Geert Wilders pakt journalisten stevig aan: ‘Het zijn links-activistische lakeien van de macht’

PVV-leider Geert Wilders reageerde vandaag in de Tweede Kamer op vragen over zijn ‘tuig van de richel’-opmerking over journalisten. Zijn standpunt is onveranderd: ‘Ik vind journalisten te veel lakeien van de macht. En ze vertonen te veel links activistisch gedrag,’ aldus Wilders.

Politiek verslaggever bij BNR Thomas van Groningen vat de reactie van Wilders in deze tweet samen:

Geert Wilders deed die uitspraken niet zomaar. De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) hing in de hoogste boom omdat zij allerlei dreigberichten hadden ontvangen na de uitspraken van Wilders, maar hij herinnert ze er even aan dat hij geweld afkeurt en zelf ook jarenlang voor van alles en nog wat is uitgemaakt:

Als iemand ervaring heeft met framing door journalisten dan is hij het wel. Maar in plaats van dat journalisten zelf eens kritisch kijken naar hun rol in dit hele gebeuren, komen ze niet verder dan in de slachtofferrol te kruipen en ‘Ja maar het is toch ook zo?’ te roepen als ze Wilders weer wegzetten als xenofobe nazi.

De pers is er kennelijk heilig van overtuigd dat alle haat en bedreigingen van afgelopen jaren volledig te wijten valt aan ophitsende opmerkingen van een Wilders of een Thierry Baudet. Toegegeven, die twee hebben er ook zeker wel aan bijgedragen. Maar de journalisten zouden ook eens eerst wat kritischer naar zichzelf mogen kijken. Want ook wanneer iemand zich kritisch uit op de volstrekt eenzijdige berichtgeving over een bepaald onderwerp, dan wordt dat tegenwoordig al bijna gezien als ‘een aanval op de vrije pers.’ Doe normaal, zeg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dus: intimidatie van journalisten mag niet, maar deze mensen mogen zélf ook wel eens wat meer introspectie aan de dag leggen. Niet alles is altijd de volle schuld van de grote boze boeman Geert Wilders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Drostemannetje

  En zo is het. De rioolpers weet heus wel dat ze fout zitten. Maar ja, de journalist die uit de school klapt, zal door de mainstream media gedemoniseerd en uitgekotst worden.

 2. Mistgabel

  Met hun nepnieuwsfabrieken.

  1. Mistgabel

   Kijk allang niet meer naar die shit, ook geen RTL nieuws en vooral geen NOS.
   Zodra het in beeld komt, floep weg drukken.

 3. nexit nu aub

  als je ziet welk nepnieuws NRC de wereld in trapt over Dion Graus zouden die politiek correcte linkse nitwits zich dood moeten schamen

  1. Emile Takma

   Volgens Poeperd is er helemaal niks van waar.

   😂

   1. nexit nu aub

    kom is met bewijs strónt vlé®k in plaats van dom gewauwel over een artikel uit de rioolkrant NRC waarvan zelfs de kamervoorzitter zegt dat het onzin is !

    je gewauwel overtuigt niet strónt vlé®k

    1. CZ

     @Nexit: Juist!

   2. CZ

    Aldus zuigertje Max Emile Ernst Noppen Van Velenamen.

  2. Beukman

   Onzin. Alles klopt.

   1. CZ

    Onzin!

   2. nexit nu aub

    wat klopt er dan domme tról !

    quote Misbruik Een voormalig fractiemedewerkster van de PVV meldde haar klacht onder meer bij toenmalig Kamervoorzitter Arib. Die beperkte Graus’ toegang tot het Tweede Kamergebouw. end

    een leugen sukkeltje , niet gebeurd !

    quote De jonge vrouw vertelde dat ze Graus moest vergezellen op werkbezoeken en tijdens etentjes. Hij zou haar alcohol hebben laten drinken, wat ze niet gewend was, en haar tegen haar zin hebben gedwongen tot „heel veel ernstige dingen”. Nadat ze hem had afgewezen, zou het Kamerlid haar zijn gaan stalken. end

    makkelijk te checken , leugen 2

    quote NRC deed onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik door leden van de Tweede Kamer. Onder meer uit gesprekken met meerdere seksueel geïntimideerde fractie- en Kamermedewerkers blijkt dat de klachtenafhandeling en de hulp tekortschieten. end

    dit draait dus NIET om Dion Graus hufter !

    quote De Tweede Kamer stelde na de NRC-publicatie geen onderzoek in naar Graus, evenmin heeft de eigen PVV-fractie actie ondernomen. Ook andere partijen lieten de zaak rusten. Uit het NRC-onderzoek blijkt dat Kamervoorzitter Arib achter de schermen, buiten de regels en protocollen om, wel in actie kwam door Graus de toegang tot het gebouw van de Tweede Kamer te ontzeggen. end

    men herhaalt de leugen uit de kop hufter !

    quote Dion Graus is de afgelopen twintig jaar door verschillende vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie, mishandeling, bedreiging en stalking. Aangiftes tegen hem werden geseponeerd, al liet het Openbaar Ministerie achteraf weten een foutieve beoordeling te hebben gemaakt. Volgens het OM was er bij nader inzien toch voldoende wettig en overtuigend bewijs voor bedreiging en mishandeling. end

    Welke medewerker van het OM heeft dit verklaard ? Graus kan dan als nog vervolgd worden bij nieuw feiten domme jongen.

    Een walgelijk artikel wat het niveau schoolkrant niet eens haalt. Geen greintje bewijs maar heerlijk om een persoon heen schrijven voor maximale beschadiging.

    Volgens de hufter bukhol is alles waar maar er worden geen feiten over de persoon Dion Graus gemeld.

    1. Beukman

     Toegang beperkt: wél gebeurd, sukkel. Dat beperken was weliswaar niet officieel want die bevoegdheid heeft een Kamervoorzitter helemaal niet, maar dat wordt dan ook nergens in het artikel van NRC gemeld, tаrreltje. Dat heeft Geert er maar van gemaakt. En jij, diens discipel.

     Onderzoek seksueel misbruik etc door NRC: snap je het nou werkelijk niet, lսlletje lampekatoen? Dat onderzoek deed NRC omdat de krant weet dat het geval van de fractievoorzitster van de PVV die door Graus is dronken gevoerd en misbruikt niet op zichzelf staat.

     De fractiemedewerkster diende overigens een in vertrouwen gedeponeerde klacht in over Graus naar Geert, die hij meteen doorstuurde naar de Ridder.

     De Leider van de Partij Van de Verkrachters kan maar beter voortaan zijn mond houden over onderdrukte moslima’s. Echt geloofwaardig is hij niet meer.

     1. CZ

      Onzin, zuigert!

     2. usb3.0

      Ja beukho*rtje verdedigt hier de islam..

     3. nexit nu aub

      blabla bladiebblabla , de toegang is niet beperkt geweest randdebiel

      onzin bukhol , leugens , laster en onin
      past bij die verknipte gedachten van je domme jongen

      zelfs de kamervoorzitter ontkent het maar voor bukhol is het gebeurd.

     4. Beukman

      Speciaal voor jou dan maar, Broekpoeper.

      De PVV-leider ontkende ook dat Graus formeel de toegang tot het Kamergebouw zou zijn ontzegd door Arib als gevolg van zijn wangedrag. Overigens heeft NRC dat nooit zo opgeschreven: Arib deed een moreel appèl op Graus om zich behalve bij stemmingen niet meer in het Kamergebouw te laten zien. Graus gehoorzaamde, totdat Arib in april werd opgevolgd als Kamervoorzitter door Vera Bergkamp (D66).

     5. nexit nu aub

      h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1654291093/vera-bergkamp-dion-graus-is-nooit-toegang-tot-kamer-ontzegd

      niet liegen bukhol !

      Je rioolkrantje heeft moeite met de waarheid tról

 4. Mistgabel

  De linkse pers of MSM zijn verschrikkelijk.

  Als je het eenmaal doorhebt krommen je tenen bij het zien van het nieuws.
  Schandalig dat belastinggelden ook door rechtse mensen betaald worden.
  Die onzin moet direct stoppen!

  Halve waarheden, onwaarheden, heel erg gekleurd, en veelal knip en plakwerk.

  Overigens is 90% van de Nederlandse kranten in handen van 2 Belgische miljardairs, overgenomen met belastinggeld (lees EU)

  1. Mistgabel

   Nepnieuwsfabrieken met nepnieuws journalisten.

   1. Jack Flash

    En alweer heeft Geert gelijk.

 5. ikweetwatikwil

  . Toegegeven, die twee hebben er ook zeker wel aan bijgedragen.

  Hoe dan? Verkochten ze geen leugens?

  1. Mistgabel

   Nee, dat hebben die nepnieuwsfabrieken u wijs gemaakt.
   Verder dan dat komt u ook waarschijnlijk niet.

 6. Appelstroop

  De media en populistisch rechts, ze haten elkaar, maar kunnen ook niet zonder elkaar.

  1. CZ

   “populistisch rechts”

   Ben benieuwd naar voorbeelden.

 7. DutchOutlaw

  Even een opmerking over onderstaande passage uit bovenstaand artikel. En dan met name de laatste zin!

  De pers is er kennelijk heilig van overtuigd dat alle haat en bedreigingen van afgelopen jaren volledig te wijten valt aan ophitsende opmerkingen van een Wilders of een Thierry Baudet. Toegegeven, die twee hebben er ook zeker wel aan bijgedragen.

  Sinds wanneer zijn uitspraken over het uitzetten en terugsturen van “asielzoekers” naar hun inmiddels veilige land (lees Syrië) en Marokkanen (nog meer gelukzoekers) en “minder,minder Marokkanen” (is recht op meningsvrijheid) een ophitsende opmerking van Wilders en Baudet????

  Sorry hoor maar ik kan dat nou niet ophitsend noemen het is de waarheid.

  Ophitsing is net als afgelopen tijd bij de anti-Israëlische protesten in Nederland van Moslims die scanderen: “Joden aan het gas,verkracht hun moeders en dochters,dood aan de Joden” dat is pas ophitsing. Of die twee Moslima’s met die theedoek op hun kop
  die op het Binnenhof dat moslimventje met middelvinger ophitsen tegen die Pro-Israëlische aanhangers en dat met hun smartphone staan te filmen. Dat is pas ophitsing!!!! Dus Wout Willemsen ga je mond spoelen. Anders hoor je voor mij ook bij de categorie “tuig van de richel” journalisten.

  Journalisten (en sommige Nederlanders) zouden zich eens moeten verdiepen in de problemen die Wilders en Baudet aankaarten. En dan kom je toch echt tot de conclusie
  dat het met Nederland toch ernstig gesteld is. Tja Wilders en Baudet voor alles en nog wat uitmaken is nogal makkelijk. Vervolgens je kop in het zand steken en de problemen zijn weg…..nou niet dus! Wordt alleen maar erger. De patiënt Nederland is erg ziek.

  Wat is Nederland toch afgegleden naar een bananenrepubliek….Walgelijk wat er gebeurt met Nederland. Om te janken!!!!

  1. A-BBa

   Goede en goed onderbouwde reactie. Helemaal mee eens.

  2. Duckday

   WAARHEID wat er staat .MAAR dat dat is moeilijk voor de media en de politiek .
   Angst om de macht te verliezen kijk ook eens goed waar de formateur mee bezig is

  3. Edjan

   DutchOutlaw +++

  4. Niet L niet R

   Bekijk de oververtegenwoordiging van ongewenste asielzoekers in de criminaliteit, de cijfers liegen niet, daar lees ik in de linkse pers to5aal niets over!

 8. Antihedo

  Wilders en Baudet moeten eens ophouden met het framen van de journalistiek. Ga gewoon je werk doen.

  1. nexit nu aub

   De journalistiek moet eens ophouden met het framen van Wilders en Baudet. Ga gewoon je werk doen.

   1. Edjan

    nexit +++

  2. Mistgabel

   Is geen framen, maar benoemen zoals het is.
   Een koe is nou ook eenmaal een koe.

   1. Emile Takma

    En een mestvork is nu eenmaal een mestvork.

    1. nexit nu aub

     en een strónt vlé®k blijft en strónt vlé®k !

     1. Edjan

      nexit +++

 9. Buzz68

  Tja, Geertje heeft wel gelijk.
  Als de MSM meent bepaalde politici te kunnen demoniseren, weg te kunnen zetten voor alles en nog wat, uit te sluiten enz., dan moet je ze als MSM ze ook kunnen ontvangen.
  Oog om oog…

 10. Mar

  Waar zou Wilders zijn zonder de linkse pers?
  Waar zou Baudet zijn zonder de linkse pers?

  Men zou het eens moeten uitproberen. Geen aandacht schenken aan bewust gedane uitspraken van deze 2 figuren, puur en alleen om ophef te genereren zodat ze weer aandacht krijgen.

  1. nexit nu aub

   nou muts vertel het eens , waar zouden Wildrs en Baudet zonder de linkse kotsbak zijn ?

  2. A-BBa

   Zonder pers zouden de ouderen thuis die geen Blogs, online kranten etc. lezen geen vervalste alsmaar positieve en leugenachtige informatie over Rutte & Co voorgeschoteld krijgen. Dan zouden de uitalagen van de verkiezingen er misschien iets anders uitzien.

   1. Edjan

    a-bba +++

 11. A-BBa

  Trump II 🙂

 12. Duckday

  De media wakkert het gewoon aan.W heeft gewoon gelijk De media komt steeds met de zieke verhalen die van geen enkele kant deugt. Kom eens gewoon met de ECHTE nieuws op waarheid En waarom steeds bagger van die twee partijen en waarom hemel je die persoon die het land al 10 jaar naar de klote heeft geholpen

 13. usb3.0

  Zo wat slaat Wilders toch die spijker hard op z’n harses niet normaal meer en ook zóó verschrikkelijk scherp van Wilders natuurlijk..

  1. Emile Takma

   Je bedoelt het zwaard waar hij zelf in valt, Gerrit?

   😂

   1. nexit nu aub

    hij heeft geen zwaard domme jongen

    de is-lam wordt verworpen door Geert domme strónt vlé®k

    1. Brenda Welsh

     Verwerpen of niet verwerpen, feit is dat de Islam door ruim 1, 6 miljard volgelingen verdedigd wordt. Ik bedoel maar.

 14. Monty

  Hoe zou het de journalisten vergaan als de Partij Van de Vrijheid aan de macht komt.

  Zou er dan nog persvrijheid zijn. Wat zou er met kritische journalisten gebeuren.

  We kunnen binnenkort meer aanvallen op journalisten verwachten ondanks dat Wilders geweld afkeurt.
  Hij wast nu al zijn handen in onschuld.

  1. Beukman

   Goede vraag.
   Geert spreekt met een gespleten tong alsof hij een jihadist is.
   Van de ene kant tieren dat journalisten “tuig van de richel” zijn, van de andere kant van zijn januskop zalvend spreken over hoe belangrijk hij persvrijheid wel niet vindt.

   Het antwoord op jouw vraag is derhalve: stel dat Geert aan de macht kwam, dan konden kritische journalisten het wel schudden. Hij zou ze niet persoonlijk iets aandoen, maar zijn aanhang wel. En Geert zou zijn handen in onschuld wassen zoals Trump dat ook doet inzake 01-06.

 15. Niet L niet R

  De heer Wilders is al jaren onterecht weggezet als rechtse onrust stoker!
  Ik verafschuw, uiterst links en rechts, maar constateer, dat de pers in Nederland geheel overhangt naar links, tot uiterst links!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.