Jan Roos zwaar onder vuur vanwege “MeToo-Roddelpraat” (LOL). Maar hij vecht terug: “Stronthoop!”

Zo! Jan Roos is vandaag weer eens trending in Nederland. De reden? Hij zou zich tijdens een uitzending van Roddelpraat misdragen hebben tegenover zijn eenmalige co-presentatrice, de zus van Dennis Schouten, die op dat moment in het ziekenhuis lag. Hoewel de aflevering al weken geleden is, is het ’t deugvolk blijkbaar nu pas opgevallen. En los dat ze gaan!

De hele aflevering kan hier gekeken worden. Maar dit is een korte impressie:

Met andere woorden, Jan was harde – heel harde – en vooral ook heel politiek-incorrecte grappen aan het maken. Het is echt niet mijn manier van doen, maar dit is écht niet uniek in Nederland. Dit soort grappen worden veel vaker gemaakt, en al helemaal door Jan. Als je zo gemakkelijk beledigd bent, nou, dan stel ik voor dat je gewoon – niet schrikken! – niet naar zijn program kijkt.

Hoe dan ook, ze gaan hier nu op los. Weken nadien. Waarom weken nadien? Omdat Jan nu iets gezegd over, niet schrikken, vrouwelijke voetbalanalisten. Die vindt hij maar niets. Omdat ze maar een beetje in de ruimte ouwehoeren. Volgens hem dan. Want ik heb natuurlijk geen mening over dat soort zaken.

Afijn, hij zei daar wat over. Vervolgens pakken de linkse feministen iets erbij om hem te beschadigen. Want dát is waar het ze om gaat.

Zelfs Bart Nijman van GeenStijl doet een duit in het zakje. Hij schrijft er niet veel over, maar heeft een “vierleuk” gemaakt. “Help me,” staat er op het hoofd van Celine Schouten.

Oke, de grappen van Jan waren hard – ik vond ze te hard tijdens de uitzending. En ja, ik kijk die show élke keer, omdat Roddelpraat gewoon een heel slim gemaakte show is. Ik geniet ervan. Heel vaak is het héél erg grappig, en ze durven altijd dingen te benoemen waar anderen het liefst maar over zwijgen – juist vanwege die boze deugmeute’s.

Maar dit is verdorie Jan Roos. Dit is zijn humor. Als je Roddelpraat kijkt weet je dat hij grappen gaat maken. Als hij dat niet deed zou Roddelpraat niet half zo invloedrijk zijn als het is…. en het zou niet eens 10% hebben van de kijkers die de show steeds weer trekt. Het programma heeft cijfers, daar kan menig tv-programma alleen maar van drómen! 250.000 kijkers. 300.000 kijkers. 350.000 kijkers is zelfs volstrekt normaal.

En dat zint de deugsnorren niet. Want Jan Roos en Dennis Schouten die buiten de mainstream media om succesvol zijn? Dát kan en mág niet.

Afijn, gelukkig voor Jan is hij niet op zijn mondje gevallen. Hij slaat namelijk heel hard terug. Wat Bart Nijman betreft schrijft hij:

“Deze stronthoop vroeg om verkrachtingsfantasieën en daardoor werd zijn website gecanceld door linkse meisjes. Huilen als een klein meisje. En nu dit. Geenstijl is stuk. Bart Nijman een hoopje ellende.”

Ook andere online critici worden aangepakt door Jan:

En:

Hier is een idee: wat vinden we ervan dat we programma’s die we niet willen zien omdat we ze aanstootgevend vinden, gewoon niet kijken… en dat mensen die daar geen last van hebben, ze wél gewoon kijken? En dat we mensen vrij laten – ook om zichzelf te zijn? En dat we, oh God!, niet roepen dat mensen gecanceld moeten worden omdat ze toevallig andere waarden hebben…

En dat mensen die Deugen heel belangrijk vinden voor de verandering niet gaan huilen omdat een ander een, schrik niet, ander gevoel voor humor heeft?

Ja?

Mooi.

Update: Bart Nijman is not amused, en haalt op zijn beurt weer hard uit naar Jans supporters.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Als je zoveel seksueel suggestieve opmerkingen maakt, en je tot twee maal toe de borsten van een jonge vrouw pakt, ben je een viezerik. Het ongemak dat de vrouw bij de handtastelijkheden van Roos toonde was zichtbaar.

  Jan Roos is een vieze man.

  1. Harry Haller

   Meriadoc is een vieze grefo. Dat is veel erger.

   1. Meriadoc Brandebok

    In elk geval een grefo die zijn handen thuishoudt.

 2. Mr.blauw.sky

  Niet gezien en heb ook geen enkele behoefte om die ‘uitzending’ terug te kijken, niettemin, eerlijk is eerlijk: komt allemaal beetje over als een storm in een glas Twitterwater.

 3. Emile Takma

  Waarom van der Galien de ranzige seksist Jan Roos tegen beter weten in verdedigt is me een raadsel.

  1. Harry Haller

   Waarom Van der Galien een smerige extreemlinkse tr0ll als Emile Takma hier op DDS duldt is iedereen een raadsel.

   1. Forlan

    Harry, cancelen is meer iets voor de linkse deugmensch. Laat ze hier lekker proberen hun verbale diarree te verspreiden. Zien we meteen hoe dom ze zijn. Ook al opgevallen dat ze nooit inhoudelijk ergens op ingaan?

   2. Telos

    “Waarom Van der Galien een smerige extreemlinkse tr0ll als Emile Takma hier op DDS duldt is iedereen een raadsel.”

    Van Velenamen is een verschijnsel dat al meer dat tien jaar in staat van ontbinding verkeert. Zulks toestaan is niet per ongeluk.

  2. Forlan

   Flikker toch op man achterlijke deugkneus.
   Foute humor, slechte humor, ranzige humor, linkse humor, droge humor. Verschillende soorten. Vind je een van die soorten leuk dan kijk je naar het gene dat je dat kan bieden.

   100% steun voor Jan en het vrije woord. Laat al die zure kutten lekker de tering krijgen.

   En die verplichte vrouwen-analisten bij de NOS die voegen ook totaal niks toe.

 4. usb3.0

  Toch mooi he hoe lang de teentjes zijn van zeiksnorren en zeikwijven, het is slechts een zeer klein select groepje vrouwen die steeds de aandacht zuigen als het om grappen gaat, deze vrouwen kunnen niets hebben denken dat het continue over hen gaat…

  En het allermooiste, de 3 ergste hebben hier eerste reactie geplaatst

  1. Forlan

   Haha snelladertje +++++

   Die vrouwens zijn niet goed snik. Celientje kent Jan, Dennis kent Jan, Jan heeft gewoon een prima vriendin en die is al jaren bij hem.
   Zelfs bij hem gebleven na die VNL ellende.

   De man heeft gewoon een gevoel voor humor die volgens bepaalde mensen niet meer bij deze tijd past.
   Ik zeg; fuck die mensen en al helemaal fuck deze tijd. Het vrije woord!!! Belangrijkste wapen dat we hebben

   1. usb3.0

    ++++

 5. Beukman

  Hoe treurig om mensen die niet kunnen lachen om je tietenhumor “zuur” te noemen.
  Van repertoirevernieuwing is bij deze beruchte borstknijper ook al geen sprake, als je het vergelijkt met dit #metoo-filmpje van een paar jaar terug:

  youtube.com/watch?v=_hdjBPq2gng&t=5s

  Eén troost. Hans Teeuwen is ooit echt grappig geweest, voor Roos geldt dat niet. We hoeven bij hem dus niet te verzuchten dat hij te lang heeft gewacht met stoppen.

  1. Harry Haller

   Ik dacht al: waar blijft Beuklül. Maar gelukkig is hij al binnen 3 minuten ter plaatse. Het gaat om Jan Roos, je weet toch?

 6. Vrijedenkert

  Smaakloos, slecht en seksistisch deze grappen van Roos, ik ga ervan uit dat de handtastelijkheden vooraf zijn afgesproken.
  Mijn mening over deze grappen doen niet terzake, deze grappen moeten gewoon gemaakt kunnen worden hoe slecht ze ook zijn!
  Wat de linkse deugbrigade er allemaal van vindt interesseert mij geen bal…

  1. Edjan

   Onderbroekenlol van een dronken zák. Moet mogen en dan: hup: de vuilnisbak in.

 7. ikweetwatikwil

  Jan Roos vindt die vrouwelijke voetbalanalisten maar niets. Nou ik ook niet , het is namaak. Vrouwen voetbal vind ik ook namaak. Wat mankeert die vrouwen. Gaat het om geld? Je zult maar zulke opdonders krijgen als DE voetballers.

 8. Rieks

  Ik had Jan Roos nog nooit horen praten maar 1 keer is meer dan genoeg. Vind ook dat DDS hem zou moeten negeren. Dergelijke figuren heeft NL niet nodig.

  1. usb3.0

   Nee hoor helemaal niet, er moeten veel meer van dit soort mensen aan het woord moeten, de Oranjezomer van sbs 6 is een prachtig voorbeeld, politiek zo heerlijk incorrect en steeds weer de spijker op de juiste kop, en al die miepdoosjes beginnen zich zeer onvolwassen te gedragen…

   1. usb3.0

    “er moeten veel meer van dit soort mensen aan het woord komen”

 9. Jank

  Ze hadden het gezellig samen en maakten de fles Tia Maria leeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.