Heel Nederland wellicht nóg een keer geprikt in de winter: 'Hoe lang de coronavaccins werken, weten we niet'

Heel Nederland wellicht nóg een keer geprikt in de winter: 'Hoe lang de coronavaccins werken, weten we niet'

Haris Mm / Shutterstock.com.

Het is heel goed mogelijk dat aankomend najaar het hele land opnieuw gevaccineerd moet worden tegen het coronavirus. Dat schrijft Nu.nl. De huidige vaccinatiecampagne, waarbij alle Nederlanders vanaf 18 jaar de kans krijgen een prik te krijgen, loopt vermoedelijk deze zomer op z'n einde. Of dat betekent dat we nooit meer een vaccinshot tegen corona hoeven te krijgen, is echter niet duidelijk.

We weten namelijk niet hoe lang de immuniteit tegen Covid-19 aanhoudt, zo zegt vaccinoloog Anke Huckriede van de Rijksuniversiteit Groningen. Ook het WHO zegt dat gewoon niet duidelijk is hoe lang een persoon baat heeft van een vaccin. Kate O'Brien van de WHO zegt dat er onvoldoende gegevens zijn om dit te kunnen bepalen.

Mocht dat niet het geval zijn, dan bestaat de mogelijkheid dat de GGD opnieuw miljoenen mensen een prik moet geven. Het Ministerie van Volksgezondheid is alvast bezig een voorraad vaccins aan te leggen, mocht dit nodig zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
coronavaccins

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties