NPO gedwongen excuses aan te bieden na vertonen van ‘nazi-couplet’ bij Duits voetbalelftal

De NPO heeft gisteravond excuses moeten aanbieden voor de ondertiteling tijdens de wedstrijd Duitsland – Engeland. Niet alleen Duitsland zelf ging onderuit door de desbetreffende voetbalpot te verliezen, maar ook de NPO kende een gênant moment.

Bij het zingen van de volksliederen werd niet het goede couplet weergegeven in de ondertiteling. De NPO dacht de spelers “Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt” zouden zingen. Echter wordt dat desbetreffende deel van het nationale lied al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer gezongen, vanwege alle connotaties naar het nazisme. In plaats daarvan zingt men over eenheid, recht en vrijheid: “Einigkeit und Recht und Freiheit für das deutsche Vaterland! Danach lasst uns alle streben brüderlich mit Herz und Hand!“, maar dat verscheen dus niet in de ondertiteling.

Enkele kijkers vonden dat nogal opmerkelijk. De NPO moest toen spoedig de fout erkennen: “Het betreft hier een vergissing van een van onze ondertitelaars. We bieden de kijkers die zich hieraan hebben gestoord onze excuses aan.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Bes Tolen

  De NPO is gewoonlijk gestoord dus zitten ze nu het om Duitsland gaat er helemaal niet met de gedachten bij. Dan is zo’n fout niet alleen gauw gemaakt maar ook voor de hand liggend. En ja, de echte Nederlanders ondergaan daarop lijkend lot ook bepaald. Vanavond voor Nederland 2 of hoe dat nu mag heten, krijgen we toch maar even zo tussen door een trap na als vermeende profiteurs. Ik betwijfel trouwens sterk, dat mijn voorouders ooit van Suriname hebben gehoord. Bovendien woonde een kleine meerderheid daarvan oostelijker dan Nederland en die worden ook regelmatig mee beschimpt.
  Bij de NPO moeten ze wel eerlijk leren tellen. Zeeuwen kwamen in 1667 in Suriname aan en de slavernij werd afgeschaft zo vrijwel exact tweehonderd jaar later. Ze hebben het wel over de (!) Nederlanders en vierhonderd jaar slavernij. Blijkbaar willen ze de (!) Nederlanders (ja en dat zijn natuurlijk de echte) vierhonderd jaar slavernij in de schoenen schuiven. Wat is hiervan de bedoeling van de NPO? Kinderachtig, klein gedoe? Of erger?

  1. Emile Takma

   Hier is weer geen touw aan vast te knopen, Bes.

   1. usb3.0

    Jawel hoor daar is wel een touw aan vast te knopen domoor

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.