Verstappen wint spannende GP Frankrijk: in voorlaatste ronde wordt Hamilton geklopt

Max Verstappen heeft de GP van Frankrijk op zijn naam kunnen schrijven. In een uitermate spannende race wist Verstappen op het laatste moment Hamilton nog de baas te zijn. Rondenlang reed de kopman van Mercedes op kop, maar in de voorlaatste ronde was de Nederlander hem te slim af.

Met de winst heeft de coureur zijn nummer één positie in het WK-klassement weten te versterken. Verstappen mocht vandaag in poleposition startten nadat hij gisteren al ruim twee tienden van een seconde sneller was dan Lewis Hamilton.

Ondanks een matige start, waarbij hij direct zijn poleposition verloor, wist Verstappen het vlak voor het einde toch nog de koppositie terug te veroveren. Door een tactisch sterke race wist de coureur zijn grote concurrent in de voorlaatste ronde voorbij te snellen.

De beelden spreken voor zich:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Harry Haller

  Sublieme race op een saai circuit. Max vernedert Hamilton in zinderende slotfase en bewijst de sterkste coureur van het moment te zijn. Aan Hamilton’s hegemonie is een einde gekomen.

  De koning is dood. Leve de koning!

 2. Monty

  De vraag is niet of Max wereld kampioen wordt.
  Maar wanneer.
  Mischien wel dit seizoen met zijn geweldig team.

 3. Robert75

  Max rijdt briljant. Hamilton weet gewoon niet wat die moet doen. Die is deze concurrentie helemaal niet gewend. Die werd altijd met groot gemak wereldkampioen. Nu moet die er echt voor racen. Als Max zo doorrijdt kan die zo maar eens wereldkampioen worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.