Tirannieke PvdD gaat via Dierenwet mogelijk verbod op huisdieren invoeren: “Goed nieuws!”

De nieuwe dierenwet, een aangepaste amendement ingediend door de Partij voor de Dieren, is geruisloos door de Eerste én Tweede Kamer geloosd. Nu de beleidsmakers eens goed hebben gekeken naar de inhoud van dit wetsvoorstel blijkt dat ons parlement akkoord is gegaan met een rampzalig huisdierenverbod. De PvdD-dierenwet is zo breed te interpreteren dat we mogelijk vanaf 2023 geen vogels of konijnen meer in hokjes mogen houden. Alles moet verboden worden, aldus Kamermeerderheden aangevoerd door de repressieve dierenknuffelende fanaten van de PvdD. 

Huisdiereigenaren gaan een vreemde toekomst tegemoet. Doordat zowel de Tweede als de Eerste Kamer lagen te slapen is een radicale anti-huisdierenwet aangenomen. De nieuwe wet stelt namelijk dat “het zal niet langer zijn toegestaan om dieren te houden in een huisvestingssysteem dat hen permanent de mogelijkheid ontneemt om hun natuurlijke gedrag te vertonen.”

De wet is nog nauwelijks aangenomen en minister Carola Schouten zit er al mee in de maag, aldus het AD. De wet gaat namelijk niet alleen over vee, maar ook over onze geliefde huisdieren. Hoogleraar Bas Rodenburg zegt dat de wet slaat op alle dieren die in een kooi zitten. Dus ook een konijn of een vogel valt onder de wet. Rodenburg vraagt zich wel af of de wet te handhaven valt voor huisdieren. We hebben echter eerder gezien waar de radicale dieren- en milieuwappies toe in staat zijn. Voor je het weet stappen ze naar de rechter om het huisdierenverbod af te dwingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ondertussen viert men bij de PvdD groot feest, want terwijl beide Kamers hun snor aan het drukken waren en aan het genieten waren van de zon, hebben zij het zoveelste burgerpestende plezierverbod kunnen invoeren. En zoals partijleider Ouwehand de minister nog maar eens laat benadrukken: de wet moet worden uitgevoerd. Dus zeg maar dag tegen je toekomstige huiskonijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. nexit nu aub

  De wereld is totaal krankzinnig geworden.

  Via een virus met een mortaliteit van 0,04% krijgt u een digitaal paspoort zodat u gehele leven beheerst kan worden met een CO2 quotum, een bezit quotum en alle andere zaken die horen bij een totalitaire staat. Linkse miesgassers noemen het complot denken maar China en de UK hebben het al.

  Vervolgens lopen er hier randdebielen die honden en katten in private huishoudens willen verbieden met een achterlijke wet. Zijn we druk doende met een kilometerheffing om het reizen te beperken en is reizen straks enkel mogelijk voor iemand die zijn CO2 belasting betaald wat voor een gezin onmogelijk is.

  Fijn d66 en vvd blijven stemmen stelletje randdebielen

 2. rafi

  Aan hun onwelgevallige wetten en gerechtelijke uitspraken op bv. illegalen- of boerka-gebied laat links zich weer niks gelegen liggen (‘burgelijke of bestuurlijke ongehoorzaamheid’), dus nu moeten ze niet verwachten dat deze wet wel gehandhaafd zal worden: niet alleen handhaven als het hun zo uitkomt! Trouwens: wat te doen met al die politie- en blinde-geleidehonden? En de huiskatten van die linkse tantes? Natuurlijk gedrag vergt een verbod op kattenvoer: die beesten moeten alleen maar door te jagen op onze inheemse avifauna aan vreten kunnen komen! weg met haar huiskatten dus!

 3. Emile Takma

  Als het opsluiten van een eenzaam konijn in de achtertuin dierenliefde moet voorstellen ben je behoorlijk van het padje.

  1. CZ

   Aldus überleugenaar Emile Van Velenamen.

  2. nexit nu aub

   uiteraard voert de strónt vlé®k konijnen liever aan wolven

  3. Robert75

   In de vrije natuur wordt die hoogstwaarschijnlijk opgegeten of hij komt onder de wielen van een auto terecht.

  4. Human Beast

   Gelukkig veroorzaken de door jou zo geliefde horizon vervuilende windturbines geen dierenleed.

   1. AS210854

    😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

  5. usb3.0

   mietje talstra eet geen vlees, eieren, boter, vis, groente want ja groente heeft ook gevoel volgens mietje talstra

 4. J. Punt

  Zoals gebruikelijk weer een verbod bekokstoofd door wijven uit een grote stad. Resultaat is dat dieren verstopt en verwaarloosd gaan worden, geneeskundige zorg wordt vermeden en stiekum dumpen. Zoniet dan krijg je een niet nederlands sprekende BOA aan de deur met een 4 maten te groot uniform en dito grote muil.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍

  2. Emile Takma

   Wijven uit de grote stad hebben in de regel een beter besef van dierenwelzijn dat de bio-industriëlen op het platteland.

   1. Emile Takma

    dat = dan

   2. CZ

    Aldus Rien Emile Noppen Van Velenamen.

 5. Lucienne

  Katten van je buren in de tuin kunnen ruzies veroorzaken. Bovendien voor de jonge merelnestjes een bedreiging wanneer de kat de boom in gaat om te jagen.

  1. EvertB

   Het wordt hoog tijd om wetgeving voor bestrijding (i.e. afschieten, steriliseren) van zwerfkatten en vrijheidsbeperkende maatregelen voor huiskatten in te voeren.

   Onze huiskatten doden jaarlijks zo’n 100 miljoen (!) vogels, vlinders, kikkers en libellen.

   Het gaat zeer slecht met onze Nationale Vogel de grutto. Niet alleen door agrarische eliminatie van hun leefgebieden. Ook katten hebben grutto’s op hun menu staan.

   1. Emile Takma

    De katten vangen zelden grutto’s in de weilanden omdat ze daar nooit komen. De grutto staat onder druk door de intensieve landbouw.

    1. CZ

     Tot zover Rien Emile Noppen Van Velenamen.

   2. Rieks

    Huiskatten hebben goede baasjes en komen niet of nauwelijks in het veld. Ik kom wel in dat veld en zie ze zelden of nooit. Ze krijgen thuis goed te eten. Een ander fabeltje is dat van de honderdduizenden zwerfkatten. Zwerfkatten zijn er nauwelijks en als ze voorkomen wordt snel een dierenambulance gebeld en ze verdwijnen in het asiel. Intensieve landbouw is wel een deelverklaring voor de terugloop van het aantal weidevogels. Maar vogelorganisaties en andere zogenaamde dierenliefhebbers willen daarmee vooral de echte bedreiging van de weidevogel buiten schot houden t.w. de roofvogel. Daarnaast is er nog de vos en een aantal kleine roofdieren zoals das, marter en bunzing waarvan er maar weinig zijn. De roofvogel is het troeteldier van clubs als vogelbescherming om welke reden dan ook. Daarom die focus op andere oorzaken als de intensieve landbouw en de katten. Wie langs een snelweg rijdt moet er maar eens op letten. Om de halve kilometer zie je een roofvogel op een paaltje zitten, dat zag je 30, 40 jaar geleden niet. Maar de roofvogel heeft geen vijanden alleen maar beschermers, de mensen. Maar ze moeten wel eten. Weidevogels, en ook vele kleine zangvogels trouwens, moeten eerst totaal verdwijnen, dan (misschien) komt er een ommekeer. Misschien want zouden Vogelbescherming e.d. hun ongelijk moeten erkennen en je weet dat dat heel moeilijk gaat.Ik zie het nog niet gebeuren.

 6. halo1

  Het plan lijkt me “keurig”.. maar het betekent wel het (bijna)einde van het desbetreffende dier überhaupt! Het zal toch schipperen blijven!

  1. september

   Ik vind het een belachelijk plan.Typies P.V.D. Ik ken genoeg mensen met honden,katten en Hamsters. En die mogen ze van mij houden.

 7. Emile Takma

  De PvdD heeft een schitterend politiek resultaat bereikt dat in elk geval zal leiden tot verdere verscherping van de regelgeving voor dierenwelzijn.

  Chapeau!

  1. CZ

   Aldus Rien Emile Zuiger Noppen Van Velenamen.

  2. Stanly2000

   Ernst,
   “Nu de beleidsmakers eens goed hebben gekeken naar de inhoud van dit wetsvoorstel blijkt dat ons parlement akkoord is gegaan met een rampzalig huisdierenverbod.”
   Is tekenend voor de kwaliteit van onze volksvertegenwoordigers hen te dage. Eerst
   wetten maken en goedkeuren en dan kijken of het wel helemaal klopt.

   1. Stanly2000

    hen = heden

    1. CZ

     @Stanley: Alsof een reactie aan het adres van Rien Emile Noppen Van Velenamen serieus genomen kan worden.

    2. Emile Takma

     In dat geval zullen de onoplettende Kamerleden een nieuw wetsvoorstel moeten voorbereiden die deze wet vervangt.

     Ik weet echter zeker dat dit niet zal gebeuren.

     1. CZ

      Aldus Rien Emile Noppen Van Velenamen.

     2. Stanly2000

      Nou CZ, is dit een serieuze reactie van Ernst of niet?

     3. CZ

      @Stanley: Nee hoor, Van Velenamen is dermate verrot dat er geen normaal woord meer uitkomt.

     4. Stanly2000

      Ernst, de kamerleden waren niet oplettend, maar een hoogleraar. Is dit het peil van de beide kamers. Ik lees ook dat men b.v. amper weet wat BBB en WEF betekend

     5. nexit nu aub

      of we schaffen dit zinloze wetsvoorstel gewoon af domme jongen

  3. EvertB

   Vanaf vandaag zou het elke dag dierenwelzijndag moeten zijn.

   1. nexit nu aub

    hoezo , wordt je te weinig geknuffeld

    1. Emma Louise

     word

  4. Xyz1234

   De PvdD, kennelijk uw favoriete partij, heeft ook een heel hypocriete kant. Ik zal enkele zaken belichten.
   Voormalig partijleider Thieme, alsmede diverse leden van de partij hadden samen met de man van Thieme flinke hoeveelheden aandelen in het bedrijf de Vegetarische slager. Dit bedrijf vol morele verhevenheid is nu verkocht aan Unilever, dat voor de voedselproductie er heel wat minder frisse praktijken op nahoudt. Kennelijk gaan de principes overboord als er geld te verdienen valt. Wat ook leuk is om te weten is dat veel leden van de partij ook werkzaam waren/zijn bij bovengenoed bedrijf maar wel gewoon vlees eten. Kosjer welteverstaan vanwege hun achtergrond. (Inside information van iemand die dit vol verbazing aanschouwde). Tegelijkertijd maken zij mensen zoals u wijs dat u moet stoppen met vlees eten. En u loopt nog weg met deze hypocrieten ook. Schitterend. En nu dus hun laatste wapenfeit op het gebied van burgertje pesten. Van harte proficiat. 😆

 8. Heinzelmann

  Esther zet je niet zomaar opzij. Ze heeft alles met zich om dat duidelijk te maken in de kamer debatten.

 9. Adriaen van Bergen

  Geen enkel dier, behalve een slak, heeft een huis.
  Dus een huis is geen natuurlijke omgeving voor een dier.
  Binnenkort wordt je door de ME in elkaar gerost als je met je hond je huis in gaat.
  “prioriteiten”.

 10. Rien E

  Mooi, dan kan de kat ‘savonds lekker naar buiten en muizen en vogels vangen. Zijn avond/nacht huisarrest zijn voorbij en dat vervelende belletje om vogels te waarschuwen kan ook af. Jippie denkt ie, de dierenpartij denkt ook aan mij.

 11. Michael M

  Ik denk dat het zo een vaart niet zal lopen als miljoenen mensen gaan protesteren, alhoewel we hebben het gezien met Zwarte Piet en andere kleine groepen welke veel voor elkaar kregen. De grote meerderheid hebben niets te vertellen maar behalve het kleine linkse kliekje clubje dat staat te brullen bij de rechter krijgt groen licht. Dat de rechter altijd maar de kant kiest voor de kleine club in plaats van de grote meerderheid is de wereld totaal op zijn kop. Je hoort normaliter het voor de grootste groep op te nemen afhankelijk van het onderwerp want daarvan steken de meesten de hand op. We zullen het wel zien, maar je kunt niet alles van de mensen afpakken zoals met name hun liefde voor honden en katten, dat zou de wereld op zijn kop zijn of er hangt iets in de atmosfeer waardoor respect, normen en waarden verder verdampen bij elke nieuwe generatie.

 12. Rieks

  “om hun natuurlijke gedrag te vertonen” Daar zal het in vele toekomstige rechtszaken om draaien. Benieuwd wat de rechters daarvan gaan brouwen. Hamster, marmotten, vogels en wat zoal meer gaan dan waarschijnlijk onder het verbod vallen. Ik vind het een goede zaak, je hele leven in een kooi, dat kan niet de bedoeling zijn van een dierenleven.

 13. kees cup

  Zolang er herten en zg wilde paarden op de bodem van de vroegere zuiderzee rondlopen, en wij dat wel dieren in hun “natuurlijke” omgeving noemen, zijn we er nog niet.

  1. outofyourmind

   Ze hebben in iedergeval ruimte.

  2. Emile Takma

   De ironie wil dat mensen die te hoop liepen tegen het wildbeheer in de Oostvaardersplassen geen been zien in het houden van een konijn in een hok, een cavia in een kooitje en een hond op een bovenhuis.

 14. outofyourmind

  Prima wet. Wat is de toegevoegde waarde van een konijn opgesloten in een klein hok. Ga zelf maar even op de plee zitten terwijl iemand 1x per dag voedsel door de deur gooit.

  1. Kobold

   De hond van de buren blaft de godganse dag wanneer beide uithuizig zijn. ’s avonds bij thuiskomst is het dier dolenthousiast en mag hij als beloning even aan het gras voor snuffelen.

 15. RvdBe

  Ik ben rechts, heb niks met Pvdd.
  Vogels,konijnen ed horen niet in een hokje alleen om de verveelde mens te pleasen.
  Katten of honden als huisdier vind ik minder/geen probleem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.