shutterstock 1069513592

Column Michael van der Galien: Coronahufters.

Geen categoriejun 20 2021, 19:29
Ik zie online iets heel vervelends gebeuren. Je hebt pro-vaccers die zich kapotlachen als een anti-vaccer Covid krijgt en doodgaat.
Vervolgens heb je anti-vaccers die zich kapotlachen als een pro-vaccer het tóch nog krijgt of mògelijk is overleden aan bijwerkingen…
Wat is dit voor gekte? Waarom behandelen we elkaar als vijanden? Onze medeburgers!?
Of je nou doodgaat aan Covid met of zonder vaccin, of aan bijwerkingen, of aan andere oorzaken, er is maar één logische reactie: compassie, liefde.
Beide groepen doen alsof zij de waarheid en wijsheid in pacht hebben. Maar beide groepen baseren hun beslissing over het vaccineren op adviezen en ideeën van mensen die zij vertrouwen. Wie daarin gelijk heeft, daar gaat het niet om. Ik heb zelf altijd gezegd dat ik me "waarschijnlijk" zou laten vaccineren. Maar er zijn ook mensen die daar anders over denken. Prima. Verschillende mensen, verschillende argumenten.
Er past maar één reactie: compassie. Mededogen.
Houd toch op met dat achterlijke tegen elkaar uitspelen van mensen op basis van of ze al dan niet gevaccineerd zijn. Mensen die dat wel zijn doen dat om hun moverende redenen, datzelfde geldt voor de niet-gevaccineerden.
Laten we iedereen IN HUN WAARDE en VRIJHEID laten. Dát is de enige juiste methode om hiermee om te gaan… en er voor te zorgen dat dit niet gebruikt kan worden om de wil van de burger nog meer te negeren dan het geval al is. Want ja, dat is wat er gebeurt als mensen zich zo tegen elkaar laten opzetten. Er heeft maar één groep profijt van, en dat zijn niet de hardwerkende belastingbetalers van dit land.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Oh, en als je je verkneukelt omdat iemand overlijdt omdat die een andere visie op vaccineren heeft dan jij, dan ben je gewoon een totale hufter. Het maakt me niet uit aan welke kant van het debat je dan staat.
Ah. En voor al mijn vrienden: het interesseert me voor onze vriendschap totaal niet of jij je laat vaccineren of niet. Dat is aan jóú. Ik houd er niet minder om van je. Sterker nog, als dat mijn standpunt inzake onze vriendschap wél zou veranderen, dan zou er iets heel ernstigs mis zijn... en die relatie van ons was dan overduidelijk eigenlijk helemaal geen vriendschap. Want echte vrienden gaan niet met elkaar ruzie maken over een vaccin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten