Video! Trump zet Ohio op zijn kop met eerste ‘rally’ na machtsoverdracht: ‘Biden is een totale catastrofe’

Hij heeft er even gedaan. Maar gisteravond (of eigenlijk vannacht maakte Trump dan eindelijk zijn rentree op het politieke toneel. Hij had namelijk een openluchtbijeenkomst georganiseerd in Wellington, Ohio. Het was bomvol. Want iedereen verwachtte de oude Trump te zien: fel, hard, uitgesproken, controversieel, en bereid om keihard te vechten. Nou, ze werden niet teleurgesteld. Trump ging er inderdaad met gestrekt been in en… zei dat de Democraten volgend jaar én in 2024, bij de presidentsverkiezingen, verslagen moeten worden.

Hier is de video. Trump begint te spreken rond de 47e minuut.

“Welkom in mijn eerste rally van de campagne voor de verkiezingen van 2022,” zei Trump meteen toen hij zijn speech begon. Want ja, hij is campagne aan het voeren. Nog niet voor het presidentschap, want die verkiezingen vinden pas plaats in 2024. Nee, hij wil eerst dat Republikeinen in 2022 erin slagen het Huis van Afgevaardigden én de Senaat terug te pakken. Daartoe dienen zijn rally’s.

En, legde Trump uit, dat is hoog nodig. “De radicale Democraten” zijn namelijk bezig het land totaal af te breken, aldus de vorige president. “We gaan volgend jaar een fantastische verzameling pro-Amerika Republikeinen verkozen krijgen.”

“Na slechts vijf maanden is de regering-Biden al een volledige en totale catastrofe,” zei Trump in zijn speech. “De misdaad neemt hand over hand toe, het aantal moorden stijgt razendsnel, onze politiebureau’s worden gesloopt, illegale immigranten bestormen onze grenzen. Niemand heeft ooit zoiets gezien. Onze arme grenzen waren zo perfect, ze waren zo goed.”

“Drugkartels en mensenhandelaren zijn back in business, nog veel meer dan ooit het geval was en ze draaien cijfers die ze zélf nooit zelfs mogelijk achtten. En nog maar een paar weken geleden was er veel minder drugs in omloop, was mensenhandel enorm gedaald. Het was allemaal significant afgenomen. Het enige dat ze hoefden te doen, was op te rotten. Het was wonderschoon.”

“Als je kijkt naar scholen,” ging Trump verder, “als je kijkt naar alles wat er gebeurt, radicaal-linkse indoctrinatiekampen, critical race theory wordt opgelegd aan onze militairen, de benzineprijzen stijgen, de inflatie is geëxplodeerd, en China, Rusland en Iran vernéderen ons land.”

“Joe Biden vernietigt ons land récht voor onze ogen,” stelde de voormalige president dan ook keihard. “De belangrijkste prioriteit voor iedereen die Amerika wil redden is om elk beetje energie dat je hebt te gieten in een poging om in 2022 bij de ‘mid-terms’ [de verkiezingen die halverwege de termijn van een president plaatsvinden, voor het Huis en de Senaat] een geweldige overwinning te boeken… en in 2024.”

“Samen gaan we Joe Biden en de nepnieuws-media – er zijn heel veel van die mensen achterin, kijk eens! Oh ja. Kijk eens,” zei Trump terwijl hij naar de aanwezige journalisten wees. “Missen jullie me al? Ja he? Ja, ze missen me. Ik weet het. Ze kijken naar hun wanstaltige kijkcijfers en zeggen, ‘we missen die man’.”

Dit klopt ironisch genoeg trouwens wel. De kijkcijfers van veel linkse programma’s zijn in elkaar gestort vanaf het moment dat Biden president werd. Niet zo gek natuurlijk, want het is gemakkelijker om bóze mensen te activeren, dan mensen die eigenlijk wel content zijn. Voor rechtse zenders is het goed nieuws dat Biden nu president is, voor linkse zenders is het, daarentegen, bepaald niet plezierig. Niet voor de eigen cijfers, tenminste. Ideologisch zit het anders.

Hoe dan ook, stelde Trump, “samen gaan we Biden, de media en alle mensen die zo slecht zijn voor ons volk – Big Tech tirannen – een boodschap geven die ze nooit kunnen censureren, cancelen of negeren: we gaan het Huis terugpakken, we gaan de Senaat terugpakken, en we gaan Amerika terugpakken.”

Het was dus eerst en vooral een “rally” die bedoeld was als de eerste aanzet om Republikeinse Amerikanen gepassioneerd te krijgen over de verkiezingen van volgend jaar voor het Huis en de Senaat, zodat hun partij die twee kamers van het parlement terug kan pakken.

In de rest van zijn toespraak zei Trump vooral heel veel over immigratie; een onderwerp dat hij overduidelijk centraal wil stellen in 2022 en, áls hij weer meedoet, ook in 2024 bij de presidentsverkiezingen. Dat wordt interessant, omdat er op dit moment veel meer gesproken wordt over ándere onderwerpen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Hoe dan ook, Democraten en hun vrienden in de media (maar ik herhaal mezelf) kunnen hun borst nat maken. Trump is terug van weggeweest – en zoals we gewend van hem zijn neemt hij bepaald geen blad voor de mond.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Forlan

  Hij zou toch meteen gearresteerd worden zodra hij geen president meer was?

  1. Monty

   ”meteen gearresteerd”

   Niet meteen, nog even geduld. Hij is pas 5 maanden expresident.

  2. vlekkenoplosser

   Linkse prietpraat Forlan. Gewauwel en domme lasterpraat zoals linkse onderbuikers graag doen.

 2. Gebande K0K

  MvdG modus aan:
  Jaja, Trump heeft toch maar mooi corona onder de knie gekregen in Amerika.

  1. Monty

   Klopt, eigenlijk had het vaccin naar Trump vernoemd moeten worden.
   Dan zou hij hiermee de geschiedenisboeken ingaan.

   Nu gaat hij de geschiedenisboeken in als president die zijn verlies niet toegaf en beloftes niet na kwam.

  2. Mistgabel

   De nacht dat ze opeens stopte met tellen stond Trump gigantisch voor.
   Na heropening zag je opeens een spike dat Biden voor stond.

   1. Antihedo

    In 2016 was het andersom. Daar hoor je Trump niet over.

    De republikeinen hebben zetten zich redelijk voor aap door enerzijds het stembiljet als geldig te verklaren als de republikeinse senator had gewonnen maar hetzelfde stembiljet als gefraudeerd te bestempelen als het om de presidentsverkiezing ging.

 3. Gebande K0K

  Trump herhaalde nog eens dat er gefraudeerd was bij de verkiezingen die hij verloor van Biden, iets waar nooit bewijs voor is geleverd. “De verkiezingen waren voorbij”, zei Trump, “en we hadden een enorme overwinning behaald. Ze hebben iets gedaan dat nooit zou mogen worden toegestaan”, stelde hij.

  Wie is de echte Pinokkio?

 4. Monty

  ”Want iedereen verwachtte de oude Trump te zien: fel, hard, uitgesproken, controversieel, en bereid om keihard te vechten”

  Ik denk dat hij dat vechten wel aan anderen over zal laten.
  Hij is een meester in het manipuleren van zijn achterban.

  1. Beukman

   Hij is een meester in het manipuleren van zijn achterban.

   Zijn grootste gave.
   Er beginnen echter scheurtjes te ontstaan in de bereidheid van zijn verstandigste aanhangers om blindelings zijn opdrachten uit te voeren, met name omdat afstand nemen van de psychopaat steeds vaker eerder beter is voor hun eigen carrière dan slechter. De bedreigingen door Donalds voetvolk nemen ze dan voor lief.

   1. Emile Takma

    Een deel van de Republikeinen is afgehaakt bij Trump. Dat feit maakt het voor hem onmogelijk om weer president te worden.

    1. halo1

     Dat zal ook voor een deel van de Democraten bij Biden gelden..

     1. Beukman

      Biden heeft geen plannen om zich herkiesbaar te stellen.

     2. Echtepleb

      @beukman, dat is mooi. Hij is ook nooit echt gekozen hé

 5. Emile Takma

  Het beste dat de Democraten kan gebeuren is dat deze oude criminele clown zich opnieuw kandideert voor het presidentschap.

  1. Rood

   FTO Van Velenamen

  2. Xyz1234

   Misschien komen er wel geen nieuwe verkiezingen meer. Daar al eens over nagedacht?

   1. Beukman

    Vertel eens, Xyz.

   2. september

    De eerst volgende verkiezingen zijn volgend jaar November voor de senaat en het huis van afgevaardigden. De volgende presidentverkiezingen zijn pas in November 2024 en niet eerder.

    1. vlekkenoplosser

     goh verrassend , vast lang gezocht naar die data

 6. Beukman

  Donald begint een beetje zielig te worden. Hij gelooft werkelijk oprecht dat er gefraudeerd is. Ook na tientallen gesneuvelde rechtszaken en en heleboel hertellingen, die allemaal op hetzelfde wezen: dit waren de eerlijkste verkiezingen ooit.

  Half gare Trump aanhangers zoeken al weken lang naar bamboe-vezels om aan te tonen dat er stiekem stembiljetten uit Azië zijn ingevlogen.

  Fox en andere media hebben een schadevergoeding moeten betalen vanwege hun leugens over stemmachines waarmee geknoeid zou zijn.

  Giuliani is uit de Orde van Advocaten gezet vanwege zijn leugens.

  Ivanka en Jared Kushner hebben afstand genomen van Donald.
  Van Sydney Powell horen we niets meer.

  Biden is veel populairder dan Trump ooit geweest is.
  Trump heeft een aantal van zijn belangrijkste verkiezingsbeloften geschonden, waaronder het bouwen van de muur en het openbaar maken van zijn belastingen.

  Er wachten hem een aantal rechtszaken. De man hoort achter de tralies, voor oplichting, fraude, en voor het aanzetten tot een staatsgreep. Maar een gesloten inrichting zou voor hem ook een geschikte plek zijn.

  1. Mistgabel

   Achter de tralies horen die oorlogsmisdadigers van de Obama, Clinton en Biden kliek.
   Met hun staatsgrepen van o.a Oekraïne en oorlogen zoals laatst in Syrië met hulp van de EU kliek.

   Obama de grootste oorlogspresident ooit.
   h*tps://www.bnr.nl/opinie/bernard-hammelburg/10306601/oorlogspresident-obama

   1. Beukman

    Onzin.

    1. Mistgabel

     Genoeg over te vinden hoor.

     Dat u zo gehersenspoelde MSM snuiver bent, is het vrij logisch dat u onzin roept, maar dat is meer een gebrek aan…

     Google bv. ff Victoria Nuland 5 miljard Oekraïne.

     1. Yami

      Als je de tijd neemt om te zoeken, zal je altijd bronnen kunnen vinden die je in jouw gelijk bevestigen. Of deze daadwerkelijk op feiten gebaseerd zullen zijn, laat ik in het midden.

     2. vlekkenoplosser

      ben jij ook het type dat stelt dat slechts zijn bronnen correct zijn !

  2. Beukman

   Van Sydney Powell horen we niets meer.

   Herstel. De heks beweerde gisteren dat Trump gewoon alsnog president kan worden als de staats-legislators die in december de uitslagen van hun staten bekrachtigden, worden vervolgd voor fraude.

   Speaking to conservative commentator Brannon Howse, Powell claimed that state legislators have the power to “recall the electors for fraud,” which she argues would “undo” President Joe Biden’s election win.

   newsweek.com/sidney-powell-suggests-2020-election-can-overturned-recalling-electors-fraud-1604442

 7. Harry Haller2

  Het blijft toch een gigantisch verschil in performance: het hakkelende, struikelende, seniele oude wrak Biden, of de kracht uitstralende Trump die de volledige rally beheerst, stuurt en zijn toespraak volledig a bout portant doet. Het verschil tussen een kruiper en een leider.

  1. Emile Takma

   De populariteitscijfers van Biden zijn plus 10%, die van Trump min 12,5%.

   Ik bedoel maar.

   1. RvdBe

    Aldus de NY times en CNN.

    1. Emile Takma

     Nee, Foxnews.

     ht*ps://static.foxnews.com/foxnews.com/content/uploads/2021/06/Fox_June-19-22-2021_National_Topline_June-23-Release-1.pdf

     1. Rood

      Tot zover Van Velenamen.

      FTO

  2. Antihedo

   Ik heb de speech van Trump grotendeels gezien. Hij valt heel erg in herhaling en heeft inhoudelijk niets te vertellen aangaande beleid of toekomstvisie. Hij probeert Biden zwart te maken maar vertelt daarbij veel onwaarheden. Ik moet wel zeggen dat ten opzichte van speeches in het verleden deze speech wel beter was. Daar waar ik hem in het verleden heb zien verzanden in onsamenhangend gebrabbel waarbij hij zichzelf vaak tegensprak, gebeurde dat deze keer minder.

   De vraag is wel hoe het kan dat zijn vocabulaire en zijn spraak de laatste 20 jaar zo achteruit is gegaan.

 8. ikweetwatikwil

  Om Trump kun je niet heen, om Biden wel. Vandaar die rotzooi op het ogenblik in Amerika.

  1. Mr.blauw.sky

   De rotzooi die achtergelaten is kan natuurlijk eventjes in vier maanden opgeruimd worden, weetnietje maakt zich wel heel makkelijk van af..

 9. George Knight

  Voormalig president Trump lijkt de Republikeinse partij steeds meer te verdelen door zijn steun aan complotdenkers en rechts-radicale politici. Zijn leugen dat hij de verkiezingen gewonnen heeft wacht nog steeds op onderbouwing. Naast zijn oproep tot een opstand op 6 januari 2021 heeft dat de steun bij het berde publiek geen goed gedaan. Die radicalisering stoot de onafhankelijken en meer gematigde Republikeinen af.

  President Biden is een gematigde Democraat. De links-radicale in de partij zijn zo goed als tot zwijgen gebracht of houden zich om strategische redenen stil. Daarom is de aanval van Trump op Biden ongeloofwaardig.

  Politiek is wat anders dan sensatiepers. Het is zeker zo dat Trump aandacht trekt in de publiciteit, maar het is de vraag of een land gediend is met die hype. De paradox die Van der Galien mist of niet op wil schrijven is dat de rechtse media zoals Fox News meer hebben te lijden onder de normalisering van de politiek onder Biden, dan de linkse media.

  Ultrarechtse media die Trump zei te steunen zoals One America News Network hebben niet aan aandacht gewonnen. Trump plannen om zijn eigen media op te richten zijn eveneens mislukt.

  Het standpunt dat Trump nu rally’s geeft als opmaat voor de tussentijdse verkiezingen van november 2022 is deels onjuist. Trump is het niet te doen om het versterken van de positie van de Republikeinse partij, maar uitsluitend om het versterken van het merk Trump.

  Mede door zijn verbanning van sociale media is de aantrekkingskracht van het merk Trump weggezakt. Peilingen laten zien dat Trump aan populariteit heeft verloren en Biden met meer dan 60% steun populairder is dan Trump ooit is geweest.

  Naar verwachting komt de aanklager van New York Cy Vance komende week met een aanklacht tegen Trumps bedrijf. De verwachting is dat deze aanklacht alleen al voldoende zal zijn voor het failliet van Trump ORG omdat banken dan hun leningen zullen terugtrekken. Met als gevolg dat Trump bedrijf als een kaartenhuis in elkaar zakt. In de herfst van 2021 wordt een tweede reeks aanklachten verwacht tegen personen uit de omgeving van Trump.

  Trump is dus niet terug van weggeweest, maar voert een wanhoopsoffensief waarvan de uitslag nu al vaststaat. Zijn vlam dooft langzaam uit. De enige manier waarop Trump zijn macht kan terugwinnen is door met antidemocratische middelen zijn opponenten uit te schakelen en de grondwet opzij te zetten. Maar Trump is nu niet meer in de positie om het ministerie van Justitie naar zijn hand te zetten, zoals hij met minister Barr deed.

  Het gevaar van een tweede rechts-radicale opstand die de Amerikaanse democratie omverwerpt is nog niet geweken, maar de verdedigers van de grondwet weten steeds beter wat Trump heeft uitgevreten en wat het antwoord op zijn oproep tot een opstand moet zijn. Trump is een totale catastrofe voor de VS.

  1. Emile Takma

   Mooie analyse, George.

  2. ikweetwatikwil

   De Amerika kenner George Knight heeft gesproken. Wensdenken.

  3. Beukman

   Fraai en compleet verhaal.
   Als we Trump en zijn fanatiekste aanhang als een sekte definiëren, komt er dan een moment dat de leden van die sekte wakker worden?
   Trumps faillissement en zelfs veroordeling zal niet helpen, dit zal de aanhang alleen maar versterken in hun bizarre ideeën over de Deep State.

   Maar mogelijk zal de veroordeling van de bestormers van het Capitool (de eerste is net veroordeeld, er zullen er nog een paar honderd volgen) wel gaan helpen. Het wordt dan immers duidelijk dat deze insurrectionists géén vermomde BLM-ers waren, en dat de vergelijking met dagjesmensen misplaatst is.

   1. Rood

    Onzin

    1. Mr.blauw.sky

     Nonsens..

   2. Emile Takma

    “ Trumps faillissement en zelfs veroordeling zal niet helpen, dit zal de aanhang alleen maar versterken in hun bizarre ideeën over de Deep State.”

    Zeker, maar essentieel is dat die aanhang niet groot genoeg is om Trump het presidentschap te bezorgen.

 10. Mistgabel

  Go Trump, kick some ass.

  De heulers (MSM) van de demoratten (linkse globalisten) met hun nepnieuwsfabrieken hebben je dag in dag uit zwart gemaakt. Zelfs hier in Nederland.

  Maar kom op, de helft gelooft die propaganda shit niet meer.

  1. Edjan

   👍

  2. Emile Takma

   “ Maar kom op, de helft gelooft die propaganda shit niet meer.”

   Gelukkig is de andere helft nog bij zinnen.

   1. Rood

    Aldus psychopaat Van Velenamen

    1. Emile Takma

     Dank je voor je vriendelijke reactie, Rood. Daar doen we het voor.

     1. Rood

      FTO Van Velenamen

   2. Mistgabel

    Hahaha, bij zinnen.

    De ongeïnformeerde schapen bedoeld u, de echte wappies.

    Beh.

 11. vlekkenoplosser

  Dat gebeurt ook ondanks het gewauwel van de strönt vlëk en zijn residu. Trump zijn populariteit groeit keihard na elke blunder van de demente ouwe gek en zijn heks.

  1. Beukman

   Zo dement als Biden volgens zijn tegenstanders was, vetvlek, blijkt hij toch geenszins te zijn. Trump noemde hem “Sleepy Joe”. De man is echter bijzonder helder, terwijl de oud-president zelf een steeds zwakkere indruk maakt.

   Ook Bidens Republikeinse opponenten in het Huis en de Senaat spreken over het algemeen vol respect voor diens vlijmscherpe onderhandelingsstrategieën, en over zijn ervaring.

   De heks daarentegen heeft inmiddels schielijk haar beschuldigingen over Dominion ingeslikt. En de dwaas Giuliani is zelfs uit zijn ambt gezet.

 12. rafi

  Het probleem is de massale verkiezingsfraude door de ‘Democraten’.

  1. Beukman

   Welke massale verkiezingsfraude, rafi?

   1. Emile Takma

    Je stelt te moeilijke vragen.

    1. Beukman

     Rafi verkeert samen met Trump en een paar miljoen anderen ook in de massapsychose dat er illegale stembiljetten met Bidens naam erop voorgedrukt vanuit Azië werden ingevlogen, reden waarom nu een groepering genaamd Cyber Ninjas tijdens de zoveelste audit stembiljetten aan het checken zijn met ultraviolet licht, op zoek naar bamboesporen.

     Wie zoiets kan verzinnen, is geniaal. Helaas, het is allemaal echt.

     forbes.com/sites/nicholasreimann/2021/05/07/in-arizonas-bizarre-election-audit-ballots-are-being-checked-for-bamboo-and-election-chief-has-been-assigned-protection/?sh=b267c24183b8

 13. Bes Tolen

  De situatie is in de VS politiek beroerder dan Europeanen denken. De goedgelovige Europeanen worden stelselmatig vals voorgelicht.
  De huidige macht is gebaseerd op de basis, die de pausen van zo 1850 daar hebben gelegd. Dus toen de grote immigratiestroom van Europeanen nog moest komen. Die stroom is in de Eerste Wereldoorlog door Wilson en zijn Democraten definitief tot volledige stilstand gebracht.
  Deze Democraten bezitten de banken, de kranten e.d. en dubieuze invloeden in bijvoorbeeld inlichtingendiensten. Ze hebben een enorme kiezersvoorsprong opgebouwd door de illegale immigratie van tientallen miljoenen Latino’s wat nog steeds door gaat, en die voorsprong lijkt daarmee definitief. Hierin zit dus blijvend verkiezingswinst. De drie oude maffiagroepen zijn afkomstig uit de etnische groepen, die Democraten van vroeger uit steunen. De vroegere slavenhandelaren en -houders ook en veruit het grootste deel van de zwarten. De ethische superioriteit, die de Democraten stellen te hebben, rondbazuinen, is alleen maar propaganda.

  1. Mr.blauw.sky

   We dachten al, waar blijft de door de Jehova getuigen-doctrine-geïnspireerde duiding van de laatste gebeurtenissen omtrent Trump?…

   1. Rood

    “We”

    Uiteraard niet, achterlijke!

    1. Mr.blauw.sky

     Zuigen, roodman..

 14. Beukman

  Vermakelijk maar ook schokkend leesvoer over dit onderwerp: een nieuw interview met Bill Barr, die de ondankbare opdracht kreeg om Trump te vertellen dat het allemaal geklets was over die zgn verkiezingsfraude:

  McConnell also believed that if he openly declared Biden the winner, Trump would be enraged and likely act to sabotage the Republican Senate campaigns in Georgia. Barr related his conversations with McConnell to me. McConnell confirms the account.
  “Look, we need the president in Georgia,” McConnell told Barr, “and so we cannot be frontally attacking him right now. But you’re in a better position to inject some reality into this situation. You are really the only one who can do it.”
  “I understand that,” Barr said. “And I’m going to do it at the appropriate time.”
  On another call, McConnell again pleaded with Barr to come out and shoot down the talk of widespread fraud.
  “Bill, I look around, and you are the only person who can do it,” McConnell told him.

  theatlantic.com/politics/archive/2021/06/william-barrs-trump-administration-attorney-general/619298/

  1. vlekkenoplosser

   onzin ! bukhol

   1. Mr.blauw.sky

    Schitterend weerlegd bruinridder !

   2. Beukman

    Zeker geen onzin, vetvlek. En je reactie bewijst dat.

    Je begrijpt toch zeker wel dat dit interview met Barr explosief is voor McConnell, Trump, Barr zelf, de Republikeinse Partij, én voor jou?

    1. Emile Takma

     “My attitude was: It was put-up or shut-up time,” Barr told me. “If there was evidence of fraud, I had no motive to suppress it. But my suspicion all the way along was that there was nothing there. It was all bullshit.”

     1. Beukman

      Dit is ook een prachtige passage:

      “I think you’ve noticed I haven’t been talking to you much,” Trump said to him. “I’ve been leaving you alone.”
      Barr later told others that the comment was reminiscent of a line in the movie Dr. Strangelove, in which the main character, Brigadier General Jack D. Ripper, says, “I do not avoid women, Mandrake, but I do deny them my essence.” Trump, Barr thought, was saying that he had been denying him his essence.
      Trump brought up Barr’s AP interview.
      “Did you say that?”
      “Yes,” Barr responded.
      “How the fuck could you do this to me? Why did you say it?”
      “Because it’s true.”
      The president, livid, responded by referring to himself in the third person: “You must hate Trump. You must hate Trump.”

      Emile, uit het interview blijkt ook nog eens een gigantische minachting voor het Americaanse volk. Zo probeerde McConnell Barr niet op Trump in te laten praten omdat ze beiden wisten dat het allemaal bullshit was en het recht zijn loop moest hebben (dus Biden president), maar om te voorkomen dat de Partij zetels voor de Senaat zou verliezen in Georgia.

      Het net sluit zich aan alle kanten.

 15. Bes Tolen

  Het westen wordt al enkele duizenden jaren verpest door veroveraars, die normaal arbeidende volken en stammen hebben overvallen, blijvend hebben onderdrukt of grotendeels of geheel vernietigd hebben. Die veroveraars worden al heel lang geloofd terwijl het fake is, en weten in deze tijd hun belangen en immens bezit uit te breiden. Op alle manieren. Dat is de ramp van het westen.

  1. Emile Takma

   Begrijp ik goed, beste Bes, dat het in de andere windstreken beduidend beter is gegaan?

   1. vlekkenoplosser

    kan je wel stellen strónt vlé®k , het noorden en westen levert geen overlast slechts het oosten en het zuiden strónt vlé®k

    1. Mr.blauw.sky

     Kunnen de indianen over meepraten vetvlek. Je feitenvrije obligate tegengesputter raakt weer kant nog wal bruine poepchinees

 16. J. Punt

  Zet dat filmpje maar op waar onze sterke president bijna van een vliegtuigtrap afdondert en ook van die andere president die met zijn bijna zeventig nog twintigers vloert met wedstrijd judo op een respectabel nivo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.