Tweede Kamer aan ‘mondkapjesslijter’ Van Lienden: ‘Geef geld alsjeblieft terug’

De Tweede Kamer wil dat Sywert van Lienden en zijn zakenpartners Bernd Damme en Camille van Gestel het geld dat ze verdiend hebben met de mondkapjesdeal, teruggeven. Maar een terugbetaling afdwingen zit er voorlopig niet in.

Het is toch weer van een ongekende droevigheid bij het parlement. Het is overduidelijk dat Van Lienden heeft gelogen over het feit dat hij flink aan de mondkapjesdeal zou gaan verdienen.

Het is inmiddels ook overduidelijk dat ze dit bij het ministerie van Volksgezondheid vooraf wisten. En nog erger, ze wisten ook dat de deal volstrekt onnodig was. Toch wil de Tweede Kamer niet overgaan op het afdwingen van de terugbetaling, meldt NU.nl.

Van Lienden doet er vanaf het begin al alles aan om het enorme bedrag uit het zicht van de media te houden. De reacties die hij tot nu toe heeft gegeven kwamen allemaal neer op verhullende taal, onduidelijkheden en leugens.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ook nu de Kamer hem dan eindelijk verzoekt om het bedrag terug te storten, wil meneer eerst de uitkomst van een onderzoek afwachten. Alsof er nog een kans bestaat dat daar een conclusie uitkomst die luidt: ‘Mooi gedaan kerel, niks mis mee. Goede deal!’ Kom op zeg.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina! 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. nexit nu aub

  hahahahahahahaha , vraag ik al jaren aan de rijksmaffia maar ze blijven blauwe enveloppen sturen waarmee ik islamitische terreurorganisaties financier tegen mijn wil.

  1. Nexit aub

   Sorry, ik vergat de strónt.

   Dat overkomt me zelden.

   1. Cootje

    Daar zit volgens Rob Jetten een bekend luchtje aan , is namelijk van het voorspel ex collega Smeets was er ook mee bekend die hield van de jonge nog niet gerijpte geur , zijn wel lid van een fatsoenlijke partij

 2. Duckday

  Hij heeft zich gewoon aangepast aan dit kabinet.Leugens bedrog macht hoogmoed
  Straks is het rustig dan hoor je er niks meer van. De ministers zijn gewoon de hoofschuldige en die houden hun kaken dicht

  1. Cootje

   Wat te denken van die sliert top ambtenaren , die zitten in de echte banen carroussel , slecht gedaan bij de belastingdienst slecht gedaan bij het cbr slecht gedaan bij het UWV , top baan bij Rijkswaterstaat en een vriendin van Halbe zijlstra .corrupte ambtenaren bestaan niet . Volgens de CV van deze personen

 3. gjverweg

  Is er echt geen mogelijkheid om het hele zooitje in Den Haag buiten te zetten en de deur op slot doen?

 4. HD

  En Hugo die 4.500.000.000 waarvan hij de bonnetjes niet meer kan terug vinden.

 5. Cootje

  Gaat precies het zelfde als bij Sophie in t veld , die heeft 4 ton aan euro’s onterecht gedeclareerd woon-werkverkeer Nederland Brussel terwijl ze pertinent in Brussel woonde , nergens een bewijs van terug betaling heerlijk in de vergetelheid niet meer over hebben niet meer over spreken , volgens onze malloot behorende bij de fatsoenlijke partijen

 6. Cootje

  Je lach je toch te pletter dit kan alleen voorkomen in een bananen republiek , handje klap en je vrienden de orders gunnen is van alle tijden en zuid Europa is er aan ten gronde gegaan , in de Oekraine bulgarijen en Roemenië weten ze niet beter en vinden ze de Europese subsidie makkelijk te herverdelen in Roemenië is er een weg van 250 miljoen € waar het verkeersbord autoweg geplaatst is , de Europese belastingbetaler is hofleverancier van deze boevenbende , maar Nederland wijst graag met het vingertje maar is van de zelfde garnituur , gelukkig is de snelle media de luis in de pels , dus dan maar een doctrine , ik zit te hopen op een hoop tot het bot beschadigde mensen , maat Smeets kan gewoon weer de advocatuur in , demminkje is hem voorgegaan in die jongens liefde op die leeftijd , maar hij was niet schuldig

 7. usb3.0

  Eens, het geld moet terug, maaarrrrrrrr zo snel als swybert het terug moet betalen zo snel moeten die mensen die al zeer snel onterecht als fraudeur zijn weggezet ook hun centen krijgen..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.