Nederland luilekkerland: overheid gaf per ongeluk (sorry!) 70 miljoen euro aan economische gelukszoekers

Waar Nederlanders systematisch de vernieling in worden geholpen door de overheid hebben immigranten het maar wat goed in ons land. Want het is vandaag naar buiten gekomen dat de Belastingdienst arbeidsmigranten (lees: gelukszoekers uit verre oorden) volkomen onterecht zomaar even 70 miljoen euro heeft gegeven. Foutje, bedankt!

Het grote belastingnieuws van de dag komt van RTL Nieuws. Staatssecretaris Vijlbrief (D66 natuurlijk, maar dat zal niemand verrassen) van Financiën heeft namelijk toegegeven in een brief aan de Tweede Kamer dat arbeidsmigranten geheel onterecht de afgelopen zes jaar maar liefst 70 miljoen euro hebben gekregen van Vadertje Staat. Gratis en voor niets… en volkomen onterecht. Ze konden dat geld namelijk krijgen “door een maas in de wet.”

“Buitenlandse arbeiders maken gebruik van de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Die is bedoeld voor ouders met jonge kinderen die allebei werken. Maar door een gat in de wet krijgen arbeidsmigranten met een gezin in het buitenland, vrijwel altijd deze korting. Ook als hun partner niet werkt,” aldus RTL. “Dat levert hen tot ruim 2800 euro per jaar op.”

In totaal is er de afgelopen jaren 218 miljoen euro gegaan naar arbeidsmigranten. Maar 70 miljoen euro daarvan is gegeven aan mensen die daar eigenlijk helemaal geen recht op hadden.

Dit is voor veel mensen ongetwijfeld al om kotsmisselijk van te worden, maar het verhaal wordt nog erger. Want de staatssecretaris laat ook meteen even weten dat het geld niet teruggehaald kan worden. De migranten hebben het immers via een maas in de wet gedaan, wat inhoudt dat er niets illegaals aan was. En trouwens, zegt het kabinetslid, als we daar toch nog iets tegen zouden willen doen zou dat zoveel werk zijn… daar wil niemand aan beginnen.

Dames en heren, dit is de Nederlandse staat in actie. Immigranten krijgen alles wat hun hartje begeert en dan nog wat extra’s, terwijl de Nederlandse belastingbetaler compleet wordt uitgezogen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is een enorme schande. Maar dit is helaas het Nederland van Mark Rutte, Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra én Gert-Jan Segers. Want een bende.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. JoopvdJoop

  Mensen,ga voor uzelf zorgen.
  De regering doet dat niet,zijn de regie kwijt met al die wappies en die linkse colonne.
  Ook die linkse kletsmajoors die hier reageren.(De Han vd Horsten en de Maarten van Rossums look a likes) vinden hun eigen heel wat maar snappen er niks van.
  Realistisch denken komt weer bovendrijven,duurt alleen ff.

 2. Stanly2000

  Ik wist niet dat we nog een Vijlbrief in de regering zit. Vier jaar niet gehoord of gezien. Ligt aan mij natuurlijk.

  1. Spoetnick

   Stanley2000: Vijlbrief schreef zijn Faalbrief op aandringen van de kamer..
   Een aparte manier om in het nieuws te komen.
   Maar meer dan falen heeft hij nooit gedaan.
   Low-profile vvd’er. Wacht op wachtgeld.
   Daar zijn er veel van in de vvd.

 3. alla-af sn-akbar

  Ach ja, het is toch maar weer belastinggeld dus daar doen we in de politiek niet moeilijk over. En Nederland maar weer massaal op dezelfde debielen stemmen. Volgens mij worden Nederlanders nooit wijzer. Pas als we falliet zijn begint het te dagen. Maar dan is het te laat.

 4. alla-af sn-akbar

  failliet

 5. Mar

  Verrassend maar ook verwarrend.
  Arbeidsmigranten (veelal afkomstig uit EU-landen) zijn dus eigenlijk gelukszoekers uit verre oorden.
  Asielzoekers (vluchtelingen) worden toch juist gelukzoekers uit verre landen genoemd en houden toch alleen hun handje op. En ze komen eerst toch alleen en laten dan de hele familie overkomen.

  1. Spoetnick

   Mar, het geeft niet dat je maar 1 onderwerp tegelijkertijd kunt bevatten.
   DDS is dan gewoon te hoog gegrepen.
   Doe jezelf een plezier en ga Jip-en-Janneke lezen.
   Het handboek voor de vvd’er die de politiek wil uitleggen.

 6. jhak

  Heb geen idee waar onze volksvertegenwoordigers op school hebben gezeten, maar in mijn jeugd 50/60er jaren hadden we nog blo scholen (bijzonder lager onderwijs), het lijkt erop dat onze staatssecretaris en zijn ambtenaren nooit verder gekomen zijn en niet alleen op zijn departement. Wat een sneue bedoeling zeg.

  1. Fortiori

   Voor iedereen is er passend onderwijs te vinden. Zeker de scholing voor zeer moeilijk leren, gedragsproblemen. In een mooi georganiseerd land als Nederland kan dat. Kijk eens bij Her an Broerenschool. U bent wel erg denigrerend bezig. Dat zegt een hoop over uw innerlijk.

  2. Niet L niet R

   Zelfs de BLO leerlingen. zouden het beter hebben gedaan!

 7. Mistgabel

  W

 8. Mistgabel

  Wordt weer tijd voor gele hesjes en hooivorken.

  1. Heinzelmann

   Geen last van hooikoorts?

 9. Niet L niet R

  Dit en nog veel meer onder leiding (IJ) van Pinokkio Rutte!
  Ik vraag mij af bij zoveel fouten,anders gezegd diefstal van de doorsnee hardwerkende Nederlanders. Wat is nog meer gebeurt wat nog niet boven water is gekomen?
  Begrijpelijk dat het vertrouwen in de leiding gevende zoek is!
  Nu de kwestie van de heer Pieter Omtzicht wat er aan zit te komen. Vraag ik mij af of de beste oplossing niet nieuwe verkiezingen is, met een nieuwe leider bij de VVD en het CDA!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.