Klungelend Hugo de Jonge-ministerie blijft moeilijk doen over geel boekje: alleen EU-vaccinatiebewijs wordt erkend

Het door Hugo de Jonge geleide ministerie van Volksgezondheid heeft geen enkele boodschap aan praktische oplossingen en probeert alles volgens hun eigen bewijzen te doen, ook wanneer dat boekje nog niet bestaat. ‘Het Nederlandse gele boekje is geen geldig vaccinatiebewijs,’ zegt het ministerie, ook al erkent de WHO het wél.

Bij het ministerie van Hugo de Jonge heerst een bureaucratische tunnelvisie van jewelste. Nederland heeft al het gele boekje, waar coronavaccinaties ook in kunnen worden geregistreerd. De GGD’s maken hier al gebruik van en de WHO erkent het ook als geldig bewijs. Alle obstakels zijn dus in principe weggenomen. En al helemaal als je bedenkt dat diverse Europese vakantielanden (Spanje, Italië, Griekenland, Portugal, etc.) zelfs adverteren met ‘geen vaccinatiebewijs nodig.’ Dat meldt Nu.nl.

Maar nee, het ministerie van Volksgezondheid moet weer moeilijk doen en dwars gaan liggen, want zij geilen op het Europese digitale vaccinatiebewijs van de Europese Unie, waar pas op 15 juni een besluit over wordt genomen. Op 21 juni zouden de overeengekomen richtlijnen dan waarschijnlijk pas van kracht worden.

“Het is heel handig om in het buitenland te weten of te kunnen tonen welke vaccinaties iemand heeft gehad”, legt een woordvoerder van De Jonge uit. “En sommige landen nemen wel genoegen met zo’n boekje als bewijs voor een vaccinatie tegen de gele koorts. Maar voor de coronaprikken heeft het boekje in dat opzicht geen waarde.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Laten we dus inderdaad wachten op een compleet nieuw systeem waar niemand op zit te wachten, terwijl we al een breed erkend systeem hebben dat al jaren prima heeft gewerkt… Goed idee, joh!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. RieninSpain

  Spanje met of geldig vaccinatiebewijs of negatieve PCR maximaal 48 uur oud

 2. AS210854

  Nu maar afwachten welke CDA vriendjes deze opdrachten krijgen.

 3. kattekop

  Wat is dit allemaal voor onzin met die corona vaccinatiepaspoorten?
  Er zijn toch ook geen griep vaccinatie paspoorten terwijl aan een zware griep vaker nog meer mensen aan overlijden, zoals in 2018.
  Dit stinkt van alle kanten.

 4. Niet L niet R

  Als de gesjeesde schoolmeester zelfs zo,n eenvoudig boekje niet zonder problemen kan oplossen, moet hij eigenlijk uit zijn functie gezet worden!

 5. kattekop

  Doodgereden wolvin op de Veluwe had longontsteking.
  Zal ook wel weer bij de coronagevallen gerekend worden.

 6. 56RdK

  “Bij het ministerie van Hugo de Jonge heerst een bureaucratische tunnelvisie van jewelste.”
  Zou het geen tunnelvisie maar gewoon gore corruptie kunnen zijn en arrogantie van die onbenul De Jonge?

  Hij is nogal van de apps, op zijn manier, ook al heb je er geen reet aan. Want hoeveel mensen gebruiken zijn voor tientallen miljoenen ontwikkelde Corona-app? (Een app die in het buitenland al bestond en zijn effectiviteit had bewezen. Maar Hugootje moe(s)t en zou de grote mijnheer uithangen, dus liet hij voor tientallen miljoenen zo’n zelfde ontwikkelen. Op belastinggeld, welteverstaan ….)

  Ja, die De Jonge en Van Ark schijnen nogal goed te zijn in het laten verdwijnen van miljarden. Facturen en bonnetjes zijn er niet, want …. crisis en meer van die onzinnige argumentatie is opgevoerd om de boel maar onder het tapijt te kunnen vegen.

  Toevallig kwam wel van de week dus 9 miljoen boven de tafel, dankzij onderzoekjournaille. Rendement daarvan gaat naar “een goed doel…”

  En de Tweede Kamer, de zogenaamde tegenmacht, die slaapt zoals voorheen.

 7. Mistgabel

  Steek dat hele ondemocratische kut EU in je reet.
  Opflikkeren daarmee.

 8. toetssteen

  Gele koorts, muteert niet! Dit is net zo dwaas als een stempel als u een griepprik hebt gehad voor dit jaar. Immers, het griepvirus muteert, net zoals SARS.
  Alzo dat worden zeker drie stempels per jaar…..

  1. september

   Als het maar 1 keer per jaar is,dat is wel genoeg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.