NOS dolblij van vreugde: ‘Vertrouwen in nieuws, met name NOS, is toegenomen in het coronajaar!’

Bij de NOS is het vandaag een ge-wel-di-ge dag. Uit onderzoek van het Sovjet-klinkende Commissariaat voor de Media blijkt namelijk dat de gemiddelde Nederlander meer vertrouwen in de media heeft gekregen. En voegt de staatszender voor de goede orde nog even snel toe, de NOS zelf wordt het meest vertrouwd van allemaal!

Het rapport van het Commissariaat stelt dat “de interesse in nieuws en politiek in de gehele bevolking is toegenomen.” Dit komt voor een groot deel door corona. Mensen willen dat klaarblijkelijk op de voet volgen.

In 2021 is het nieuwsgebruik volgens het rapport hoger dan in 2020, want: “Nederlanders gebruiken dagelijks vaker nieuws en gebruiken vooral meer nieuws online en op televisie.” Daar moet wel bij worden opgemerkt dat de verschillen “enorm” zijn wat betreft de verschillende leeftijdsgroepen. Maar liefst twee derde van de jongste doelgroep focust zich vooral op online nieuws en sociale media. Bij de oudere groep is dat maar 20 procent. Die kijken vooral naar gedrukte media en, hoe kan het ook anders, de tv.

Wat het vertrouwen betreft stelt het rapport heel blij dat “het aandeel burgers dat aangeeft het merendeel van het nieuws in het algemeen en ook het merendeel van het nieuws dat ze zelf gebruikten te vertrouwen, is in Nederland al jaren één van de hoogste van alle onderzochte landen en is in het afgelopen jaar verder toegenomen.”

“Het vertrouwen in het merendeel van het nieuws, dat mensen zelf gebruiken, is alleen in de jongste leeftijdsgroep niet gestegen. Het aandeel dat de neutrale midden categorie kiest, is aanzienlijk gedaald en daarom stijgt tegelijk ook het aandeel dat het nieuws niet vertrouwt heel licht. Het aandeel dat sociale media wantrouwt, is verder gestegen. Ook hier neemt het aandeel dat neutraal is af. Dit leidt ertoe dat het deel dat nieuws op sociale media vertrouwt gelijk is gebleven, en onder jongeren zelf iets is toegenomen.”

De NOS vindt dit natuurlijk geweldig. In een euforisch artikel erover stelt de NOS dat, niet schrikken!, het vertrouwen in de NOS zelf het allergrootst is van allemaal. “Het NOS Journaal is met rapportcijfer 7,4 nog steeds het nieuwsmerk met het grootste bereik en hoogste vertrouwen. Daaronder volgen RTL Nieuws en nu.nl met een 6,8. De kranten De Volkskrant, Trouw, AD, NRC en Het Financieele Dagblad schommelen tussen de 6,6 en 6,7. LINDAnieuws en GeenStijl staan onderaan het lijstje met een 5,3 en 4,8 als rapportcijfer,” aldus wij van WC Eend.

Op Twitter wordt hier door sommige rechtse mensen lachend op gereageerd. Zie deze tweet bijvoorbeeld van Sietske Bergsma:

Allemaal heel leuk en aardig, maar Bergsma’s bulderlach is onterecht. Ik twijfel er namelijk geen moment aan dat de informatie uit het onderzoek klópt. Ja, mensen die al kritisch waren over de media zijn mijn inziens nóg kritischer geworden, maar de mensen voor wie dat niet al gold geldt juist dat ze positiever dan ooit zijn – en die groep lijkt mij ook inderdaad groeiende. Dat zie je misschien niet op Twitter terug, maar wel qua bezoekerscijfers van de ‘grote websites’ en het succes van individuele artikelen.

Wat er in Nederland aan de hand is, is dus eigenlijk helemaal niet grappig. Dat het vertrouwen in de mainstream media toegenomen is, is eigenlijk gewoon niet te ontkennen – niet voor mensen die hier voltijds mee bezig zijn, tenminste. Dit betekent niet dat we dús allemaal mee moeten doen en die richting in moeten hollen, maar dat maakt het helaas niet minder waar. Ik doe dat bewust niet, als het lezers kost is dat jammer; de waarheid staat bij mij voorop.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar de NOS en het Commissariaat hebben gelijk. De indoctrinatie van de Nederlandse nieuwsconsument vindt steeds succesvoller plaats. En dat is niet om te lachen, maar om te huilen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. Emile Takma

  De kwaliteitsjournalistiek van de NOS staat inderdaad op een zeer hoog niveau.
  De nieuwsconsument beseft dat kennelijk ook.

  1. Harry Haller

   Emile Takma …… voor uw dagelijkse portie satire!

   1. Emile Takma

    Haller haalt zijn nieuws liever bij Xandershit, ON en Jensen.

    😂

    1. Mistgabel

     Haha. Jij bij de NOS en RTL.

     Hoe half geinformeerd ben je dan.
     Om te gieren.

     1. Emile Takma

      Klopt, mestvork.

     2. Rood

      Aldus psychopaat en leugenaar Van Velenamen.

    2. Harry Haller

     Lachen, gieren, brullen …. opnieuw heeft Emile Takma de lachers op zijn hand met weergaloze dijenkletsers!

     1. Emile Takma

      Welke nieuwsbronnen neemt heer Haller serieus?

     2. september

      Ik lach nooit om Takma,Ik neem alleen er maar kennis van

     3. Emile Takma

      De heer Haller ontwijkt mijn vraag, en dat was te verwachten.

     4. Rood

      Aldus Van Velenamen.

     5. Harry Haller

      Nee hoor Takma, de heer Haller ontwijkt je vraag niet. Maar de heer Haller zit niet permanent achter zijn laptop om 194 reacties per dag op DDS te spuien zoals jij.

      In het verleden heb ik deze vraag van jou (waarvan het antwoord je eigenlijk geen moer aangaat) al beantwoord: ik verzamel nieuws van de 23 nationale en internationale nieuwssites die onder mijn map ‘Nieuws’ opgeborgen zitten en vorm op grond daarvan mijn mening. Daar moet je het mee doen.

     6. Emile Takma

      Internationale nieuwssites lees ik ook, heer Haller, maar dat zegt niet zoveel.
      Zijn er wat jou betreft ook Nederlandse kwalitatief betrouwbare nieuwsbronnen?

    3. september

     Geef mij maar ook de NOS en Xandershit ken Ik niet,zal wel een shitzender zijn.En ON kriijgt over een tijd zendtijd

     1. Emile Takma

      ht*ps://www.xandernïeuws.net/

     2. Mark Auel

      Moet je die dwaas van een ‘september’ niet terecht wijzen Wìm op zijn taalgebruik en gebrek aan spaties tussen zijn woorden, of is het dat hij desnoods de smegma van je cornuco vreet dat je zo coulant bent voor die zakkenwasser?

     3. Emile Takma

      “ of is het dat hij desnoods de smegma van je cornuco vreet dat je zo coulant”

      Dat Mark een praktiserend homo is is hier inmiddels wel bekend en ook dat zijn hoofd er vol van is.

      Inhoudelijk is het helaas ook erg mager. Een domme primitieve man.

     4. Mark Auel

      Je hebt een totaal uiteengereten sterretje en een door moslims volgespoten darmflora Wìm Hùtten uit de Laan van Poot 284 te ’s Gravenhage en verbonden aan grondlijn.nl, dus tracht mij nu niet te framen als zijnde een weerzinwekkende homo Wìm, want dit gaat je niet lukken!

     5. Emile Takma

      “Je hebt een totaal uiteengereten sterretje en een door moslims volgespoten darmflora”

      Dat bedoelde ik, de oude homo Rob heeft zijn hoofd vol van de homoseksuele praxis. Een vieze man.

      Ik dacht overigens al, wanneer gaat de oude sukkel weer eens beginnen over dat hoekhuis in die kakwijk in Den Haag? Jaloers is hij ook nog.

     6. Mark Auel

      O ja, en je bent ook bekend als de bonte hond vanwege je voorkeur voor jonge jongetjes Wìm Hùtten uit de Laan van Poot 284 te ’s Gravenhage, en je gore wijf met die gekke tandjes neukt graag een gigantische neger, link je trouwens nog wel eens naar de ‘Correspondent’ Wìm?

      😀

     7. Emile Takma

      Ach, de oude Rob raakt nu helemaal in het nauw en begint over seks met kinderen.
      Weet Henny van je rare gedrag op het internet, Rob, of heeft ze je inmiddels verlaten?

     8. Mark Auel

      Mijn vrouw is dolgelukkig Wìm en bij jou springt een teek nog van je af, zoek de verschillen!

     9. Emile Takma

      Henny is dolgelukkig en zit naast Rob achter de computer ranzige homopoep te typen.

      😂

     10. Mark Auel

      Gorgelde jij nu niet dunne moslimpoep alsmede de dunne diarree van Mark Rutte Wìm? Is overigens je tel.nr. nog 06 54 28 44 46?

     11. Emile Takma

      Nee, Rob, dat is mijn nummer niet, dat is het nummer van de ziekenhuisdirecteur die je al 10 jaar stalkt. Heb je de man wel eens ontmoet?

      Je hebt kennelijk ervaring met het gorgelen van dunne strónt. Denk je werkelijk dat normale mensen daar ook ervaring mee hebben.

     12. usb3.0

      tamil gorgelt graag diarree van jonge jongetjes en clubjes als martijn..

     13. Mark Auel

      Wìm denkt zich eruit te zwetsen, ik heb je kankerkop plus tel.nr op een ranzige homowebsite geplaatst, daar kan je toch niks op tegen hebben Wìm gezien je enorme bewondering voor die ‘geaardheid’.

      😀

     14. Emile Takma

      Bel die man nou gewoon op, Rob, en probeer een afspraak met hem te maken. Je hebt zijn NAW-gegevens, dus dat is makkelijk. Misschien valt hij ook op mannen. Henny vind het kennelijk best want die zit toch naast je achter de computer?

      Is het je trouwens bekend dat DDS geen homo-datingsite is?

     15. Rood

      Van Velenamen is een dom ventje, hij staat al meer dan tien jaar klem en wordt altijd en overal uitgekotst!

     16. Mark Auel

      Wìm Hùtten denkt mij te kunnen raken door de naam van mijn vrouw te noemen, wel Wìm dat interesseert mij geen reet, voorlopig staat je adres hier compleet te lezen alsmede je tel,nr en je arrogante kankerkop staat op een ranzige homowebsite, link je nog wel eens naar de Correspondent stomme zakkenwasser met je uitgereten darmflora?

      😀

     17. Harry Haller

      Ademloos volgen de overige DDS’ers dit titanengevecht. Wie gaat er het eerst knock-out?

      Voorlopig ligt Mark Auel dik op punten voor. Maar alles ligt nog open. Place your bets!

     18. Rood

      B A M !

      🙂

     19. Eindbaas

      Takma staat hier al meerdere punten achter. Hij probeerde te ontkennen dat hij Wım Huțten heet en een homo is.
      Mark Auel dreigt met verve te winnen.

     20. Emile Takma

      “en je arrogante kankerkop staat op een ranzige homowebsite”

      Dat je de weg weet op ranzige homo-sites verbaast niet, `rob.

      Heb je die man uit de laan van Poot (no pun intended) al gebeld, Rob, of liep je al eerder een blauwtje?

  2. Xyz1234

   Waarom zou je jezelf afhankelijk maken van tussenpersonen in de vorm van journalisten en andere spreekpoppen die alleen maar vertellen hoe zij de feiten interpreteren? Voor het meeste nieuws, met name over corona, kun je gewoon zelf de bronnen raadplegen zoals wetenschappelijke papers en statistieken op cbs en rivm. Alleen mensen die niet in staat zijn dat soort gegevens te begrijpen hebben journalisten nodig die tegen hen zeggen wat ze erover moeten denken. En de NOS doet daar hard aan mee, getuige het overheidsgeluid wat zij propageert.

 2. JFU

  Als je de moeite neemt om de berichtgeving nader te onderzoeken bij andere media ook de buitenlandse, kom ik zeer vaak tot ander conclusies.

 3. Mistgabel

  Kom op.zeg, is een van de grootste nepnieuwsfabrieken met hun halve waarheden, links gericht en knip en plakwerk dat er bestaat.

 4. Mistgabel

  Vergelijkbaar met nepnieuwsfabriek CNN (Clinton News Network)

 5. Gebande K0K

  Uit onderzoek van het Sovjet-klinkende Commissariaat voor de Media .

  Ik mis Jan Bennink nu al.

 6. Mistgabel

  Haha over nepnieuws gesproken…

 7. Harry Haller

  Uit het door GS gepubliceerde overzicht (ht*ps://www.geenstijl.nl/5159778/rapport-geenstijl-wederom-meest-betrouwbare-nieuwsmerk-van-nederland/#comments) blijkt dat er gedurende de laatste 4 jaar geen enkele mutatie in de waardering voor de NOS te noteren valt.

  1. Gebande K0K

   Duidelijk dat Harry Herrie zijn eigen Steengijl meer vertrouwd dan DDS.
   Is HH toch nog een beetje verstandig.

  2. Emile Takma

   Gelukkig staat de NOS wel constant bovenaan als meest betrouwbare nieuwsbron.

   1. Rood

    Aldus Van Velenamen en zijn rugridder Cocky

   2. usb3.0

    pffffffffff bovenaan van wat?

    1. Rood

     @USB: Bovenaan zijn psychotische fantasieën.

 8. EvertB

  Van alle landelijke ochtendkranten kent De Telegraaf het minste vertrouwen ondanks dat de dagelijkse horoscoop altijd uitkomt.

  1. september

   Ik Lees wel de Telegraaf op internet maar niet de horoscoop

 9. Heras

  Het vertrouwen is voor de nos toegenomen??? hahahaha.
  Het is niet voor niks dat andere nieuwszenders zo populair zijn. Ninefornews, commonsense.tv, blckbox

  1. Emile Takma

   Het vertrouwen in de NOS is het hoogste van alle nieuwsmedia. Met dank aan de door Haller opgevoerde bron.

  2. Branzino

   @Heras e.a.

   Noem ons eens drie nieuwsfeiten uit het afgelopen half jaar, die de NOS gemist heeft of heel anders dan de werkelijkheid publiceerde, terwijl die andere nieuwssites die je noemt er op een correcte manier melding van maakten. Ik vraag er maar drie, dat moet toch lukken? Dan kun je kleine vergissingen, die elke nieuwsbron maakt, gewoon links laten liggen en alleen echte, opzienbarende nieuwsfeiten noemen. Zoals bijvoorbeeld de fraude bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen, al is dat dan weer niet zo’n goed voorbeeld voor die andere nieuwssites.

   Maar belangrijker is de constatering dat het aantal kijkers die elke dag naar de uitzending van de MSM-nieuwsbronnen kijken de aantallen kijkers van de veel minder frequente filmpjes van Ninefornews, commonsense.tv en blckbox (en nog een paar) verder dan ver overstijgen. Om het heel kort te stellen, er kijkt geen hond naar die flutzenders, een heel enkele uitzending daargelaten, maar ook dan zijn het er enkele honderdduizenden. Op NPO en RTL4 zijn er elke dag 800.000 à 1.300.000 kijkers, zelfs bij meerdere programma’s. Dat zegt niets over de kwaliteit, maar wel over de voorkeur van de Nederlandse kijkers. Weinigen zien blijkbaar de kwaliteit van jouw zenders.

 10. wietordok

  H^tler deed toch ook stiekem met zijn J^den vervolging.
  Eén k-ogel per persoon bij een ra$$ia
  zou véél goedkoper wezen dan alle mankracht, materiaal, infrastructuur en moeite in
  die korte période van, pakweg, 5 jaar.

  Openheid zou zeker op groot verzet van de bevolking stuiten.

  Zo propagandeerde hij de bevolking, deelde snoepjes uit aan volgelingen, die dolblij waren
  van vreugde.

  1. Branzino

   @wietordok
   Zou je hier ietsje meer uitleg bij willen geven, graag? Voor een simpele ziel als ik ben, is dit een veel te ingewikkelde redenering. Het komt in eerste instantie heel verwerpelijk over, maar ik wil ook niet uitsluiten, dat ik je verkeerd interpreteer.

   1. wietordok

    Het zal U stralen indien U mensen die U niet kent eerst met U aanspreekt.

    Het komt in eerste instantie heel verwerpelijk over,
    maar ik wil ook niet uitsluiten, dat ik U verkeerd interpreteer.

    Leg uit, bent U soms erg jong, een tiener, een twintiger een jonge dertiger.
    Mist U ervaringen in het leven, wie is Uw vader, en wat doet hij voor werk.

    Bent U soms een slinkse gluiperd die even wilt provoceren,

    En tja, ingewikkelde redenering voor een simpele ziel.

    1. Branzino

     @wietordok
     “Het zal u stralen…”??? Ik neem aan dat je “sieren” bedoelt?
     Hier kent niemand de ander, maar de jij-vorm is hier evengoed heel gewoon. het zal je vast opgevallen zijn, maar je bent er nog nooit over gevallen. Als je een beetje in het gewone leven staat, dan zal het je opgevallen zijn, dat in Nederland men inmiddels massaal is overgestapt op de jij-vorm. In allerlei uitingen wordt ongevraagd “jij” gezegd of geschreven. Ik ben inderdaad jong en doe daar graag aan mee. Zelfs mijn nog jonge kinderen en hun vrienden en vriendinnen noemen mij jij en bij de voornaam. Ouderen die dat liever niet hebben, ontzie ik, maar vind ik ook eigenlijk wel een beetje uit de tijd.

     Maar geef je nu ook nog je toelichting?

     1. Beukman

      Opmerking: vroeger werd ik hier op DDS nogal eens uitgekafferd omdat ik de jij-vorm standaard gebruikte (met één uitzondering). Men vond dit destijds zeer onbeleefd. Zie hoe snel mores veranderen.

     2. Rood

      Hahaha, Bukman. 🙂

     3. wietordok

      Met versiersel kunt U alleen maar pronken, dan met andermans veren, juist wat U doet.
      Dat mag. Typisch slinks. Daarom gaat het zo slecht daar, in Nederland.

      “Het zal U stralen”: Zie het als
      de zon die straalt, dat geeft warmte, een aangenaam gevoel, een eenheid met de natuur.
      Een openbaring. Dat gun ik U.

      U bent zeker nieuw op D.D.S. Onder welke steen lag U.
      Vergeet het niet, dan kan U nog altijd terug, wanneer het hier te heet voor U word met Uw slinkse gejammer.

      Trouwens, ik ben buitenlander, ik woon niet in Nederland.

     4. Branzino

      @wietordok
      Je bent buitenlander? Kijk, dan uit hier. Niet iedereen hier ziet je graag, hoewel je strikt genomen geen immigrant bent. Verder heb ik wel wat twijfels bij wat je schrijft, maar dat maakt een gedachtewisseling niet minder interessant.

      Ik ben nu ongeveer 4 jaar actief op DDS met vooral mijn linkse reacties. Maar dat had je vast al opgemerkt, waar je je ook ophoudt. Ik ben inmiddels zo populair, dat er een paar deelnemers zijn die elke post van mij beantwoorden. Lang niet altijd op een fatsoenlijke manier, maar toch heel plezierig om te ervaren.

      Dat is trouwens een kant van Nederland die je vast ook opgemerkt hebt. Als iemand namelijk met overtuigende argumenten komt, moet je dat als radicaal-rechtse Nederlander niet erkennen, maar reageren met tieren en schelden, hoe grover hoe beter. Daar kun jij heel belangrijke Nederlandse woorden van leren. Woorden over gezondheid, uitscheidingsorganen, enge ziekten en seksualiteit in diverse vormen, dus allerlei alledaagse woorden.

      Je hebt inmiddels vast ook al begrepen, dat er Nederlanders zijn die niet zo van buitenlanders houden en zeker niet als die anders denken en doen dan jezelf en dan niet eens alleen religieus. Gelukkig zijn zulke Nederlanders in de minderheid, al denken ze zelf anders, en is Nederland al ruim 10 jaar één van de vijf gelukkigste landen ter wereld, volgens onderzoeken van de VN (zie happiness-report.s3.amazonaws.com/2021/WHR+21.pdf). Dus, waarom kom je niet hier wonen?

      Maar geef je nou nog die toelichting bij je post van eerder vandaag?

     5. Emile Takma

      “Trouwens, ik ben buitenlander, ik woon niet in Nederland.”

      Je bent niet de enige hier, wietordok. Hier komen veel gefrustreerde emigrés die vanuit het buitenland ons mooie land onder komen schijten. Een naargeestig verschijnsel.

     6. wietordok

      “Trouwens, ik ben buitenlander, ik woon niet in Nederland.”

      Leer lezen eikel.

      Ik woon NIET in Nederland.
      Ik ben een buitenlander in het voor jullie buitenland.

      Ik ben een RAS Nederlander, mijn stamboom gaat ver terug voor Nederland
      Nederland werd (waar was het grote uitbundige 200 jarige feest trouwens 1817/2017).

      Mijn geboortestad werd bezet door Duitsers, Fransen, Spanjaarden, Hollanders.

      Het land van mijn voorvaders is Gelre.

      “Maar geef je nou nog die toelichting bij je post van eerder vandaag?”

      Nee, je bent te simple van geest, volg eerst 25 jaar de universiteit van het leven,
      kom dan even terug.

      En stop je mores daar waar de zon niet schijnt.

     7. usb3.0

      tamil vergeet even de migratiestroom met mensen die ons land onderschijten, tamil is een hufter die op Nederlanders schijt, de vuile smerige rat..

     8. Rood

      @USB: Dat is een belediging voor de rat in het algemeen en het knaagdier in het bijzonder. De psychopaat Van Velenamen wordt niet voor niets altijd en overal uitgekotst, nogmaals, altijd én overal.

     9. Mr.blauw.sky

      ZUIGEN, fascalletje edelman!

     10. Rood

      Hahaha, Van Velenamen haalt z’n rel-account weer van stal omdat hij is afgedroogd en in de hoek is gezet, de wanstaltige psychopaat.

     11. Mr.blauw.sky

      Aldus rasrelletjes-schopper en grammofoonplaat
      fascalletje Rood CZ die natuurlijk nooit iets uit zichzelf zal toegeven..

     12. Rood

      Hahaha, Van Velenamen valt hier keihard door de DDS-mand! 🙂

 11. kattekop

  Wij van WC eend adviseren WC eend.

 12. DutchOutlaw

  Whoehahahahaha,whahaha,whahaha…..ik komt niet meer whahahaha bij van het lachen.
  Whahahaha,wat een geweldige whahahaha humor hebben ze daar bij het whooeehahahaha Commissariaat voor de Media. Whahahahahaha (ik blijf er bijna in).

  Door te zeggen dat de NOS het meeste WHAHAHAHAHAHAHAHAHA vertrouwd wordt.
  Wat een goeie 1 April grap. Whahahahahaha,wat een huuumóóór!

  Ik moet plassen van het WHAHAHAHAHA lachen….ik trek het niet meer….wat een goeie mop zeg die moet ik onthouden. WHOEHOEHOEHOE…..
  NOS

  1. september

   blablablablablablablablabla

 13. 56RdK

  “de NOS zelf wordt het meest vertrouwd van allemaal!”

  Hahahahahhahhahhahha, zijn ze in de leer geweest in Noord-Korea?
  Lijkt er verdomd veel op!

  NOS en betrouwbaarheid, hahahahhahahhahhaha!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.