Nep-liberalen VVD sluiten regeren met GroenLinks niet uit: ‘We moeten ze niet individueel uitsluiten’

Tijdens een online bijeenkomst van de VVD benadrukte de partijtop dat de partij zeker niet van plan is om de PvdA of GroenLinks uit te sluiten voor deelname bij een nieuw kabinet. Beide partijen tezamen in een kabinet ziet de partij niet zitten, maar alleen GroenLinks of de PvdA zou de partijtop niet zo erg vinden. Dit tot woede van VVD-leden. Volgens enkele leden is het onbegrijpelijk om met ‘linkse verliezers’ in een kabinet te gaan zitten. 

In een vooraf opgenomen video-interview werd maar weer eens duidelijk waar Rutte op af koerst. In een interview zei hij altijd goed te hebben samengewerkt met lieden van de PvdA én GroenLinks bij voorbaat uitsluiten zou niet eerlijk zijn, zo valt te lezen op de Telegraaf:

“Beoordeel dadelijk een regeerakkoord op de inhoud om te kijken of daar de voor VVD essentiële onderwerpen in terug te vinden zijn.”

Wat natuurlijk een wollige boodschap is voor: maak je borst maar nat op een kabinet met een links randje. Ook VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans liet aan de leden weten dat het oneerlijk is om een partij op individuele basis uit te sluiten. Helaas doen ze dat wel bij kritische rechtse partijen, maar voor linkse klimaatfanatici maakt de partijtop klaarblijkelijk een uitzondering.

Tijdens de online bijeenkomst waren enkele kritische leden niet te spreken over de antwoorden van de VVD-prominenten. Voor sommigen is het onbegrijpelijk om met linkse partijen in zee te gaan. Naast dat linkse partijen de verkiezingen hebben verloren, en Nederland een duidelijk signaal heeft afgegeven om niet over links te gaan, kan dit de partij ook toekomstige zetels en kiezers kosten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Helaas voor hen lijkt de kritiek voor dovemans oren bestemd. Aan het taalgebruik van Rutte en Hermans te horen lijkt een kabinet met op z’n minst één linkse partij een realiteit te gaan worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. StemPzeweg

  Helaas voor Rutte is hij niet in een positie om eisen te stellen. Het CDA heeft een zetel verloren waardoor er nog meer opties wegvallen. Wiskundig gezien is een kabinet met de ChristenUnie mogelijk maar ook dat loopt op losse schroefjes. Ze hebben een krappe meerderheid en zowel D66 als CU ziet het niet zitten. In de eerste kamer hebben ze een minderheid.

  1. Drostemannetje

   Er is in de politiek zoveel gebeurd de laatste weken. Het zou netjes zijn als er nieuwe verkiezingen zouden komen.

 2. EvertB

  Sommige VVD-leden vinden het onbegrijpelijk om met ‘linkse verliezers’ in een kabinet te gaan zitten. De PvdA bleef deze TK-verkiezingen stabiel, GL verloor behoorlijk. Het CDA verloor fors met 4 zetels en staat er in de peiling van MdH zo beroerd voor dat eerste hulp direct nodig is (maar hoe doe je dat?). Over verliezers gesproken…

  1. nexit nu aub

   dus over links is een gospe !

 3. Beukman

  Aan het taalgebruik van Rutte en Hermans te horen lijkt een kabinet met op z’n minst één linkse partij een realiteit te gaan worden.

  De ene partij wil alleen met een bepaalde andere partij, weer een andere partij wil helemaal niet, nog weer een andere partij wil per se niet met Rutte, wéér een andere partij heeft te bizarre standpunten om mee te kunnen samenwerken.

  Rutte weet zich omringd door verwende prinsesjes. En nu komen een paar VVD-ers hem vertellen dat hij niet op links mag gaan formeren? Het is allemaal makkelijk praten.

  1. nexit nu aub

   Onzin ! bukhol

  2. StemPzeweg

   Er zijn alleen twee opties en dat is het huidige regering voortzetten of de door Kaag beoogde coalitie. Anders wordt het nieuwe verkiezingen

  3. Cootje

   Hermans is toch een product van een gewetenloze commissaris die overal zijn zakken heeft gevuld en een spoor van faillissementen ravage en ontreddering heeft na gelaten Loek Hermans heeft een spoor van vernieling achter gelaten en zijn zakken met vele commissariaten gevuld zijn twee dochters zijn door zijn invloed op het paard getild en hebben de zelfde kwaliteiten als hun vader en die moeten het VVD beleid verdedigen , onbekwaam net zo als hun vader kunnen op de kermis gaan staan misschien in het schemer donker kunnen ze nog opvallen aan een dronken pasant

 4. nexit nu aub

  de rechtse volkspartij de vvd overweegt regeren met extreem linkse acitivistische hobby clubje van groen links. rutte wil regeren met mafkezen die pol pot en mao vereren.

  rutte doet echt alles voor het pluche

 5. LifeBuddy

  Pinokkio loodst de taliban de kamer in. Crimineler kunnen we het niet maken.

 6. Telos

  Rutte heeft een WEF-missie waarbij de SDG’s binnen tien jaar gerealiseerd moeten worden. GL is hierbij cruciaal. Links heeft verloren maar WEF/WHO/VN is ultralinks en de schapen blaten (bijna) allemaal in koor dat ze gewoon op vakantie willen.

 7. DutchOutlaw

  Dus VVD wil met links regeren? Oké mij best! Maar dan wel graag asielzoekercentra’s bouwen en statushouders huisvesten in gemeentes waar de VVD-stemmers wonen.
  Plaatsen zoals: Wassenaar,Bloemendaal en Aerdenhout enz,enz.
  Even zien wat er dan gebeurt!
  Ik denk dat de pleuris daar uitbreekt. Tja,moeten ze maar aan wennen.
  Moeten wij middenklassers ook,want wij zitten al jaren met dat Islamitische tuig opgescheept dankzij het stemgedrag van de VVD-kiezers.

  1. Jack Flash

   “We moeten ze niet individueel uitsluiten”

   En dat zegt iemand die bij Schwapie op schoot zit.
   Mijn god zeg..

 8. dumbfarmer

  Uitsluiten niet eerlijk.. right.. hoe zit dat dan met pvv (meneer Wilders komt notabene uit de VVD) of Fvd, die beiden qua programma dichter bij de VVD zitten?
  Als Rutte het toch geen donder uit maakt wat er naast hem zit, wat jankt ie dan daar over?
  Hij kan nog steeds wel roepen dat ze onbetrouwbaar zijn, maar vind je het gek dat ze weglopen als je je met idiote zaken aan komt waarvan je weet dat ze er niet achter staan maar toch je eigenwijze zin door drijft..
  Ondertussen negeren d66 en vvd dan wel wat de kiezer aangegeven heeft, en het aantal stemmers op o.a. pvv is aanzienlijk meer dan dat op groenlinks gestemd heeft..
  ALs het Rutte toch geen donder uit maakt wie of wat er naast hem zit in dat vak k, stel ik voor: gooi dan de paar principes die hij heeft ook maar overboord en ga eens babbelen met iets anders dan die linkse hobbyclubjes.

  1. nexit nu aub

   rutte is een smerige hypocriete pathologische leugenaar die graag samenwerkt met een club die pol pot en mao aanbidt. pinokkio rutte is dus veel gevaarlijker dan gedacht in zijn zoektocht naar pluche en macht !

   welterusten Nederland. Ga maar een cursus Arabisch volgen domme horigen.

   1. Beukman

    die graag samenwerkt met een club die pol pot en mao aanbidt.

    Als dat zo is, Rennie, kunnen we dan tevens vaststellen dat Wilders Hіtler aanbidt?

    1. nexit nu aub

     Als jij dat kan aantonen prima bukhol !

     voorlopig is de ware imitatie van hítler, hugo goebbels fantast

     1. Beukman

      Wanneer ga jij eindelijk eens aantonen dat GL Pot en Dzedong aanbidt, Rennie?

     2. Harry Haller

      De GroeneKhmer hangt het klimaatterrorisme aan. Dat is nog veel erger Neukman.

     3. Emile Takma

      Wat bedoelt Haller als hij zegt dat Groen Links klimaatterrorisme bedrijft?

     4. nexit nu aub

      dat is al gebeurd domme jongen , zoek nu zelf het interview met rosenlúller maar op domme jongen.

     5. Beukman

      Wie wijst bewijst, Rennie. Jij beweert dat GL Pot en Dzedong aanbidt. Ik heb het partijprogramma bekeken. Daar staat niks.
      Ik heb je een paar jaar geleden ook al gevraagd om deze beweringen hard te maken. Dat was ongeveer in dezelfde periode dat jij nog beweerde dat Trump herkozen zou worden.

      Kunnen we concluderen dat je gewoon weer lսlkoek uitkraamt, moederneuker?

     6. nexit nu aub

      domme holle bukhol !

      zoek lekker zelf even op youtube het interview met rosenlúller op sukkeltje.
      blijf je niet van linken voorzien dommerd. Nu even een link waar ik kan opmaken dat wilders de nieuwe hítler is domme jongen.

      je bent weer geen partij in ht debat domme jongen

      pol pot , mao , rara , alles is je aangereikt mafketel. Maar als je het niet wilt weten doe je even een ruttetje , ik heb daar geen actieve herinnering aan. Zo doorzichtig bukhol. 10.000 keer dezelfde discussie voeren

     7. nexit nu aub

      p.s ben geen necrofiel zoals jij domme jongen

     8. Beukman

      Het gaat niet om de een of andere opmerking van de een of andere politicus van een halve eeuw geleden, maar om hoe GL staat tegenover jouw kennelijke helden Pot en Dzedong, dode moederneuker.
      Jij beweert dat GL “een club [is] die pol pot en mao aanbidt” (sic).

      Ben je met me eens dat ik dan net zo goed kan zeggen dat jij betalend lid bent van de verboden vereniging Martijn?

     9. nexit nu aub

      je vriend de strónt vlé®k is praktiserend en betalend lid van martijn domme jongen

      kennelijk heb je gevonden waar de grondbeginselen liggen van gl. Aanbidders van stalin , lenin , pol pot , mao enz

      Krijgen ze geen poot aan de grond doen ze het mt terreur vraag maar aan Duyvendak domme jongen.

      Wat je met moeders neúken hebt weet ik niet maar een lekkere milf op zijn tijd vind ik prima zolang het jouw ouwe moer maar niet is.

     10. Telos

      “Je vriend de strónt vlé®k is praktiserend en betalend lid van Martijn domme jongen”

      Inderdaad, psychopaat Max Ernst Van Velenamen is van de kleine jongetjes.

     11. Beukman

      kennelijk heb je gevonden waar de grondbeginselen liggen van gl. Aanbidders van stalin , lenin , pol pot , mao enz

      Als ik meneer vervolgens vraag om zijn woorden hard te maken, geeft hij niet thuis.
      Kennelijk is het onzin wat je beweert, Rennie. Want wie wijst, bewijst. En dat kan je niet. Zoals ook je bewering dat Trump zou worden herkozen uit de lucht gegrepen was.

     12. Telos

      Aldus bruinridder Bukman.

     13. Emile Takma

      “ je vriend de strónt vlé®k is praktiserend en betalend lid van martijn domme jongen”

      Ik meen te weten dat die vereniging Martijn is verboden en al jaren niet meer bestaat.
      Daar kun je dus geen betalend en praktiserend lid van zijn.

      Poeperd lijkt erg in de war geraakt.

     14. Telos

      Aldus strónt vlé®k

     15. Emile Takma

      “blijf je niet van linken voorzien dommerd. “

      Ik heb in deze draad geen enkele link gezien van Poeperd.

     16. usb3.0

      Vergis je niet hoor tamil vindt het recht op ped*partijen als martijn een grondrecht.

      “emile vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

      –emile vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens emile toekomt.

      * = ped*partij martijn

    2. Cootje

     Als je je moeder alleen laat sterven om je aan de regels te houden ziet het er slecht uit voor de Groningers en de toeslagen slachtoffers , heeft de emotie van een narcist

  2. Beukman

   Zelfs al zou Rutte met Geert willen regeren, Geert wil niet met Rutte regeren. Beiden hebben daar goede redenen voor.

   1. nexit nu aub

    nee hoor bukhol , pinokkio rutte heeft zich door verhagen laten verleiden om wilders een loer te draaien tijdens onderhandelingen over 20 miljard euro.

    wilders heeft dus alle reden de misselijke nep democraat te wantrouwen. rutte daar en tegen heeft geen enkele reden om wilders te wantrouwen tról.

    je poept weer onzin miesgasser !

    1. Beukman

     Je kan lսllen als brugman, Rennie. Feit is dat Geert heel duidelijk gezegd heeft dat ie niet met Mark in 1 Kabinet wil.

     1. Cootje

      Je zal toch niet de puinhopen van Rutte willen opruimen , nummer 1 positie narcotica export , noem een instelling die na behoren functioneerde , UWV , CBR , GGD , belastingdienst , NVWA , de arbeidsinspectie de jeugdzorg , RIVM, de politie , het leger de douane , in 10 jaar tijd geworden tot gammele clubjes , je bent gek als je hier je nek voor uitsteekt , en wat te denken van de COA en de immigratiestromen onder ruim 10 jaar Rutte verkwanselt tot een bananen republiek geleid met een Pinokkio die last heeft van dementie

     2. Beukman

      Kan ik uit je woordenbrij destilleren dat ook jij erkent dat Geert Rutte uitsloot, Cootje?

     3. nexit nu aub

      onzin bukhol !

     4. nexit nu aub

      en nu even waarom rutte de pvv uitsluit bukhol !!!

     5. Cootje

      Woordenbrij is de achtergelaten puinhopen die Rutte in ruim 10 jaar achtergelaten , en met de hoge grondstof prijzen en een oplopende inflatie met gigantische schulden moet je niet verantwoordelijk willen wezen voor het wanbeleid van een ander , grondstofprijzen rijzen de pan uit . Hoelang kan de ECB met monopolie geld de inflatie dus rente beteugelen tegenover gigantische schulden in Europa Pinokkio mag het opknappen

     6. Beukman

      Nóg meer woordenbrij, Cootje, nóg meer gewrijf in jouw eigen vlek.
      Jouw brij bewijst alleen maar dat het klopt wat ik schreef: jij erkent dat de PVV niet met Rutte wil regeren. Waarvan akte.

     7. nexit nu aub

      bukhol begrijpt het weer niet de dommerd en komt weer met een onzin reactie de decadente tról

    2. Harry Haller

     Je hebt volledig gelijk NexitNu. Je presenteert de feiten en niets dan de feiten. Daar kan het zwakzinnige gelül van een Beduktr0l niets aan veranderen.

 9. Duckday

  DE VVD is alleen uit op macht hoogmoed waanzin en heeft lak aan de kiezers. Het is Rutte naar zijn bol gestegenis volledig doorgeslagen zal Nederland aan de bedelstaf brengen Het maakt hem niks uit als hij maar kan blijven zitten. Draaikonten zijn het onbetrouwbaar dat kan je merken aan het steeds onkennen dan nog het inlegvelletje en de GROOTSTE BLUNDER HET STICKERBOEK hoe laag ben je gezonken met je ego als je zelf dat boek uitgeeft.Wat een WAAN iDee.
  Nieuwe verkiezing

 10. rexm

  rutte doet echt alles voor het pluche, dat heb je zoal met narcisten, dat is een van de bekende kenmerken.

 11. Bes Tolen

  De VVD mag er best eens over nadenken hoe ze meer realisten in de top van de partij kan krijgen. Mensen, die de belangrijkste standpunten van Wilders ook als de hunne zien en uit zijn op drastische veranderingen ten goede van de eigen bevolking. Want dat hoort de eerste verplichting te zijn. het is beroerd, dat Nederland zo weinig vrijheid kent, dat Wilders zijn eigen partij niet kan opzetten. Wat Wilders en aanhang wordt aangedaan, is in strijd is met één van de belangrijkste mensenrechten. Zo gaat het in meer landen en die hebben wel de mond vol over de door hen gemaakte vijanden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.