Stalinistisch PvdD verbiedt eigen politici om in openbaar dierlijke producten te eten: ‘in strijd met voorbeeldrol’

De compleet doorgeslagen dierenpartij laat haar paternalistische karakter zien in de net nieuw ingevoerde gedragscode: politici en bestuursleden mogen als ze in functie zijn geen dierlijke producten meer consumeren. De dwingelandij waar de partij haar eigen leden aan onderwerpt is natuurlijk compleet van de zotte; partijleden worden zo in al hun uitingen en gedragingen aangestuurd door de partijtop. Leuke partij wel…

Het totalitaire karakter van de partij wordt nog maar eens bevestigd. Tijdens het partijcongres van de dierenpartij boog men zich over de ‘voorbeeldrol’ van PvdD-politici en bestuurders. Volgens de partij is het namelijk hartstikke normaal dat wanneer mensen uit hun gelederen in functie zijn, zij zich aan alle wensen van de partij houden. Dus tijdens de pauze van een raadsvergadering of Kamerdebat mogen PvdD-politici niet langer meer een eitje eten, aldus de Telegraaf.

Sommige partijleden vroegen zich ook af of dit betrekking had op de kleding die PvdD’ers droegen, maar volgens partijvoorzitter Marnix van der Werf gaat het voor nu alleen om het eetgedrag:  “Als jij als vertegenwoordiger van de partij een lunchpauze hebt in het provinciehuis is het de bedoeling dat je plantaardig eet.”

Als het aan de partij ligt, en zij hypothetisch gezien steeds meer zeggenschap krijgen in dit land, dan mogen andere politici en de bevolking ook het eetgedrag gaan aanpassen. De Utrechtse afdeling van de partij heeft de gemeenteraad al kunnen onderwerpen aan een vega-quota bij bijeenkomsten. De helft van het eten tijdens een raadspauze MOET vegetarisch of veganistisch zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zoals we al eerder zagen bij de aangepaste wetsvoorstel van de Dierenwet, schuwt de PvdD het niet om alles wat niet diervriendelijk zou zijn te verbieden. Dit soort ‘gedragscodes’ en voorstellen zijn nog maar het begin als het aan de fanatieke dierenpartij ligt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. usb3.0

  Ik ga vanmiddag nog even flink wat vleeswaren, speklappen, sudderlappen, biefstuk, hertenreet en karbonades inslaan voor de komende weken..

  1. Telos

   Schnitzel?

   🙂

  2. EvertB

   Met de aanstaande forse inkrimping van de veestapel kun je net zoveel inslaan als je kunt opeten.

  3. vegan

   Dat zal ze leren. Manmanman

 2. Rieks

  Ik heb een plan voor een undercover journalist. Volg eens een PvdD lid bij zijn aankopen in de supermarkt gedurende een aantal dagen.

  1. Jack Flash

   Heb gister nog
   biefstuk gegeten. Heerlijk.
   Straks lekker barbequen met mijn vriendenclub.
   En de betreffende politici op water & brood.
   Lijkt mij wel wat.

   1. vegan

    Je hebt een tijdje onder een steen gelegen denk ik want ik heb gisteren ook de bbq aangehad en er waren heerlijke plantaardige gerechten. Superieur aan dode dieren.

  2. Branzino

   @Rieks
   Moet je zeker doen, alleen zal je er niets aan hebben, want het verbod geldt alleen voor politici en bestuursleden. Eigenlijk heel normaal, want als dat dierlijke product een belangrijk beginsel is voor een partij, mag je verwachten dat zulke functionarissen dat ook actief uitdragen. Dat is bij alle andere partijen net zo.

   1. nexit nu aub

    blabla bladieblablabla , decadente tról malle pietje

    1. vegan

     Je argumenten waren op of niet?

    2. Branzino

     @nexit nl aub
     Martel jezelf toch niet zo en laat mijn bijdragen gewoon links liggen. Je zegt het steeds ze niet meer te lezen, maar kunt het blijkbaar niet laten. En zelfs als je mijn stukjes tekst niet zou lezen, je moet ze wel steeds weer bijhouden en opzoeken en dat is toch allemaal nutteloze energieverspilling. Moet je op jouw leeftijd niet meer willen, toch?

     1. nexit nu aub

      ongezien blabla bladieblabla voor decadente malle pietje met zijn dagelijkse bull shit !

 3. tata

  Maar thuis vreten ze zich suf aan de zalm en de biefstuk.

  1. vegan

   Eh nee.

 4. StemPzeweg

  De vraag is of je überhaupt bij de goede partij zit als je vlees eet. Dan ben je nogal hypocriet

  1. Appelstroop

   Je kan om dierenwelzijn geven en vlees eten hoor.

   Als het beestje gewoon een normaal leven heeft
   gehad, of iig zo normaal mogelijk, dan betaal je
   er maar een eurootje extra voor, zie ik geen enkel
   probleem. En niet iedere dag, genoeg overheerlijke
   vegetarische gerechten.

   1. vegan

    Vlees = onnodig dierenleed
    Zo simpel is het

 5. Monty

  Is het vreemd dat een partijleider deze regels steld?

  Ik denk dat Wilders ook geen fractieleden tolereert die de islam aanhangen of zich bekeren tot de islam.
  Niks mis mee toch?

  1. hetfietsmenneke

   Als je al zo’n kronkel in je hoofd hebt dat je partij de PvdD is, dan kun je dit wel verwachten ja. Vooral vanuit een minderheid je eigen gedram doordrukken, tegen de wil van de meerderheid in.

   1. Branzino

    @hetfietsm,enneke
    “Vooral vanuit een minderheid je eigen gedram doordrukken, tegen de wil van de meerderheid in.”

    Dus net zoals de PVV, het FvD, SP, SGP, Denk en alle andere politieke partijen, want het zijn allemaal minderheden. Zo werkt politiek in Nederland nu eenmaal. Denk eens na voor je wat opschrijft. Scheelt een boel schrijf- en leesmoeite en -ergernis.

    1. Harry Haller

     Als partij mag je inderdaad verwachten dat je eigen partij de ideologische principes naleeft. Verbieden en/of dwingend opleggen gaat te ver: dit gebeurt vrijwel alleen bij de gestaalde kaders van stalinistisch georienteerde sektes.

     1. Harry Haller

      Tweede ‘partij’ moet zijn politici.

     2. vegan

      Onzin. Je mag best gedragsregels stellen als partij. Heeft niets met stalisme te maken.

     3. Branzino

      @Harry Haller
      Het lijkt me een theoretische discussie. Maar hoe zou het SGP-bestuur reageren als een bestuurslid in een toespraak in elke tweede zin zou vloeken of een politicus vreemd zou gaan? En, ook uit het leven gegrepen, hoe zou het PvdA-bestuur reageren als een politicus zich van tijd tot tijd te buiten zou gaan aan verslaafde vrouwen? En hoe zou een VVD-bestuur reageren als een politicus zich zou verrijken aan zakelijke activiteiten. Het zijn allemaal juridisch toegestane acties, maar de reacties vanuit de betrokken partijen zijn niet zo moeilijk te raden. Gaat iemand in tegen binnen de partij belangrijke principes of gedragsrichtlijnen dat is de uitgang dichtbij. De PvdD roept dat nu in het openbaar en dat is misschien even schrikken. Maar tegelijkertijd ook wel weer heel erg duidelijk.

     4. nexit nu aub

      blabla bladieblabla die bull shit van malle pietje

     5. Branzino

      @nexit nu aub
      Het zou mij helpen als je zou uitleggen waarom je deze reactie van mij bull shit vindt. Dan laat ik met plezier dergelijke reactie voortaan achterwege. Maar ik kan je nu echt niet volgen. Anderen misschien wel of ook niet. Als ik dat zou horen weet ik wat de bedoeling is. Als je gewoon iets zoekt om je af te reageren, leen ik me daar met plezier voor.
      Wees nou eens een vent en spreek je uit.

     6. Harry Haller

      Branzino, je voorbeelden zijn overtrokken en kloppen niet. Een vloekende SGP’er is toch echt iets anders dan en PvdD-politicus die een omelet eet van een diervriendelijke biokippenboer. Ook je andere voorbeelden staan niet in verhouding tot de dwang die de PvdD meent te moeten uitoefenen. In feite dwingen ze alle bestuursleden en parlementariers om veganist te worden. Dat gaat te ver.

     7. Branzino

      @Harry Haller
      PvdD is mijn partij niet, hoor. Wel van mijn vrouw, dus ik voer nog wel eens wat discussies. Maar je schrijft “In feite dwingen ze alle bestuursleden en parlementariërs om veganist te worden”. Dat gaat me net iets te ver. Ze willen niet, dat politici en bestuursleden in de openbaarheid dierproducten nemen. Thuis kan iedereen zondigen zoals hij wil. Ik vind, dat zo voorschrift moet kunnen. Mijn vrouw eet vlees, vis en vegetarisch in een gezonde mix. Net als ik overigens en dat voelt echt heel gezond voor lijf, milieu en klimaat. Wat anderen doen moeten zij zelf beslissen.

      Verder gaat het hier over principes. Jij en ik liggen niet wakker van vloeken, maar voor overtuigde SGP-leden staat dat gelijk met eeuwige verdoemenis. Dus net als dieren eten voor veel PvdD-aanhangers. Principes werken heel sterk op gedrag. Dat is hier op DDS elke dag te merken op een heel boeiende manier. En zo hoort het ook. Je vindt iets en gedraagt je altijd en overal conform. Dat is niet alleen voor z.g. linkse deugmensen zo, maar voor iedereen. Dus ook voor rechtse DDS-volgers. En, nogmaals, daar is helemaal niets mis mee.

     8. nexit nu aub

      blabla bladieblabla die bull shit van malle pietje.

   2. vegan

    Enig idee hoe vrouwen en homo’s aan hun rechten komen? Hoe de slavernij is afgeschaft? Racisme niet meer bon ton is? Juist. Een drammende minderheid die de meerderheid op het juiste spoor bracht.

 6. Mistgabel

  Bepalen we zelf toch wel.

  Wat zijn dat voor mafklappers die iemand anders verbiedt om vlees te gaan eten.

  Als je geen vlees wilt eten, eet dan niet.
  Maar laat een ander met rust die bepalen zelf wel.

  1. Beukman

   Dat is de argumentatie van “Als jij geen homo’s wil rammen, doe je het niet. Maar laat mij zelf uitmaken of ik dat doe.”

   1. Harry Haller

    Het ridicule voorbeeld dat Beukhol geeft kan alleen uit een getroebleerde geest komen – die gebakken lucht gaat behoorlijk stinken.

    1. vegan

     Nee hoor Beukman heeft gelijk. Schadelijk gedrag moet je aanpakken.

     Daarbij gaat het hier om PvdD leden die zich aan hun eigen waarden confirmeren

    2. Gerda2

     Het is inderdaad een wel heel vreemde vergelijking.
     Bij het ene voorbeeld overtreed je de wet, bij het wel- dan niet vlees eten is iedereen vrij, hoe hiermee om te gaan.

 7. Appelstroop

  Je kan toch gewoon om dieren geven EN vlees eten?
  Vind koeien leuke, lieve en nieuwschierige beestjes,
  maar nooit problemen gehad het consumeren ervan.
  Zolang het beestje maar een fatsoenlijk leven heeft
  gehad en geen kiloknaller is uit landen waar ze niet
  zo moeilijk doen over dierenwelzijn.

  1. StemPzeweg

   Mensen die vlees eten lijken van de Nederlandse boerderij een romantische idee te hebben van een weiland met een molen en een paar koetjes in de wei

  2. Telos

   Wat leuk, lekker en fijn is moet kapot. Dat is de Hugocirkel.

   1. Appelstroop

    Komop, beetje vrolijker kan ook wel.
    Max moet zo rijden en hij staat op pole <3

    1. Telos

     O maar het zal mij niet verbazen als F1 wordt verboden, al die uitlaatgassen… 😛

 8. RieninSpain

  Bij mijn weten heeft de PvdD geen enkel probleem met vogels en vleermuizen hakselende windmolens, vreemd.

  1. vegan

   Dan ligt dat aan je weten. Want er staat wel dergelijk iets over in het partijprogram.

 9. Paardenmiddel

  Thuis, zonder camera’s eten ze allemaal vlees.
  Net zoals die woke mensen, die na hun demonstratie in de Mac een burger bestelden..

  1. vegan

   Nee, niet waar. Vegan zijn ze ook thuis.

 10. Lampall

  Maar ,…Dieren eten Dieren , tóch ??
  En hebben Dieren weleens gestemd op deze Partij ? 🤔Wát zou hun Mening zijn ?
  En worden Roofdieren nu ook een Verbod opgelegd om Prooidieren te eten ?🤔

  1. vegan

   Ik heb mijn bingo kaart weer bijna vol. Roofdieren maken deel uit van een ecosysteem. Zij hebben hierin een functie en zorgen voor balans. Daarbij hebben carnivoren geen keuze. De mens heeft wel een keuze en gedijt prima op een plantaardig dieet. De mens veroorzaakt dus onnodig dierenleed. Daarbij verwoest het met zijn consumptie het ecosysteem en de biodiversiteit. Dus ja je reactie is wat ondoordacht.

  2. Edjan

   Lampall, +++++

 11. september

  Ik blijf ook vlees eten en wordt geen vegetarier

  1. vegan

   Zei elke vegan ooit.

 12. vegan

  Er is niets stalinistisch aan de PvdD. Vals frame. De PvdD komt op voor dieren en het is dus logisch als je politicus bent van deze partij dat je geen onnodig dierenleed veroorzaakt. Het partijprogramma van de PvdD is helemaal in lijn met de wetenschap. De mens is destructief bezig en is met zijn consumptie de planeet aan het vernietigen. Niet meer dan normaal dat je als vertegenwoordiger van die partij een voorbeeldfunctie hebt. Als de mens zich niet corrigeert dan gebeurd dat vanzelf door de verwoesting die we aanrichten. Het is allemaal niet zo moeilijk te begrijpen lijkt me.

 13. dumbfarmer

  En wat is het verschil precies wat dat betreft bij de andere partijen? Iemand?

 14. Emile Takma

  Een logische afspraak in een partij die moedig en consequent de strijd voert tegen de walgelijke bio-industrie.

  1. Harry Haller

   Op dezelfde dappere en heroische wijze waarop het communistische Politbureau strijd voerde tegen het verderfelijke kapitalisme. We weten allemaal hoe dat is geeindigd.

   Dwang werkt nooit.

   1. Emile Takma

    Het is geen dwang, het is een logische afspraak binnen de Partij voor de Dieren.

    Haller kan gewoon doorgaan met het naar binnen schrokken van de proiducten van de bio-industrie. Het is niet gezond en belast de ziel maar hij heeft het volste recht zulks te doen.

    1. Emile Takma

     proiducten = producten

    2. Edjan

     Emile: het (eten van vlees) belast de ziel? Volgens mij is de vega je naar het hoofd gestegen.

     1. Emile Takma

      Het eten van crimineel vlees belast de ziel bij mensen met enig moreel besef, Edjan, en vlees uit de bio-industrie is crimineel vlees.

     2. Harry Haller

      Je bent een diep gestoorde, volstrekt ridicule gek Takma. Mooier kan ik het niet maken

     3. Edjan

      Takma, je bent zo gek als een deur. Ik zou haast gaan denken dat dat komt omdat je niet genoeg vlees eet, maar dat zou onwetenschappelijk zijn. Je bent dus gewoon zo gek als een deur. Punt.

     4. usb3.0

      Niemand houd tamil tegen om plantjes te eten..

    3. Harry Haller

     Het is wel dwang Takma: de partij VERBIEDT bestuursleden en eigen politici in het openbaar dierlijke producten te eten. Verbieden = dwang, wat snap je daar niet aan?

     In het verleden zijn vaker hier op DDS discussies over de bio-industrie gevoerd. Jouw selectieve, seniele en en uitsluitend op eigen ego gerichte geest is vergeten dat ik meermaals heb gemeld zelf nauwelijks vlees te eten en als ik dat doe vrijwel uitsluitend wild of gevogelte.

     Als loepzuivere narcist zul je dit binnen twee minuten ook alweer vergeten zijn. Het gaat niet over jouw glansrol, dus is het niet interessant genoeg om te onthouden.

     1. Emile Takma

      Binnen partijen worden soms afspraken gemaakt waar gekozen volksvertegenwoordigers zich aan moeten conformeren. Zo geldt binnen de SP de afspraak dat Tweede Kamerleden hun salaris afdragen aan de partij die ze vervolgens een bescheiden inkomen toekent.

      Het is een toepassing van het verenigingsrecht dat politieke partijen de ruimte geeft interne regels te stellen. Dwang is het niet omdat iedereen de ruimte heeft uit de partij te stappen en daarna ook nog de Kamerzetel te behouden.

     2. Harry Haller

      Ik zei het al eerder: je bent een diep gestoorde, volstrekt ridicule gek Takma. Mooier kan ik het niet maken.

     3. Emile Takma

      “Jouw selectieve, seniele en en uitsluitend op eigen ego gerichte geest is vergeten dat ik meermaals heb gemeld zelf nauwelijks vlees te eten en als ik dat doe vrijwel uitsluitend wild of gevogelte.”

      Dat was ik niet vergeten maar dat ging de discussie niet over, Haller, die ging over de vraag of partijen de bevoegdheid dan wel het recht hebben dit type afspraken met hun leden te maken.

      Het verheugt me uiteraard dat je de afspraak binnen de PvdD inhoudelijk onderschrijft.

     4. Harry Haller

      Takma: “Haller kan gewoon doorgaan met het naar binnen schrokken van de proiducten van de bio-industrie.”

     5. nexit nu aub

      hopelijk veel gemanipuleerde soja producten !

      bye bye strónt vlé®k

  2. Telos

   Aldus zuiger Velenamen.

  3. Jack Flash

   Takkema vreet alleen nog maar gras en kleuterströnt.
   Hij weet helemaal niks.

   1. Emile Takma

    Jack Flash is kennelijk vertrouwd met het eten van kleuterstrónt.

    Het lijkt me vreselijk smerig maar iedereen zijn eigen lustbeleving zullen we maar zeggen.

    1. nexit nu aub

     zegt onze huis pédo de strónt vlé®k !

    2. usb3.0

     tamil is er als de kippetjes bij als het gaat om kleine vieze kinderdingetjes

     1. Telos

      Juist, de vunzige psychopaat kan het niet laten.

 15. Edjan

  Owww, net 3 (drie) criminele vissticks opgevreten. Zonder enig moreel besef. Mijn inktzwarte ziel is nu nog meer belast.

  Hoe moet dat aflopen? Nu heb ik er nog geen last van maar straks zal mij wel de toegang tot de hemel geweigerd worden. Hoewel. Ik verwacht dat het daarboven net zo’n corrupte zooi is als hier beneden en dat dus heel D66 en Groen Links in die hemel zit. Mij niet gezien! Dan maar de hel!

  1. Gerda2

   Edjan, het enige hoopgevende is dat je er niet de gekke koeienziekte of de vogelgriep van op zal lopen.
   Verder wordt het een spannende tijd voor je.
   3 vissticks nog maar liefst.

 16. Lucky Luke

  Effe kijken, haar paternalistische, haar is een zij, dus moet het maternalistisch zijn, Gut Nederlands is moeilijk hoor,

  Maar dat terzijde, mag je dan in het openbaar ook geen vliegen en muggen meer dood meppen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.