisme (voor zover dat ook niet verprutst wordt…), wiet en de prostitutie..

 6. Bes Tolen

  Eén derde van de inwoners van Amsterdam dus illegalen niet meegeteld, is niet duurzaam gebouwd. De vraag is dus wat je met deze mensen aan moet. De gemeente Amsterdam zal er wel zeker van uit gaan dat het opperen alleen al vreemdelingenhaat of te wel xenofobie is. Maar is dat dan erg?

 7. Mistgabel

  Amsterdam huilt, waar het eens heeft gelachen.

 8. Wally

  Das toch prima juist? Laat men maar keihard kennismaken met de totale idioterie die linksch nu eenmaal is. Is toch prachtig? Hoe meer onzin en flauwekul er naar voren wordt gebracht, hoe beter. En met de partijtjes die daar in de raad zitten heb ik er alle vertrouwen in dat het nog vele malen debieler kan en zal worden. Genieten, jullie willen deze partijen toch? Nou, geniet dan?

 9. Eppo123

  Dan ook 1/3 minder uitkeringen. Er zijn straks immers minder mensen die dat moeten opbrengen.

  1. september

   Gelukkig woon ik niet in 020, ik kom er alleen maar wel eens op bezoek.

   1. nexit nu aub

    beter niet meer doen, we kunnen jouw soort missen als kiespijn in Amsterdam