Filmpje! FVD’er Gideon van Meijeren wast CU-Kamerlid Bikker de oren om NCTV-poppetje Nikki Sterkenburg

Het was heerlijk om te zien hoe, op woensdag, Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren losging toen ChristenUnie Kamerlid Mirjam Bikker furieus was toen hij de moed had om de anti-rechtse NCTV-‘analyst’ Nikki Sterkenburg bij naam en toenaam te noemen. Dat kon niet, zei ze! Ze is een ambtenaar! Dat gaat zo maar niet! Het resultaat? Van Meijeren deed er gewoon nog een schepje bovenop.

Tijdens zijn inbreng legde Van Meijeren heel helder uit dat het ondertussen een lachertje is geworden bij de  NCTV. De zogenaamde extremismebestrijders van het ministerie van Justitie – en dus van Ferd Grapperhaus (CDA) – bespioneren burgers, lappen de wet aan hun laars, en gedragen zich ook op andere manieren op wanstaltige wijze. Zoals Van Meijeren zei, de sfeer op de werkvloer is bij de NCTV helemaal kapot. “Medewerkers die spreken over intimidatie en een onveilige werksfeer.”

En, nog veel belangrijker, “de leiding zou blind varen op de opvattingen van een klein groepje invloedrijke analisten.” De belangrijkste van die analisten wat betreft zogenaamd “extreemrechts” is… Nikki Sterkenburg. Voormalig journalist, maar nadat ze in het nieuws kwam met allerlei verhalen over ‘radicaal-rechts’ snel overgestapt naar de NCTV.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Toen Van Meijeren bij dat punt aankwam pakte hij Sterkenburg – die met name Forum voor Democratie maar ook andere rechts-conservatieve organisaties met enige regelmaat besmeurt – hard aan. “Vorige maand spuwde ze haar gal in het Reformatorisch Dagblad,” aldus Van Meijeren, “waarin ze haar zorgen uitte over de opkomst van ‘extreemrechts.’ Maar wat verstaat mevrouw Sterkenburg dan onder ‘extreemrechts’? Nou, ik citeer: ‘Personen die streven naar culturele homogeniteit. Ze vinden elkaar met name in het streven naar de traditionele man-vrouwverhoudingen, veel kinderen krijgen, en veel geld naar Defensie’.”

Van Meijeren zei terecht dat dit ronduit “bizarre denkbeelden zijn over wat nou de daadwerkelijke bedreiging vormt voor onze veiligheid hier in Nederland.” Want de beschrijving van Sterkenburg van wat nou eigenlijk ‘extreemrechts’ is, is natuurlijk volstrekt bezopen. Bij haar, en dus bij de NCTV, is alles wat rechts is van de VVD, “extreem.” FVD’ers komen daar dan voor in aanmerking, maar ook SGP’ers. En PVV’ers. Er zullen zelfs nogal wat ChristenUnie-stemmers die het eens zijn met de standpunten die volgens Sterkenburg bepalen dat iemand “extreem” is.

En de hele Amerikaanse Republikeinse Partij is dan ook extreem.

Hilarisch genoeg vond Mirjam Bikker van de ChristenUnie het heel erg dat Van Meijeren de naam van Sterkenburg noemde. Want zij is een ambtenaar! En dat kan niet zomaar! Jongens, jongens! Je moet in debat gaan met de minister. Ambtenaren moeten buiten schot blijven – of in ieder geval anoniem. “Wij spreken de minister aan. Wij noemen geen namen van ambtenaren!” huilde Bikker.

Nou, dat was géén verstandige interruptie. Want toen ging Van Meijeren terecht helemaal los. “Nou ja, mevrouw Sterkenburg, haar volledige naam is overigens Nikki Sterkenburg, die is zelf zo dapper om de media te zoeken om haar gal te spuwen over ons, dus dan moet mevrouw Nikki Sterkenburg ook niet raar opkijken dat de naam van Nikki Sterkenburg in dit verhaal genoemd wordt door de partij die zelf beschuldigd wordt door Nikki Sterkenburg, en zichzelf dus ook niet heeft kunnen verdedigen. Dan spreek ik hier de minister aan op het gedrag van mevrouw Nikki Sterkenburg.”

Zo. Die konden Bikker én mevrouw Nikki Sterkenburg in hun zak steken. Want dat a) Sterkenburg er een puinhoop van maakt en b) ze zelf in het verleden heel bewust de media heeft opgezocht óók om partijen als FVD door het slijk te halen staat buiten kijf. Als je publiekelijk iemand aanvalt kun je verwachten dat je repliek krijgt. Zo gaat dat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

 If you can’t stand the heat, get out of the kitchen! Dat geldt niet alleen voor politici als mevrouw Bikker, maar óók voor quasi-experts als Sterkenburg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. NO8DO

  En?
  Heeft Baudet vandaag de oren gewassen van BBB voorstanders tijdens het debat?
  Oh, sorry, hij had belangrijker zaken aan zijn hoofd.
  De rosé voorraad moest worden aangevuld.

  1. Jack Flash

   Goed gedaan Gideon.
   Ik heb er gisteren van genoten.
   Extreem linksdoorgedraaide valserds de oren wassen.
   Geweldig.

  2. Niemandalletje

   Ik begin me nu echt af te vragen of u wel klok kan kijken.

   1. Jack Flash

    Stond gisteravond al op het net niemandalletje.
    😎

    1. Niemandalletje

     Ik doelde op NO8DO opmerking. 😉

     1. Jack Flash

      Oke, Niemandalletje.

  3. Stanly2000

   NO8DO

   U weet toch dat hierover niet gedebatteerd mag worden!

 2. Bunky01

  Ik ben van mening dat de mening van Mw. Sterkenburg juist extremitisch is. Dit zet (trapt) een hoop normale mensen weg in een hoek en werkt polariserend. Een schaamteloze opstelling die niet genoeg en krachtvol dient te worden tegengesproken. Temeer ook omdat deze dame blijkbaar een key-persoon is binnen de organisatie waar zij deel van uitmaakt. Kortom een gevaarlijke vrouw met verderfelijke ideen.

 3. A-BBa

  Goed artikel helemaal mee eens.

 4. Emile Takma

  Walgelijke puber.

  1. nexit nu aub

   walgelijke decadente tról en taal nazi

  2. Telos

   Aldus Ernst Emma Van Duinen Van Velenamen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.