Henk Kamp zet aanval in op Pieter Omtzigt: ‘Ik geloof niet alles wat hij zegt’

Tegen NPO Radio 1 laat VVD-prominent Henk Kamp weten dat hij weinig op heeft met CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Want door zijn memo, die bedoeld was voor intern gebruik, zorgt Omtzigt volgens Kamp voor “rotzooi” binnen zijn partij, en daarmee in de formatie.

“Omtzigt kraakt zijn partij. Als meer mensen in de kamer zich zo gedragen, dan wordt het een rotzooi in Den Haag,” zegt Kamp.

En: “Omtzigt maakt een tegenstelling tussen wat het CDA doet en wat hij zelf doet. Wat hij zelf doet is allemaal erg succesvol, maar hij zegt ook dat hij binnen het CDA niet serieus wordt genomen.”

Ook beschuldigt Kamp Omtzigt van liegen. “Ik geloof niet alles wat Omtzigt zegt. Hij zegt bijvoorbeeld dat hij in 2017 974.000 stemmen heeft gehad, maar als je het nakijkt in de verkiezingsuitslag zijn dat 97.600 stemmen. Dat is een beetje raar.” Natuurlijk was dat gewoon een typo – een nul te veel, dat kan gebeuren. Maar Kamp denkt dat het opzet was.

Tenslotte zegt Kamp niet dat Omtzigt persé uit het CDA gezet moet worden of moet stappen – hoewel hij erop zinspeelt dat dit hem wel de meest logische conclusie lijkt. Een andere oplossing is volgens Kamp dat Omtzigt minister wordt in een nieuwe coalitie. “Ik vind dat iemand die twintig jaar in de kamer zit, laat die op het Ministerie het voortouw nemen. Dan kan hij over alles meepraten,” aldus Kamp.

Natuurlijk kan een criticus zeggen dat het nogal merkwaardig is dat een VVD’er zo de aanval inzet op Omtzigt en zich daarmee zo openlijk bemoeit met de interne strijd in het CDA. Je zou bijna denken dat Kamp hiertoe de opdracht heeft gekregen zodat CDA-leider Wopke Hoekstra zijn handen zogenaamd schoon kan houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Nikita

  Het scheelt dat we gekkie Henkie wel altijd hebben geloofd. hahahahahaah.

 2. andergeluid

  Go laat ik nu niet geloven wat bijna de hele tweede en eerste kamer zegt

 3. Marija

  Kamp moet zijn grote mond houden. Hij draait de boel om.
  Het is OORZAAK EN GEVOLG niet iets wat Omtzigt heeft gecreeerd maar die huichelaars van het CDA.

 4. rexm

  Ieder die lid is van de firma List & Bedrog, die moeten wij geloven, Henkie, je bent het noorden kwijt.
  Hij speelt mee op het ganzen bord, met als resultaat, terug naar af.

 5. EvertB

  VVD’er Henk Kamp draagt met alle plezier zijn steentje bij aan het negatief framen van Pieter Omtzigt. Daarmee probeert hij de schade voor zijn ‘natuurlijke’ regeringspartner, het CDA, te beperken en het liberaal-confessionele motorblok bedrijfswarm te laten draaien.
  Bovendien heeft Den Haag al genoeg affaires-en-gates.

 6. Smek

  Henk Kamp is altijd al een vies achterbaks mannetje geweest. Had dus niet anders verwacht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.