Hongarije weigert naar VN-conferentie over racisme te gaan: ‘Het is een broedplaats van antisemitisme’

Hongarije heeft als eerste EU-land bekend gemaakt niet naar de komende antiracisme conferentie van de Verenigde Naties te gaan. Volgens de minister van Buitenlandse Zaken accepteert Hongarije geen antisemitisme en beschermt het land het Joodse volk, en laat nu net deze zogeheten antiracisme conferentie een broedplaats te zijn voor antisemitisme. 

De afgelopen weken was Hongarije nogal negatief in het nieuws; Orbán kwam in opspraak, althans in West-Europa, door enkele wetten in te voeren die seksuele propaganda op scholen zou verbieden. Ondertussen weigert het land om af te reizen naar de door de VN georganiseerde World Conference on Racism.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken laat weten dat de conferentie een aanfluiting is én juist antisemitisme promoot, aldus NU.nl:

“De Hongaarse regering heeft een zero tolerance-beleid tegen antisemitisme en is volledig toegewijd aan het garanderen van de veiligheid van het Joodse volk”

Afgelopen december stemde het land ook al tegen een VN-resolutie om de vierde antiracismeconferentie te laten plaatsvinden. De Hongaarse overheid is van mening dat de vorige edities antisemitisme niet afkeurde en dat de allereerste editie zelfs een ‘broedplaats van antisemitisme’ was. Het is goed om te zien dat Hongarije zich duidelijk uitspreekt tegen antisemitisme. Al jaren is het duidelijk dat de VN het niet zo heeft op Israël en dit soort conferenties bevestigen deze houding.

De Verenigde Staten heeft na de eerste editie de tweede en derde conferenties ook geboycot, evenals Nederland. Het is nu de grote vraag of Nederland ook de aankomende editie boycot.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ondanks de felle kritiek vanuit het moraliserende West-Europa lijkt Orbán stoïcijns zijn eigen koers te varen, tot op heden trekt hij zich weinig aan van de mening van West-Europese landen en de bestuurlijke elite van de EU. Dit tot grote frustratie van Europese leiders, die niet kunnen wachten om Hongarije, en met name Orbán, op het juridische matje te roepen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. halo1

  Het lijkt me niet verstandig, maar bij velen (ook bij mij) heeft Orban nu eenmaal een streepje voor o.a. wegens zijn anti-immigratiebeleid.. dus het is afwegen.

  1. Niet L niet R

   Bij mij ook!

 2. Monty

  Vreemd dat Orban in de EU wil blijven.
  Zou hij niet beter af zijn zonder de EU om zijn eigen koers te varen?

  1. RvdBe

   Monty, ben je nu zo dom, of doe je net alsof?
   Hoop voor jou het 2e.

   1. Niet L niet R

    Nooit iets bijgeleerd!

  2. Augustus

   Waarom zou Orban niet geld vangen van de EU? Hij doet exclusief wat in voordeel is van zijn eigen bevolking dus als de EU met geld blijft strooien waarom zou je daar geen gebruik van maken.

   Nederland is het domme knaapje hier die niet alleen netto geld geeft aan de EU maar ook braaf alles doet wat ze stellen, zelfs tegen de belangen in van de Nederlandse bevolking.

   1. RvdBe

    Augustus,++++
    Gewoon gebruik blijven maken van sukkels als de NL belastingbetaler die toch alles pikt, zo werkt dat in de echte wereld.

  3. B. Pascal

   Je hebt gelijk! EU = Jodenhaat!

   De vrije landen moeten eruit!

 3. Aborifa

  Als hij tegen antisemitisme is geef ik daarover Orban gelijk.

 4. A-BBa

  Hij heeft niet helemaal ongelijk. In Nederland hebben groepen die principieel Joden openlijk uitschelden, discrimeren, mishandelen en zelfs openlijk tijdens demonstraties dreigen met uitroeing vrije hand zonder dat de politie ingrijpt of bestraft. Laten ze dat eerst maar eens oplossen voordat ze naar een ander land wijzen.

 5. Edjan

  Ik weet nog dat de “wir schaffen das”-optocht begon. Op de Duitse TV waren urenlang beelden te zien die vanaf het dak van een Hongaarse grenspost werden gemaakt. De Hongaren hadden een hek gebouwd en hielden hun grenzen dicht. Je hoorde de arme vluchtelingen schelden en zag ze met spullen over het hek gooien naar de Hongaarse grenswachten.

  Enkele dagen later stond in de Nederlandse kranten dat de “racistische” Hongaren zelfs kinderen over het hekwerk naar de vluchtelingen hadden gegooid. Hoe ze aan die kinderen waren gekomen, daarover geen woord. Die kinderen hadden de vluchtelingen naar de Hongaarse kant gegooid als drukmiddel om de grens te openen. Hongaarse grenswachten zouden ze terug gegooid hebben.

  Toch kreeg Hongarije de schuld. En zo is het nog steeds: heb je bezwaar tegen massa-immigratie, dan ben je automatisch een racist en wordt je zwart gemaakt. Leugens worden daarbij niet geschuwd.

  Het is dapper van Hongarije dat ze niet zwichten voor leugens en zwartmakerij.

  1. Emile Takma

   Ik ben ook tegen massa-immigratie en volgens Edjan dus een racist.

   Ik zal ermee moeten leven.

   1. Rood

    “Ik ben…”
    “Ik zal…”

    Aldus de psychopathische narcist Van Velenamen.

   2. Edjan

    je liegt weer eens, Takkema. Zoals gewoonlijk.

   3. RvdBe

    Je bent idd dan ook een racist in de ogen van de correcten.
    Fijn he, om nu ook tot de club te behoren der verdorvenen.

   4. Niet L niet R

    Ik ook en met ons heel veel Nederlanders!

   5. Wally

    Dat is mooi emile. Maar je probeert nu alleen maar weer stemming te maken. De Hongaren verdedigen hun land en hun cultuur. En dat doe jij juist niet. Slaap lekker emile. Als je dat kunt.

  2. Harry Haller2

   “Het is dapper van Hongarije dat ze niet zwichten voor leugens en zwartmakerij.”

   Dat vind ik ook Edjan. Hongarije en Orban bepalen hun eigen culturele en morele normen en waarden en dat zij ze gegund. Ik ben het met hun standpunten oneens maar vind het veel erger dat de EU/Nederland hun woke standpunten dwingend trachten op te leggen. Dat is kwaadaardig.

   1. Edjan

    HH2. Nóg kwaadaardiger vind ik de omvolking die in de rest van de eu gaande is. Het is éen van de weinige zaken die goed lopen. Daar wordt grof over gelogen en dat wordt door onze strot gedouwd.

    1. Niet L niet R

     Wij worden bestuurd door EU aanhangers, vaak ten koste van Nederland!

  3. Niet L niet R

   Perfect verwoord!!

 6. Dierik1975

  Ben het niet altijd met Orban eens maar hij zorgt er wel voor dat Hongarije verschoond blijft van de steeds erger wordende idioterie zoals wij inmiddels gewend zijn. Zou mij niets verbazen als Hongarije over een tijd de place to be is om (deels) te vestigen. Het klimaat lijkt in brede zin erg positief!

 7. Bes Tolen

  Flink wat spraakverwarring. Je hebt gerede kans dat de VS en dan ook West Europese landen, gedragen zich immers als vazallen van linkse regering in Amerika, nu wel naar die derde conferentie gaan. De ontwikkelingen zijn er naar. Steeds radicaler en onhebbelijker. Onderdrukkend en discriminatoir dreigt.

 8. Niet L niet R

  Wij hebben een regering die de EU koers vaart, daar is alles mee gezegd!!

 9. Pieter48

  Over 25 jaar zullen we weten wat de instroom van de gelukzoekers in ons land zoal voor gevolgen heeft. Dan kan het zomaar blijken dat Orban toch gelijk heeft. In de grote steden van ons land krijgt men als autochtoon toch langzaam het idee dat je een vreemdeling ben in je eigen land.

 10. right

  Ôrban laat zich door niemand vertellen waar hij heen moet gaan of niet!
  De collectieve hielenlikkerij van veel lidstaten boeien hem in het totaal niet!
  Deze man is consistent en consequent, een kerel gewoon!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.