Filmpje! Youp van ’t Hek gaat tegen Mona Keijzer (CDA) los op “oplichter” Sywert: “Tief hem uit de partij!”

Bij het RTL-programma Humberto is komiek Youp van ’t Hek vrijdagavond helemaal losgegaan op CDA-“oplichter” Sywert van Lienden. Want, zei Hek, de leiding van het CDA moet de mondkapjesslijter er gewoon uitgooien. En snel een beetje!

“Ik begrijp er niks van,” zei Van ’t Hek recht in het gezicht van Mona Keijzer, CDA-staatssecretaris die ook aan tafel zat, “als ik gisteren die oplichter zie, die Sywert, en ik zie die man gewoon eerlijk bekennen hoe die de héle tent genaaid heeft, dat zo iemand niet gewoon op maandagochtend de meteen die partij uitgetieft wordt.”

Als hij CDA-kiezer was, ging Van ’t Hek verder, zou hij zich “gered voelen” als dat gebeurde. Maar nee, in plaats daarvan roepen ze bij de partij dat ze het “intern moeten onderzoeken,” wat Van ’t Hek ronduit hilarisch vindt. “Je zit daar gewoon met een oplichter!” zei hij. Hoe kan je dat als partij accepteren?

Op het moment dat Sywert die mondkapjes verkocht lag Van ’t Hek in het ziekenhuis. Daar zag hij dat er echt paniek was onder het personeel omdat er gewoon niet genoeg materiaal voor handen was. “Daar heeft die lúl 28 miljoen los weten te peuteren.”

“Onbegrijpelijk dat de partij niet zegt, ‘optiefen, wegwezen, terugbetalen. Arresteren die man, [dat] denk ik écht.”

Mona Keijzer, die ook aanwezig was liet daarop weten dat dit niet zo gemakkelijk kan. Want de partij heeft “statuten.” En daar moet iedereen zich aan houden. Dus er moet eerst een onderzoek komen om te bepalen of Sywert inderdaad gelogen heeft en zo ja of dat netjes is of niet (want dat is bij CDA’ers nog maar de vraag), en daarna moet er ook nog gekeken worden naar de vraag of CDA-ministers en andere partijprominenten ervoor hebben gezorgd dat de overheid zaken deed met Sywert en niet met andere ondernemers.

Met andere woorden, het wordt allemaal op de lange baan geschoven.

Want “statuten.”

Hilarisch genoeg gaf Keijzer wél toe dat Sywert “gelogen” heeft tegen de Nederlandse bevolking. Maar ja. “Toch…” Toch eerst een onderzoek. Want iemand kan wel toegeven gelogen te hebben, maar dat gaat zomaar niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is en blijft écht een lachwekkende partij. Met lachwekkende mensen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Telos

  Het CDA kan opgeheven worden, er bestaat geen verschil t.o.v. VVD, PvdA, D66, GL of CU.

 2. Cootje

  Volgens onze kenner hoort het CDA onder de noemer FATSOENLIjKE partijen. Een deel heeft zijn gelovige individueel misbruikt , de andere hebben het onder het oog van de kruisganger goed gevonden , een ander deel heeft weggekeken , en ze hebben het haast allemaal doodgezwegen , nu hebben ze een kapitein op hun kruisvaders schip en die bovendeks die CDA kwaliteiten van hier boven geschreven niet heeft en die laten ze als een baksteen vallen , en naar een zakkenvuller die namens het CDA het volk zou helpen en er met zijn kornuiten 19 miljoen aan verdiende krijgt nog het voordeel van de twijfel , die kruisganger heeft rare volgers of zo als het heet gewone ordinaire meelopers die voor de bühne zondags voor in de kerk zitten .

  1. RS

   Youp zegt wat de meeste Nederiglanders denken, maar Mona haalt dus de statuten aan, die Siewert zelf heeft geschreven? Ik zou ook zeggen: ” Weg ermee”!Zalvende woorden van Mona!

   1. Cootje

    Maar ze zit zondags wel voorin in de kerk

    1. Lucky Luke

     Met een pepermuntje en een kwartje voor de collectezak.

  2. Marija

   M.a.w. Integere luis in de pels keurige politicus, Omtzigt, wordt monddood gemaakt verguisd en ziek gepest.
   De andere, een laaienlichter wordt met egards behandeld.
   CDA Corrupte Dieven Alliantie

 3. Edjan

  het CDA behandelt Sywert (tientalen miljoenen ingepikt) heel anders dan Omtzigt (altijd braaf meestemmen behalve die ene keer bij de toeslagenaffaire).
  Bij Sywert ligt het toch vooral genuanceerd en moet het intern “onderzocht” worden (tot iedereen het vergeten is en het onder het tapijt verdwijnt).
  Bij Omtzigt gaat het karaktermoord-orgel vol open: hij moet “geholpen” worden. Bij huisdieren betekent dit: gecastreerd. En feitelijk is dit ook de bedoeling van het CDA: niemand mag één millimeter uit de pas lopen. Tenzij het gaat om het inpikken van tientallen miljoenen.

  Partij van Farizeeërs en schriftgeleerden.

  1. Cootje

   +++++++++++++++++++++

 4. 56RdK

  “Mona Keijzer, die ook aanwezig was liet daarop weten dat dit niet zo gemakkelijk kan. Want de partij heeft “statuten.” En daar moet iedereen zich aan houden. Dus er moet eerst een onderzoek komen om te bepalen of Sywert inderdaad gelogen heeft en zo ja of dat netjes is of niet (want dat is bij CDA’ers nog maar de vraag), en daarna moet er ook nog gekeken worden naar de vraag of CDA-ministers en andere partijprominenten ervoor hebben gezorgd dat de overheid zaken deed met Sywert en niet met andere ondernemers.”

  Natuurlijk, éérst moeten de verantwoordelijken én hun daden veilig worden gesteld voordat er zogenaamd recht wordt gedaan.
  Want veronderstel dat je die oplichter er nu uitgooit, gaat hij vast de publiciteit opzoeken, komen er teveel waarheden boven de tafel, nee, … dat zal écht niet gebeuren.

  Enne, god zal dat zo en zo verhoeden, dat die waarheden voortijdig boven tafel komen. Hoe? god zal het weten. Amen!

 5. 56RdK

  Enfin, zoals ook bij D66, PvdA en VVD al veelvuldig is aangetoond, de corruptie wiert ook telig bij het CDA.

  Maar Polen en Hongarije, die zijn erger hoor!

  1. Mr.blauw.sky

   Daar kan de pers tenminste wél onaangekondigd dissidente opvattingen op straat gooien zonder dat ze meteen justitie op hun dak krijgen !

  2. Cootje

   Ho Ho 5 miljard is niet te verantwoorden als daar 10% van in dubieuzen zakken terecht is gekomen is dat 500 miljoen euro . Polen en Hongarije hebben geen 3 top banken die tussen de 400/750 miljoen aan boetes betalen , in die landen hebben criminelen netwerken geen 60 miljard omzet

 6. Duckday

  CDA blijft gewoon een huigel partij die zonder met hun ogen te knipperen je over de afgrond zet .Gewoon huigel moraal

  1. Emile Takma

   huichel

 7. 56RdK

  @Edjan ++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!

 8. Jannes-46

  Youpie is zelf een oplichter die klauwen met geld verdient aan zijn inmiddels tot op het bot afgekloven cabaret. Daarnaast is hij een verpersoonlijking van zijn eigenste Flappie, omdat hij niets durft te zeggen over de islam.

 9. usb3.0

  van’t Hek is een smuigertje, zo’n klein onderkruipseltje maar heeft hier gelijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.