Van Houwelingen (FVD) zet aanval in op Landelijk Consortium Hulpmiddelen: ‘Sywert is een kleine vis!’

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft vol de aanval ingezet op het Landelijk Consortium Hulpmiddelen. De FVD’er heeft namelijk eens goed naar de uitgaven van het ministerie van VWS gekeken en komt tot de conclusie dat het daar één grote kartelbende is. Monkapjesgodfather Sywert van Lienden is, zegt hij, eigenlijk maar een klein visje vergeleken met wat er systematisch gebeurt bij VWS en het LHC.

Bij NPO Radio 1 mocht Van Houwelingen (toch wat schokkend, want de publieke omroep probeert FVD’ers natuurlijk het liefst het zwijgen op te leggen dan wel vreselijk zwart te maken) daar het één en ander over zeggen.

Nou, zoals we gewend van hem zijn, nam Van Houwelingen bepaald geen blad voor de mond. Voor de achterlijke campagne “Fit op jouw manier” heeft de overheid flink “geïnvesteerd” in een website. Die website is uiteindelijk maar door 50.000 mensen bezocht. Dat komt neer op maar liefst 60 euro per bezoeker.

Lachwekkend. Nou ja, het zou grappig zijn als het hier niet om belastinggeld ging.

Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Want bij VWS gaat er veel meer mis, en dan met name bij het LCH. We hebben heel wat gehoord over Sywert van Lienden, en over de manier waarop die zichzelf heeft weten te verrijken tijdens de coronacrisis – en ten koste van de belastingbetaler – maar zijn ondernemende creativiteit en voorkeursbehandeling omdat hij toevallig een vriendje van het CDA is valt in het niet, aldus Van Houwelingen, bij andere zaken die er daar gebeurd zijn.

“Hij is een kleine vis,” zei Van Houwelingen over Van Lienden. “Wat daar gebeurd is, en daar hebben we redelijk betrouwbare aanwijzingen voor, in het Landelijk Consortium Hulpgoederen, daar hebben ze met zichzelf handel lopen drijven. Dat wil zeggen: ze hebben orders uitgezet onder condities, maar bij bedrijven die ze ook zelf bezitten. Dat is een kartel geweest.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En het gekke hiervan? FVD is de enige die interesse toont in dit in de openbaarheid te brengen. Je gaat bijna denken dat de andere partijen dit soort walgelijke praktijken helemaal prima vinden. Maar dat zal niet. Toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Als er 12.000.000.000 niet te verantwoorden is hebben ze een oceaan vol vissen !

  ach wat maakt het , het is maar belastinggeld

  kaag brengt het naar palezwijnen terroristen
  rutte brengt het naar Brussel
  de jonge naar mondkapjes en vaccins

  Zo heeft ieder zijn eigen hobby !

 2. Marija

  De politiek is een stinkend corrupte bende, de maffia is er niets bij.
  Niet zou toch iedereen die ook maar een beetje fatsoen bezit, de onderste steen boven willen hebben, maar nee…….totaal geen interesse.

  1. Monty

   ”FVD is de enige die interesse toont in dit in de openbaarheid te brengen”

   Gelukkig hebben ze al één geval aan het licht gebracht.
   Als ze een volledig rapport hebben geschreven en dit wordt gepresenteerd, moeten er wel nieuwe verkiezingen komen.

   Ik wacht met spanning het volledige rapport van FvD af.

   1. usb3.0

    Ja monty brengt het graag cynisch maar wil heel diep in z’n hartje dat Den-Haag corrupt blijft hoor

    1. Monty

     Ja usb3.0 weet diep in zijn hartje dat het maar bij één geval zal blijven wat FvD uitgezocht heeft.

     Een volledig rapport zoals Omzigt wist te schrijven zit er bij Baudet niet in.

 3. Gebande K0K

  ”FVD is de enige die interesse toont in dit in de openbaarheid te brengen”

  In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.

  dagelijksestandaard.nl/2020/03/hoppa-thierry-baudet-gaat-op-onderzoek-uit-we-gaan-achter-financiering-van-de-postcodeloterij-aan/

 4. Niet L niet R

  Ben zeer benieuwd of dit aangepakt gaat worden, of in de doofpot!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.