NPO leende zich volledig voor D66-propaganda: Sigrid Kaag mocht zelf thema en uitzendmoment voor VPRO-docu bepalen

Een vandaag geopenbaard dossier, dat is opgevraagd via een Wob-verzoek, doet een wel heel explosieve onthulling: Sigrid Kaag had zo’n beetje de volledige regie over haar eigen ‘objectieve’ VPRO-documentaire. Zo mocht ze thema’s en zelfs het moment van uitzending bepalen.

De heren van GeenStijl hebben een 275 pagina’s tellend dossier in handen gekregen over de communicatie tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken, de NPO/VPRO/Human en Sigrid Kaag over de documentaire “Van Beiroet tot Binnenhof”. Daaruit blijkt dat Kaag zelf het thema mocht kiezen waarmee ze in beeld wilde komen. Ook toont het aan hoe meerdere partijen bereid waren om de montage voorafgaand aan de uitzending te beïnvloeden. En ook behoorlijk schokkend: bij de VPRO waren ze bereid om te overleggen over het tijdstip van uitzending (voor of na de verkiezingen bijvoorbeeld).

Neem pagina 141 bijvoorbeeld. Hier wordt gewoon toegegeven dat de filmmakers het zelf een goed idee vinden om alleen beeldmateriaal naar buiten te brengen als álle partijen hier goedkeuring voor geven.

Het gaat om deze zinnen: “De filmmakers krijgen optimale toegang tot de minister, zelfs als er geheime onderhandelingen met Noord Korea plaatsvinden, zijn zij er met de camera bij. De minister en haar medewerkers kunnen deze toegang verlenen omdat er absolute zekerheid bestaat dat de filmploeg niets naar buiten zal brengen van wat er zich afspeelt totdat de eindversie van de film door alle partijen goedgekeurd is.” Gevolgd door: “Het is precies de soort film die wij – en wellicht de minister zelf- voor ogen hebben te maken.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het komt er dus eigenlijk op neer dat Kaag en haar team praktisch hun eigen documentaire konden regisseren, zonder dat iemand daar ook maar een beetje moeilijk over deed. Menig propagandist kan daar alleen maar van dromen! Niet zo gek ook dat de VPRO openbaarmaking van dit dossier probeerde te voorkomen, want alle schijn van objectiviteit (of wat er nog van over was) vliegt nu natuurlijk direct het raam uit.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. usb3.0

  kaag is een heks en door de duisternis gebruikt

  1. Monty

   Ik kan mij niet voorstellen dat 200.000 Wilders stemmers na het gezien hebben van deze documentaire om opeens d666 te gaan stemmen.

   Wie zijn er beïnvloed wie kijkt er überhaupt na de VPRO.

   Of zouden er toch mensen ‘rechtse’ mensen zo dom geweest zijn de documentaire bekeken hebben en dacht ik stem op Kaag.

  2. Rood

   @USB: Vooral aan het adres van mensen die nog televisie kijken, dat is sowieso een kansloze bezigheid omdat de staatspropaganda er vanaf spat. De al-Qaq-docu is daar alleen maar een zuiver bewijs van.

 2. HD

  Kaag de Palestijnse dictator.
  En wat vinden de zwakzinnige Nederlanders haar geweldig.

 3. Drostemannetje

  Ruslandpraktijken. Doen ze goed bij DDR66

 4. Heras

  Goh, hoe verrassend. Wie had dit nou verwacht..
  Objectiviteit is bij de media al jaren weg. Elke partij(behalve pvv en fvd) heeft positieve berichten gepubliceerd of reclame gemaakt. Daarom kreeg bv de nos, 20 miljoen extra. Van ons belastinggeld welteverstaan.

 5. JoopvdJoop

  Er zijn mensen die dit weer uitleggen en goedpraten.
  Kop in ‘t zand gevalletjes.

 6. Morgan4321

  Die jihadbruid van een Kaag wordt wel erg verafgood door de mainstream media zeg.

 7. Beukman

  Neem pagina 141 bijvoorbeeld. Hier wordt gewoon toegegeven dat de filmmakers het zelf een goed idee vinden om alleen beeldmateriaal naar buiten te brengen als álle partijen hier goedkeuring voor geven.

  Dat is een gebruikelijke procedure voor dergelijke docu’s.

  Kaag mag dan een heks zijn (volgens sommigen), kil (volgens anderen), frigide (volgens wéér anderen), gek, dom of onverstandig is ze niet.
  Komt nog bij dat ze de filmploeg toestemming heeft gegeven om gesprekken met Noord-Korea te filmen.

  Dit is de zoveelste poging van gefrustreerde mannetjes om de intelligente Kaag te beschadigen. Voor voor psychologen.

  1. Cootje

   Intelligent als je met een Arabier bent getrouwd ?

   1. Beukman

    Waar ik nog niet uit ben, Cootje, is de vraag of degene die met jou is getrouwd een grotere sukkel dan jou is of een minder grote sukkel.

    1. Emile Takma

     Ik denk dat ze slimmer is, de domheid en de morele ontreddering van Cootje kan lastig worden overtroffen.

     1. Beukman

      Dat dacht ik eerst ook. Maar waarom zou iemand die een minder grote sukkel is dan Cootje in hemelsnaam met hem willen trouwen anders dan voor het geld dat hij niet heeft?

     2. Cootje

      Daar hebben we onze bedrijfseconoom geld bijdrukken om de deflatie te beteugelen waar kan ik dat lezen . Ik heb nog de zolderkamertjes economen gegoocheld . Buiten een verloren transgender niets te vinden

     3. Cootje

      Je hebt gelijk .

     4. usb3.0

      tamil is een domme jongen

     5. Rood

      @USB: En een psychopathische narcist.

    2. Cootje

     Deze sukkel hoeft voor niemand zijn hand op te houden , en ik ben wel eens buiten geweest maar een Arabische vrouw is misschien met het licht uit nog een meevaller . En blijf jij maar lekker gissen ik ben er namelijk wel uit beukhol is een fan van onze bananen republiek

  2. vlekkenoplosser

   bukhol vindt het weer normaal, de staatstv polijst even de realiteit.

   Als je nu nog wil volhouden dat de staatstv niet bestaat heb je een onmogelijke taak gelet op de zielige poging van bukhol

 8. Cootje

  De fatsoenlijke partijen gebruiken ons belasting geld voor een romantischs verhaal , van onze hoofddoekjes specialiste . Niet alleen ORban gebruikt zijn vrienden , je kan hier met goede kennissen met invloed 19 miljoen € aan mondkapjes verdienen , en als een hotemetoot een van de bazen publieke omroepen is , dan is een kinderhand gauw gevuld / moet Sidney Smeets niet te letterlijk nemen / en wordt belasting geld misbruikt voor eigen doelen

 9. Gebande K0K

  Wat is het toch heerlijk om de reacties van de weldenkende redacteuren en reageerders op Sigrid Kaag te lezen.
  Ongekend genieten.

  1. Mistgabel

   Op het internet zitten betere weldenkende redacteuren, dan het zooitje “zonder kritische vragen journalisten” van de MSM.

 10. Emile Takma

  Het is toch volstrekt logisch dat een Departement met een omroep afspraken maakt over wat wel en niet van het werk van een minister, en zeker een minister die over deels vertrouwelijke diplomatieke zaken gaat, kan worden gefilmd?

  Dit slaat echt helemaal nergens op.

  1. Mistgabel

   Er is gewoon belastinggeld gebruikt voor de propaganda van Kaag.
   Dat betalen de rechtse ook, maar die komen amper op die linkse shit aan bod.

   1. Mistgabel

    Sterker nog die worden weggezet als nazi, racist, homofoob en weet ik veel wat ze allemaal verzinnen.

    Maar iemand die terroristen sponsort krijgt van de NPO heel veel zendtijd.

    1. Mistgabel

     Daarbij was Anis Al-Qaq de man van Sigrid Kaag politicus voor de Fatah, een Palestijnse partij die door onder meer Amerika en de Europese Unie als ‘terroristisch’ wordt bestempeld.
     Ook was Anis schaduwminister voor gezondheidszorg voor de PLO, de beweging van leider Yasser Arafat.

    2. Mistgabel

     NPLO

     1. Mistgabel

      Als de politie echt hun werk zouden doen, had Kaag niet eens op TV moeten komen.

      Dan had ze allang een zwart/wit gestreept pakkie aan gehad en tussen 4 muren gezeten.

   2. Gebande K0K

    Dat betalen de rechtse ook,

    Welnee, die rechtse gooien hun geld liever in de bodemloze putten van DDS, FvD en Omroep ON.

    1. Mistgabel

     Tuurlijk wel, iedereen betaald. Slap.

     Heeft u verder echt niets beters?
     Is dit alles wat u in huis heeft?

     Schamel.

     1. Gebande K0K

      Oeps, mestvorkje is een beetje boos.
      Maar wel vermakelijk, die weldenkendheid, het nieuwe deugen van popurechts.

     2. Mistgabel

      Nee hoor, ben helemaal niet boos.

  2. Rood

   FTO Van Velenamen

  3. Cootje

   Als je dan zo eenrichtingsverkeer wil uitzenden behoort het tot het fake nieuws . Maar als de WODC zich wetenschappelijk laat beïnvloeden om hun teksten aan te passen aan de wensen van bewindslieden , dan begrijp ik het volkomen , maar volgens mij is Orban dan een heilige , dat wetenschappers hun teksten aan moeten passen , hoe verkoop je de klimaat ideologie

  4. usb3.0

   tamil is toch volstrekt achterlijk en heeft naar serieuze goebels trekjes

  5. vlekkenoplosser

   NEE , strónt vlé®k dat is niet logisch. Dat heet je mooier voordoen dan je werkelijk bent.

   Als er vertrouwelijke diplomatieke zaken besprokn zijn hoort daar geen filmploeg bij domme decadente jongen. Wat ben je toch een dommerd

 11. Spoetnick

  VPRO staat tegenwoordig voor
  Verzonnen
  Politieke
  Reclame
  Ondersteuning

  op kosten van de burger, tbv de dictatuur.
  Past goed binnen de NPO.

 12. Cootje

  De verkiezing winst van D66 is gewoon de Amsterdamse grachtengordel van GroenLinks naar de Arabische partij van vrouwtje Kaag , geholpen door de publieke media en subsidies aan dubieuze partijen met terroristische oogmerken wel met een Palestijnse achtergrond mogen de doorsnee Nederlander 200 tot 400 euro meer betalen voor hun energie rekening verkapte belastingen levert het meeste geld op voor linkse slinkse hobby’s

 13. Response

  De achterbaksheid van ddr666 straalt er weer van af. Wat een volksverlakkerij.

 14. Pieter48

  Dit land is op vele fronten gestoord geraakt door de aanhoudende druk en aandacht voor de deug clubjes . Elke avond mogen ze weer komen vertellen hoe begaan dat ze zijn met van alles wat in hun ogen de wereld en het klimaat kan redden. Ook moeten wij ons schamen volgens deze drammers voor de slavenhandel en voor zwarte piet en voor onze bedenkingen tegen de instromers. Zo is mevr.Kaag van de meest deugende club altijd welkom bij de staats omroep . Al was het maar om in de toekomst de geldstroom richting NPO veilig te stellen. De gewone man kan nog veel ellende verwachten van deze mevrouw. Laten we hopen dat er verkiezingen komen.En dat de kiezers dan zich verdiepen in de ellende die deze nep democraten voor ons in petto hebben. Dus geen stem meer naar deze volksverlakkers.

  1. Emile Takma

   Pieter stemde PVV?

   1. Rood

    FTO Van Velenamen

   2. vlekkenoplosser

    Als je pvv stemt strónt vlé®k , verandert dan het hypocriete optreden van d66 strónt vlé®k !

    Je gewauwel is weer LBO niveau strónt vlé®k

 15. Mistgabel

  Dat onafhankelijke is er nou wel vanaf.

 16. Mistgabel

  Onafhankelijk nieuws.
  Whoehaha.

  1. Mistgabel

   U krijgt dus links globalistisch gekleurd, één kant van het verhaal, verdraaid, eenzijdig met knip en plakwerk propaganda nieuws te zien.

   Voor de andere kant van het verhaal moet je daar dus niet zijn.
   Das nu wel duidelijk.

   Vandaar ook al die eenheidsworsten meningen.
   Ze weten gewoon niet beter.

   De schaap zeg maar.

  2. Mistgabel

   Als je nu nog met een NPO link durft aan te komen ben je echt een wappie.

   1. Rood

    @Mist: Juist!

 17. KippiX

  Hebben al die miljoenen subsidie toch nog nut gehad.
  Betaald met ons geld dus.

 18. J. Punt

  Die enkele verdwaalde kijker. Zonde van de moeite. <50K. Laagterecord op de Nederlandse televisie. Ophef was al snel verstomd. Toen de mooie praatjes en nu stilte.. prettige dag verder.

 19. sonny

  Een politica moet toch iets van eerlijkheid, charisma en vrouwelijkheid hebben, deze kenmerken zijn bij Kaag totaal afwezig!
  Tja, dan moet je wel via valse, geniepige propaganda inwerken op de beeldvorming van de labiele geindoctrineerde ‘kudde’!

  1. right

   Sonny@
   Right!

 20. Bluntix

  Het meest schrijnende is nog hoe de NPO via een nos artikel het hele verhaal bevestigen maar tegelijkertijd intens bagetaliseren in de formulering van het artikel. Kriebels kruipen ervan over je rug want je leest het en snapt dat het werkt..

  1. Gerda2

   D66 had WEL invloed op NPO-documentaire SIGRID KAAG | Ochtendspits

   youtube.com/watch?v=T7oUHUqNzFY&t=333s

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.