VN-chef eist herstelbetalingen voor Afrikanen van hele westerse wereld: ‘Maak fouten uit het verleden goed!’

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties schrijft in een nieuw rapport dat vooral Europese en Noord- en Zuid-Amerikaanse landen meer moeten doen tegen racisme richting Afrikanen. En om “fouten uit het verleden goed te maken” kunnen we met z’n allen beginnen aan herstelbetalingen, vindt VN-chef voor de mensenrechten Michelle Bachelet.

Bij de VN zijn ze helemaal in de ban geraakt van Black Lives Matter en zijn ze heel de wereld door dezelfde ideologische bril gaan zien. Zwarte mensen hebben last van racisme, maar vooral door mensen uit westerse en Zuid-Amerikaanse landen, zo stelt VN-mensenrechtentsaar Michelle Bachelet. Racisme tegen zwarte mensen komt in Arabische en Aziatische landen schijnbaar nauwelijks voor, als we de VN mogen geloven. Nee, alleen in Europa en Amerika, en daar moet eens flink de portemonnee worden getrokken. Want gratis geld lost alle problemen op, dat weet toch iedereen?

En wat die organisatie betreft moeten we met z’n allen echt heel diep door het stof, want herstelbetalingen alleen is niet genoeg. Nee, er moet ook ‘eerherstel’ worden geboden, bijvoorbeeld door excuses te maken voor onrechtvaardigheden in het verleden. En niet één keer, nee, wat de VN betreft moeten er zelfs jaarlijkse herdenkingen komen!

“Ik roep alle landen op te stoppen met het ontkennen van racisme tegen mensen van Afrikaanse komaf, om een eind te maken aan straffeloosheid en te werken aan vertrouwen”, aldus Bachelet. “En om te luisteren naar Afrikanen, om de confrontatie met het verleden aan te gaan en een begin te maken met herstel.”

Ze gaan zelfs nóg een stapje verder en zijn van mening dat er onderwijshervormingen moeten plaatsvinden en moeten er garanties worden gegeven dat dergelijk onrecht zich in de toekomst niet meer zal voordoen. Alsof er ook maar één land zit te wachten op de belofte dat we nooit meer slavernij zullen invoeren. Wat een totaal geschifte organisatie is is de VN geworden!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Misschien wordt het tijd dat er eens een kritisch wordt gekeken naar de de Verenigde Naties, het doel van die organisatie en de reden voor ons Nederlandse lidmaatschap. Want tegenwoordig financieren we een organisatie die ons een collectief schuldgevoel probeert aan te praten door middel van BLM-propaganda. En maar betalen, hè.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Edjan

  De VN, dat is toch de organisatie waar Orban niet heen wilde? Ik kan het me voorstellen.
  ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/06/hongarije-weigert-naar-vn-conferentie-over-racisme-te-gaan-het-is-een-broedplaats-van-antisemitisme/

  1. Emile Takma

   Ik kan me ook goed voorstellen dat Orbán daar niets te zoeken heeft.

   1. Xyz1234

    Ik kan Orban wel begrijpen. Ik zou ook niet graag tussen mensen zitten die spanningen tussen rassen weer nieuw leven proberen in te blazen.

 2. Ritter

  Slavernij bestond overal ter wereld het langste deel van de menselijke geschiedenis.

  Ook dus in Afrika. Die deden ook aan slavernij. Maar dat word kennelijk “vergeten”.
  ==============

  De inheems Afrikaanse slavenhandel

  h*tps://www.kroesvee.nl/afrika-en-slavernij
  ===============

  Ook dus in de islamitische wereld. Maar dat word gemakshalve ook maar “vergeten”.
  ==============

  De Barbarijse zeerovers en hun christenslaven

  h*tps://historiek.net/de-barbarijse-zeerovers-en-hun-christenslaven/130659/
  =======

  En zo kan ik wel even doorgaan. Dus nogal een selectieve benadering van de VN.

 3. JoopvdJoop

  Opdoeken,allemaal mafklappers.
  Ga is in het Midden-Oosten kijken mbt racisme/mensenrechten.

 4. Mistgabel

  Koekoek, tig jaar geleden.

  Niet van de belastingbetalers, maar haal dat geld dan wel bij de generatie van nu van die slavenhandelaren, die stamboom is wel uit te zoeken.
  Waarschijnlijk kom je dan uit bij de hogere standen en in de politiek.

 5. Magyar

  Die boomklevers ontvangen al meer als zestig jaar ontwikkelingshulp, mij dunkt dat dit wel meer als genoeg is.

 6. Ritter

  In het rapport word de dood van George Floyd aangehaald.

  Maar bij de dood van George Floyd ( een zware crimineel) was geen sprake van racisme.

  Floyd verzette zich bij zijn arrestatie ( waar ook “gekleurde” agenten bij waren betrokken) en toen heeft de agent teveel geweld toegepast waardoor Floyd omkwam. Maar hierbij was geen sprake van racisme. De agent is ook niet veroordeeld voor een z.g “hate crime”.

  Bij de meeste “ongewapende” incidenten is het gemeenschappelijk kenmerk dat de verdachte niet meewerkt en zich verzet.

  Brown was zo’n” ongewapend” incident.

  CNN promootte de leugen dat Brown in zijn rug was geschoten.

  Later bleek uit een grondig Grand Jury onderzoek dat Brown de agent aanviel en probeerde het wapen van de agent te pakken. Toen heeft de agent geschoten uit zelfverdediging.

  En zo is het ook met een aantal andere “ongewapende” incidenten.

 7. Heras

  We hebben miljarden gegeven aan Afrika. Het geld is allemaal terecht gekomen bij de leiders en terroristen. Zo gaat het altijd. De rijksten worden rijker en de bevolking heeft het nakijken.

 8. Beukman

  Alphonse Muambi schreef een paar jaar terug een prikkelend stuk in Trouw.
  Alphonse stel in dat stuk voor om de grenzen tussen Afrika en Europa 20 jaar te sluiten, zodat we eens kunnen uitvissen wie er eigenlijk van wie profiteert:

  Geen economische vluchtelingen toelaten in Europa? Dan ook geen grondstoffen uit Afrika importeren.

  In het artikel legt de schrijver ook uit hoe funest ontwikkelingshulp in de praktijk is voor het land. Aanbevolen!

  trouw.nl/nieuws/sluit-de-grenzen-tussen-afrika-en-europa~b61bc6dd/

  1. Forlan

   Interessant stuk Beukman!

   Ik zeg doen!! Mij dunkt dat we die grondstoffen niet per se nodig hebben. Voor China zal dit funest zijn dus ook weer beter voor europa.

   1. Beukman

    Het zal echter niet gebeuren, Forlan. Rara waarom niet.

  2. sonny

   beukje,
   “geen grondstoffen uit Afrika importeren.”
   Dat zijn ONZE grondstoffen, dik voor betaald inmiddels!
   Ik heb een beter idee: de grenzen inderdaad sluiten, en alsook geen grondstoffen importeren, vervolgens één jaartje wachten!
   Alle afrikanen verhongerd, geen vliegtuigen geland die voedsel brachten!!!!!

   1. Beukman

    Je begrijpt het niet, Sonny.
    Het idee is: grenzen dicht tussen Europa en Afrika, 20 jaar lang niks en niemand heen en weer.
    En dán eens kijken wie wie het hardst nodig heeft.

    1. right

     beukman@
     Volgens Sonny’s uitleg zal je over 20 jaar enkel geraamten vinden!
     Zou best mogelijk zijn, gezien de structurele inactiviteit van deze volkeren, dan zijn de grondstoffen sowieso voor nop af te halen!

  3. Harry Haller2

   Het is een oppervlakkig, ideologisch bevlogen artikel(tje) waarin nergens hard gemaakt wordt wie wie dan wel het hardst nodig heeft en waarom. De conclusie blijft door het totaal ontbreken van ondersteunende cijfers en feiten, volledig in de lucht hangen.

   Een gedachtenspinsel, meer niet.

 9. halo1

  Gelukkig zal het idee niet gauw door (linkse) politieke partijen worden overgenomen.. want het betekent wat het is: zelfmoord.

 10. HD

  Wat hebben die zwarten dan met al die miljarden gedaan die ze de afgelopen jaren hebben gekregen, oh ja, wapens gekocht.
  Van die glimmende dingen.

 11. RvdBe

  Afrikanen zijn niet ontwikkeld genoeg om een economie naar westers model op te zetten, dat is niemand zijn schuld, dat is nu eenmaal zo.

 12. Rieks

  Wat zou moeten gebeuren is een betere prijs voor de huidige producten die uit Afrika en andere landen komen. 1 euro voor een kilo bananen is belachelijk weinig, 20 theezakjes voor €1,50 idem. De Keniaanse theeplukkers krijgen 7 cent voor een kilo theebladeren en ze kunnen bij een 11 urige werkdag 60 kilo per dag plukken, krap € 4 dus. Maar als we, zeg, het driedubbele betalen komt dat dan terecht bij de plukker dat is daar zeer de vraag. Daarom ook geen herstelbetalingen want dat gaat ook in de zakken van de politie-bestuurlijke elite.

 13. dumbfarmer

  simpel kort antwoord citeren van Mark Rutte himself: “pleur op”

 14. PG

  Een nogal populistische stelling van deze VN functionaris.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.