Griekenland is er klaar mee, neemt ook aanvragen van niet-Syrische asielzoekers niet langer in behandeling

Griekenland heeft besloten om ook aanvragen van niet-Syrische asielzoekers niet langer in behandeling te nemen. In de praktijk komt dat erop neer dat ze vrijwel alle vermeende vluchtelingen zullen weigeren.

Griekenland hervormt de eigen asielprocedures. Dat meldt Nu.nl. Tot gisteren was het nog zo dat Syrische vluchtelingen naar Turkije konden worden teruggestuurd omdat dat land voor hen als veilig land is bestempeld vanwege afspraken tussen de EU en Turkije. Maar als Turkije voor Syriërs veilig is, dan is dat voor Afghanen, Pakistanen, Bengalesen en Somaliërs toch ook het geval? Dat is in ieder geval wel de redenering van Griekenland en dus hebben ze de asielprocedures nu aangescherpt.

Het land zit daardoor volgens Europarlementariër Tineke Strik (GroenLinks) juridisch wel in de knel, want ‘een asielzoeker mag alleen worden verteld dat hij terug kan naar een zogenoemd veilig derde land als dat land hem of haar daadwerkelijk terugneemt’, en dat is niet het geval. Maar gezien de wijze waarop Griekenland tot nu toe met asielzoekers is omgegaan lijkt dat meer een probleem te zijn voor die asielzoekers dan voor Griekenland. Het asielbeleid van dat land valt samen te vatten met deze zin: ‘Niet ons probleem’.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En je kunt het de Grieken inmiddels ook nauwelijks kwalijk nemen. De rest van de EU-lidstaten blijven zwalken en komen maar niet tot een eenduidig asielbeleid, terwijl jan en alleman maar aan blijft spoelen in Griekenland. De Griekse regering kreeg pas (onofficieel) hulp van EU-grenswachtorganisatie Frontex toen het echt de spuigaten uitliep. Logisch dat ze dan het heft maar in eigen handen zijn gaan nemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. nexit nu aub

  gewoon terug trappen deze leeg vretende sprinkhanen plaag. De aanslag op de sociale voorzieningen is niet meer te betalen. Voor een woning is de wachttijd 20 jaar. De milieu eisen de linkse klabakken zorgen ervoor dat we vol zijn. De oppervlakte van ons land ons te klein voor de droom van de linkse idioten en de cultuur verschillen van deze ongeschoolde , primitieve , islamitische boeren botst met de cultuur.

 2. Appelstroop

  Hard, maar zeer begrijpelijk. Genoeg beelden gezien wat daar allemaal gebeurd. Andere EU landen vinden het allemaal wel best, lekker ver van m’n bed, Griekenland z’n probleem.

  1. Edjan

   Klopt, en Italië zit er ook mooi mee. Spanje zal ook wel niet lang meer duren.

 3. RvdBe

  Dat wordt weer veel geld naar de Grieken sturen.
  Ze hebben groot gelijk, zitten in een soort luxe positie net als Erdogan, niet betalen betekend het loslaten van vluchtelingen.

 4. Cootje

  Prikkeldraad op zee is een goedkope uitkomst. Je hebt mensen en fietsbellen .

 5. kees cup

  Ha ha, het gaat lekker in de EU hè.

  Hongarije heeft al jaren geleden al een hekje geplaatst, met steun van het Hongaarse volk, want die zagen de bui toen al hangen.

  Denemarken wil ze gaan afvoeren naar kampen daar ergens in Allah-stan alwaar ze hun aanvraag kunnen afwachten.

  En nu is Griekenland er ook klaar mee, het Griekse volk overigens een paar jaar geleden al.

  Overigens was de instroom van asielparasieten in de UK toen ook al één van de redenen voor de brexit.

  Het wordt tijd dat ze in Brussel wakker worden.

  En het triootje hoekstra/rutte/kaag, daar in den Haag, snapt het nog steeds niet.

 6. Cootje

  Ik vind het toch zo heerlijk dat verdeelde europa. En voor mij is en blijft orban de luis in de pels , macron is uitgescheten in Frankrijk , vrouw Merkel is ten ziele en de Polen gooien hun kont tegen de krib , in Spanje is haast iedereen corrupt , dat zijn Roemenië Bulgarije en gastland land Oekraïne al hun hele leven met die dna worden ze geboren , en als je hier de juiste vrienden hebt kan je heel ver komen . De kannibalen in Denemarken de socialisten verraden hun eigen moeder nog om op het pluche te blijven zitten, en dan hebben onze top atleet Pinokkio de meewaaier , allemaal voor de boeren waanzin de Europese unie een object geleid door een Duitse moeder .

  1. Vanduinen

   Wiedewiedewiet, @Cootje zingt het hoogste lied. De enige die zich niet gek laat maken.

   1. nexit nu aub

    en inhoudelijk wil vanduinen melden ?

    wat een domme linkse decadente tról

   2. CZ

    Inderdaad, Max VanDuinen Van Velenamen.

 7. Mark Auel

  Laat Tineke Strik lekker de touwtyfus krijgen en al die nepvluchtelingen ook.

  1. Duckday

   Stuur die groene STRIK eens gewoon de nepvluchtelingen zelf vertroetelen.Laat zij eens uit haar ivoren kamer komen

 8. jhak

  Griekenland, groot gelijk !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.