Ha! Duitsland vermorzelt arrogante EU-bobo Frans Timmermans: ‘Hij brengt vertrouwen in de hele Commissie in gevaar’

Ach kijk nou toch. Klimaatpaus Frans Timmermans ligt zowaar onder vuur. En dan niet van een eurosceptische, rechtse partij, maar van… onze oosterburen. Die zijn namelijk helemaal klaar met hem en zijn autoritaire gedonder wat betreft het vaststellen van het nieuwe Europese landbouwbeleid. Hij ondermijnt daarmee, aldus de Duitse minister, het vertrouwen dat lidstaten in de Europese Commissie hebben. 

Oeps! Zonnegod Timmermans wordt gemaand weer eens op aarde te landen. “Alle ministers, ongeacht de partij of het land waar ze vandaan komen, hebben de indruk dat het gedrag van commissaris Timmermans het vertrouwen in de Commissie in haar functie van eerlijke bemiddelaar in gevaar brengt,” aldus de Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner in een verklaring die gisteren publiek werd gemaakt.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

De Duitse minister en haar collega’s zijn boos omdat de Europese Commissie – wat betekent: Timmermans – te veel druk op lidstaten uitoefent om een einde te maken aan de zogenaamde “megastallen.” Het zal niemand verbazen dat landen waar boeren nog wel gerespecteerd worden – Nederland dus niet – bang zijn dat dit soort “ambities” hun boeren massaal het faillissement injagen. En, je gelooft het niet, dat willen ze liever voorkomen.

Hilarisch genoeg slaat de Europese Commissie meteen terug. Want als Timmermans en de zijnen ergens niet tegen kunnen, dan is het kritiek op hun functioneren. Als je dat waagt te uiten – ook als machtig Europees bewindspersoon – ben je het haasje.

“Het is moeilijk om tot een overeenkomst te komen als een van de partijen op zijn eigen standpunt terugkeert,” aldus een EU-bobo tegen de linkse en eurofiele nieuws-website Politico. “Uithalen tegen de Commissie, die daadwerkelijke compromissen op tafel legt, lijkt in dat stadium een ​​beetje irrelevant.”

In mei legden Klöckner en haar collega’s namelijk een plan om tafel voor het Europees Parlement dat “minder groen” was dan het gemeenschappelijk landbouwbeleid dat EU-lidstaten vorig jaar oktober hoegenaamd waren overeengekomen. Dat vindt de Europese Commissie niet fijn. Want het moet groen, groener, groenst. En natuurlijk moeten boeren de vernieling in worden geholpen. Het liefst snel een beetje.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het meest hilarische van alles? Timmermans zal zich toch wat ongemakkelijk voelen. Want eerder werd hij juist aangevallen door Greta Thunberg (LOL) omdat hij te weinig zou doen om de landbouwsubsidieregelingen in de EU aan te pakken. En nu ligt hij onder vuur bij boeren die weigeren de versnipperaar ingeduwd te worden. Dat ziet er allemaal niet zo goed uit voor een eurofiele bestuurder die graag behandeld wil worden als de wederkomst van Jezus Christus in hoogst eigen persoon, zoals Frans Timmermans.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Harry Haller

  Timmerfrans is een drammer in het kwadraat en lijdt aan een ongeneeslijke, megalomane egoische ziekte, genaamd narcisme. Bij elkaar het recept voor doorgeslagen waanideeen die onder tal van DSM-5 hoofdstukken vallen.

  De man is een psychiatrische patient die allang op een gesloten afdeling had moeten zitten. Gelukkig zijn de Duitsers er nog: realisten die dit soort onzin zonder scrupules afmaken en door de shredder halen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Dat zal best, maar als de agrarische sector in geheel Europa geen megastallen meer kan bouwen zie ik niet wat daar verkeerd aan is. Juist als dat in het ene land wel kan, en in het andere land niet, is er evident sprake van oneerlijke concurrentie.

   Of de burger moeten eens minder vlees gaan eten. Dit loopt echt de spuigaten uit.

   1. Harry Haller

    Wat ik begrijp Meriadoc, is dat Timmerfrans er teveel druk achter zet en de megastallen meteen in de ban doet. Voor dit soort omvangrijke processen gelden doorgaans overgangsregelingen.

    1. Meriadoc Brandebok

     Ja, ze meteen in de ban doen kun je beter niet doen. Zoiets moet men uitfaseren aan de hand van subsidies.

    2. Emile Takma

     Timmermans heeft de taak de ambitieuze klimaatagenda van de EU te realiseren en daarmee heeft hij haast.

     1. usb3.0

      timmerfrans zit natuurlijk met z’n dikke vette pens achterover en merkt niets van families die kapot gaan, familiebedrijven die op basis van valse opgeklopte klimaat idiote informatie omver worden gesmeten, maar we weten allemaal dan tamil takelaarsmade een sadomasochistisch genoegen schept in de ellende van Nederlanders

     2. nexit nu aub

      timmerfrans staat nog steeds achter bio-massa strónt vlé®k.

      sterker timmerfrans wil anno 2021 uitbreiding van bio-massa. ongehinderd door enige kennis gaat dit volgevreten brok regent volgas verder met ijn idioterie.

      haast ? inmiddels weten we dat ruim de helft van de huizen NOOIT van het aardgas af kunnen. Zijn haast wordt helaas overschaduwd door zijn onwetendheid strónt vl®k

 2. dumbfarmer

  Die pretletter moet eens een jaar in een rijtjeshuis gezet worden, minus de dikke bankrekening, riante tuin en (door EU betaalde) auto, vliegtuig enz.. Eens zien of hij er zelf nog zo enthousiast van wordt..
  Zal nooit gebeuren, maar dromen mag!

 3. alla-af sn-akbar

  Deze debiele knurft wist precies wanneer hij een snotterbui moest faken om hogerop te komen. Denk maar niet dat dat gesnotter echt was. Alleen voor de eigen carriere. Hij wilde EU-commissie voorzitter worden. Maar de duitsers vonden hem net iets te arrogant en hebben een andere kneus voor naar voren geschoven die ze in Berlijn maar wat graag kwijt wilden. Ursulaatje zit al jaren in de duitse politiek en heeft daar een spoor van vernieling achtergelaten. Dus hoe incompetenter je bent des te hoger je binnen de Eu stijgt. De Eu produceert niets, verkoopt niets, maakt geen cent winst maar belast ons wel en geeft ons geld uit aan zichzelf. Is dus niks anders dan een parasiet.

 4. jhak

  #Harry Haller, #dumbfarmer, en #alla-af sn-akbar👍

 5. Bes Tolen

  De zo uit eigen behoefte zo aangeprezen regerings- en volksvertegenwoordigersvorm democratie is vanaf het begin in de meeste landen gedomineerd geweest door groepen en personen, die nog openlijk de democratie slecht vonden tot zelfs veroordeelden. Die politieke partijen uit die eerste tijd bestaan, vaak onder andere naam of gefuseerd, merkwaardig genoeg nog steeds en met invloed ondanks hun vaak dubieuze praktijken. Dat komt weer omdat de maatschappij nog altijd voor een groot deel zo niet in meerderheid van die groepen is. Nu vinden die evenwel de democratie je van het. Dat is hun arrogantie, die alleen maar steviger is geworden. In deze tijd hebben ze aan zelfvertrouwen en invloed gewonnen. Met personen ook al zitten ze in andere partijen, gaat het evenzo. Timmermans is daarvan een voorbeeld. En wie zijn er nu leider van GL, D66, PvdA, SP en wellicht meer?

 6. Emile Takma

  “Hilarisch genoeg slaat de Europese Commissie meteen terug.”

  Kennelijk is dat ‘vermorzelen’ niet echt gelukt.

  🤨

 7. Jopie

  Die Duitsers zijn zo gek nog niet.

 8. Florissa

  Een clown uit de PVDA partij met een minimaal aantal zetels deze functie geven ,niemand heeft hier om gevraagd ,denkend dat hij god in eigen persoon is ,nou een socialist die in de politiek zit ,zorgt eerst goed voor zichzelf ,dan voor vrouw en kinderen ,en onder aan de ladder staan degene die de rotzooi die ze gemaakt hebben mogen opruimen .
  Een grote kokmeeuw is Frans, krijst en schijt alles onder en vliegt verder .
  Eu ,ongekozen niksnutten ,produceren niks en kosten klauwen met geld .

 9. ET007

  Timmermans is een niets kunnende arrogante kwal. Maar Duitsland en Frankrijk spelen ook vieze spelletjes. Krijgen hopen subsidie op landbouw. Maar hoe zit het met de visserij en met gelukszoekers? Wanneer komt men tot besef dat de EU helemaal niet eensgezind is maar altijd eigen land eerst op kaart zet?

 10. Pieter48

  Laten we hopen dat het paleis van de papieren vergadertijgers snel in elkaar stort. Het hele vierde rijk uit Brussel brengt de gewone burger weinig goeds. Het is een prachtig makkelijk geld te incasseren instituut voor figuren die in het bedrijfs leven nooit de salarissen zouden verdienen zoals ze nu opstrijken. De zuidelijke landen kunnen dan weer ouderwets de geldpers aan zetten en wij kunnen onze pensioenen weer indexeren. En we worden weer baas in eigen land zonder geregeerd te worden door de dictatortjes van uit Brussel. De Landen uit het Oostblok die willens en wetens ingelijfd moesten worden door Brussel hebben hebben hun zakken in de loop der jaren goed kunnen vullen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.