Video! Schreeuwende Sylvana Simons loopt woest weg bij debat over handelswijze NCTV: ‘Dit gaat over mensenlevens!’

Tijdens het debat over het functioneren over de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in de Tweede Kamer gisteravond (en vannacht) vond er een keiharde confrontatie plaats tussen Sylvana Simons van BIJ1 en minister Ferd Grapperhaus van het CDA. “Onvoorstelbaar, onvoorstelbaar!” riep Simons Grapperhaus toe toen die weigerde pas op de plaats te maken, waarna ze boos de Kamer uitliep. 

Sylvana Simons is natuurlijk een enorm linkse haai. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar de manier waarop ze gisteravond/vannacht is losgegaan in debat met minister Grapperhaus over de manier waarop de NCTV opereert, nou, daarmee had ze gewoon een punt. Want dat de NCTV er een enorme puinhoop van maakt weten we al langer. Om maar een voorbeeldje te noemen, de NCTV bespioneerde jarenlang gewone Nederlandse burgers. Want hé, hartstikke leuk dat soort Big Brother-praktijken, en het kan technologisch allemaal, dus waarom niet.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Knettergek, natuurlijk. Want hoewel veel mensen denken dat de NCTV een officiële inlichtingendienst is, is dat niet het geval. Oh nee. Het is gewoon een armpje van het ministerie van Justitie. Een afdelinkje. En die heeft, zoals Farid Azarkan (DENK) gisteren terecht zei bij het debat, “niet meer bevoegdheden dan elke andere willekeurige afdeling binnen de overheid.”

Hoe dan ook, vannacht vond er dus een debat plaats in de Tweede Kamer over de werkwijze van de NCTV. Eén van de Kamerleden die uiterst fel was op de manier waarop die afdeling van Grapperhaus te werk gaat was Sylvana Simons. De leider van BIJ1 maakt zich er zorgen om dat de wet met voeten getreden lijkt te worden én dat er mogelijk ook nog eens discriminerend wordt gehandeld.

Om daar écht tegen op te treden diende ze enkele moties in. Maar, het zal niemand verrassen, minister Grapperhaus vond dat allemaal helemaal niet leuk. Met name motie nummer 142 vond hij maar niets. Die motie las:

gehoord de beraadslaging,
constaterende dat de NCTV voor langere tijd middelen heeft ingezet waarvoor de wettelijke
grondslag omstreden is, en het toezicht hierop nihil is geweest;
is van mening dat de democratische controle op de NCTV moet worden versterkt;
verzoekt de regering een inventarisatie te maken van mogelijk in te stellen instrumenten
waarmee de Kamer meer inzicht en controle kan uitoefenen op het functioneren van de
NCTV, en deze inventarisatie aan de Kamer te doen toekomen,
en gaat over tot de orde van de dag.

Maar, zei Grapperhaus, dat was allemaal niet nodig. Hij had al een brief toegezegd, dus dat moest voldoende zijn.

Nou, dat was tegen het zere been van Sylvana die terecht eist dat de minister rekenschap geeft van zijn persoonlijke kleine KGB. “We hebben vandaag over heel veel voorbeelden gesproken die volgens mij echt aanleiding geven om naar de cultuur in die organisatie te kijken,” aldus Simons. “Ik snap best dat de minister dat ingewikkeld vindt, maar dan wil ik ook heel graag weten wat er in vredesnaam wel voor nodig is om een keer te zeggen: ja, zo is het wel genoeg? Er worden hier mensen weggezet!”

En toen kwam ze pas echt goed op dreef. “De heer Azarkan haalde net nog een voorbeeld aan van iemand die zomaar thuis komt te zitten op basis van allerlei verdenkingen. Dit gaat wéér over mensenlevens. Dit grijpt weer in op het dagelijkse bestaan van mensen, op hun veiligheidsgevoel in het land waar zij wonen, werken en onderdeel van zijn!”

Vervolgens sprak ze niet alleen Grapperhaus aan, maar ook de rest van de Kamer. “Ik ben ontzettend benieuwd wat er in vredesnaam voor nodig is voordat iemand hier een keer het lef heeft om te zeggen: ja, daar gaan we eens onderzoek naar doen, want in het eerste artikel van onze Grondwet staat dat wij discriminatie en racisme niet accepteren,” aldus Simons. “Ik ben echt ontzettend benieuwd wat er dan wel moet gebeuren voordat deze minister overtuigd is van het feit dat we gewoon eens een paar vragen gaan stellen. Ik vraag niet om veroordelingen en ook niet om ontslag. Ik vraag gewoon: kijk nou eens naar die organisatie en haar handelen. Daar hebben mensen last van!”

Natuurlijk werd haar de mond vervolgens gesnoerd, want stel je voor dat je een linkse politica hebt die de dictatoriale waanzin van het kabinet blootlegt. Dat moet ten koste van alles voorkomen worden. Nou, ook daar was Simons niet van onder de indruk. Je hoorde haar roepen dat ze dit vindt én hardop zal blijven zeggen.

Daarna liep ze de plenaire zaal uit, terwijl Grapperhaus nog een beetje verdwaasd naar beneden keek, overduidelijk geschrokken doordat er nog een paar parlementariërs zijn met het lef hem aan te pakken.

Oké, het échte punt moet zijn dat de NCTV de grondrechten van alle burgers maar al te gemakkelijk aan zijn laars lapt, en die focus op ‘racisme’ is dus overtrokken, maar het grote punt van Simons staat wel degelijk als een huis: wat hier gedaan wordt is walgelijk. De NCTV opereert op een volstrekt onacceptabele, totalitaire manier. En dat moet niet alleen aangekaart, maar ook veranderd worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ik krijg het daarom bijna niet mijn vingers uit, maar het moet voor de verandering toch maar een keer: hoera voor Sylvana Simons, de grote Grapperhaus-bestrijder.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. StemPzeweg

  Simons heeft zoals altijd hier weer ontzettend bevlogen en gepassioneerd gesproken. Inhoudelijk heeft ze ook helemaal gelijk

  1. halo1

   Nee hoor.. ik vind haar zo verschrikkelijk… dat iedere vijand van haar automatisch mijn vriend is/wordt.. Ze lijkt me ook steeds meer psychisch (links)gestoord..

  2. Emile Takma

   Ja, op mij maakte haar tirade ook indruk: ze was authentiek boos. Mooi om te zien.

 2. LifeBuddy

  Heel de wereld droeg mondkapjes en sLinks heeft ze naar china gestuurd. Hier hebben we 8 maanden lang elkaar lopen te besmetten zonder kapje. Waar was simons toen?

  1. StemPzeweg

   Je beseft toch wel dat Simons amper 3 maanden in de kamer zit toch?

   1. LifeBuddy

    Hoezo stem BLM weg, besef je niet dat ze voor de kamer Ook nog leefde !

  2. nexit nu aub

   mondkapjes ? hoe zat het ook alweer ?

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=wosfny-no5o

   een onzinnige maatregel dus !

   1. Emile Takma

    Dankzijn de vaccinaties die de regering voortvarend heeft weten uit te rollen, kunnen we nu weer nadenken over de afschaffing van de mondkapjesplicht.

    Verheugend.

 3. HD

  Als we er eens mee beginnen om artikel 1 uit de grondwet te scheuren.
  Als er één horde is die discrimineren zijn dat de niet in Nederland geborenen niet blanke mensen.

 4. Winfrida

  Wat wil dat mens Simons nou? Hoe kan je terroristen op een andere manier aanpakken?
  Iedereen maar laten lopen? Dat wordt van kwaad tot erger.

 5. Duckday

  Zo n type zou een super figuur hebben geslagen in de periode 40-45 en zou snel op de top zitten

 6. Emile Takma

  Grapperhaus deed er beslist onverstandig aan om dit terechte punt van Simons zo weg te wuiven. Ook op dit punt is er ook echt een nieuwe bestuurscultuur nodig.

 7. rexm

  Een nieuwe bestuurscultuur nodig, wat wil men, het zijn allemaal van die Mielkes figuren, aan gestuurd door de EU, Stasi trekjes.

 8. tata

  SS 1 – Grapmanshuizen 0

 9. yellow thread street

  Als je gaat vissen dan zoek je toch ook een vijver uit waar je verwacht dat de scoringskans groot is om beet te krijgen.
  En waar zie je de meeste criminaliteit, niet onder de blanke nederlanders.

  1. tata

   Yep.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.