Klimaatextremisten Urgenda opnieuw naar rechter om Nederlandse Staat aan te klagen: ’Dwangsom kan tussen 100 miljoen en 2 miljard euro uitkomen’

Na de eerste Urgenda-zaak en het recente Shell-vonnis hebben de klimaatextremisten van Urgenda de smaak te pakken. Zojuist bij het NPO programma Buitenhof kondigde Marjan Minnesma aan dat de organisatie opnieuw naar de rechter stapt om de Nederlandse Staat aan te klagen. Ze verwachten een dwangsom te kunnen afdwingen van tot wel twee miljard euro. 

Opnieuw stapt de bemoeizuchtige klimaatorganisatie Urgenda naar de rechter om te gaan kissebissen over de Nederlandse CO2-reductie, die in hun ogen niet rap genoeg gaat. In het programma Buitenhof zei dat Minnesma niet te “willen rollenbollen over straat” met Nederlandse ministers, maar ondertussen wil ze via de rechter een dwangsom afdwingen. Want de Staat zou bewust het vorige vonnis niet uitvoeren – maar ondertussen worden wij allemaal onderworpen aan peperduren klimaatmaatregelen en Europese klimaatfondsen.

“Er gebeurt niet wat nodig is, blijkbaar moet je dan terug naar de rechter”

De reden waarom Urgenda teruggaat naar de rechter is omdat de overheid niet heeft gedaan wat de rechter heeft opgedragen. Volgens de Urgenda-voorvrouw is de overheid de ‘constitutionele hoffelijkheid’ niet nagekomen – de Staat zou expres de eisen van de rechter naast zich hebben neergelegd. En dus probeert Urgenda het nu via een dwangsom.

Terwijl de overheid met Rutte de laatste jaren al flink wat heeft toegeven aan de gekte van de klimaatrebellen blijkt dit nog steeds niet genoeg te zijn. Via ons rechterlijke systeem gaat men nu proberen om de overheid opnieuw op het matje te roepen. Door middel van een (hoge) dwangsom hopen ze de overheid wakker te schudden. Helaas worden de kosten van deze dwangsom gewoon verhaald op de belastingbetaler; het is nu echt niet zo dat Rutte en consorten van deze bedreiging slecht gaan slepen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ondertussen is het goed zichtbaar hoe machtig de ‘groene lobby’ en de desbetreffende belangenorganisaties zijn geworden. Nu ze in vrij korte tijd tweemaal een gunstige rechterlijke uitspraak hebben kunnen afdwingen ligt de weg open naar nog meer ‘groene vergelding’. Dit soort bezeten clubjes stoppen niet voordat iedereen, in hun ogen, klimaatneutraal leeft – wat dat ook moge betekenen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Emile Takma

  Het lijkt me een goede stok achter de deur.

  Ik denk dat Rutte de waarschuwing van Minnesma dondersgoed heeft begrepen.

  1. Rood

   “Ik denk…”

   Aldus Van Velenamen.

  2. Cootje

   Ik denk dat Rutte meer in de war zit van de media die de beerput steeds verder open zet , en dat zijn fatsoenlijke broeders met naam en toenaam door de mand vallen

  3. EvertB

   Minnesma (Urgenda) heeft Rutte de afgelopen weken tweemaal in het Catshuis bezocht. Zelf geloofde de linksliberaal Rutte al volledig in de noodzaak van het zetten van forse stappen. Nadat Minnesma hem liet zien dat het Nederlandse bedrijfsleven er ook van profiteert, kan Rutte het beter en makkelijker aan deze achterban verkopen.

  4. Aborifa

   Mevrouw lijkt aan het Napoleonsyndroom te lijden.

 2. Cootje

  Ze moet eens een goede ecologische beurt hebben , zodat het schraal wordt tussen haar vitale delen , en er dan geregeld zout op strooien en dan in een houtskool oven , zout en gepekeld vlees en gerookt vlees gaat langer mee. Een milieu bewuste oplossing voor deze heks .

  1. Emile Takma

   Cootje is een beetje ziek in zijn hoofd en als geblokkeerde homo zeer vijandig jegens vrouwen.

   Een triest figuur.

   1. Rood

    FTO Van Velenamen

   2. Edjan

    Aldus Takma van 100 namen en van 1000 leugens.

   3. Cootje

    Hoe is het transgender voel je je aangesproken !

   4. Cootje

    Je mag je zus sturen , maar niet zelf komen in een jurkje dan moet je bij Smeets wezen

  2. Emile Takma

   Niemand neemt Cootje hier serieus en daarom zullen velen er overheen lezen maar het is toch wel een afschuwelijke en zieke bedreiging jegens Minnesma die deze idioot hier neerschrijft.

   Kan de redactie daar eens naar kijken?

   1. Rood

    FTO Van Velenamen

   2. usb3.0

    tamil vindt sëks met kinderen normaal en aandoenlijk, en nog kan tamil hier reageren dus niet zo huilie huilie tamil…

   3. Cootje

    Goed lezen mij vriend blijft netjes tussen de activistische milieu regels , maar je mag lezen wat je wilt. L.u l.L entje

    1. Edjan

     Cootje, goed bezig. Niet voor de psychopaat buigen.

     1. Emile Takma

      Dan ben je net zo gestoord, Edjan.

      Het verbaast me trouwens niet.

     2. Rood

      “me”

      Aldus de narcistische psychopaat Van Velenamen

     3. Edjan

      Takkema, psychopaat

   4. Cootje

    Niemand neemt jou serieus en ik weet hoe je jou uit je tent lonk of ik bedoel uit het zolderkamertje heb je vandaag je vrouwen kleding aan of je mannen kleding . Je vind het vast cud van ik nu beweer

   5. Edjan

    Zielig hoor Emieltje, om naar de juf te lopen. Je bent zelf een van de grootste várkens die hier rondlopen dus af en toe kun je wat terug verwachten.

   6. september

    Ik lees wel Alles wat hij hier schrijft maar het is inderdaad een gevaarlijke idioot

 3. usb3.0

  Dit soort mensen zijn echt een vergif in ons land

 4. Aborifa

  Het klimaatterrorisme van Minnesma c.s. is een serieus probleem. Misschien kan de krankzinnigenwet uitkomst bieden bij het stoppen van haar buitenparlementaire acties.

  1. Emile Takma

   Minnesma spande een proces aan tegen de Staat en won. Daarmee ga ze enorme slinger aan de klimaatagenda. We mogen deze vrouw daarvoor zeer dankbaar zijn.

   Als je deze intelligente en integere vrouw krankzinnig noemt ben je zelf ernstig van het padje.

   1. Rood

    Aldus Van Velenamen.

   2. Aborifa

    Ik noem haar niet krankzinnig. Wel haar klimaatfobie. Voor haar fobie moet heel Nederland op de schop. Lijkt mij goed dat de dokter daar eens naar kijkt.
    NB. Ik ben nog op het padje hoor.

   3. Cootje

    Ze mag ook door een olifant genaaid worden , intelligente integere c.,u. T die het autistische heeft van greta turnberg Laura bromet die een milieu kronkel heeft in haar hoofd , en die met ons geld de bekende D66 rechters die gaan zitten op de politieke stoel omdat hun leider arabische terroristen financierde dus deze club gebruikt belasting geld tweemaal in eigen voordeel n dat is strafbaar

   4. Cootje

    Onze transgender heeft ook weer een info intelligente integere vrouw . Een milieu activiste van het ergste soort , is te hopen dat ze geen kinderen heeft gebaart , want zulke gene kunnen we missen als kiespijn .

 5. Harry Haller2

  Je moet als overheid natuurlijk wel enigszins de tijd krijgen om opgelegde maatregelen vorm te geven en te implementeren.

  1. Emile Takma

   Ja, maar een stevige druk is ook nodig.

   Het gaat overigens rap de goede kant op.

   1. Harry Haller2

    Nee Takma er gebeurt weinig tot niks: luchtkastelen worden voor ‘duur geld’ verkocht.

    Afgelopen week in de Volkskrant en vandaag in Welt am Sonntag: hoe krijgen we de enorme operatie rond van de noodzakelijke Europa-brede infrastructuuraanpassing voor de gigantische hoeveelheden elektriciteit die straks nodig zijn om tientallen miljoenen elektrische auto’s en honderden miljoenen warmtepompen te laten draaien.

    Frans Timmermans & Co hebben nog niet het flauwste benul, laat staan dat er een draaiboek klaar ligt om een en ander te realiseren.

    Wel dromen van ‘schone en groene’ energie, maar geen flauw idee of het begin van een aanpak hoe dat te realiseren.

    1. Aborifa

     Helemaal gelijk HH2. Angst is een slechte raadgever.

    2. Emile Takma

     Er gebeurt niks, zegt Haller.

     Dat komt ervan als je nooit een serieuze krant leest.

     ht*ps://duurzaam-actueel.nl/giga-storage-en-eneco-realiseren-samen-grootste-batterij-van-nederland/

     ht*ps://www.nd.nl/varia/varia/1044146/eneco-gaat-voor-2035-gascentrales-sluiten-of-ombouwen

     ht*ps://www.installatie.nl/nieuws/warmtepompen-onverminderd-in-de-lift/

     ht*ps://www.gawalo.nl/energie/nieuws/2021/06/forse-toename-windenergie-en-zonnestroom-10110206

     1. usb3.0

      Je moet je klimaatimbeciel harses eens houden flikker dat je bent..

     2. Rood

      Tot zover Van Velenamen.

     3. Rood

      @USB: FTO Van Velenamen

     4. september

      Die usb3.0 moet zelf zijn debiele en imbiciele lelijke rotbek houden,die idioot.Kan alleen maar schelden

     5. usb3.0

      September! h**ps://www.youtube.com/watch?v=MV0iQWFwnoc

     6. Rood

      Remember september ook FTO

 6. Levie

  Oké, probeer je het een beetje leefbaar te houden hier ben je een extremist. $hell en consorten zullen dankbaar zijn voor deze classificatie, bonussen CEO’s kunnen omhoog, het volk kan stikken en betalen aan de pomp. Gelukkig sluit het net zich, kijk maar eens hoe onze oosterburen het doen.

 7. usb3.0

  “We gaan waarschijnlijk ook naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens ”

  Wat dit gedrocht doet is de gewone burger opstapelen met torenhoge exorbitante rekeningen, zij kan dat misschien wel betalen maar 95% van de allochtonen niet

  1. Levie

   Mwa, die rekeningen zijn zo hoog geworden door het wegkijken (erfenis 40 jaar CDA/VVD) Nog langer wegkijken betekent nog hogere rekeningen. Linksom of rechtsom; de kosten worden altijd verhaald bij de burgers en niet bij de CEO’s van de vervuilende multinationals (zie KLM, Shell en consorten) Kortom, er moet NU worden ingegrepen.

   1. usb3.0

    Nee hoor levie, deze dame zorgt ervoor dat er enorme bedragen bij de burger terecht komen, en dit gebeurt nu en niet 40 jaar geleden of 50 jaar later, de jeugd heeft geen idee waar ze tegen demonstreren, hebben nog nooit een rekening betaald in hun leventje..

    1. Levie

     Ja dat schrijf ik. Jij en ik gaan dit betalen omdat de vorige generaties dit hebben verzuimd onder regime van VVD/CDA. Niets doen kan ook hoor, maar dan behoor je tot de klungels van Europa die over 30 jaar nog steeds afhankelijk zijn van peperduur gas en olie.

     1. usb3.0

      Nee levie, er is geen klimaatprobleem, dit wordt bewust gecreëerd en kost mijn generatie bak-ken met geld.

 8. Bes Tolen

  Levie, het komt door jullie communisten en andere autistische grootmachten, Rome en haar dienstverleners (waar jullie uitvinders onder zijn te scharen) waar jullie nu mee samenwerken vanuit Amerika, die in de twintigste eeuw de mensheid saboteerden. Die samenwerking werd al zeventig jaar geleden in menig boek over het Vaticaan genoemd naar aanleiding van de positieve waardering van het communisme door het Vaticaan in die tijd.

 9. Mistgabel

  Is gewoon een één-tweetje.

 10. Xyz1234

  Klimaat is het thema waarmee het volk definitief geknecht kan worden. Een wereld waar CO2 als gevaar wordt gezien voor het leven op aarde en waar een complete wereldbevolking zich dient te laten vaccineren voor een virus met een IFR van 0.15% kunnen we met recht woke of krankzinnig noemen. En dan hebben we het nog niet over het toepassen van plastische chirurgie en hormoonblokkers bij kinderen die denken dat ze opgesloten zitten in het verkeerde lichaam.

  1. Emile Takma

   Complotters hebben vaak een geloofspakket: corona is een hoax, het volk wordt geknecht door de elite, Orbán is een held en de vaccinatie is een genocide.

   Een heus wereldbeeld.

   1. Harry Haller2

    Takma vindt zijn eigen wereldbeeld veel plausibeler in elkaar steken: er wacht ons binnen 10 jaar een klimaatramp van apocalyptische proporties, Rutte is een internationale staatsman van statuur, de elite is er om het volk te dienen en mRna-vaccinatie kent geen enkele bijwerking.

    Mwoehahah….

    1. Emile Takma

     “mRna-vaccinatie kent geen enkele bijwerking.”

     De bijwerkingen zijn bekend en grondig gedocumenteerd.

     Waarom zou ik dat ontkennen?

    2. Emile Takma

     “er wacht ons binnen 10 jaar een klimaatramp van apocalyptische proporties”

     Laten we hopen dat het meevalt en iets langer gaan duren, Haller.

     Dat vanwege de opwarming van de aarde het aantal natuurrampen zullen toenemen lijkt wel zeker. Ook zal de klimaatverandering sommige delen van de wereld onbewoonbaar maken en leiden tot enorme vluchtelingenstromen.

     Gelukkig zij n er ook mensen en met name ook politici die hun hoofd niet in het zand steken en maatregelen nemen. Gelukkig is dat ook een solide meerderheid.

    3. Emile Takma

     “Rutte is een internationale staatsman van statuur”

     Ja, er is uiteraard wat op de man aan te merken maar dat hij een staatsman is met een internationale reputatie en invloed is feitelijk lastig te ontkennen.

 11. sonny

  Het merendeel van de Nederlandse rechters zijn surrealistisch, vervreemd van het echte leven, ze zijn overtuigd van een niet bestaande, dan wel toekomstige futuristische “heile welt”!
  Daarenboven kunnen ze niet de laan uit gestuurd worden!
  Daar ligt de echte macht van “links”, de rechtelijke macht!

  1. right

   Sonny@
   Geen open deuren intrappen!

 12. Bob Fleumer

  Zou zo’n vrouwtje zich realiseren dat ze bezig is tegen het Nederlandse volk te procederen? Als ze weer wint moet de bevolking die euro’s ophoesten.
  En met zulke figuren moeten we de toekomst in? Wat een heerlijk vooruitzicht!!

 13. rafi

  Die groene lobby is machtig gemaakt door decennia lang super veel belastinggeld eraan te verspillen. De overheid heeft zelf het monster gevoed en groot gemaakt. Overigens is het logisch dat de overheid dat eerste vonnis niet uitvoert, want de rechter hoort niet politiek te bedrijven. De Trias Politica werd geschonden door de Urgenda-zaak. ‘Rechter’ is dus een te mooi woord voor hun Haagse rechtbank-vriendinnetjes in toga, want het gaat hier puur om ‘rechters’ die handelen vanuit de totalitaristische communistische ideologie. Net zoals dat bij het O.M. het geval is (gezien officier van justitie Jacobine Vreekamp, tot voor kort bestuurster van KOZP). En wie gaat Urgenda helpen om de overheid die dwangsom te betalen? Het leger?

 14. Emile Takma

  ht*ps://twitter.com/tomkreling/status/1409422588804272129?s=21

 15. Jopie

  TBS met dwangverpleging voor staatsondermijnende praktijken en die club opheffen/verbieden als criminele organisatie.

 16. Bob Fleumer

  Ik ben naar mijn gevoel best een lieve man, maar wat deze vrouw in mij losmaakt is een dankbaar gevoel dat ik niet met haar getrouwd ben, wat een opluchting!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.