Ministerie van Financiën (onder leiding van Wopke Hoekstra) raakte expres bewijs en memo over toeslagenaffaire kwijt

Het hoge woord is eruit: Het Ministerie van Financiën is ´doelbewust´ een memo kwijtgeraakt over de toeslagenaffaire. Sterker nog: Ze hebben dat nu zelf toegegeven na vragen van RTL Nieuws en Trouw, kort na het opstappen van ex-CDA´er en klokkenluider Pieter Omtzigt.

Afgelopen vrijdag berichtten dagblad Trouw en nieuwsmedium RTL Nieuws al over topambtenaren van de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën die zouden hebben gelogen bij de parlementaire ondervragingscommissie omtrent de kinderopvangtoeslag.

Uit een nieuwe reconstructie van die scherpzinnige media blijkt nu dat het Pinokkio-gedrag van de bewuste instanties eigenlijk al sinds 2017 meetbaar was. Zij het niet dat de topambtenaren en de Belastingdienst deze feiten zorgvuldig onder het tapijt wisten te vegen. Tot het vertrek van klokkenluider Pieter Omtzigt, eerder deze week.

RTL Nieuws schrijft: “Uit een reconstructie blijkt dat een memo uit 2017, waarin al geconcludeerd werd dat ouders in de toeslagenaffaire compensatie moesten krijgen, in 2019 opnieuw verdween. Een lagere ambtenaar stelde voor om het memo niet te archiveren.”

We kunnen dus feitelijk concluderen dat bepaalde hooggeplaatste ambtenaren hebben gelogen bij de parlementaire ondervragingscommissie kinderopvangtoeslag. RTL Nieuws: “Uit een reconstructie blijkt dat een memo uit 2017, waarin al geconcludeerd werd dat ouders in de toeslagenaffaire compensatie moesten krijgen, in 2019 opnieuw verdween. Een lagere ambtenaar stelde voor om het memo niet te archiveren.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Waarom deze hele zaak vooralsnog niet tot ophef heeft geleid is een raadsel, maar doet wel denken aan bepaalde hogere machten binnen het Haagse Binnenhof. Laat het opstappen van Omtzigt alsjeblieft een ommekeer brengen in bestuurlijk Nederland, want dat we constant voorgelogen worden door onze eigen politici en ambtenaren is onverteerbaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Michael M

  Dit ongeregeld zooitje in Den Haag is geen haar beter dan de regering in Rusland of welk ander land waar corruptie telt maar zodra je een eerlijke vent bent dan lig je eruit. Want dan noemen ze je een teringhond want dan beweeg je dicht bij hun gegraai uit de schatkist. Boeven zijn het.

 2. Cootje

  Heerlijk de beerput gaat steeds wijder open , en de fatsoenlijke partijen bestaan dadelijk niet meer .

 3. Cootje

  Emile of imbecile welke fatsoenlijke partijen ??

 4. Monty

  Een geweldige vent die Omzigt weet de onderste steen boven te krijgen, vreet heel het CDA leeg en het FvD en de PVV.

  Nederland is trots op hem.

  1. Cootje

   Mag van mij maar er komt op zeker een zeer sterke echte rechtse partij voor terug , die de bootjes toerisme laat verzuipen , die de theedrinkers minimale aandacht geeft , en die zuid Europa laat verzuipen in hun oplichters praktijken , en die als ze de macht hebben dubieuze strafbare betalingen aan terroristen organisaties strafbaar stelt ,

   1. Monty

    ”maar er komt op zeker een zeer sterke echte rechtse partij voor terug”

    Waarvoor terug?
    Nog meer politieke partijen, hebben niet genoeg partijen?

    1. september

     Je hebt er nu al 18 partijen,meer dan genoeg.

     1. nexit nu aub

      hahahahaha en rutte gaat met de hóer al kaq een 5 partijen coalitie smeden , tenminste dat denken de twee BBB artiesten.

     2. Nexit aub

      Sorry, dat had ik niet moeten zeggen.

     3. nexit nu aub

      wat bedoel je stopidioot

   2. Meirelle

    Die is er niet, Boy! Hoogstens in een computerspel. Gelukkig maar.

 5. Bes Tolen

  Michaël M. Zo is het.

 6. Telos

  Ach wat geeft het? Ze zijn toch al demissionair en er is niemand die rekenschap vraagt. Laat ze maar failliet gaan!

 7. gjverweg

  Het is een vieze smerige corrupte bende. Ieder voor zich en god voor ons allen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.