Gelekte documenten CDA bewijzen hetze tegen Pieter Omtzigt: “Teringhond, eikel, gestoord, labiel”

Wat er de afgelopen maanden en misschien wel een jaar of meer bij het CDA gebeurd is, is absoluut vreselijk. Dat wordt bewezen door een intern CDA-document dat in handen is van De Telegraaf. Het blijkt namelijk dat de top van het CDA op een ongekend schofterige wijze is omgegaan met Pieter Omtzigt, veruit het beste Kamerlid dat de partij ooit gehad heeft. In WhatsApp-gesprekken van prominente partijleden wordt hij onder meer “labiel,” een “zieke man,” een “eikel,” “gestoord,” en zelfs een “teringhond” genoemd. 

Als je dacht dat de ‘c’ in CDA voor ‘christen’ stond heb je het helaas bij het verkeerde eind. Het staat namelijk overduidelijk voor “cynisch.” Tot een andere conclusie kan je niet komen als je leest hoe CDA-fractieleden en -medewerkers met elkaar hebben gesproken over Pieter Omtzigt. Dat bericht De Limburger. De krant baseert zich daarbij op een document dat Omtzigt zelf geleverd heeft aan de commissie Spies, die de historische verkiezingsnederlaag van de partij moet verklaren.

Uit de memo, die maar liefst 76 kantjes telt!, blijkt dat Omtzigt enorm is tegengewerkt door zijn eigen partij. In WhatsAppberichten van prominente CDA’ers werd hij systematisch uitgescholden, bijvoorbeeld voor “teringhond,” “eikel,” “gestoord,” “labiel,” en “klootzak.” Als in het programma Op1 verkiezingsposters met hem erop in beeld komen appt één van de CDA’ers: “Focking Eikel met die Nazi posters.”

Dit, dames en heren, is het echte gezicht van het ‘Christen Democratisch Appel.’ Je zou erom lachen als het niet zo in- en intriest was.

En oh, dit was het allemaal nog lang niet hoor. Oh nee. Want de hetze was heel extreem. Zo waren er CDA’ers op verkiezingsavond die allemaal Hitler-snorretjes op zijn poster tekenden in de warroom van de partij. Even voor de duidelijkheid, de warroom van de partij is waar de top van de partij bij elkaar zit te wachten op de uitslag. Het is dus niet zo dat niemand dit wist. Oh nee. Dit was een haatcampagne die zijn weerga niet kent.

Dit was hoe CDA’ers normaal doen tegen Thierry Baudet en Geert Wilders. Maar nu deden ze het dus tegen één van zichzelf. En dan niet eenmalig, maar voortdurend. Gedurende een heel lange periode.

Vreselijk. Maar wacht, ook dat is het hele verhaal nog niet. Want toen de kieslijst van het CDA werd opgesteld moesten kandidaten zich melden bij de partij voor een “sollicitatiegesprek.” Tijdens dat gesprek kregen ze expliciet de vraag of ze Omtzigt steunden. Sowieso één geschikte kandidaat die daar positief op antwoordde kreeg vervolgens een heel lage plek op de lijst. Dit onder het motto: dat soort mensen willen we niet in de Kamer hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Toen ik nog jong en onschuldig was zei mijn vader altijd tegen mij: het CDA is de meest hypocriete partij van Nederland. CDA’ers steken je met een glimlach op het gezicht zomaar met een mes in je rug. Nou, hij had gelijk. Niemand die daar iets van kan zeggen.

Wat een schandelijke partij. Wat een vreselijke mensen. Wat een onchristelijke bende maffiosi.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Ik acht het niet onmogelijk dat Omtzigt met zijn jongste lek een extreemlinkse coalitie wil forceren. Die man is altijd meer een PvdA-er dan een CDA-er geweest. Het is hoe dan ook irritant en leidt af van de huidige situatie.

  1. Steiner

   Aldus de kneus van DDS,over irritant gesproken.

  2. Harry Haller

   Meriadoc geeft zich schaamteloos bloot. De vraag is of hij zijn deconfiture zelf wel in de gaten heeft.

   1. Meriadoc Brandebok

    Wat denk jij dan dat Omtzigt met dit lek beoogt, Harry? Wat is precies zijn doel? Wraak of wil hij soms een linkse coalitie forceren door de positie van het CDA te ondermijnen?

    1. Edjan

     Misschien, Meriadoc, zou je je ook af kunnen vragen of het wel door de beugel kan wat het cda Omtzigt heeft aangedaan? Maar ja, daar denk jij nog geen seconde over. Dat zit er niet in. Je begint meteen te vragen wat Omtzigt wil bereiken door dit te lekken. Ben jij een mens of een computer?

     1. Meriadoc Brandebok

      Het primaire einddoel is het behoud en bestuur van Nederland rondom een sterke staat. De politiek is het instrument om dat te bereiken. Als er politiek gekrakeel is leidt dat louter af of hindert dat het einddoel: het behoud en bestuur van Nederland.

      Als nu de positie van het CDA verzwakt, terwijl de VVD zich nog aan het herstellen is, zitten we met een enorm probleem. In de eerste plaats omdat dan de balans in het geding komt: de positie van het linkse front is dan sterker dan die van het conservatieve front.

    2. Emile Takma

     Omtzigt beoogt slechts wraak te nemen op zijn partijgenoten die hij jarenlang het bloed onder de nagels vandaan wist te zuigen.
     Menselijkerwijze is zijn actie misschien wel te begrijpen maar politiek is het kleingeestig en vandalistisch.

     1. Meriadoc Brandebok

      Mee eens.

     2. CZ

      “Mee eens.”

      Uiteraard, jij bent zijn rugridder.

     3. Mr.blauw.sky

      Aldus poep-recividist fascalletje/CZ

  3. Emile Takma

   Het ziet er inderdaad naar uit dat dit memo door Omtzigt is gelekt om wraak te nemen op zijn partijgenoten.

   De man is nogal rechtlijnig, zullen we maar zeggen, en heeft zijn eigen gelijk meer op het oog dan het landsbelang.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja, hij heeft zich er niet bij kunnen neerleggen dat hij geen lijsttrekker werd, dus nu is hij met een sloophamer op het CDA aan het inslaan.

    1. Arbeider65

     Toeslagen affaire al weer vergeten? Tegengewerkt door partijleden. Maar…Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Mocht je het spreekwoord niet snappen, kun je het altijd met Google nog op zoeken.

  4. EvertB

   Er is geen snipper bewijs dat deze lek van Omtzigt afkomstig is.
   Of het invloed heeft op het informatieproces is eenvoudig afwachten. Wel is het nogmaals een serieuze waarschuwing aan Hoekstra om geen grote broek aan te trekken. Na het verdampen van 500 miljoen euro in KLM, het financiële wanbeheer op zijn ministerie en de onverkwikkelijkheden rondom Omtzigt kan Hoekstra hooguit sier maken met bescheidenheid.

   1. Emile Takma

    Hoekstra al door deze actie van Omtzigt inderdaad vleugellam raken en de positie van het CDA in de formatie verder verlammen.

    Het maakt een toetreding van PvdA en GL tot de regering alleen maar urgenter. Deze partij is eigenlijk ongeschikt gemaakt om te regeren.

    1. Emile Takma

     al = zal

     1. CZ

      Aldus taalnazi Max Emile Noppen Van Velenamen.

    2. StemPzeweg

     Mee eens. Ik stel voor een kabinet bestaand uit VVD D66 CU PvdA en GL

  5. LifeBuddy

   HaHaHaHa, Ik begrijp pieter wel, wie kennis verzamelt, verzamelt smart!!! Zo arisch sLinks zijn ze al jaren bij de VVD,CDA,PVDA,D00,G,SLINKS,CU laf bezig. Nee, geef mij maar Geertje Wilders zijn PVV partij maar. Daar gaat het er veel eerlijker aan toe.

 2. NO8DO

  En zo komt VVD, D66, PvdA en GL steeds dichterbij..
  Smullen voor de DDSers, jaren reageerplezier.

  1. Meriadoc Brandebok

   N08D0 vindt de komende ondergang van Nederland hartstikke leuk.

   Heul toch niet met extreemlinks. De PvdA is al in die val getrapt.

   1. NO8DO

    Sorry heer Brandebok, met PvdA heb ik weinig, met de wijze waarop D66 haar visie wil realiseren veel meer.

    1. Harry Haller

     Kokkie waant zich een heuse progressief door op Nieuw Leiderschap te stemmen. Hij heeft zijn snackbar verpacht en zijn boekhoudkantoortje-voor-de-avonduren verkocht en kon van de opbrengst een 2-kamerflatje kopen in Lloret de Mar. Vanaf dat moment rangschikte hij zichzelf onder de globalistische wereldburgers die onder het D66-banier een glorieuze toekomst tegemoet gaan.

     Dat de NSB-ers in 1939 precies zo dachten ontgaat hem. Geschiedenis is aan de gediplomeerde dyslecticus niet besteed.

     1. Gebande_5

      Dat bij u de geestelijke vermogens tanende zijn was menigeen al opgevallen.
      U ziet achter elke boom staat een Emile, een branzino of een kok.

     2. Emile Takma

      “Dat de NSB-ers in 1939 precies zo dachten ontgaat hem.”

      Haller is inmiddels de schaamte voorbij.

     3. CZ

      Aldus de mega-arrogant Max Emile Noppen Van Velenamen.

   2. Emile Takma

    Meriadoc beschouwt GL als extreem-links. Dat is een wonderlijke opvatting.

    1. Mark Auel

     Ik zou het eerder extreem links ongedierte willen noemen wat met wortel en tak uitgeroeid dient te worden.

    2. Borreby Duytsch

     “…Meriadoc beschouwt GL als extreem-links. Dat is een wonderlijke opvatting…”

     Hoe zou jij deze wereldvreemde hippies dan willen omschrijven, Emile?

     1. Emile Takma

      Het is een Groen linkse Partij die in staat is regeringsverantwoordelijkheid. Hun politieke programma wijkt slechts marginaal af van die van de PvdA en D66.

     2. CZ

      Aldus blablabla Max Emile Noppen Van Velenamen.

    3. Spoetnick

     Groen-links is extreem links en niet groen.

 3. Buzz68

  Schande!

 4. Appelstroop

  Gehele document, linkje van GS.
  h*tps://upload.gscdn.nl/uploads/5b205fccb9_bomtzigt_via_geenstijl.pdf

 5. alla-af sn-akbar

  Nou, het CDA komt echt niet op voor het landsbelang. Die rottige rrrrrrrefo’s zijn alleen maar met zichzelf bezig.

 6. Monty

  ”wordt hij onder meer “labiel,” een “zieke man,” een “eikel,” “gestoord,” en zelfs een “teringhond” genoemd.”

  Schelden is een teken van onmacht en zwakte.
  Maar daar wordt door sommige reageerders op dit blog toch anders tegen aangekeken.

  Die vinden schelden een kunst. Ben benieuwd of ze nu ook zo reageren.

 7. ikweetwatikwil

  Je mag niet voor de Nederlandse bevolking opkomen. Zie Omtzigt en Wilders.

 8. HD

  Omtzigt lijkt mij geen leugenaar, net als Rutte zullen Wopke en schoolmeestertje Hugo er alles aan doen om aan de macht te blijven.

 9. StemPzeweg

  Ik zou hebben geweldig vinden als het CDA verdwijnt. Wat dat betreft mag Omtzigt wel nog even blijven

 10. StemPzeweg

  Het zou mooi zijn als er een kabinet zou komen bestaand uit de partijen VVD D66 CU PvdA en GL. CDA heeft in de huidige toestand niks te zoeken in de regering.

 11. Spoetnick

  En dit gaat alleen maar over gelekte feiten.
  Pas hier de 20-80 procent regel op toe.
  Dan weet je het, cda is bagger.

 12. Beukman

  Wat wil Omtzigt eigenlijk bereiken met dit memo, vermoedelijk door hemzelf gelekt? De relatie met zijn partij is nu wel definitief naar de knoppen, en afgezien BBB en wat ander klein grut zal geen enkele partij zin hebben om dit ongeleide projectiel binnen te hengelen.
  Zielig voor Omtzigt, het is op zich een beste man, maar voor het politieke spel is een zekere leningheid nodig die hij lijkt te ontberen.

  1. StemPzeweg

   “en afgezien BBB en wat ander klein grut zal geen enkele partij zin hebben om dit ongeleide projectiel binnen te hengelen.”

   Denk dat je ongelijk hebt. Omtzigt heeft goed samen gewerkt met Leijten. De SP zou hem met open armen ontvangen

   1. Meriadoc Brandebok

    Totdat hij daar iedereen het bloed onder de nagels vandaan haalt en de SP uit elkaar knalt. Omtzigt is een wandelende ramp.

    1. Beukman

     En een luis in de pels. Hoe naief om te menen dat zo’n luis kieskeurig is. Met Omtzigt haal je bonje binnen.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ja, met Omtzigt haal je je problemen op de hals. De luis in de pels heeft te weinig oog voor het politieke spel en voor hetgeen hij teweeg bracht in de partij.

     2. Lucky Luke

      Met de heer Omtzigt haal je je juist een uitdaging binnen en da’s veel te moeilijk voor heel veel lieden die het simpel willen houden.

    2. Harry Haller

     “Omtzigt is een wandelende ramp.”

     Hoezo? Hij heeft zich altijd keurig gedragen binnen het CDA, netjes de partijlijn gevolgd en zich zelfs geschikt naar de gestolen verkiezing rond partijleider.

     Het is het oude kader dinosaurussen en mastodonten dat oorlog zoekt met Omtzigt.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik denk zeker niet dat het uitsluitend om dinosaurussen en mastodonten ging. Het betrof veeleer gewone fractieleden die het gedoe rondom Omtzigt spuugzat waren. Altijd maar als storende factor optreden – zoals bijvoorbeeld het saboteren van een fractiestandpunt over het al dan niet laten zitten van het kabinet – heeft op den duur kwaad bloed gezet bij collega’s.

      Naast de vele talenten die Omtzigt ongetwijfeld ook heeft is hij ook volstrekt blind voor *politiek*. Wekenlang heeft hij de formatie eigenhandig gegijzeld door geen uitsluitsel te geven en het jongste lek is wederom een bewijs van zijn politieke onervarenheid. Hij is nu opgewekt de eigen partij aan het verwoesten en een paars kabinet mogelijk te maken

     2. Meriadoc Brandebok

      “…gestolen verkiezing rond partijleider.”

      Partijleiderschappen worden altijd gestolen. Het gaat om potentiële premierschappen en ministersposten. Wie het beste valsspeelt wint de race om de macht. Ministers worden geen ministers door zich rechtlijnig aan de regels te houden. Zij worden ministers en premiers door naar beneden te trappen en zich een weg naar boven te jassen. Dit stuk toont slechts aan dat Omtzigt een slechte verliezer is.

     3. rafi

      Meriadoc Brandebok laakt het dat Omtzigt ‘altijd maar weer het fractiestandpunt saboteert’, en heeft dus lak aan de grondwet, die bepaalt dat Kamerleden een eigen kiezersmandaat hebben, en er GEEN fractiediscipline hoort te bestaan. Hij vergeet ook maar even, dat Hoekstra als lid 1e Kamer als enige van zijn fractie de weigerambtenaar in Leeuwarden het recht ontzegde om haar geweten te volgen bij het geen trouwambtenaar van homo’s willen zijn. Je past niet in een land met een grondwet als de onze (op het door de commi’s verziekte art. 1 dan). Je bent een gevaar voor onze staat.

     4. Meriadoc Brandebok

      Je moet van de fles afblijven, Rafi.

     5. rafi

      En jij, Brandebok, moet emigreren.

  2. Emile Takma

   “Wat wil Omtzigt eigenlijk bereiken met dit memo”

   Wraak en gelijk krijgen.

   Autisten zijn heel rechtlijnig in de waarheid: als ze denken gelijk te hebben moet iedereen het daarmee eens zijn anders is het oorlog.

   1. Beukman

    Misschien had de man onderzoeksjournalist moeten worden.

   2. CZ

    Aldus sukkel Emile Max Ernst Rien Code Van Velenamen en zijn rugridder Bukman.

   3. usb3.0

    In deze reactie getuigt tamil taakstraf zelf dat hij een nogal domme jongen is..

   4. september

    Wat een. ,,briljante,, reacties weer van CZ en usbs.3.0 die veranderen toch nooit.

    1. usb3.0

     september is ook een domme jongen

  3. usb3.0

   Jullie, beukho*rtje, spzw en occult fantasietje, zijn echt een stel imbecielen?! niet normaal meer

 13. Meriadoc Brandebok

  Maar nog even helder: wat Omtzigt nu heeft uitgespookt stort de Nederlandse politiek in een gigantische crisis.

  Een regering met het CDA lijkt vooralsnog niet mogelijk, maar een regering zonder het CDA ook niet. De VVD begint nooit aan een paarsplus en een regering zonder de VVD is niet mogelijk.

  Als Omtzigt zich afsplitst zijn we nog verder van huis, want dan hebben we de tienduizendste partij, die dan weer vlug zal imploderen (net als FvD) in tig andere partijen.

  Bij nieuwe verkiezingen wordt een verlies voor D66 en CDA gepeild, waardoor men nog verder van de 76 zetels afzit. Ook dan is een regering zonder het CDA en de VVD evenwel niet mogelijk.

  Wellicht kan men nu beter het kabinetstermijn met een jaar verlengen, zodat men in de tussentijd orde op zaken kan stellen.

  1. StemPzeweg

   Huilie huilie huilie. Wat zijn de druiven weer zuur! Ik kan hier vermakelijk om lachen en als het cda hierdoor kapot gaat kunnen we Omtzigt benoemen tot nationale held

   1. Meriadoc Brandebok

    Als het CDA kapot gaat hebben ze waarschijnlijk nog steeds meer zetels dan Jesse.

  2. Spoetnick

   De club onder leiding van rutte is niet in staat om orde op zaken te stellen.
   Alles wat deze bewindslieden aanraken verandert in een puinhoop.
   Dat betekent dat de kiezer steeds ingewikkelder leugens worden voorgeschoteld.
   En de MSM zullen daar behulpzaam bij moeten zijn.
   Het kan niet lang meer duren of een aantal kartel-leden durven hun kinderen niet meer onder de ogen te komen. Dan is bet hek definitief van de Dam. Orde op zaken stellen, aan m’n hoela !!!

  3. Cootje

   De ontwikkeling is toch heerlijk uitstekend . De politiek is totaal verrot en gelukkig bestaan er luizen in de pels , en als multinationals invloed in een partij kopen met geld steekpenningen is dat strafrechtelijk vervolgbaar , en kan je het fatsoenlijke van een zogenaamde democratische partij op een hoop gooien , misstaat niet in een bananen republiek

  4. september

   Dat is helemaal waar ,wat je daar zegt.In ieder geval is er een nieuwe regering van wat voor samenstelling nog Lang niet.

 14. Cootje

  Ha ha het komt precies uit de journalisten komen iedere keer met een bommetje op het juiste moment , de ondergang en de verrotting in de politiek komt heerlijk in al zijn facetten te voorschijn , de transgender op zijn zolderkamertje kom in nauwe schoentjes / dames schoentjes / . Hij dacht dat het appeltje eitje was , en als moraal ridder heeft hij het over fatsoenlijke partijen , je bent toch wel van het kaliber dorpsidioot als beïnvloeding multinationals , gunnen van handel binnen het kader van vriendengroepen , leugens en bedrog , en dan praten over fatsoenlijk. Dit blijft nog een poosje na etteren en boven de markt hangen en als het gaat liggen komen ze met het volgende bommetje , een ware bananen republiek en fatsoenlijk is voor de bühne

  1. Monty

   ”journalisten komen iedere keer met een bommetje op het juiste moment”

   Maar waarom zou ‘het tuig van de richel’ dit nu doen welk belang hebben deze linkse journalisten hierbij.
   Op deze manier graven ze hun eigen graf.

 15. Cootje

  Heerlijk dat open riool de politiek , de deksel is van de beerput en er komt een lucht uit die niet te harde is , we hebben hier laats nog een dorpsidioot die het had over fatsoenlijke partijen . De ontbindingslucht neemt gigantische vormen aan . Ik verheug mij op de volgende openbaring en zo heerlijk op de man en persoon . Welke fatsoenlijke politiek ?

 16. Lucky Luke

  Mijn ervaring, zg christenen de hele week liegen en bedriegen en dan zondags lekker schinheilig in de kerk zitten.

 17. Monty

  En dan zijn er mensen die beweren dat de verkiezingen alleen voor de bühne waren.
  Na 3 maanden hebben we nog steeds geen nieuw kabinet.

  Zou dit allemaal een vooropgezet plan van Rutte zijn om uiteindelijk toch minster president aan te blijven.

 18. rafi

  Rutte wil niet zonder CDA. Natuurlijk komt er nu geen extreem-links kabinet. De enige realistische optie is dan: nieuwe verkiezingen. Dan zal Omtzigt voor zichzelf begonnen zijn, na wonderbaarlijk snel te zijn hersteld. En zal hij partij- en fractieleider worden van de grootste partij en een eigen kandidaat-premier naar voren schuiven.
  Die schandalige CDA’ers, uiteraard niet Omtzigt, hebben gezorgd voor het einde van het CDA, voor enorme leegloop. En zulks zeer terecht.

  1. september

   Een kabinet van wat voor samenstelling is er in ieder geval nog lang niet.Pas over 3 maanden? We wachten het maar af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.