Ondernemers Curaçao trekken ten strijde tegen antivaxxers: geen ongevaccineerden meer in dienst

Bedrijfseigenaren op het Caribische eiland Curaçao stoppen met het aannemen van niet-gevaccineerde mensen. Dat doen ze, omdat ze vinden dat de regering van premier Rhuggenaath veel te welwillend tegenover vaccinatieweigeraars staat. Ondernemingsverenigingen op het zelfstandige land binnen het Nederlandse Koninkrijk vinden weliswaar dat niemand werknemers kan dwingen een prik te halen, maar zij óók niet kunnen worden gedwongen om hen aan te nemen of een salaris uit te betalen.

De werkgevers zijn al geruime tijd geïrriteerd over het coronabeleid op het Antilliaanse eiland. De maatregelen zijn er veel strenger dan bijvoorbeeld op Aruba en Sint Maarten, aangezien gevaccineerde bezoekers ook nog negatieve PCR-testen moeten overleggen. Dientengevolge trekken die eilanden meer toeristen.

Het gaat op Curaçao de goede kant op met het dagelijkse aantal coronabesmettingen. Toch moet er niet te snel worden versoepeld, vindt Rhuggenaath. Het risico op een heropleving van het virus is te groot, vindt de regeringsleider.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.