NPO-eindredacteur hekelt ‘sensatiezucht’ bedreigde Lale Gül: “Sommige energie roep je op jezelf af”

NPO FunX-eindredacteur Yassin Lamsallak, ook wel bekend als rapper YStijd, hekelt de sensatiezucht van de Amsterdamse schrijfster Lale Gül. De jonge auteur is onlangs doorgebroken met haar islamkritische roman Ik ga leven, wat haar tal van bedreigingen opleverde. Volgens de FunX-eindredacteur komt dit door daar eigen gedrag. Dat sommige Nederlandse moslims snel op hun teentjes zijn getrapt speelt natuurlijk geen rol volgens deze NPO-topper. 

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Waar de NPO pareltjes als FunX-eindredacteur Yassin Lamsallak keer op keer vandaan blijft halen is een groot mysterie. Want terwijl Lale Gül nu dagelijks wordt bedreigd door allerlei religekkies met veel te korte tenen, meent Lamsallak dat Gül alleen uit zou zijn op sensatie. Door haar houding roept ze in feite al deze bedreigingen op zich af, is de overduidelijke suggestie.

“Ik weet dat ze stiekem geniet van de aandacht,” wat natuurlijk een belachelijke insinuatie is die deze hele bizarre situatie ook nog eens afzwakt. Gül heeft met haar boek Nederlanders een inkijkje gegeven in de conservatieve Nederlandse moslimcultuur, en wat haar boek portretteert is alles behalve fraai. In plaats van kritisch te kijken naar je eigen omgeving, doet Lamsallak de situatie af als een poging tot sensatie – en negeert hij heel slim al haar kritiek op deze conservatieve cultuur.

Helaas klopt dit voor geen meter én zorgt dit soort kritiek er alleen maar voor dat we de negatieve kanten van de conservatieve moslimcultuur niet verder kritisch bespreken. In die zin is het eigenlijk vrij logisch dat de NPO zo’n figuur in dienst heeft, want kritisch zijn op de negatieve uitwassen van de islam in Nederland is natuurlijk nog altijd een heilig taboe in Hilversum.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In Nederland, en ook in andere Westerse landen, zien we vaak genoeg dat mensen die kritisch zijn op de islam hun eigen leven er niet bepaald prettiger op maken. Wat Gül heeft gedaan is enorm dapper én uiteraard zal er meer dan genoeg inhoudelijke kritiek te leveren zijn op haar werk. Maar haar werk en kritieken afdoen als een poging tot sensatie is natuurlijk te belachelijk voor woorden. Dat een met onze belastingcenten betaalde NPO-redacteur in die hetze meent te moeten meegaan, is zo mogelijk nóg zotter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. sonny

  Indien iemand grove uitspraken doet, mbt bepaalde personen, krijgt men het etiket “grof gebekt”!
  Doet iemand dezelfde uitspraken richting moslims, negroïden, getinten, dan is men onmiskenbaar “racistisch” !
  Tja, er bestaat niets dat onredelijker is dan de geïndoctrineerde mens!

 2. jhak

  Zo’n Lams(alla)ak kan alleen bij de deugomroep een baan hebben,want in de echte wereld zou hij wegged^scr^mineerd worden. Wat een Laml×l.

 3. Cootje

  Karbonkel is toch nog een hele nette benaming voor ongeletterde ongedierte ,je zal in de 21 ste eeuw geboren worden uit zo schoot en je beland met een paar geiten in de bergen en je wordt zoet gehouden tot een bok je neemt en uit die voortplanting moet je overleven . En lam sallak met een leuter komt je vertellen wat je mag en niet mag , dan is die allochtonen broodbakker niet geïntegreerd en hoort in de bergen met een paar geiten waar hij zijn behoefte kan doen

 4. Harry Haller

  Yassin Lamsallak is niet de enige die zo denkt: de hele linkse goegemeente denkt zo.

  Bijvoorbeeld DDS’ dorpsgek Beukman: hij meent dat Theo van Gogh de moord door de islamitische psychopaat Mohammed Bouyeri verdient heeft en over zichzelf heeft afgeroepen – moet je maar geen kritiek op de islam hebben.

  Beukman is ook van mening dat Geert Wilders de fatwa over zichzelf heeft afgeroepen en het dus logisch is dat deze al 14 jaar van safehouse naar safehouse wordt gesmokkeld. Hij vindt het tevens een grote schande dat de overheid opdraait voor de kosten van Geerts beveiliging.

  De vijanden zijn niet alleen de islamisten met een terroristische missie: het zijn ook de extreemlinkse Nederlandse psychopaten als Beukman die dit gedachtengoed faciliteren en het onderscheid niet meer weten tussen slachtoffer en dader zodra de islam in het spel is.

  1. Monty

   ”De vijanden zijn niet alleen de islamisten met een terroristische missie: het zijn ook de extreemlinkse Nederlandse psychopaten”

   Wel netjes van je dat het specificeert en niet alle moslims en linksen van deze daden beschuldigd.

   Waren er maar meer mensen en politici zo genuanceerd.
   Dat zou een hoop kwaadbloed voorkomen.

  2. Emile Takma

   Harry plaatst zichzelf steeds vaker buiten elke redelijke discussie.

   Dat is wel tragisch om te zien.

   1. Harry Haller

    Takma kijkt met een half oog voeballu, maar moet dwangmatig reageren. Vandaar dat de inhoud ontbreekt.

   2. Cootje

    Welke redelijke discussie , als de zinsnede en de juiste worden en de juiste gedachte er achter zitten is het een redelijke discussie , fatsoenlijke partijen , fatsoenlijke mensen en fatsoenlijke individuen zijn met een roze zonnen bril gecreëerd , en de discussie altijd een kant op laten vallen is geen discussie dat is altijd je gelijk halen en het liefst in de taal fouten , een transgender op een zolderkamertje de ene keer reageren als mannentje de andere keer als vrouwtje , de ene keer met zo leuter de andere keer met een gat in zijn hand

    1. Cootje

     Woorden

   3. Wally

    Misschien niet al te duidelijk omschreven, maar er zit zeker een kern van waarheid in. Mensen zoals jij blijven maar alles verdedigen wat bepaalde groepen doen, ongeacht wat de gevolgen zijn. En maar goedpraten, en maar struisvogel blijven spelen. Moorden? Nee want zelf afgeroepen. Racisme naar ons volk? O nee hoor, want alleen ‘wit’ blabla. Enzovoort.

   4. nexit nu aub

    quote Emile Takma 2 dagen geleden Beantwoorden
    Harry plaatst zichzelf steeds vaker buiten elke redelijke discussie.

    Dat is wel tragisch om te zien. end

    de strónt vlé®k denkt dat ie onderdeel is van een discussie , het staat er echt.

    met de strónt vlé®k discussiëren op argumenten is onmogelijk want de hufter leegt enkel zijn hypocriete onderbuik.

 5. Wally

  Tsja…. wat dacht u dan. Die mannetjes zijn zo onzeker dat ze alles aangrijpen om zich stoer te voelen. T zijn barbaren uit t jaar 650.

 6. 56RdK

  “conservatieve Nederlandse moslimcultuur” Bart?

  Laat dat conservatieve maar weg, het ware gezicht van de islam wordt, buiten de aanslagen, moordpartijen en alle andere ellende, nimmer aan de ongelovige of andersdenkende getoond. Opdat er wordt gedacht dat het een religie van vrede en vrijheid is. Iets waarin, ook het journaille zoals jij Bart, vol intrappen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.