Justitie bevestigt: veilige landen-asielzoekers nauwelijks te bedwingen na hun asociale en criminele uitbarstingen

De Inspectie Justitie en Veiligheid heeft een nieuw rapport uitgebracht naar aanleiding van een nieuw onderzoek naar overlastgevende asielzoekers. En wat blijkt? Asociale en criminele asielzoekers zijn nauwelijks te corrigeren, behalve als er daadwerkelijk ingegrepen kan worden.

Marokkanen, Algerijnen, Libiërs en Tunesiërs, beter bekend als de asielzoekers uit ‘veilige landen’, zijn de grootste probleemveroorzakers. In de normale azc’s blijven ze asociaal en crimineel gedrag vertonen, waarschijnlijk ook door het feit dat boa’s en ander veiligheidspersoneel nauwelijks mogen ingrijpen, zo staat in Het Parool.

Er is echter ook een speciaal centrum voor meerderjarige asielzoekers in Hoogeveen. Medewerkers hebben daar wél de mogelijkheid om sancties op te leggen en zelfs fysiek in te grijpen. Het resultaat? Een aanzienlijk stuk minder overlast.

De Inspectie bevestigt dus eigenlijk nu pas wat de rest van Nederland allang wist: niets doen helpt niet, wel wat doen helpt wel. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol, zelf ook koningin van het niets doen, krijgt nu vanuit Inspectie het advies om COA-medewerkers meer bevoegdheden te geven en op te leiden zodat ze daadwerkelijk kunnen (en mogen) ingrijpen.

Dat zou al een hele verbetering zijn, maar het is natuurlijk nog steeds een pleister voor een etterende wond. De Nederlandse overheid krijgt het namelijk nog steeds niet voor elkaar om dit soort illegale asielzoekers terug te sturen, puur omdat het land van herkomst niet meewerkt en eigenlijk tegen Nederland zegt: ‘Laatst aangeraakt!’

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De situatie blijft dus onverminderd droevig, maar langzaam maar zeker wordt het probleem in ieder geval erkend door de overheid zelf. Nu alleen nog een kabinet dat de harde campagneretoriek van de VVD ook daadwerkelijk om gaat zetten in beleid waarmee veiligelanders daadwerkelijk mogen gaan genieten van de zomerzon in hun eigen, veilige land…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ritter

  Het zijn dus geen “vluchtelingen” maar illegale migranten die op zoek zijn naar “gratis geld”. Vandaar dat ze haast allemaal naar Noord-West Europa reizen vanwege ons sociaal stelsel.

  Waarom blijft de media deze illegale migranten dan toch nog “vluchtelingen” noemen?

 2. Drostemannetje

  Zolang de mainstream media en kabinet links is, veranderd er helemaal niets. Licht getinte criminelen blijven beschermd en gepamperd door deze landverraders. Denemarken geeft het goede voorbeeld. Mark, let je op?

 3. halo1

  Ik denk dat alleen executie het problem echt oplost….na 3 x weten ze wel beter: wegwezen/wegblijven! Wie dit te “wreed” vindt…dan blijft het bestaan..zo simpel is het!

 4. Klaus Schwab

  Nu D66 hebben bepaald dat illegaal in Nederland verblijvende Marokkanen niet in detentie mogen worden gehouden, lijkt mij dit probleem niet meer op te lossen. Blijkbaar moet de Nederlandse bevolking dit criminele tuig accepteren. Hoe lang duurt het nog voordat we het recht in eigen hand nemen ?

 5. Klaus Schwab

  D66 rechters

 6. Stanly2000

  Weer zo’n rapport, dat veel geld heeft gekost en dan in de la verdwijnt.

  1. AS210854

   +++++@+

 7. Response

  Met de Bente Beckertjes en Broekers-Knolletjes van deze wereld wordt dit probleem in ieder geval NIET opgelost.

  1. nexit nu aub

   het is nagenoeg niet meer op te lossen als je dat gajes niet terugtrapt naar land van herkomst.

 8. trutje

  Rutte vertelde toch dat het Marrakeshverdrag was ondertekend zodat asielzoekers eerder teruggestuurd kunnen worden of zit hij weer te liegen. Hij met zijn gaaf land het is gewoon verschrikkelijk wat ze met ons eens zo mooie Nederland hebben gedaan.

  1. EmiIe Takma

   Ik woon zelf in Den Haag.
   En hier zie ik ook alleen maar van die klotenegers, stinkturken en verkrachtende Marokkanen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over die islamratten die hier de laatste jaren zijn neergestreken.

 9. yellow thread street

  Een nekschot is het enige wat zal werken om van dit gajes verlost te raken.