vlcsnap 2021 04 30 08h37m35s765

Ministerie van Financiën (onder leiding van Wopke Hoekstra) raakte expres bewijs en memo over toeslagenaffaire kwijt

Geen categoriejun 13 2021, 20:10
Het hoge woord is eruit: Het Ministerie van Financiën is ´doelbewust´ een memo kwijtgeraakt over de toeslagenaffaire. Sterker nog: Ze hebben dat nu zelf toegegeven na vragen van RTL Nieuws en Trouw, kort na het opstappen van ex-CDA´er en klokkenluider Pieter Omtzigt.
Afgelopen vrijdag berichtten dagblad Trouw en nieuwsmedium RTL Nieuws al over topambtenaren van de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën die zouden hebben gelogen bij de parlementaire ondervragingscommissie omtrent de kinderopvangtoeslag.
Uit een nieuwe reconstructie van die scherpzinnige media blijkt nu dat het Pinokkio-gedrag van de bewuste instanties eigenlijk al sinds 2017 meetbaar was. Zij het niet dat de topambtenaren en de Belastingdienst deze feiten zorgvuldig onder het tapijt wisten te vegen. Tot het vertrek van klokkenluider Pieter Omtzigt, eerder deze week.
RTL Nieuws schrijft: "Uit een reconstructie blijkt dat een memo uit 2017, waarin al geconcludeerd werd dat ouders in de toeslagenaffaire compensatie moesten krijgen, in 2019 opnieuw verdween. Een lagere ambtenaar stelde voor om het memo niet te archiveren."
We kunnen dus feitelijk concluderen dat bepaalde hooggeplaatste ambtenaren hebben gelogen bij de parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag. RTL Nieuws: "Uit een reconstructie blijkt dat een memo uit 2017, waarin al geconcludeerd werd dat ouders in de toeslagenaffaire compensatie moesten krijgen, in 2019 opnieuw verdween. Een lagere ambtenaar stelde voor om het memo niet te archiveren."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Waarom deze hele zaak vooralsnog niet tot ophef heeft geleid is een raadsel, maar doet wel denken aan bepaalde hogere machten binnen het Haagse Binnenhof. Laat het opstappen van Omtzigt alsjeblieft een ommekeer brengen in bestuurlijk Nederland, want dat we constant voorgelogen worden door onze eigen politici en ambtenaren is onverteerbaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten