PvdA’er (!) Ronald Plasterk veegt de vloer aan met Klimaatakkoord: ‘Compleet irrationeel, gekkigheid!’

Oud-minister Ronald Plasterk veegt op schitterende wijze de vloer aan met het Klimaatakkoord, en dan met name met de nep-duurzame stroomopwekking via biomassa die ons door de strot wordt geduwd door GroenLinks. Zoveel gekkigheid, schrijft de PvdA’er (!), heeft hij van zijn leven nog niet gezien.

Je zult het misschien niet geloven, maar de Nederlandse natuur en ons milieu zijn er de afgelopen jaren op achteruit gegaan. Niet door het wangedrag van al die rechtse types die lak hebben aan alles wat groen is, maar door het Klimaatverdrag en dan met name door het item waar GroenLinks zo ontzettend veel van houdt: biomassa.

Nee, dat zeg ik niet (één van die rechtse types waar ik het eerder over had). Dat zegt PvdA’er en oud-minister Ronald Plasterk in zijn Telegraaf-column. Lees maar.

“Ieder kind begrijpt dat, als het je doel is om CO₂-uitstoot te verminderen, je niet op industriële schaal massaal hout in brand moet steken,” aldus Plasterk. Nou ja, elk kind wel, maar elke GroenLinkser blijkbaar weer niet. Want, schrijft hij vervolgens, “In 2004 was van het energieverbruik 1,8% biomassa, nu is dat percentage meer dan verdrievoudigd naar 6%. Dus met dank aan alle GL-wethouders wordt er nu drie keer zoveel biomassa verbrand!”

En nee, hij overdrijft niet. Plasterk heeft namelijk gewoon even naar de cijfers gekeken en dan is de conclusie overduidelijk: GroenLinks en biomassa maken onze natuur kapot. “60% van de ’duurzame’ energie bestaat nu uit biomassa,” legt hij uit. “De stijging van duurzame energie is dus een compleet papieren werkelijkheid, want de stijging zit voor het grootste deel in een energievorm die meer CO₂ uitstoot dan fossiele brandstof, plus dat we de natuur en de leefomgeving aan het verwoesten zijn.”

Natuurlijk is het ook nog eens zo dat GroenLinks en eigenlijk dat hele Klimaatakkoord aardgas de oorlog verklaren. Dit terwijl ze in de rest van Europa juist zoveel mogelijk met gas gaan werken, omdat dit zo schoon is. De Nederlandse kartelhaat voor aardgas is volkomen “irrationeel,” stelt Plasterk terecht. Maar ja, wie zegt ook dat het rationeel moet zijn? De groene gekte is immers niets meer of minder dan een sekte. Nee, het is niet eens een religie. Het gaat veel verder dan dat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Afijn. De conclusie is helder: GroenLinks is een partij die een hékel heeft aan de natuur. Als je van groen houdt moet je dus vooral niet op die biomassa-liefhebbende communisten stemmen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Emile Takma

  ““Ieder kind begrijpt dat, als het je doel is om CO₂-uitstoot te verminderen, je niet op industriële schaal massaal hout in brand moet steken,”

  Dat vinden ze bij GL ook, Ronald.

  1. Emile Takma

   ht*ps://groenlinks.nl/standpunten/klimaat/biomassa

  2. Eindbaas

   Het is nog geen 09:30 en de eenzame oude homofiel zit nu al weer klaar om de hele dag op DDS rond te hangen.
   Dat is, op de keper beschouwd, een behoorlijk triest leven.
   Sterkte, Emile.

   1. nexit_nooit

    Was sagen Sie?

    1. DubbelZout

     Brandhout ! 😀

   2. Emile Takma

    Homohaat is een nare aandoening die vooral voorkomt bij domme mensen.

   3. Edjan

    Eindbaas +++++

   4. Nikita

    Onze wím is er bij grondlijn uitgetrapt hahahahaha en zijn flut website wil ook al niet echt vlotten. De kunst van het doorsnijden. Niemand zit op dat gods geneuzel te wachten wat deze kindervriend al zo neer plempt.

  3. Stanly2000

   Ernst schijnt gedraaid te hebben. Van voorstander, naar tegenstander. Alleen zijn bewonderde en bejubelde EU is nog steeds voor biomassacentrales.
   Halfgod en milieu goeroe Frans T. zegt dat we het zonder deze centrales niet zullen redden.

   1. nexit nu aub

    klopt , en het gewauwel van de strónt vlé®k is makkelijk terug te vinden in de draadjes op DDS.

    de strónt vlé®k doet weer een ruttetje , hij heeft er geen actieve herinnering aan !

    ofwel de strónt vlé®k is gewoon een leugenaar , een decadente tról

  4. nexit nu aub

   gelúl strónt vlé®k , de bouw op de Hemweg gaat rustig door onder leiding van gl in het Amsterdamse gemeente bestuur !

   Heb jij links ooit betrapt op ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg strónt vlé®k?

 2. Hamer Sikkel

  De zionist Plasterk schrijft in de NSB-krant De Telegraaf.
  ’t Moet niet gekker worden.
  Sommigen kunnen blijkbaar voor ieder karretje gespannen worden.
  ⁉️

 3. gebande_4

  Afijn. De conclusie is helder:
  Als je van groen houdt moet je dus vooral niet op die biomassa-liefhebbende communisten stemmen maar op de kundige PvdA bestuurders zoals bijvoorbeeld Plasterk.

 4. Mistgabel

  GroenLinks is gewoon een doorgedraaide communistische sekte met hun terroristische onderafdeling Antifa.

  Op scholen worden kinderen ook helemaal gehersenspoeld door linkse land/volksverraders met hun waanzin en bedrog.

  1. gebande_4

   Wie oh wie redt Nederland van de ondergang ?

 5. Edjan

  Ik heb de link van Takma gevolgd en inderdaad: het officiële standpunt van GL is TEGEN biomassa energie. Ik heb ook wat verder gegoogeld en zag dat meerdere mensen (en instanties) dit niet echt konden geloven.
  GL is altijd vóor biomassa energie geweest. Hoewel ik moet toegeven dat ze misschien wel een tijd in het sprookje hebben geloofd dat die op afvalhout zouden kunnen draaien, maar dat sprookje is toch al lang ontmaskerd. Dan herinner ik me van ongeveer een half jaar geleden dat GL weliswaar tegen biomassa centrales was maar dat er nog een stel in de pijplijn zaten waar GL helaas niets meer aan kon veranderen.

  Volgens mij zit GL gewoon te liegen. Het officiële standpunt is nu in lijn met wat iedereen al jaren weet, maar op gemeenteniveau gaat GL gewoon door met biomassa centrales.

  1. september

   De kans dat GL in de regering komt is klein ,die willen alleen maar als de PVDA meedoet.En die nieuwe regering dat duurt nog heel lang als die er is.

 6. Mark Auel

  Iedereen binnen GL en iedereen die erop stemt zijn complete debielen!

  1. Lucky Luke

   Onjuist, het zijn randdebielen,

   Volgens van Dale
   Betekenis ‘randdebiel’

   rand·de·biel (de; m,v; meervoud: randdebielen)
   (scheldwoord, beledigend) volslagen idioot

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.