‘Genderneutraliteit’ slaat door: transgender-gewichtsheffer doet als vrouw mee aan Olympische Spelen

Het Olympisch Comité van Nieuw-Zeeland heeft laten weten dat ene Lauren Hubbard deel uitmaakt van het vrouwenteam van de gewichtsheffers van het land voor de Olympische Spelen in Tokio. Haar concurrenten zijn daar woedend over. Want tot 2013 heette Laurel… Gavin… en was een man. Als man deed Hubbard al mee aan wedstrijden. Maar nu dus als vrouw.

In 2013 veranderde Gavin van geslacht. Nu luistert deze gewichtsheffer naar de naam Laurel. In deze hoedanigheid mag Hubbard meedoen aan de Olympische Spelen. Want de kwalificatievereisten zijn aangepast, en Hubbard voldoet aan de nieuwe eisen. Bijvoorbeeld, de testosteronwaarden van Hubbards liggen onder de vereiste drempel van het Internationaal Olympisch Comité.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Natuurlijk is dat nog steeds belachelijk. Want Hubbard is als man geboren en heeft in veel opzichten een mannelijk lichaam, wat betekent dat het lichaam van deze persoon inherent sterker is dan dat van vrouwen. Ja, ik weet het, schokkend, maar zo werkt dat biologisch gezien nu eenmaal. Je kunt pillen nemen, je kunt je laten ombouwen, maar als geboren man zul je nooit precies dezelfde “ingrediënten” hebben als een geboren vrouw. En, alweer ja, ik weet ook dat het tegenwoordig heel controversieel is om te zeggen dat mannen van nature lichamelijk sterker zijn dan vrouwen, maar dat is toch écht zo.

Maar goed, de waarden die bepaald zijn door het Comité pakken voor Hubbard positief uit. En dus mag deze persoon meedoen aan de Olympische Spelen. En dan niet als man of zelfs in een speciale transgenderklasse, maar als vrouw.

Het zal niemand verbazen dat er vrouwelijke atleten zijn die daar allerminst over te spreken zijn. De Belgische Anna Vanbellinghen is concurrent van Hubbard in Tokio. De Telegraaf bericht dat zij natuurlijk volkomen terecht gepikeerd is.

“Iedereen die op hoog niveau heeft getraind voor gewichtheffen, weet dat deze specifieke situatie oneerlijk is voor de sport en de atleten,” aldus deze vrouwelijke atleet in een interview. “Ik begrijp dat het niet simpel is en dat er veel onpraktische zaken zijn bij het bestuderen van zo’n zeldzaam fenomeen, maar voor de atleten voelt dit allemaal als een slechte grap.”

Doordat Hubbard mag meedoen lopen sommige vrouwelijke atleten de kans mis op “levensveranderende gebeurtenissen zoals medailles en Olympische kwalificaties,” zei ze ook volkomen juist. “We staan hier machteloos tegenover.”

Maar ja, helaas voor haar hebben zij en haar mede-vrouwen een probleem. Op het Woke-lijstje van slachtoffers van “de witte heteronormatieve patriarchie” (een hele mond vol inderdaad) staan gewone vrouwen natuurlijk een heel stuk onder transgenders. Die laatsten krijgen daarom altijd voordeeltjes, ook als dat ten koste gaat van de eersten.

Heel vervelend, maar ja, vrouwen zijn nu eenmaal niet slachtoffer genoeg. Zij zijn, zeg maar, een beetje slachtoffer. Maar transgenders? Nou, dat zijn de échte slachtoffers. Niemand kan daar tegenwoordig nog voor onder doen. Nou ja, niemand behalve zwarte lesbische transgenders. Die zijn helemaal het toppunt van slachtofferschap. Ik vermoed dat als zij meedoen aan de Olympische Spelen, dat ze dan gewoon gratis en voor niets, hop!, zo even een gouden medaille krijgen. Puur omdat ze op zijn komen dagen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Deze transgenderwaanzin gaat de vrouwensport op deze manier natuurlijk helemaal kapotmaken. En ondertussen doet woke-links net alsof het “feministisch” is. Houd toch op! Dit is gewoon discriminatie en onsportieve valsspelerij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. nexit nu aub

  Totaal krankzinnig , een kerel in vrouwenkleren is favoriet in de sport gewichtheffen !

  de woke wereld slaat helemaal door

 2. Monty

  Je geslacht zit tussen je benen bij geboorte.
  Hoe je je voelt, man of vrouw, zit tussen je oren.

  Hermafrodieten uitgezonderd natuurlijk.

  1. Cootje

   Gedraag Je dan ook als een slak, en ga een potje dammen of schaken

 3. Cootje

  Voor het mooie en vrije Europa van Rob Jetten kunnen deze atleten hun kunde in Hongarije of polen bezigen , veel bijval en applaus daar en dan kan Rob samen met zijn vriend hand in hand een stadswandeling maken in die landen in delen van zijn geweldige tolerante Nederland kan dat namelijk niet .

 4. Mussi

  En dit moeten we accepteren ook.? De gewone mens telt niet meer. Elite is leip.

 5. Forlan

  Ja jongens, het hek is van de dam.

  Had er voor mij toch nog een succesvolle interlandcarrière ingezeten…

 6. Adriaen van Bergen

  Niet meer meedoen en niet meer kijken.
  Het is toch pure afgoderij.

 7. 56RdK

  “En, alweer ja, ik weet ook dat het tegenwoordig heel controversieel is om te zeggen dat mannen van nature lichamelijk sterker zijn dan vrouwen, maar dat is toch écht zo.”

  Michael toch, wat een facistische, racistische opmerking! Zooooo anno 2020!

  Maar je hebt wél hélemaal gelijk! Deze genderwaanzin verkloot geheel de sport! O o k dat dus!!

 8. Drostemannetje

  Het is gewoon decadent.

 9. roodkapjelusttaart

  Wat een freakshow, jammer voor de echte vrouwen, die winnen nooit van die kerel.

 10. B. Pascal

  Heb je in een keer een kerel tussen de vrouwen.
  De kwaliteit van de huidige sport is enkel visueel al een braaksel geworden.
  Laat die kerel eerst maar een voor € 10.000 aan ti*ten tegenaan gooien!

  Decadentie!

 11. Rieks

  Dat zo iemand zichzelf niet dood schaamt om op het podium te verschijnen tussen echte vrouwen. Maar de sportautoriteiten zijn te bang om hier in te grijpen, bang voor de woke – intimidatie. Want wat gaan we niet meer zien? Omgebouwde vrouwen bij het judo, boksen waar het makkelijk is om de echte dames te verslaan. Stoppen hiermee, 1 Semenya is al meer dan genoeg.

  1. usb3.0

   “Dat zo iemand zichzelf niet dood schaamt”

   Nee joh, weet je hoeveel aandacht hij krijgt, deze ziekte wordt aangemoedigd..

 12. Cootje

  Onze gender Emile kan nu toch bewijzen dat de ECB deflatie bestrijd met geld bijdrukken terwijl de hetero economen beweren dat ze geld bijdrukken om de inflatie die rente verhogingen met zich meebrengen te beteugelen , maar een hermafrodiet heeft waarschijnlijk ook een hersencel minder is wel gespecialiseerd op taalfouten .

 13. Cootje

  Bij judo in de houdgreep ben je dubbel genomen

 14. AidemediA

  De kreet die hij gaf bij het omhoogtrekken van de gewichten, geeft wel aan dat je met een echte vrouw te maken hebt. Hij zal zeker wel voor de gouden plak gaan. En daarna gezellig douchen met z’n allen? Wat een wereld!

 15. dumbfarmer

  Southpark zag deze al lang geleden aan komen…
  zoek maar op South Park Transgender Athletic Strong Woman op youtube, laat precies zien wat voor onzin dit is.

 16. Telos

  Past prima binnen nummer 5 van de SDG, Sigrid loop er ongetwijfeld op leeg.

 17. trutje

  Nou als je een been of arm mist moet je met de gehandicapten meedoen dus ik vind dat transgenders een eigen [olympische] spelen moeten hebben.

  1. ikweetwatikwil

   Zo krijgt die m/v toch een prijs. Bij de mannen lukte het niet.

 18. Xyz1234

  Schitterend! Het kan niet gek genoeg. Des te groter de kans dat deze revolutie zichzelf opvreet.

 19. Echtepleb

  Wat een mooie vrouw hé, dit schept ook mogelijkheden voor het voetbal.

 20. RvdBe

  Wat een schaamteloze l*l om zo als mislukte vent ff de medailles weg te kapen bij de vrouwen.
  Begrijp totaal niet dat dit toegestaan wordt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.